Ο 13χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις

Εικόνα Mandy

Εδώ και λίγους μήνες παρατηρήσαμε ότι ο 13 χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις. Διαρκούν γύρω στα 5 δευτερόλεπτα και μετά επανερχεται κανονικά. Το απόγευμα που το παιδί είναι σπίτι και διαβάζουμε συμβαινουν 3-4 φορές. Στο σχολείο είναι καλός μαθητής και δεν έχει προσέξει κανείς τίποτα. Στην πρώτη επίσκεψή μας σε πολύ γνωστό παιδονευρολόγο της Αθήνας, ο γιατρός μας είπε ότι πρόκειται για τυπικές αφαιρέσεις (ιδιοπαθείς) και το διαπίστωσε αφού τον έβαλε να φυσήξει για λίγα λεπτά. Μας είπε επίσης ότι τα εγκεφαλογράφημα θα δείξει ακριβώς τι συμβαίνει. Μας είπε  ότι μετά από θεραπεία 2 περίπου ετών, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα φύγει...

Από την ταραχή και το αρχικό μας σοκ δεν ρωτήσαμε περισσότερα..... Επειδή όμως διαβάζω τόσα και τόσα, μήπως υπάρχει κάποιος γονιός με αναλογη περίπτωση; Μήπως κάποιος έχει αναζητήσει βοήθεια μέσω ομοιοπαθητικού γιατρού;

Σχόλια

Αφαιρέσεις

Εικόνα Χριστίνα

Καλησπέρα, κατ' αρχάς μην καθυστερήσετε το εγκεφαλογράφημα για να ξεκινήσει το παιδί φαρμακευτική αγωγή. Οι αφαιρέσεις δείχνουν ακίνδυνες όταν γίνονται αλλά αν δεν αντιμετωπισθούν μπορεί να οδηγήσουν σε επιληπτική κρίση.(Φανταστείτε τις αφαιρέσεις σαν ένα διακόπτη φωτός που αναβοσβήνει συνέχεια, κάποια στιγμή θα βραχυκυκλώσει αν δεν το σταματήσουμε). Αντιμετωπίζονται και αν έχουν καλή πρόγνωση θεραπεύονται δια βίου. Η θεραπεία πιθανόν να είναι λίγο περισσότερο από δύο χρόνια ωστόσο.  Αφού το παιδί είναι σε ηλικία που το δέχονται στα νοσοκομεία Παίδων μπορείτε να πάτε στα επείγοντα να αναφέρετε τι έχει συμβεί και να κάνετε εισαγωγή για μια-δυο μέρες για να γίνει το εγκεφαλογράφημα και να ξεκινήσει η συστηματική παρακολούθηση του παιδιού από εκεί. (Το εγκεφαλογράφημα μετά την έναρξη της αγωγής συνήθως απαιτείται να γίνεται κάθε έξι μήνες.) Δεν γνωρίζω εάν μένετε Αθήνα αλλά και από επαρχία στο Παίδων έρχονται οι γονείς. Προσωπικά θα πρότεινα το Αγία Σοφία. Ελπίζω να βοήθησα.

like0

Επιληψία, είμαι 36 χρονών, πάσχω από τα 12,5 έτη ακριβώς

Εικόνα Νικόλαος Τραντζας

Καλησπερα. Τώρα είδα την σελίδα και διάβασα. Είμαι 36 χρόνων. Από τα 12.5 έτη ακριβώς νοσω από επιληψια. Μπήκα 1 εβδομάδα στο Αγία Σοφία τότε. Διευθυντής ηταν ο Κοβανης αλλά με είχε χρεωθεί ο Σκιαδας (ιατρείο έξω κάνει). Παιδονευρολογοι. Εκανα κρίσεις μεγάλες τότε grand Mal.εκανα αξονική ντοτε για να αποκλείσουμε το καρκίνο. Έως τώρα έχω κάνει 7 μαγνητικες τα πρώτα ηκγ ήταν παθολογίκα. Τα τελευταία 10 χρόνια δείχνουν ελάχιστες έως καθόλου αλλοιώσεις. Την εστία είναι πάρα πολύ μικρή την βρήκα με video εγκεφαλογραφη.

Η διάγνωση είναι ιδιοπαθης φαρμακοαμθεκτικη επιληψια. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ιδιοπαθεις. Τα φάρμακα δεν σταματούν ποτέ. Δια βίου είναι η χορήγηση. Ίσως αν υπάρχει βελτίωση χορήγηση σε μικρότερη δόση για συντήρηση. Χωρίς δισταγμο στον Γιαννακοδημο. Μετά από 7/8 παιδο και νευρολογους κατέληξα σ' αυτον και με ρύθμισε τέλεια.

Φοιτητής ιατρικής ήμουν. Και τώρα είμαι ένας γιατρός από τους χιλιάδες στα νοσοκομεία. Θάρρω όσο μπορω βοήθησα.

Μακριά από ομοιοπαθητικη. Στη συγκεκριμένη πάθηση δεν βοηθούν. Σε αλλεργικές κατάστασεις ίσως ναι. Αλλα σε άλλες παθήσεις δια ροπάλου όχι. Γεια χαρα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.