Διάγνωση από αναπτυξιολόγο

Εικόνα Πατέρας

Το παιδάκι μας είναι 2,5 ετών. Έχοντας υπόνοιες για συμπτώματα αυτισμού, κυρίως λόγω καθυστέρηση στην ομιλία το πήγαμε στην καθηγήτρια κα Θωμαίδου στο Παίδων, η οποία είναι πασίγνωστη αναπτυξιολόγος. Τον εξέτασε μόλις 5 λεπτά και ήταν απόλυτη ότι δεν έχει τίποτα. Αυτό ευχόμαστε και εμείς. Έχει τύχει και σε κάποιον άλλο τέτοια τόσο σύντομη διάγνωση?   

Σχόλια

Πήγαμε στα 3 στη συγκεκριμένη

Εικόνα dimitra dim
Phgame sta 3 sth sygkejrimenh kai mas eipe diataraxh logou kai suberiforas isws sigoyra oxi autismos.ekane 5 lepta diagnwsh.meta apo miso xrono pigame sth nikolaou p eipe δαδ και η ιδια μετα απο κανα χρονο δαδ ειπε.ευχομαι να ειναι σωστη αυτη τη φορα ηβδιαγνωσηωτης και να μην εχετε τπτ.εμας ομως μας ''κτεμασε''.καλη αναπτυξιολογο δε θεωρω ουτε αυτη ουτε τη νικολαου η πρωτη ειναι του5λεπτου και η δευτερη αγενης,κακιασμενη και επισης ασχετη.αντιθετως η γκολτσιου εχω ακουσει καλα λογια κ θα παω
like0

Πολυ καλος και προσεκτικος

Εικόνα dimitra dim
Πολυ καλος και προσεκτικος ηταν ενας παιδονευρολογος ο κυριος παρασκευουλακος στο παιδωβ πεντελης.κοιταει εξονυχιστικα τα περιστατικατου .θελω να βρω και εγω μια καλη αναπτυξιολογο.εχω παει 2 φορεσ θωμαιδου και 2 νικολαου,Ακυρο και οι 2.
like0

Καμμιά από τις παράπάνω δεν έχει δει τους μικρούς

Εικόνα didyma1103

Καμμιά από τις παράπάνω δεν έχει δει τους μικρούς. Εμάς μας έχει δει η κα Αντωνοπούλου επίσης αναπτυξιολόγος. Μας διέγνωσε φάσμα. Επίσης ο κος Ντινόπουλος παιδονευρολόγος μας διέγνωσε λεκτική αφασία. Μας είδε και ο Ζούρος παιδοψυχίατρος επίσης φάσμα σε ήπια μορφή. Το παιδάκι σας είναι μικρό και φαντάζομαι είναι νωρίς να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Δεν χάνετε τίποτα να πάρετε μια άλλη γνώμη. Ο μικρός δείχνει με το δείκτη, έχει λόγο, βλεμματική επαφή?  Σας τα ρωτώ γιατί εμένα τα παιδάκια μου από τα δυόμιση ξεκίνησαν δειλά δειλά να δειχνουν, να έχουν βλεμματική επαφή κλπ. Το κάθε παιδί βέβαια είναι ξεχωριστό και σίγουρα έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης. Φαντάζομαι ότι η κα Θωμαίδου λόγω εμπειρίας μπορεί να αξιολογήσει γρήγορα ένα παιδάκι. Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την συγκεκριμένη κυρία. 

like0

Ελπίζω και εύχομαι το παιδάκι να μην έχει τίποτα

Εικόνα dimitra dim

Ελπιζω και ευχομαι το παιδακι του κυριου να μην εχει τίποτα. Αλλα εμενα το ειδε και ειπε κομπλε σε 5 λεπτα και αλλο παιδι απο το Κεντρο που εχει και μεγαλο προβλημα του ειπε ειναι ΟΚ. Εντουτοις ειναι ευγενικη και ενθαρρυντικη απλα υπερεκτιμιμενη. Η Νικολαου πεφτει μεσα σε διαγνωσεις αλλα απαισιος ανθρωπος.

like0

Αυτό που θέλω να πω είναι...

Εικόνα dimitra dim

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα 3 που πήγα τον μικρό στη θωμαΐδου μου είπε έχει διαταραχή λόγου k "σουβεροφορας" ίσως,σίγουρα οξύ φάσμα αυτισμού.και μας είπε παιδικό.και έτσι "χασαμα" χρόνο πολύτιμο για παρεμβάσεις που σε μεταγενέστερη φάση διάγνωσε dad και auth.h νικολάου επειδή περιμέναμε ώρα και ο μικρός κουράστηκε μου είπε επί λέξη'κυρια μου μη το λυπάστε τόσο ba λυπάστε τα υγιή παιδιά που όταν κάτι δεν καταφέρνουν πληγώνονται όχι αυτά που έχουν κάποιο πρόβλημα και δη τα αυτιστικά.'είναι μακρά νυχτωμένη.και με απείλησε να μην κάνω ιατρικό τουρισμό γιατί από αυτήν ekasratai αν θα πάω στα keddy η έγκριση της παράλληλης και αλλα πολλά.πήγα στη γκόλτσιου,ευγενική,κοίταξε καλά το παιδί,έδωσε εκτενή έκθεση,ευγενική,αγκαλιές και σωστές προτάσεις.είπε φάσμα με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Ο κύριος κωλλέτης κι η ομάδα του επίσης στο αγια σοφια πολύ καλοί. Γενικά θέλω να πω ότι πρέπει να παίρνουμε γνώμες. Βεβαια ο γονιός έχει k το ένστικτο k οδηγείται.επίσης εμενα δεν ήταν μονο ο λόγος αλλα και δεν μπορούσε να "παυξει" σωστά η "νασουναψει" εύκολα filies. o λόγος mobo δε λέει κάτι. 

like0

Αυτισμος

Εικόνα Αγγελος Τσουρουνακης
Η καθυστέρηση της ομιλίας δεν είναι πάντοτε αυτισμος.ειναι απλά ένα σημαδι,ενα σύνοδο χαρακτηριστικοο.το παιδί μπορεί απλά να έχει μια απλή καθυστέρηση ομιλίας κάτι το οποίο είναι απόλυτα ξεπερασιμο..
like0

Διαγνώση από αναπτυξιολόγο

Εικόνα Πατέρας

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκρισή σας. 

Αφορμή της ανησυχίας ήταν ότι δεν είχαμε 2 λέξεις στα δύο του και το γεγονός ότι δεν γύρναγε πάντα στο όνομά του. 

Πήγαμε Αντωνοπούλου (Αττικό Νοσοκομείο) και είπε ότι είναι λίγο "φτωχό" το παιχνίδι του. Του έγραψε εργοθεραπείες τις οποίες και συνεχίζουμε. 

Στο κέντρο που πήγαμε για τις εργοθεραπείες μετά την αξιολόγηση μας είανε ότι "είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το φάσμα".

Το ίδιο είπε και ο Καμπάκος που τον είδε στο ΕΘΜΑ. Ο Καμπάκος επίσης είπε ότι μέχρι τα 3 θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και πρότεινε ομοιοπαθητική.

Τι άποψη έχετε για την Ομοιοπαθητική (την έχουμε ξεκινήσει και αυτή με Ζαφειρίου)

Τώρα είναι 2,5 ξεκίνησε σταθμό, "δείχνει" κυρίως εκείνος ότι θέλει, απαντάει στο όνομά του, μετράει μέχρι το 10 εκτελεί εντολές, λέει 2 λέξεις στη σειρά, αλλά όχι πολύ πλούσιο λόγο.

Ξέρει κανείς να προτείνει το καλύτερο κέντρο για εργοθεραπείες στη Β.Α Αττική?

 Ευχαριστώ

like0

Και εγώ ακούω καλά λόγια

Εικόνα Πατέρας

Και εγώ ακούω καλά λόγια για την Γκόλτσιου.

like0

Διαγνώση από αναπτυξιολόγο

Εικόνα Πατέρας

Και εγώ δεν το περίμενα από τη Θωμαίδου να είναι τόσο ανεύθυνη όπως γράφουν και πολλοί άλλοι. Το έχει δει και η Αντωνοπούλου τον μικρό, η οποία μίλησε όμως για "φτωχό" παιχνίδι. Του έγραψε όμως εργοθεραπείες, τις οποίες ξεκινήσαμε.  Ο μικρός τώρα είναι 31 μηνών. Δείχνει απόλυτα ότι τον ενδιαφέρει, όχι όμως πάντα όταν τον ρωτάς κάτι, γυρνάει στο όνομα του κυρίως από τους ξένους, μετράει μέχρι το 10 και στον παιδικό σταθμό μας λένε ΟΚ. Φοβάται όμως ακόμη την ηλεκτρική σκούπα και περπατάει στις μύτες πολλές φορές. Τέλος, δίωει φράσεις 2 λέξεων και πολλές φορές απαντάει σε ερωτήσεις, ενω με λέξεις συμμετέχει σε όλα τα τραγούδια. Τι να πω, με τους αναπτυξιολόγους τα βλέπω μπερδεμένα. Πολλοί μιλάνε και για κύκλωμα με τα κέντρα γιατί τα χρήματα είναι πολλά... 

like0

Εκτίμηση Αναπτυξιολόγου

Εικόνα Πατέρας

Τελικά η Γκόλτσιου έπεσε μέσα? Τι θα πει το φάσμα με αναπτυξιακή καθυστέρηση? Πώς κατάλαβες στα 3 ότι δεν μπορούσε να παίξει σωστά και να κάνει φιλίες? 

Ευχαριστώ

like0

Ανάπτυξη λόγου

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να προσθέσω μερικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη λόγου. 

Είναι σημαντικό να έχουν αναπτυχθεί δεξιότητες του προλεκτικού σταδίου όπως να δείχνει όταν το ρωτάτε τι θέλει, να στρέφει το κεφάλι του προς το επιθυμητό αντικείμενο, να έχει καλή βλεμματική επαφή με το αντικείμενο / ενήλικα, να "επεξεργάζεται' ένα αντικείμενο, να ταυτίζει, να χαιρετάει αυθόρμητα, να γυρνάει στο όνομά του, να ζητάει τη συμμετοχή/βοήθεια του ενήλικα (π.χ. να σας δώσει ένα κουρδιστό παιχνίδι να το κουρδίσετε) να κατανοεί απλές σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος (π.χ. σε παιχνίδι πατάει το κουμπί και ανάβει το φως), να ενδιαφέρεται για παιχνίδια και να συμμετέχει σε "λειτουργικό παιχνίδι" (π.χ. ταϊζω κούκλα), να παρατηρεί άλλα παιδιά, να μιμείται ήχους και κινήσεις,  να αναγνωρίζει βασικά καθημερινά αντικείμενα και να εκτελεί απλές εντολές με αυτά (π.χ. φέρε τα παπούτσια σου, δείξε μου το ________), να τοποθετεί πράγματα πάνω, μέσα, έξω, κάτω κλπ.. 

Το γεγονός ότι είναι 31 μηνών και χρησιμοποιεί 2 λέξεις είναι ενθαρρυντικό, πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι ακόμα στο μονολεκτικό στάδιο. 

  • Εχετε παρατηρήσει αν έχει αυξηθεί το λεξιλόγιό του από την έναρξη λόγου (πότε άρχισε να "μιλάει";);

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την "ποιότητα" του λόγου του, αν δηλαδή χρησιμοποιεί το λόγο επικοινωνιακά (π.χ. απευθύνοντας το λόγο σε  κάποιον "μαμά νερό ή θέλω νερό" αντί να στέκεται μπροστά στο νεροχύτη και να λέει "νερό"). 

  • Καταγράψτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί και δείτε, τώρα που ξεκίνησε παιδικό σταθμό, αν θα παρατηρείσετε κάποια αλλαγή μέσα στον επόμενο μήνα. 

Είναι πολύ βοηθητικό για εσάς αλλά και για τους θεραπευτές του να υπάρχει μία εξελικτική καταγραφή στο φυσικό του περιβάλλον.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Με εκτίμηση,

Δώρα Τσούκαλου
Μ.A. Λογοπαθολόγος

like0

Ανάπτυξη Λόγου

Εικόνα Πατέρας

Ευχαριστώ για την απάντησή σας, 

Αυτή τη στιγμή (31 μηνών) απαντάει όταν το ρωτάμε τι θέλει (δεν δείχνει απαραίτητα), στρέφει το κεφάλι του από καιρό προς το επιθυμητό αντικείμενο, έχει καλή βλεμματική επαφή με το αντικείμενο / ενήλικα (ειδικά όταν τραγουδάμε παιδικά), "επεξεργάζεται' ένα αντικείμενο, χαιρετάει αυθόρμητα, να γυρνάει στο όνομά του, ζητάει τη συμμετοχή / βοήθεια του ενήλικα (π.χ. να τον βοηθήσουμε να βρει ένα παιχνίδι του κάτω από τον καναπέ), ενδιαφέρεται για παιχνίδια, παρατηρεί άλλα παιδιά, μιμείται ήχους και κινήσεις, αναγνωρίζει πολλά καθημερινά αντικείμενα, εκτελεί απλές εντολές με αυτά (π.χ. φέρε τα παπούτσια σου, δείξε μου το ________), τοποθετεί πράγματα πάνω, μέσα, έξω, κάτω κλπ..

Ο λεξιλόγιο του αυξάνεται δραματικά τον τελευταίο καιρό. Όποια λέξη και να του πεις προσπαθεί και καταφέρνει να την επαναλαμβάνει. 

Μπορεί στο "άσχετο" εκεί που οδηγώ να εκφράσει την επιθυμία του "μαμ" και τελικά να πεινάει πραγματικά. 

Τέλος, το αγαπημένο του παιχνίδι είναι να τον κυνηγάει η μάνα του και να έρχεται στην αγκαλιά μου για να "σωθεί" (στην ουσία μόνο τότε με αγκαλιάζει).

Αυτό που με ανησυχεί τώρα είναι που ξετρελαίνεται να παίζει με τα τρενάκια του, που τον ενδιαφέρει να διαβάζει την πινακίδα του αυτοκινήτου μας πριν μπει μέσα (γνωρίζει όλα τα γράμματα και τους αριθμούς της, πολλά γράμματα του αλφαβήτου και όλους τους αριθμούς 0-9).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

like0

Μας είπε ότι είναι μέσα στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα dimitra dim

Μας είπε ότι είναι μέσα στο φάσμα του αυτισμού με αναπτυξιακή καθυστέρηση, καθώς υπάρχουν και παιδιά με αυτισμό που δεν είναι πίσω σε δεξιότητες όπως π.χ. λόγος. Δεν υπάρχει στην περίπτωση μας νοητική υστέρηση ε'ιπε και η καθυστέρηση στην ανάπτυξη οφείλεται στις αυτιστικές τάσεις του. Στα 3 κατάλαβα ότι δεν παίζει καλά καθώς καταρχήν δεν εύρσικα ένα παιχνίδι να του εγείρει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Επίσης το παιχνίδι του είναι παράλληλο ακόμη και σήμερα ακαι δεν αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά στο παιχνίδι παρά μόνο σε ψυχοκινητικό παιχνίδι χοροπήδημα κ.τ.λ.

like0

Αναζητώ αξιολογητή και θεραπευτή για αισθητηριακή ολοκλήρωση

Εικόνα katerina

Ζητώ καταρχάς συγγνώμη για την κατάχρηση της δημοσίευσης του Πατέρα αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω την ερώτησή μου στο  noesi με άλλον τρόπο παρά μόνο μέσω κάποιου σχολίου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος κάποιον εργοθεραπευτη -εκτός της Ε. Μάγκλαρη κ του Γ. Σμοίλη - που να εχει ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στην αισθητηριακή ολοκλήρωση.

Σας ευχαριστώ

like0

Εργοθεραπευτής

Εικόνα christina r.

Μωησόγλου Ειρήνη, για Αθήνα. 

like0

Έχουν ανοίξει τα ραντεβού της Αντωνοπούλου

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Πατερα χρονια πολλα, αυτη την περιοδο εχουν ανοιξει τα ραντεβου της Αντωνοπουλου στο Αττικο που ειναι με τον Μποτη μαζι, δεν ξερω αν μπορεσεις να κλεισεις τωρα γιατι εχουν αρκετη αναμονη αλλα δεν θα χασεις κατι αν προσπαθησεις.  Θα καλεσεις το 1535 αλλα δεν θα επιλεξεις νεο ραντεβου αλλα τροποποιηση για να σε συνδεσουν με το κεντρο ωστε να ρωτησεις αν εχουν καποια ακυρωση, εγω καλουσα καθε μερα και σε λιγες μερες πετυχα ακυρωση και πηγα μετα απο 1 μηνα ενω τα κανονικα ραντεβου ηταν κλειστα και θα ανοιγαν μετα απο μηνες. Ελπιζω να βοηθησα και ολα καλα θα πανε!! 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.