Editorial: Στάση Πληρωμών ΕΟΠΥΥ στις επιστροφές χρημάτων για ειδικές θεραπείες (?)

Εικόνα NOESI.gr

Έχουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από γονείς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ότι ενημερώνονται προφορικά από υπαλλήλους στις Υπηρεσίες, όπου καταθέτουν τις αποδείξεις από ιδιώτες στην ειδική αγωγή και αποδείξεις από Κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ότι κηρύσσεται άμεση στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ στις δαπάνες (επιστροφές χρημάτων) για ειδικές θεραπείες (Λογοθεραπείες, Εργοθεραπείες, Φυσικοθεραπείες, Ειδικό Παιδαγωγικό κ.ά.). Βοηθήστε μας να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Αυτή είναι μια πολύ δυσμενής εξέλιξη, ενδεχομένως, για τις οικογένειες που επιβαρύνονται με το κόστος των θεραπειών, τους ωφελούμενους που ίσως χρειαστεί να διακόψουν τις τακτικές συνεδρίες και τους επαγγελματίες στον χώρο της ειδικής αγωγής. Θυμίζουμε ότι οι Περιφέρειες της χώρας δεν έχουν ακόμη διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το 2015 προς τους προνοιακούς φορείς στην Ειδική Αγωγή, την Υγεία, την Πρόνοια (Ιδρύματα και Κέντρα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Δημιουργούμε αυτή τη σελίδα, ώστε να διαλευκανθεί το θέμα. Παρακαλούμε σχολιάστε σχετικά με την επιστροφή δαπανών για τιμολόγια που υποβάλετε για δαπάνες ειδικών θεραπειών ώστε να έχουμε μια εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει.

Σχόλια

Σταση πληρωμών ΕΟΠΥΥ

Εικόνα annakyrozi

Επειδή τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ κ επειδή είμαι συνέχεια στο ΙΚΑ κ επειδή τα ψάχνω κ πολύ να σας ενημερώσω για τα εξής: 

ΔΙΑΒΑΣΑ προ ολίγου το έγγραφο που λένε ότι μιλάει για στάση πληρωμών ----> καμία σχέση. Είναι ράδιο αρβύλα. Αντί να καθυστερήσουν οι πληρωμές πχ 3μήνες, θα πάρει κανένα μήνα ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι είναι Αύγουςτος. Αν θέλετε σας αναλύω κ πώς ακριβώς γίνεται όλη η διαδικαςία από την ώρα που καταθέτετε τις αποδείξεις μέχρι να δοθεί η εντολή από τον ΕΟΠΥΥ για πληρωμή. Σήμερα θα πληρωθώ αποδείξεις που έδωσα Ιούνιο!!! Δεν το λες κ στάση πληρωμών. Έχουμε βέβαια γρήγορους υπαλλήλους στο ΙΚΑ μας που δεν πανικοβάλλουν με δικά τους συμπεράσματα τον κόσμο! Και για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρω ότι θα πληρωθώ για να πάρετε ανάσα! Δεν μπορει να γίνεται στάση πληρωμών κ να πληρώνομαι εγώ κ κανείς άλλος! Κουράγιο γονείς δεν θα τους αφήσουμε να μας θάψουν! Ας είμαστε όμως σίγουροι κ όχι να υποθέτουμε απλά γιατί με τις υποθέσεις δεν κέρδισε ποτέ κανείς τίποτα!

like0

Στάση πληρωμών ΕΟΠΥΥ (συνέχεια)

Εικόνα annakyrozi

Έχουμε βέβαια γρήγορους υπαλλήλους στο ΙΚΑ μας που δεν πανικοβάλλουν με μαλακίες τον κόσμο!

Επειδή πολλοί με παρεξήγησαν να διευκρινήσω ότι δεν αδιαφορώ για τους άλλους επειδή εγώ θα πηρωθώ, αλλά το λέω σαν παρηγοριά ότι στάση πληρωμών επιλεκτικά δεν γίνεται! Αν πληρωθώ εγώ θα πληρωθούν κ οι υπόλοιποι εφόσον βέβαια το ΙΚΑ τους έχει προβεί σε όλες τια απαραίτητες ενέργειες!

like0

Στάση πληρωμών ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Γιάννης_1970

Τον προηγουμενο μηνα ειχα ρωτησει στοΙΚΑ Αγ Παρασκευης ποτε θα γινει πληρωμη αποδειξεων που ειχα καταθεσει τον Ιουνιο νομιζω. Μου ειπαν θα εχει πληρωμη 5 Αυγουστου. Το πρωι 7 :00 δεν ειχαν μπει λεφτα. Μετα πηγα στο ΙΚΑ για να καταθεσω αποδειξεις Ιουλιου και ρωτωντας εμαθα οτι σημερα δεν θα γινει η προγραμματισμενη πληρωμη.

like0

Προς Annakyrozi: Διαδικασία ΙΚΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλό θα ήταν να μας πεις τη διαδικασία του ΙΚΑ.

Ευχαριστώ.

like0

Πληρωμές...

Εικόνα Αλεξάνδρα
Καλημερα σε ολους. Εμείς καταθεσαμε την τελευταία απόδειξη στις 2/7 και μέχρι χθες βράδυ δεν είχαν μπει χρήματα. Θα πάω αύριο να καταθεσω την απόδειξη του Ιουλίου και θα ρωτησω τι γίνεται...
like0

Διαδικασία ΙΚΑ για πληρωμή θεραπειών

Εικόνα annakyrozi

Καταθέτεις τα δικαιολογητικά. Ο αρμόδιος υπάλληλος που συνήθως είναι ένας κάνει κάποια στιγμή τους υπολογισμούς, ελέγχει αν είναι όλα οκ κ το προωθεί στον προϊστάμενό του. Εκείνος πάλι κάνει τους απαραίτητους ελέγχους κ υπολογισμούς κ τα στέλνει στον ΕΟΠΥΥ. Μετά δίνεται η έγκριση ή όχι της πληρωμής. Οι ημερομηνίες είναι συνήθως στάνταρ.  Αυτή η  διαδικασία είναι χρονοβόρα κ πρέπει ο υπάλληλος να την κάνει όσο πιο σύντομα μπορει αλλιώς πάνε όλα πίσω κ καθυστερούν οι πληρωμές .  Η εγκύκλιος που βγήκε ενημερώνει ότι αυτές οι ημερομηνίες θα αλλάξουν κ τα ΙΚΑ να περιμένουν τις νέες.  Αν τελικά γίνει στάση πληρωμών δεν το ξέρω, πάντως δεν αναφέρεται αυτό (το τονίζω). Εύχομαι κ ελπίζω για το καλό όλων μας να μην έχουμε παρατράγουδα  

like0

Αναγραφή ανάλυσης στις αποδείξεις

Εικόνα nikos michas

Καλημερα σας, 

θα ήθελα να ρωτήσω εαν εκτός απο την αναλυση των θεραπειών πρέπει να αναγράφετε και η επι μέρους κοστολόγηση των θεραπειών και το πως προκύπτει το ολικο ποσό της απόδειξης. 

like0

Προς annakyrozi: Πληρωθήκατε;

Εικόνα Γιάννης_1970

Πληρωθηκατε εσεις ?

Σε ποιο ΙΚΑ υπαγεστε?

like0

Ψυχραιμία...

Εικόνα Νεκτάριος-Ελευθέριος Βεντούρης

Πρώτα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η απόδοση δαπάνης θεραπειών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ ουδεμία σχέση έχει με την επιχορήγηση των προνοιακών φορέων ειδικής αγωγής από τις οικείς Περιφέρειες.

Η διαδικασία είναι όπως τα περιγράφει η annakyrozi. Απλά, θέλω να συμπληρώσω ότι, ο προϊστάμενος παροχών του οικείου υποκαταστήματος ΕΟΠΥΥ όπου καταθέτουμε τα δικαιολογητικά, οριστικοποιεί την απόδοση δάπανης (σαν να δίνει εντολή πληρωμής) και ο ΕΟΠΥΥ την εγκρίνει ώστε να πιστώθει ο λογαριασμό μας στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή.

Η όλη καθυστέρηση στην απόδοση της δαπάνης δημιουργείται στο τμήμα παροχών του κάθε υποκαταστήματος το οποίο φέρει την ευθύνη ελέγχου των δικαιολογητικών, των αποδείξεων και του καθορισμού του τελικού ύψους του αποδιδόμενου ποσού.

Επομένως, όπως πολύ σωστά λέει η annakyrozi, υπάρχει αλλαγή στις προγραμματισμένες ημερομηνίες πίστωσης των λογαριασμών. Ας το πούμε καθυστέρηση πληρωμών, όχι όμως και στάση πληρωμών.  Η αρχική ανάρτηση του noesi αναμφισβήτητα, δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας. Μην ξεχνάμε όμως, πως βασίζεται σε προφορική ενημέρωση. Επί της ουσίας υιοθετούνται φήμες.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, ακόμα. Παρόλ' αυτά θεωρώ πως το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών είναι υπαρκτό.

Προσωπικά, ήταν να πληρωθώ στις 5 Αυγούστου, τις θεραπείες Ιουνίου. Δεν έχω ελέγξει, όμως ακόμα αν έχουν μπει τα λεφτά.

like0

Σε 7 με 10 μέρες η πληρωμή

Εικόνα Αλεξάνδρα
Αυτό μου ειπαν σήμερα στον ΕΟΠΥΥ Αιγάλεω. Συγκεκριμένα χτες δόθηκε η εντολή πληρωμής και σε 7-10 μέρες θα μπουν τα χρήματα.
like0

Πληρωμή θεραπειών από ΕΟΠΥΥ

Εικόνα annakyrozi

Ήταν να πληρωθώ 06/08. Μετά τις φήμες για στάση πληρωμών και άλλη παραπληροφόρηση που είχα, να σας πω ότι πληρώθηκα τελικά σήμερα αποδείξεις Ιουνίου και Ιουλίου 2015 (καθυστέρηση 12 ημερών ΟΧΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ). Γιαυτό καλό είναι πριν επαναστατήσουμε και σπείρουμε τον πανικό να είμαστε σίγουροι για τα λεγόμενά μας. Η εγκύκλιος που είχε βγει μιλούσε ουσιαστικά για καθυστέρηση όπως και έγινε. 

Για εσάς που ρωτήσατε ανήκω στο ΙΚΑ Κηφισιάς.

like0

εχουμε καταθεσει αποδειξεις

Εικόνα σιμος

εχουμε καταθεσει αποδειξεις απο τον τον 4/2015 κ μεχρι σημερα δεν εχουμε παρει τιποτα πισω.... που θε πρεπει να απευθυνθω... Ηρακλειο Κρητης. Ευχαριστω

like0

Για το Ηράκλειο Κρήτης

Εικόνα annakyrozi

Απευθυνθείτε στο ΙΚΑ που κάνατε την κατάθεση. ​ Αν σας πουν ότι είναι θέμα ΕΟΠΥΥ πείτε τους ότι στην Αθήνα σε κάποια ΙΚΑ πληρώθηκαν κ τις αποδείξεις του Ιουλίου 2015. Δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να κάνει διακρίσεις περιοχών!

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!