Ανησυχία για αυτισμό σε μπεμπάκο 5 μηνών

Εικόνα Vefaemp

Για σας και απο μένα. Βρήκα την σελίδα αυτή και αποφάσισα να γράψω μήπως μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει. Έχω ένα μπεμπακο 5 μηνων και ανησυχώ παρά πολυ γιατι δεν έχει καλή βλέμματικη επαφή. Δυσκολεύομαι πολυ να τον κάνω να με κοιτάξει, με κοιτάει για λίγο και μετά αλλάζει κατεύθυνση στο βλέμμα. Ειναι πολυ ήσυχος και κοιμάται πολυ. Δεν ειναι πολυ χαρούμενος και δεν τσιρίζει χαρούμενα. Επίσης όταν τον θηλαζω αποφεύγει να με κοιτάξει. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Υπάρχει περίπτωση αυτό να ειναι παροδικο και να μην έχουμε κάποια σχημη εξέλιξη; Φοβάμαι παρά πολυ!

Είχε κάποιο απο τα παιδάκια σας ανάλωσης συμπεριφορά και μέρα να πήγαν ολα καλα;σας παρακαλώ βοηθήστε με κοντεύω να τρέλαθω!!!!

Σχόλια

Αυτισμός - 5 μηνών

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like1

Κλείστε το μοντεμ (Wi-Fi) !!!!

Εικόνα kon kar

Κλείστε  το μοντεμ (wifi)!!!!!!!!!!!!!!! και οτιδήποτε ασυρματο υπαρχει στο σπιτι  και το παιδακι θα παει καλύτερα.  

like0

Αυτισμός, πηγαίνετε σε αναπτυξιολόγο

Εικόνα Αννα Καρελιωτη

Ειμαι ειδικη παιδαγωγος με σπουδες στην Αγγλια. Εχω επισης μεγαλη εμπειρια απο σχετικη εργασια με παιδια με αυτισμο.Η ελλειψη βλεματικης επαφης ειναι στοιχειο αυτισμου, ωστοσο το παιδακι ειναι πολυ μικρο. Καλο ειναι να πατε σε αναπτυξιολογο οπως σας ειπαν στο προηγουμενο μυνημα. Οσο πιο νωρις γινει η διαγνωση και βεβαια με πολυ κοπο, και οχι παντα, τοσα περισσοτερα περιθωρια βελτιωσης υπαρχουν.

like1

Καλό είναι να επισκεφτείτε παιδίατρο - αναπτυξιολόγο

Εικόνα Koulitsa Filnop.

καλο ειναι να επισκεφτητε εναν παιδιατρο-αναπτυξιολογο. υπαρχουν πολυ καλοι γιατροι πανω σαυτο το τομεα και θα σας βοηθησουν. παρολα αυτα καλο ειναι μη γιατροι να μην βγαζουν διαγνωσεις!! ακομα και οι γιατροι λαθοι κανουν καποιες φορες ποσο μαλλον οι αλλοι. οσον αφορα το παραπανω μυνημα αν ημουν εγω η μαμα του παιδιου και το διαβαζα θα ειχα παθει πανικο παραπανω απο οσον εχω ηδη. εβγαλεσ διαγνωση μεσα απο 2 στοιχεια χωρισ να χεις δει καν το παιδι και να ξερεις ιστορικο. αν οπως λες εχεις σπουδες και ειδικα απο αγγλια λυπαμαι αλλα δεν εμαθες τα βασικα....

like1

Θα σας συμβούλευα να προσέχετε τι γράφετε

Εικόνα didyma1103

Κι εγώ με τη σειρά μου θα σας συμβούλευα να προσέχετε τι γράφετε.

like1

Είναι δείγμα απειρίας όμως αυτό που γράφετε...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Είναι σημαντικό εκτός από εμπειρία σε μία διαταραχή και την αντιμετώπισή της, όπως η ειδίκευση στον αυτισμό που αναφέρετε, Αννα Καρελιωτη, να συνδυάζεται και με εμπειρία και αν γίνεται εξειδίκευση με τη συνεργασία με τους γονείς.

Γράφετε σε έναν γονιό που ανησυχεί για τη βλεμματική επαφή, ότι είναι στοιχείο αυτισμού. Και δεν γράφετε ότι χρειάζονται και πολλά άλλα στοιχεία για να διαγνωστεί ένα παιδί με αυτισμό. 

Και αυτισμό να έχει ένα παιδί, δεν παραπέμπετε έτσι τον γονιό στον ειδικό (ακόμη και αν επαληθευτείτε). Μείνετε καλύτερα σε αυτό που λέτε στον γονιό, να επισκεφτεί μία ειδικότητα, από κοντά, που μπορεί να αξιολογήσει σωστά τι έχει το παιδί, όπως ένας καλός αναπτυξιολόγος.

Το "κλείστε το modem" είναι εκτός θέματος...

Γενικώς, το νου σας! Το NOESI.gr είναι γεμάτο επιστημονική γνώση στους "Οδηγούς". Και γεμάτο εμπειρίες, ιδέες και απόψεις στα "Βιολόγια". 

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης www.noesi.gr

like0

Κλείστε το μόντεμ!!!!!!

Εικόνα kon kar

Θα το επαναλαμβανω συνεχως το μοντεμ οπως και ολες οι υπολοιπες συσκευες καταστρέφουν το αναπτυσόμενο βρεφικο εγκεφαλο. Όλες οι ερευνες το μαρτυρουν αυτο, μπειτε στο διαδυκτιο και διασταυρωστε το ( και απο εμβρυο). Έχω παιδια, ανήψια, παιδια φίλων και το ζω καθημερινα! Αν θελετε λοιπον τα παιδια σας να μιλουν και να συμπεριφερονται φυσιολογικα και να μην τα βαφτιζουν αυτιστικα τοτε ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!!

like2

Έχω ανάλογο θέμα, 4 μηνών εμείς

Εικόνα κατια
Έχω ανάλογο θέμα. 4 μηνών εμείς. Μπορείτε να μας πείτε την εξέλιξη 3 μήνες μετά??? Ευχαριστώ
like1

Είμαι λογοθεραπεύτρια και νέα μανούλα με μπεμπάκο 4,5 μηνών

Εικόνα Αναστασία Καπιώτου

Καλησπέρα και από μένα!

Είμαι λογοθεραπεύτρια και νέα μανούλα με μπεμπάκο 4,5 μηνών. Λόγο της δουλειάς μου ανησυχώ για πολλά πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού μου και γι’ αυτό είμαι σε συνεχή παρατήρηση. 

Φυσικά και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό αναπτυξιολόγο (παρόλο που διάγνωση δε γίνεται σε τόσο μικρή ηλικία) από τη στιγμή που ανησυχείτε για κάτι στην ανάπτυξη του παιδιού σας. Ακόμα και αν δεν σας δώσουν διάγνωση ζητήστε  να σας καθοδηγήσουν και να σας εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να κάνετε κάποια απλά καθημερινά παιχνιδάκια ώστε να ενισχύσετε τη βλεμματική επαφή (αναφέρομαι συγκεκριμένα γιατί αυτό σας ανησύχησε πρώτο) αλλά και τη γενικότερη επικοινωνία του μπεμπάκου σας.

Το μόνο που θα ήθελα να σας συμβουλέψω σα μαμά και όχι σαν ειδικός, είναι να αφιερώνεται ουσιαστικό χρόνο στο παιδάκι σας όποτε έχετε τη δυνατότητα (όσο περισσότερο είναι εφικτό). Να του τραγουδάτε, να παίζεται μαζί του , να σας βλέπει χαρούμενη και χαμογελαστή κάθε φορά που το κοιτάτε και ειδικά της φορές που καταφέρνετε να έχετε βλεμματική επαφή. Προσπαθήστε να κάνετε τον εαυτό σας πιο ενδιαφέρον από τα γύρω αντικείμενα.

Η παιδοψυχίατρος που συνεργάζομαι μου είπε όταν ήμουν έγκυος πως όταν ένα παιδί έρχεται στη ζωή επειδή κατακλύζετε από ένα τεράστιο όγκο νέων ερεθισμάτων είναι σαν να βρίσκετε στο φάσμα του αυτισμού. Και καλό θα είναι να του μιλάω με ηρεμία και να του εξηγώ τι γίνεται γύρω του, από το τι κάνω, τι μπορεί να βλέπει αλλά και τι ακούει. 

Η ηρεμία και τα χαρούμενα πρόσωπα όμως πιστεύω πως βοηθάνε πολύ όλα τα παιδιά. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να χαρείτε το παιδάκι σας όσο περισσότερο μπορείτε! Ρουφήξτε κάθε στιγμή μαζί του γιατί ο χρόνος δε γυρνάει πίσω! 

Ότι σας ανησυχεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε το συντομότερο με τον αντίστοιχο ειδικό! Η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα! Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά! 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.