Καλημέρα σ' όλους σας, αποφάσισα κι εγώ να ζητήσω βοήθεια, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Εικόνα ελενα Τρετου

Καλημερα σ΄ολους σας,

Ανημερα του Αγιου Πνευματος αποφασισα κι εγω να ζητησω βοηθεια. Εχω ενα αγορακι που ανηκει κατα πιθανοτητα στους εχοντες συνδρομο Αspenger. Εχω αυτην την εβδομαδα ραντεβου στο Κεντρο Ψυχικης Υγειας της περιοχης μου. Το θεμα που αντιμετωπιζω ειναι οτι στο πνευμα οικονομικων δυσχερειων, αδυνατουμε να πληρωσουμε φετος τον ασφαλιστικο φορεα (ΤΣΕΜΕΔΕ). Υπαρχει η δυνατοτητα το παιδι να αποκτηση καποια αυτασφάλιση? Δεν ξερω αν ειναι εφικτο? Θα χρειαστουμε σιγουρα εργοθεραπεια & λογοθεραπεια. Το επιδομα που χορηγούνται σε αυτα τα παιδια ειναι μεσω ασφαλιστικου φορεα?

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
Καλη δυναμη σ' ολους.

Μια αυπνη μητερα (ο γιος μου κοιμαται ελαχιστα, και φυσικα  κανουμε τις βολτες μας μαζι το βραδυ)

Σχόλια

Γεια σου Έλενα! Να σου ζήσει το αγοράκι σου!

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Έλενα! Να σου ζήσει το αγοράκι σου! Πόσο είναι ο μικρούλης? Αυτό με τις βόλτες το γνωρίζω καλά, το είχα εις διπλούν και δεν ήξερα ποιον να πρωτοπάρω αγκαλιά όταν ο σύζυγος ήταν βραδινός. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Έχουν κλείσει πια τα τέσσερα οι μικροί.

Για το ΤΣΜΕΔΕ δεν γωρίζω για το ΙΚΑ ξέρω μόνο ότι μπορεί να σας καλύψει ο ΟΑΕΔ. Αν κάποιος γονέας είναι άνεργος, είναι δηλ.εγγεγραμμένος στα μητρώα κι έχει έναν απαιτούμενο αριθμό ενσήμων δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο αλλά δεν είναι μεγάλο, μπορεί το ΙΚΑ να σας δώσει το οκ για να ασφαλιστείτε. Αλλά για το ΤΣΜΕΔΕ δεν ξέρω...

like0

Asperger ΚΨΥ ΚΕΠΑ Προνοια

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλησπερα

Να  ειστε καλα.

Το ΚΨΥ θα σας δωσει μια διαγνωση (πχ Aspenger). Mε αυτη και καποια αλλα δικαιολογητικα θα κανετε αιτηση για ραντεβου στο Κεντρο Πιστοποιησης Αναπηριας (ΚΕΠΑ).

Αν διαβασεις αλλες αναρτησεις θα δεις νομιζω οτι δινει απο 67% στο aspenger  νομιζω.

Αν παρετε 67% ή και παραπανω θα κανετε αιτηση στο γραφειο Προνοιας της Νομαρχιας που ανηκετε για προνοιακο επιδομα. Αυτο θα το παιρνεται καθε διμηνο. Ειναι ανεξαρτητο του ασφαλιστικου φορεα που εχει ο μικρος και του αν οφειλετε ασφαλιστικες εισφορες.

Απο το ΤΣΜΕΔΕ για το προνοιακο επιδομα θα ζητησετε ενα χαρτι που να λεει οτι δεν περνει απο ΤΣΜΕΔΕ αντιστοιχο βοηθημα. Εμενα μου το δωσαν την ιδια ωρα.

Ενα αλλο ειναι η αποζημιωση που δινει το ΤΣΜΕΔΕ, τωρα ειναι ο ΕΟΠΥΥ καθως κλαδος υγεια ΤΣΜΕΔΕ δεν υφισταται εδω και λιγα χρονια. Δεν ξερω αν πρεπει να ειστε ασφαλιστικα ενημεροι. Νομιζω εχουν βγει νομοι/υπουργικες αποφασεις για τους ανασφαλιστους που περιλμβανουν καιτους Μηχανικους.

Θα καταθετετε καθε μηνα τις αποδειξεις εργο και λογο/πειας και μετα θα παιρνετε ενα στανταρ ποσο που δινει ο ΕΟΠΥΥ. Δεν φτανουν λογικα τα εξοδα των συνεδριων γι αυτο χρειαζεστε και το βοηθημα της Προνοιας. Σε μενα που ανηκω στο Παραρτημα ΕΟΠΥΥ στη Αγια Παρασκευη εκαναν 6-8 μηνες να μπουν τα λεφτα στην τραπεζα. Ετσι εβαλα τα παιδια στο ΙΚΑ της συζυγου που κανει 1 μηνα.

like0

Ευχαριστώ για τη ανταπόκριση!

Εικόνα ελενα Τρετου

Σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και την βοηθεια! Ειναι ομορφο να νιωθεις οτι εχεις φιλους ...

like0

Εμείς τα Aspergkakia τό 'χουμε αυτό

Εικόνα Maria Iannari

Εμείς τα aspergkakia τόχουμε αυτό τυραννούμε τους γονείς άθελα μας μην μας παρεξηγείτε κι αν σας τυραννούμε σας λατρεύουμε μπορεί να μην το δείχνουμε πάντα μα αναγνωρίζουμε τις θυσίες κι τον κόπο σας για να μας μεγαλώσετε :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.