Κριτικές για ειδικά σχολεία

Εικόνα Μαρία Ευθυμίου

Καλησπέρα σας! Εργάζομαι ως λογοθεραπεύτρια σε ένα κέντρο στην Αθήνα. Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα... Ένα από τα παιδάκια που έχω αναλάβει έχει Νοητική Καθυστέρηση, όμως φοιτά σε κανονικό σχολείο. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες στον μαθησιακό τομέα αλλά κυρίως στην αλληλεπίδρασή του με τους συμμαθητές του (μιας και τα άλλα παιδάκια καταλαβαίνουν πως είναι διαφορετικός και όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρα μπορούν να γίνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία). Του χρόνου θα πάει στη Γ΄ τάξη Δημοτικού.

Η άποψή μου είναι πως πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Ωστόσο έχω ακούσει πάρα πολλά για τα ειδικά σχολεία της Αθήνας (δεν σπούδασα Αθήνα). Δεν μπορώ να στείλω το παιδάκι σε ένα πλαίσιο χειρότερο από αυτό που είναι. Πως μπορώ να μάθω κριτικές για τα ειδικά σχολεία της Αθήνας; Μηπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου προτείνει κάποιο ή να με αποτρέψει από το να απευθυνθώ σε κάποιο άλλο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων.

Σχόλια

Μία επίσκεψη στα υποψήφια σχολεία...

Εικόνα Χριστίνα

Μαρία, γεια σου! 

Μπράβο σου για το προσωπικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεις για τη μικρή σου! Νομίζω ότι μία επιτόπια έρευνα, δηλαδή μια επίσκεψη στα υποψήφια σχολεία θα σε βοηθήσει πολύ να σχηματίσεις προσωπική γνώμη. 

like0

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά

Εικόνα Μαρία Ευθυμίου

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Η αλήθεια ειναι πως ειχα στο μυαλό μου να πάω να κάνω την εν λόγω έρευνα, έχοντας όμως συγκεκριμένα πλαίσια στο στόχο!

like0

Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Σε μια σελίδα http://www.noesi.gr/book/welfare/eidika-sxoleia θα βρείτε όλες τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Επικαιροποιήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή. Καιρός του πάλι. Αν γνωρίζετε για αλλαγές, ενημερώστε μας.
like0

Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό είναι αναπληρωτές

Εικόνα vasilikip

Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και το υπόλοιπο προσωπικό (λ/θ, ψυχολόγοι κτλ) είναι συνήθως και αναπληρωτές οπότε δεν μπορείς εύκολα να έχεις μια εικόνα συνολικά του σχολείου καθώς τα πρόσωπα μπορεί να αλλάξουν. Σε γενικές γραμμές προσωπικά έχω πολύ καλή γνώμη για τα ειδικά σχολεία της Αθήνας που έχει τύχει να δουλέψω/επισκεφθώ. Αν θέλεις να με ρωτήσεις για κάποιο συγκεκριμένο στην περιοχή που μένει το παιδί και τυχαίνει να το γνωρίζω ευχαρίστως να σου δώσω μια εικόνα.

like0

Βασιλική αρχικά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!

Εικόνα Μαρία Ευθυμίου

Βασιλική αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Το παιδί μένει στο γαλάτσι, αλλά δεν έχει πρόβλημα να πηγαίνει και σε κοντινές περιοχες σχολείο όπως τα Ανω Πατήσια ή το Νέο Ηράκλειο. Εγω μένω Κολωνό που θα βολευε και αυτό αρκετά. 

like0

Τα ειδικά σχολεία διαθέτουν λεωφορεία

Εικόνα Χριστίνα

Συνήθως, τα ειδικά σχολεία, δεδομένου ότι εξυπηρετούν παιδιά που κατοικούν σε γειτονικές περιοχές μεγάλης ακτίνας, διαθέτουν λεωφορεία... Όμως, γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης και γνωμοδότησης όλων των ανθρώπων που σχετίζονται με την εκπαίδευση του παιδιού. 

Μπορείς αρχικά να επισκεφθείς (πριν τελειώσει η σχολική χρονιά) τα γειτονικά σχολεία (βλ. Ν. Ηράκλειο). Εξάλλου, νομίζω ότι ακολουθούνται γεωγραφικά κριτήρια για την εγγραφή του παιδιού. 

Στη διάθεσή σου για περαιτέρω πληροφορίες.

like0

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια

Εικόνα Katerina Mela

Χαίρετε,

Θα μπορούσε το "νόηση" να κάνει μία ηλεκτρονική έρευνα και να μας παρέθετε και τα ιδιωτικά σχολεία, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας;

Σας ευχαριστούμε.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.