Άσπεργκερ καλησπέρες

Εικόνα Maria Iannari

Κι άλλοι γιατροί κάτι τέτοια λέγαν στην μάνα μου κι έχω δυστυχώς μεγάλο πόλεμο στο σπίτι μου και ψυχολογική βια. Οι ψυχολόγοι δε είχαν ποτε την υπομονή να ασχοληθούν μαζί μου. Λέγαν διαφορα κι αυτοί στην μάνα μου κι αυτή φόρτωνε πιο πολύ κι θύμωνε μαζί μου. 

Στα 4 άρχισα να μιλάω και μάλιστα να παρλάρω πολύ τους κούραζα όλους κι ακόμα το κάνω. Έχω ελλειμματική προσοχή, δε κοιτώ στα ματια τους άλλους κοιτώ εδώ εκεί λεπτομέρειες μα ποτε κατάματα. Εχω κωλύματα με αντικείμενα. Κάνω χαζομάρες σαν να είμαι 10 χρονών. Είμαι 32 κι σκέφτομαι σα 15.

Μου κάναν στα 12 ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και είπαν στην μάνα μου για νοητική υστέρηση. Αφού κανονικότατα μιλάω πως έχω καθυστέρηση νοητική?? Αφού με λεν λέκτορα πολυλογά και ξερόλα πως κολάν αυτά τα δυο ??? Τέλος πάντων εδώ θαμάστε θαρρώ να τα λέμε. Ό,τι μπορώ να βοηθώ μέσα από εμπειρίες μου κι αν μπορώ να βοηθό, θα το κάνω πιστεύω κάτι να βγει από όλο αυτό. Το παν είναι η επικοινωνία κι όλα λύνονται με διάλογο ποτε με φωνές και λεκτική βία!! Να' στέ όλοι καλά net-φιλαράκια. 

Εχω ανάγκη νά 'χω επικοινωνία με τον κόσμο αυτό, έχει γίνει πλέον απαγορευμένο πράγμα για εμενα, ποτε δε κατάφερα νά 'χω μιαν ουσιαστική σχέση με τους γύρο μου. Αντιθετως πέφτω θύμα κοροϊδίας και "εχμεταλευσης" γιατί εμπιστεύομαι "ευκολα" τους αλλους. Απο μικρό παιδί θυμάμαι απομόνωση, ξύλο, αναθεματισμούς, από το οικειο μου περιβάλλον που είμαι έτσι όπως ειμαι. Δεν πειράζει ας πιστεύουν ότι θέλουν εγώ δε θα αλλάξω για κανέναν, θα ζω στον κόσμο μου θα μείνω για πάντα παιδί κι δε ενοχλώ κανεναν ας "με αφήσουν" ήσυχη και οι γύρω μου.

Ποτέ δε απαιτώ κάτι από τους άλλους που δε μπορούν να το δώσουν αλλα απαιτώ διακριτικότητα ούτε λύπηση ούτε όμως και αηδία στα πρόσωπα τους να βλέπω. Βαρέθηκα τους "ψιθύρους" από πίσω κι να μου λένε άλλοι ότι ο τάδε η η τάδε με αποκάλεσε βλαμμένη.

Γεια σας νέοι φίλοι μου εύχομαι κι ελπίζω σε μιαν καλήν επικοινωνία. Ψάχνω και εγώ να βρω τον εαυτό μου μέσα από δρόμους κι παράδρομους που με οδηγούσαν σε μπλοκάρισμα συναισθημάτων και αηδία στον εαυτό μου. Πάντα ζήταγα να βρω τον εαυτό μου να με καταλάβω γιατί ήμουν και είμαι διαφορετική. Οι άλλοι μόλις το πάρουν πρέφα τσούρ την κάνουν . Εγώ ψάχνω να βρω τι στο καλο έκανα κι έγιναν όλοι μπουχός ??? Το παζλ τελικά βρέθηκε και η εικόνα βγήκε κι αυτή είναι το "ΑΣΠΕΡΓΕΡ"  δε με ενοχλεί που έχω αυτό το πράγμα οι άλλοι θυμώνουν και με αποκλείουν από την ζωή τους. Η κοινωνία έχει κτίσει κάποια πρότυπα συγκεκριμένα και αν δε πληρείς τις προδιαγραφές ουστ από εδώ.

Σχόλια

Το κείμενο βγήκε κομμένο

Εικόνα Maria Iannari

Κάποια στοιχεια έχουν μείνει λειψά,  πρέπει να τα πω λίγο περιληπτικά εδώ να καταλάβει ο κόσμος τι εννοώ λοιπόν. Ημουν σε ίδρυμα μέχρι τα 4 όλοι οι γιατροί λέγαν νοητική στέρηση, λόγω υπερκινητικότητας μα χωρίς ομιλία και ανάρμοστη συμπεριφορά αυτιστική συμπεριφορά λέγεται αυτό πλεον. Με υιοθέτησαν δυο άνθρωποι καλοί, μα χωρίς υπομονή και με δικά τους θέματα ψυχολογικά βάρυνε το κλίμα και τον δυο πλευρών. Λόγω μαθησιακών δυσκολιών με πήγαν για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Εκεί είπαν με συμπόνια και λυπη στην μάνα μου ότι έχω νοητική υστερηση. Η μάνα μου δυστυχώς δεν το χειρίστηκε, όπως έπρεπε λόγω άγνοιας πιο πολύ, κι έτσι υπήρχαν και υπάρχουν πολλά εμπόδια στην επικοινωνία μας και αυτά. Συγγνώμη για τα Greeklish έχω ένα θέμα και με την ορθογραφία, όταν πάω να το μεταφράσω το κείμενο στον μετατροπέα δε είναι πάντα εφικτό :( 

Σημείωση από το NOESI.gr: Η μετάφραση του κειμένου από τα Greeklish σε ελληνικά έγινε με μέριμνα του www.noesi.gr.

like0

Μείνε όπως είσαι...

Εικόνα didyma1103

Είσαι υπέροχη!! Μην αλλάξεις για κανέναν γλυκιά Μαρία! Έχω δυο δίδυμα αγοράκια που είναι στο φάσμα. Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε επικοινωνία! Μπορείς να μου στείλεις email όποτε θες.

like0

Στέλνω γλυκιές καλησπέρες

Εικόνα Maria Iannari

Στέλνω γλυκιές καλησπέρες σε μια ψυχή αγια που έχει δυο αγγέλους μικρούς και τρυφερούς.θα τα λέμε πριγκιπέσα μου ότι μπορώ να συμβουλεύω κι νομίζω ότι είναι σωστό θα το λέω. Πάντα όμως θα πρέπει η μανούλα να βάζει την ψυχή της μπροστά και να κάνει ότι λέει η καρδια της. Γιατί οι άλλοι άθελα μπορεί να πουν κάτι λάθος η άστοχο. Με γνώμονα λοιπόν την εμπειρία και την "μανουλιστικη" τρυφερότητα όλα θα γίνουν πολύ πιο όμορφα. Αχ "τυχερουλικα" τα γλυκα πριγκιπόπουλα που έχουν σένα για μανούλα. Μανουλίτσα γλυκιά έχουμε πολλά να πούμε είσαι το πρώτο net - φιλαράκι μου. Θέλω να μείνουμε φίλοι έτσι όσο γίνεται περισσότερο...

like0

Σε ευχαριστώ Μαρία....

Εικόνα didyma1103

Αχ Μαρία τι ωραία λόγια!!! Με συγκίνησες πολύ, μακάρι τα παιδάκια μου να σου μοιάσουν, θα είμαι απίστευτα τυχερή!!! ΈΧεις απίστευτη καλοσύνη και τόσο γλυκιά ψυχή!!! 

like0

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγούν εντάξει τα μικρά σου

Εικόνα Maria Iannari

αμα ειναι οκ οι γονεις βγαινουν κι τα παιδια ετσι !!!

like0

Είσαι απίθανη!

Εικόνα Rita N.

Μαρία, πιστεύω ότι έχεις πολλά να διδάξεις στον κόσμο. Έχω και εγώ ένα αγοράκι στο φάσμα και πιστεύω πως ή αγάπη και ή αποδοχή αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της θεραπείας...

Θα ήθελα πολύ να δω την ζωγραφική σου! Έχεις site?

Πολλές ευχές,

Ρίτα

like0

Γειά φίλη μου

Εικόνα Maria Iannari

γεια φίλη μου τώρα είδα το mail ύστερα από μήνες .....................  συγγνώμη που απαντώ τώρα γιατί τώρα τυχαίος το είδα !!!  στείλε μου mail να μιλάμε κι αν μπορώ μέσα από τα ματια μου να σε κάνω να δεις τον κόσμο τον "ασπεργερ" θα χάρο πολύ να το κάνω !!!  θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ γονείς να κατανοήσουν τα παιδιά τους !!! γιατί εγώ δε τόξα αυτό με τους δικούς μου λόγο αγνοιας κι λόγο καταστάσεων υπήρχαν έντονες προστριβές κι παρεξηγήσεις όπως κι τώρα αυτό συνεχίζεται δυστυχώς !!!

like0

Αναζητώ παρέες με άτομα που να μοιάζουν στον χαρακτήρα μου

Εικόνα Vaggelis Accountant1980

Ειμαι 37 ετων. Εχω κι εγω Άσπεργκερ σε ελαφρα μορφη. Αναζητω παρεες με ατομα που να μοιαζουν στο χαρακτηρα μου. Αν σε ενδιαφερει απαντησε μου.

E-mail: vaggered@hotmail.com

(Κιν.: 6983937014)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.