Αποτελέσματα ΚΕΠΑ

Εικόνα Kat Ar

Πήρα τη βεβαίωση από τα ΚΕΠΑ η οποία γράφει ΑΡ ΗΜΙΠΑΡΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ ΑΝΟΞΙΑΣ με 67% αναπηρία και ισχύ για ένα χρόνο...το χαρτί από τον παιδονευρολόγο έγραφε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΗΜΙΠΛΗΓΙΑΣ... Μήπως πρέπει να κάνω ένσταση για να μη γράφει ημιπαρεση και να γράφει εγκεφαλική παράλυση; Είμαι δημόσιος υπάλληλος και  απ όσο έψαξα για επίδομα μόνο στην πρόνοια μπορώ να απευθυνθώ, αλλά για ποιο επίδομα να κάνω αίτηση μιας που στο πιστοποιητικό γράφει ημιπάρεση; Επίσης θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος  εκπαιδευτικός ανάμεσα στα μέλη να ρωτήσω κάποια πράγματα..

Ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Στείλε μου προσωπικό μήνυμα (προς Kat Ar)

Εικόνα Αλεξάνδρα

Είμαι εκπαιδευτικός και η κόρη μου έχει αναπτυξιακά προβλήματα και νευροαισθητήριο βαρηκοϊα. Στα ΚΕΠΑ μας έδωσαν 67% για δυο χρόνια. Λόγω της βαρηκοϊας του παιδιού μπήκα φέτος στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων. Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θες. Περιμένω μήνυμά σου.

like0

Σε εμάς είχε γραφτεί "εγκεφαλική παράλυση - ημιπληγία"

Εικόνα Γιάννης_1970

Σε εμας την πρωτη φορα ειχε γραφτει "εγκεφαλικη παραλυση- ημιπληγια" και περναμε το επιδομα.

Οταν εκανα αιτηση για συνεχιση του επιδοματος το νεο χαρτι του ΚΕΠΑ ελεγε "ημιπληγια με 67% αναπηρια για 5 χρονια". Η υπαλληλος στην Προνοια μου ειπε οτι για να συνεχιστει το επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης πρεπει να αναγραφει κει τις 2 αυτες λεξεις το χαρτι του ΚΕΠΑ. Μαλιστα  εκανε ενα χαρτι ως Προνοια με το οποιο ζητουσε απο το ΚΕΠΑ αυτη τη διευκρυνιση. Το χαρτι το πηγα, για κερδος χρονου, εγω στο ΚΕΠΑ . Το ΚΕΠΑ εκανε μια επιτροπη που εξετασε την ερωτηση της Προνοιας, δεν καλεσαν εμενα ουτε το παιδι για επανεξεταση. Ειδαν οτι και σε εμας το χαρτι της νευρολογου ανεφερε την ημιπληγια ως μορφη εγκεφαλικης παραλυσης.

Ενα μηνα μετα βγηκε η νεα συμπληρωμενη βεβαιωση οτι εχει ημιπληγια λογω εγκεφαλικης παραλυσης και αυτο κατεθεσα στη Προνοια.

like0

Λες να πάω στην Πρόνοια να κάνω αίτηση;

Εικόνα Kat Ar

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

alex.di σου έστειλα μήνυμα,ελπίζω να το πήρες...

Γιάννη, δηλαδή, λες να πάω στην πρόνοια να κάνω την αίτηση,έχω και ένα αντίγραφο της παιδονευρολόγου και αν χρειαστεί θα κάνουν εκείνοι αίτηση διευκρίνησης;

like0

Στην περίπτωσή μας έτσι έγινε

Εικόνα Γιάννης_1970

Στην περιπτωση μας , που περναμε απο πριν το προνοιακο ετσι εγινε. Το προτεινε η υπαλληλος.

Ζητηστε το κι εσεις, να ρωτησει η προνοια εγγραφως το ΚΕΠ. Αλλιως καντε εσεις ενσταση στο ΚΕΠ να ξαναδιαβασουν την γνωματευση του νευρολογου και να αναφερουν στην αποφαση ποσοστο αναπηριας και "εγκεφαλικη παραλυση".

Και κατι αλλο, σας δωσαν 1 χρονο μονο, κι αυτο λιγο φαινεται, σε εμας ειχαν δωσει την πρωτη φορα 3.

like0

Θα πάω τη Δευτέρα πρώτα στην πρόνοια να δω τι θα μου πούν

Εικόνα Kat Ar

θα πάω τη Δευτέρα πρώτα στην πρόνοια να δω τι θα μου πούνε και έπειτα θα πάω στα ΚΕΠΑ για ένσταση...

Θεωρώ πως μας δώσανε για ένα χρόνο γιατί στη μαγνητική όπου φαίνεται και το πρόβλημα με τη λευκή ουσία προτείνουν επανέλεγχο όταν θα είναι η μικρή 2-2,5 χρονών,όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η μυελινοποίηση...

like0

Συμβουλές για την κόρη μου με ημιπληγία (προς γιάννης_1970)

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ γιάννης_1970, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΜΕ ΗΜΙΠΛΗΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. Η ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 19 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΥΛΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
like0

Εμείς κάνουμε φυσιοθεραπείες εδώ και 4 μήνες (προς Σταμάτη)

Εικόνα Kat Ar

Εμείς κάνουμε φυσιοθεραπείες εδώ και 4 μήνες και έχω να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά στην κορούλα μου...κάνουμε και τα πρώτα βηματάκια μας πλέον, αλλά η ισορροπία είναι λίγο δύσκολη ακόμη... εργοθεραπείες ξεκινήσαμε τώρα αλλά η μικρή μου δε θέλει καθόλου γιατί δεν μπορεί να τεντώσει το χεράκι της και δεν ανοίγει τον αντίχειρά της.. κλαίει καιόλη τη διάρκεια της εργο... είναι για το καλό τους όμως οπότε πρέπει να έχουμε μεγάλη δύναμη και θέλουν και μεγάλη εξάσκηση και στο σπίτι με μικροπράγματα και αποκλεισμό της καλής πλευράς του χεριού...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σίγουρα θα δεις βελτίωση με τις θεραπείες...

like0

Αντίδραση σε θεραπείες

Εικόνα Γιάννης_1970

  Καλησπερα

Και ο δικος μας μωρο (απο 1 ετους που αρχισε) ειχε πολυ κλαμα σε εργο και φυσιο, επειδη εκανε πραγματα με το δεξι χερι που δεν του αρεσε. Δεν ποναγε αλλά δεν το ηθελε αυτο που τον εβαζαν να κανει..

Δεν με στεναχωρουσε το κλαμα, και οι θεραπευτες ειναι συνηθισμενοι σε αυτη την αντιδραση.

Τωρα στα 7 του χρονια καμια φορα αντιδρα λεκτικα σε μερικες ασκησεις αλλά εχει καταλαβει τι κανει και για ποιο λογο το κανει.

like0

Κάντε θεραπευτική κολύμβηση (προς Σταματης Σιδερακης)

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλο θα ηταν αν μπορειτε να κανετε και θεραπευτικη κολυμβηση. Παλια πηγαιναμε στο ΟΑΚΑ.

like0

Μακάρι να είχαμε και μεις εδώ θεραπευτική κολύμβηση

Εικόνα Kat Ar

Ευτυχώς απ'ότι μου λέει η εργοθεραπεύτρια παρόλο που κλαίει το χεράκι της το έχει χαλαρό και κάνει αυτά που πρέπει αλλά με παραπονιάρικο κλάμα :-)

Μακάρι να είχαμε και μεις εδώ θεραπευτική κολύμβηση, αλλά μεγαλώνοντας θα προσπαθήσω να την πάω έστω σε κολυμβητήριο...

like0

Συμβουλές για την κόρη μου με ημιπληγία

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΙΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΙΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΓΕ ΑΛΛΑ ΠΗΓΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΕΡΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ. ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ

like0

Εμείς ξεκινήσαμε από 8 μηνών

Εικόνα Kat Ar

φυσιο 2 φορές την εβδομάδα και τώρα που κλείσαμε χρόνο κάνουμε 2 φορές έργο...νομίζω καλά ειναι και όλοι αυτό το πρόγραμμα προτείνουν...όσο για το μπουσούλημα η κόρη μου δεν μπουσούλησε ποτέ και έκανε αυτό που περιγράφεις...ακόμη και τώρα μπρουμητα δε θέλει καθόλου αλλά δεν τη ζορίζω,γιατί κάνει πλέον βηματάκια...άσε που κάποια παιδιά ακόμη και χωρίς κάποιο πρόβλημα περπατάνε χωριπς να μπουσουλήσουν...κατά τη γνώμη μου μην αγχώνεσαι και πολύ για το μπουσούλημα...ενοχλούνται και ζορίζονται πολυ σε αυτή τη στάση και είναι λογικό να μην τη θέλουν...όλα καλά θα πάνε!!!εμάς η φυσιοθεραπεύτρια που είναι 18 χρόνια στη δουλειά αυτή δεν αγχωνόταν που δεν μπουσουλούσαμε...

like0

Συμβουλές για τα σάλια

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΩ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

like0

Συμβουλές για την κόρη μου με ημιπληγία

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΟΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΑΦΟΥ ΣΦΥΓΓΕΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΑΝ ΣΥΚΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑΡΘΗΚΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

like0

Λογοθεραπεια και ημιπληγια

Εικόνα Γιάννης_1970

  H σιελοροια ειναι χαρακτηριστικο καμια φορα, κι ο δικος μου ειχε κι ακομα εχει. Δεν εχουν καλη αισθηση του σαλιου τους κι αυτο μαζευεται πολυ και τους τρεχει.

Ειναι απαραιτητη η λογοθεραπεια. Εμεις καναμε απο 2,5 ετων μεχρι και σημερα στα 7. Αργοτερα θα δειτε οτι ισως εχει προβλημα με καποια γραμματα, οποτε αρχιστε απο τωρα.

like0

Έχουν δίκιο οι φυσιοθεραπευτές

Εικόνα Kat Ar

πριν κάνει η κόρη μου τα πρώτα βηματάκια από μόνη της,μας έλεγε η φυσιο να μην την περπατάμε για τον ίδιο λόγο που λες...και καμιά φορά που την περπατούσαμε την πιάναμε αποπ τις μασχάλες για να μην σφίγγεται και κάναμε βηματάκια χελώνας...νάρθηκα πιθανόν να χρειαστούμε κ μεις,θα πάμε στην Αθήνα σε κάποιον ορθοπεδικο γιατί το ποδαράκι της έχει μία κλίση προς τα αριστερά και επίσης θα πάρουμε και πάτους σιλικόνης για τα παπουτσάκια μας για να μην μαζευονται τα δαχτυλάκια και για να μην γέρνει προς μία κατεύθυνση...κάπως έτσι μας τα εξήγησε η φύσιο....

like0

Επικοινώνησα με την πρόνοια - απορίες

Εικόνα Kat Ar

Τελικά σήμερα, ο ευγενέστατος υπάλληλος απόρησε φυσικά που δεν αναγράφεται η γνωμάτευση του παιδονευρολόγου... μου είπε να πάω να καταθέσω αίτηση προς το παρόν για το επίδομα βαριας αναπηρίας και να κάνω ένσταση στο ΚΕΠΑ... τώρα κοιτάω και τα δικαιολογητικά για την πρόνοια και είδα ότι λέει και ΑΦΜ δικαιούχου... χρειάζεται δηλαδή να βγάλω και ΑΦΜ της κόρης μου; Στο λογαριασμό επίσης της τράπεζας πρέπει να είναι πρώτο το όνομα της μικρής ή δεν το κοιτάνε αυτό; Και το επίδομα αν τελικά το πάρουμε το δηλώνουμε και στην εφορία;

like0

Το ΑΦΜ είναι απαραίτητο (προς Kat Ar)

Εικόνα Γιάννης_1970

To ΑΦΜ ειναι απαραίτητο  για το παιδι. Εχουμε βγαλει, δεν ξερω γιατι το ζητανε παντως.

Επισης εκανα επιτηδες λογαριασμο με πρωτο ονομα το παιδι. Δεν ξερω αν μπορει να παραβλεφθει, αλλα δεν ηθελα να το ρισκαρω, απλο ειναι ετσι κι αλλιως.

Στην εφορια εγω δεν το εχω δηλωσει μεχρι τωρα.

like2

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Εικόνα Kat Ar

οπότε θα πάω στην εφορία πριν πάω στην πρόνοια κ στην τράπεζα για αλλαγή στη σειρά των ονομάτων...ελπίζω να βγάλω άκρη αύριο...θα κάνω και την ένσταση αύριο στα ΚΕΠΑ,γιατί σήμερα ήταν κλειστά λόγω επιτροπής....γραφειοκρατία αρκετή...

like0

Δικαιούται και η μικρή μου επίδομα;

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

like2

Έχετε περάσει από τα ΚΕΠΑ; (Προς Σταμάτη)

Εικόνα Kat Ar

Αν έχετε περάσει από την επιτροπή των ΚΕΠΑ,ανάλογα τη γνωμάτευση μπορείς να πάρεις επίδομα από την πρόνοια.Επίσης κάποια ταμεία δίνουν επιδόματα αναπηρίας ανάλογα που είναι ασφαλισμένη η μικρή.Η γνωμάτευση του παιδονευρολόγου σας ποια είναι;

like0

Προς Σταματης Σιδερακης

Εικόνα Γιάννης_1970

 H ημιπληγια ειναι ενας τυπος εγκεφαλικης παραλυσης. Αυτο το επιδομα δικαιουται η μικρη και δινεται απο 1 ετους μεχρι να συμπληρωσει τα 18. Πρεπει να αναφερεται στη γνωματευση ο ορος "εγκεφαλικη παραλυση".

like1

Η γραφειοκρατία δεν έχει τέλος...

Εικόνα Kat Ar

Πήγα σήμερα στο ΚΕΠΑ,έκανα υπηρεσιακό σημείωμα,πλήρωσα 46,14€ πάλι και ξανακατεθεσα την γνωμάτευση του γιατρού...εξήγησα ότι η πρόνοια θέλει να αναγράφεται ο όρος εγκεφαλική παράλυση και η αλήθεια είναι ότι απόρησε που μου το ζητήσανε,μου είπε μετά τις γιορτές να πάρω τηλέφωνο και ίσως χρειαστεί να ξαναπεράσουμε από επιτροπή...έβγαλα και νέο βιβλιάριο τραπέζης γιατί η σειρά των ονομάτων μου είπαν δεν μπορεί να αλλάξει,πήγα και στην εφορία αλλά χρειαζόμουν και εξουσιοδότηση του συζύγου ότι μου επιτρέπει να βγάλω αφμ της μικρής και αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάω στην πρόνοια επιτέλους...και ο γολγοθάς συνεχίζεται...για τα πιο απλά πράγματα χρειάζεσαι χίλια δυό χαρτιά και διευκρινήσεις για τα αυτονόητα...

like0

Επίδομα

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

Ο ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΡΤΖΑΛΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΩΦΥΛΙΑ ΜΙΠΑΡΕΣΗΣΔΕΞΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΔΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΧΡΕΙΖΕΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ Κ.Α. ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΩΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΟΜΒΩΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ( ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΟΜΟΣ). (ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ). ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

like0

Να λεει "εγκεφαλικη παραλυση"

Εικόνα Γιάννης_1970

Να λεει "εγκεφαλικη παραλυση" και ό,τι αλλο νομιζει ο γιατρος προς εξειδικευση της περιπτωσης.

Την καταθετεις στο ΚΕΠΑ μαζι με την αιτηση και ό,τι αλλες εξετασεις εχετε κανει (μαγνητικες, αξονικες υπερηχοι κλπ)

Στο ιδιο νοσ. Παιδων εμεις πηγαινουμε στη κα. Σωτηρια Μαστρογιαννη, παντα καταδεκτικη και προθυμη για εξηγησεις.Με το πρωτο ραντεβου σε ηλικια του παιδιου 11 μηνων μας ειπε τι εχει και μας ειπε να κανουμε μαγνητικη εγκεφαλου η οποια και εδειξε τη βλαβη.

 

like0

Επιτέλους τελείωσα με τη γραφειοκρατία...

Εικόνα Kat Ar

Σήμερα πήγα στην πρόνοια με τα δικαιολογητικά,μου είπε ο υπάλληλος ότι προς το παρον θα πάρουμε ένα επίδομα (δε ξέρω πως το ονομάζουνε) 313€/μήνα και όταν βγει η νέα απόφαση του ΚΕΠΑ να την πάω για να ενταχθούμε,ευελπιστώ,στο εγκεφαλικής παράλυσης...  

Σταμάτη όταν πας στο γιατρό να έχεις μαζί σου και τον εισηγητικό φάκελο μαζί σου για να σου το συμπληρώσει εκείνη τη στιγμή,για να μην ξαναχρειαστεί να τρέξεις...το έντυπο αυτό το εκτυπώνεις από το ιντερνετ ή πας στο ΙΚΑ και σου το δίνουν...

like1

Επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης

Εικόνα Γιάννης_1970

  Μαλλον προκειται για το βαριας αναπηριας τα 313/μηνα. Το εγκεφαλικης παραλυσης ειναι 1394 το διμηνο.

like0

Επιδόματα αναπηρίας

Εικόνα Kat Ar

Νόμιζα πως της βαριάς αναπηρίας είναι 220€ και της εγκεφαλικής παράλυσης 440€ το μήνα...από την πρόνοια,οπχι το εξωιδρυματικό αν το λέω σωστά...

like0

κα. Σωτηρια Μαστρογιαννη

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ

ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟ. ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ, ΘΡΩΜΒΟΦΥΛΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ Ή ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΕΣ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ 

like0

Δικαιολογητικά ΚΕΠΑ

Εικόνα Kat Ar

Καλησπέρα Σταμάτη.

Βγάλε φωτοτυπία όλες τις εξετάσεις και κατέθεσέ τα...όταν περάσετε από την επιτροπή να έχεις μαζί σου και τα πρωτότυπα...εμένα οπταν κατέθεσα τον εισηγητικό φάκελο μου κράτησαν μόνο τις γνωματεύσεις από τον υπέρηχο και τη  μαγνητική και στην επιτροπή έδειξα τις  εξετάσεις...εννοείται ότι τα πρωτότυπα θα τα κρατήσεις εσύ μην τα δωσεις πουθενά...

like2

Ραντεβου

Εικόνα Γιάννης_1970

  Η συγκεκριμενη πρωινο ραντεβου δεχεται νομιζω Πεμπτες, μπορεις και απογευματινο με κοστος 60Ευρω νομιζω. Τηλεφωνεις στο 1535 και διαλεγεις πρωινο/απογευματινο ραντεβου, νοσοκομειο, κλινικη, ονομα γιατρου.

Στο ΚΕΠΑ παντα αντιγραφα, πρωτοτυπα τα κρατας για παντα.

like1

Άτομο με εγκεφαλική παράλυση άνω των 18 δεν δικαιούται επίδομα

Εικόνα Ματίνα Θεοχαριδου

Καλησπέρα. Άτομο με εγκεφαλική παράλυση άνω των 18 δεν δικαιουται κανένα επιδομα? Φίλη κωφη με εγκεφαλική παράλυση και ποσοστό 90% απο ΚΕΠΑ που είναι άνω 18 της είπαν απο προνοια ότι δικαιούται επιδομα μόνο για την κωφωση. Αν ξέρει κάποιος κάτι, γιατί δεν ξέρω που να ρωτήσω. Ευχαριστώ πολύ!

like0

Για το επίδομα της εγκεφαλικής παράλυσης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ναι υπάρχει επίδομα για την εγκεφαλικη παράλυση. Η ένδειξη για την εγκεφαλική παράλυση θα πρέπει να υπάρχει στην απόφαση της Υγ. Επιτροπής του ΚΕΠΑ (όχι μόνο για την κώφωση).

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά για το επίδομα θα τα βρείτε στη σελίδα: 
http://www.dikaiologitika.gr/dikaiologitika/epidomata-pronoia/17879/dika...

Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος θα βρείτε στη σελίδα: http://www.achaia.gr/ach/index.php?option=com_content&view=article&id=56...

Με εκτίμηση,
Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Κοινωνικός Λειτουργός

like2

Eυχαριστώ για την απάντηση

Εικόνα Ματίνα Θεοχαριδου

Καλησπέρα. Eυχαριστώ για την απάντηση. Απο ό,τι διάβασα στο 2ο link άτομα άνω των 18 δεν δικαιούνται το επιδομα.

like0

Διόρθωση επιδόματος.Θα ήθελα να επικοινωνήσω με το μέλος Κατ Αr

Εικόνα Ντηνα

Καλησπέρα Κατ Αr αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα όσο αφορά την γνωμάτευση του ΚΕΠΑ ,ο νευρολόγος γράφει στη γνωμάτευση για την κόρη μου"Σπαστική ημιπληγία Εγκεφαλική παράλυση" και τα ΚΕΠΑ "ημιπαρεση  λόγου εγκεφαλικής παράλυσης" .Ο οπεκα μου απορρίπτει την αίτηση για το επίδομα εγκεφαλικής παράλυσης .Σας παρακαλώ αν ξέρετε τη μπορώ να κάνω.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.