Αυξητική Ορμόνη

Εικόνα Θεοδοσία Αντωνίου

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας μου από το site επέστρεψα προκειμένου να κάνω μια καταγγελία. Οπως έχω αναφέρει εκτενέστερα σε πολύ παλιότερα βιολόγια, ο γυιός μου Αγγελος που σήμερα είναι 10 ετών έχει πλήρη ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης. Από την ηλικία των 2 ετών βρίσκεται σε θεραπεία υποκατάστασης με αυξητική στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού.

Η πορεία του μέχρι σήμερα είναι πολύ καλή. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Το νοσοκομείο δεν έχει χρήματα για την αγορά ορμόνης αφήνοντας το δικό μου και πολλά άλλα παιδιά στο έλεος του θεού. Στα επίμονα και σχεδόν καθημερινά τηλεφωνήματα μου προς το φαρμακείο του νοσοκομείου η απάντηση είναι κάθε φορά η ίδια.

"Δυστυχώς δεν μας δίνουν χρήματα για την αγορά και δεν γνωρίζουμε πότε θα μας δώσουν, ξανατηλεφωνήστε σε 2-3 ημέρες".

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει πολύ κουραστική και αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα ώστε να γίνουν τα αυτονόητα. Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το "δεν έχουμε χρήματα" όταν πρόκειται για θεραπείες τόσο σημαντικές, ακριβές και που τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν μπορείς να τα προμηθευτείς από οπουδήποτε αλλού. Πραγματικά είμαι πολύ θυμωμένη & απογοητευμένη!!! 


Προς το Διοικητή του Ν. Αγλαϊα Κυριακού

Ονομάζομαι Αντωνίου Θεοδοσία. Ο μικρός μου γυιός Άγγελος, πάσχει από πλήρη ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης από 2 ετών με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Ο λόγος που με κάνει να σας γράψω είναι για να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου καθώς και να καταγγείλω την αχαρακτήριστη έλλειψη σκευασμάτων αυξητικής ορμόνης από το φαρμακείο του νοσοκομείου σας. Και δυστυχώς σε όλες τις κλήσεις μου, είτε προς το φαρμακείο είτε προς τον γιατρό που παρακολουθεί το παιδί μου  η απάντηση που λαμβάνω είναι μία, οτι το νοσοκομείο ΔΕΝ έχει χρήματα για να αγοράσει ορμόνη!!! Πραγματικά θλίβομαι για αυτά τα χάλια και ανησυχώ βαθύτατα για την τύχη που επιφυλάσσει το μέλλον στο δικό μου αλλά και σε πολλά άλλα παιδιά. Και μάλιστα όταν μιλάμε για μια πανάκριβη θεραπεία που επιπροσθέτως δεν μπορεί να κανείς να την βρεί ιδιωτικά. Ζητώ μία άμεση και συγκεκριμένη  απάντηση για το πότε πρόκειται να μας προμηθεύσετε αυξητική ορμόνη!!!

Αντωνίου Θεοδοσία

 

Σχόλια

Αυξητική ορμόνη

Εικόνα Αλέκα Ματιακη

Σε ενα μηνα θα αποφασισουν οι γιατροι αν θα παρει αυξητικη ο γιος μου. Τι ξερετε για τις παρενεργειες;

like0

Κα Ματιάκη, είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο

Εικόνα Θεοδώρα

Καλησπέρα Κα Ματιάκη, είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο, κι εμείς έχουμε περάσει επιτροπή και περιμένουμε απάντηση, όσο για τις παρενέργειες που αναφέρεται, όσο έχω ψάξει κι εγώ κι έχω ρωτήσει, τα παιδιά που έχουν έλλειψη της αυξητικής ορμόνης παίρνουν την δόση που τους λείπει από τον οργανισμό τους, το πολύ παραπάνω (σε δόση εννοώ) που ίσως κάποιες άλλες ομάδες ανθρώπων και σε άλλες ηλικίες μπορεί να παίρνουν τότε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες.

Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι και η απλή ασπιρίνη έχει παρενέργειες, για αυτό το λόγο τα παιδιά ελέγχονται συνεχώς, έχω βέβαια διαβάσει ότι μπορεί να παρουσιάσουν κάποια πονάκια στα πόδια ή να εμφανίσουν διαβήτη, μάλλον θα τα έχετε ψάξει κι εσείς ήδη στο διαδίκτυο. Πάντως από κουβέντες που έχω κάνει ήδη με μαμάδες που έχουν μπεί ήδη στη θεραπεία, δεν μου έχουν αναφέρει ότι έχουν αντιμετωπίσει κάποια συμπτώματα.

Ίσως το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε, είναι να εμπιστευτούμε το γιατρό μας και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εύχομαι γρήγορα να πάρετε κι εσείς τα αποτελέσματα σας για να αποφασίσετε το καλύτερο.

like0

Αυξητική ορμόνη, παρενέργειες;

Εικόνα Ιωάννης

Εύχομαι  να μην έχετε πλέον πρόβλημα  με την χορήγηση της ορμόνης απο το νοσοκομείο.

Πάντως στο νοσοκομείο του νησιού μας δεν εχουμε πρόβλημα.

Κάνουμε και εμείς θεραπεία στο 10χρονο  παιδί μας εδώ και μια τριετία ευτυχώς χωρίς κάποια παρενέργεια, μοναδική εξαίρεση κάποια πονάκια στα πόδια αλλά πολύ σπάνια.

Απαντήστε μου αν θέλετε  και αν γνωρίζετε για τις όποιες παρενέργειες έχετε υπόψιν σας.

Ευχαριστώ

like0

Τρεις μήνες με την αυξητική ορμόνη δεν έχουμε δει παρενέργειες

Εικόνα Fofo

Εχουμε και εμέις ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες στην κόρη μου. Δεν εχουμε προς το παρόν παρενέργειες, εκτός από μία ή δύο φορές που παραπονέθηκε για πονοκέφαλο. 

Ηταν κάτι που το ψάξαμε πολύ, γιατί μας φόβιζε για πιθανές παρενέργεις. Τελικά, αφού πήγαμε σε δύο από τους πιο γνωστούς ενδοκρινολόγους (και οι δύο ήταν απόλυτοι να ξεκινήσουμε το φάρμακο), και ύστερα από πολύ ψάξιμο με φίλους γιατρούς και άλλων ειδικότητων, ξεκινήσαμε. 

Θεωρώ ότι είναι κάτι που το χρειάζεται αφού είχε ανεπάρκεια. 

Αυτό που θέλω να πω είναι, να συμβούλευόμαστε μόνο γιατρούς ή άλλους επιστήμονες, γιατί σε αυτή την χώρα όλοι είναι γιατρόί (χωρίς πτυχίο βέβαια). Αυτό ήταν και ο λόγος που το καθυστερούσαμε τρία χρόνια.  

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.