Είμαι 33 χρόνων και έχω την επιμέλεια του αδελφού μου, που είναι με ειδικές ανάγκες

Εικόνα deppie

Καλησπερα! Είμαι 33 χρονων και εχω αλλα 3 αδερφια, ο πρώτος είναι ατομο με ειδικες αναγκες. Εχει συνδρομο Down και ειναι 38 χρονων. Προσφατα πεθανε η μητερα μας και εχω παρει την επιμελεια του αδερφου μου κι αυτο επειδη ηθελα παρα πολυ να τον εχω και να τον φροντιζω με ολη μου την αγαπη. Τα αλλα δύο αδερφια δεν θα μπορουσαν να τον φροντισουν απο πολλες αποψεις. Ειμαι ανυπαντρη χωρις παιδια και συζω με ενα πολυ καλο παιδι, το οποιο θελησε να παρουμε τον αδερφο μου, στο σπιτι και να τον φροντισουμε. Τον αγαπαει και τον προσεχει παρα πολυ.

Δεν υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και γι αυτο ευχαριστω τον θεο.

Για μεγαλο χρονικο διαστημα προσπαθουσα να συνελθω ψυχολογικα  μετα απο τον θανατο της μητερα μου και εκτος απο αυτο επρεπε να στηριξω και τον αδερφο μου ο οποιος αντιμετωπιζε καταθλιψη. Καταλαβαινετε πως ενοιωθα που αντιμετωπιζα αυτη την δυσκολια; Ευτυχός ειχα την υποστηριξη απο τον συντροφο μου. Τα αδερφια πουθενα. Δεν εχω καμια υποστηριξη απο τα αδερφια ουτε και τωρα.

Προσπαθουμε να ειμαστε καλα, αγαπημενοι και οσο μπορουμε να αντεξουμε σε πολλες δυσκολιες που εμφανιζονται. Ειμαστε αθλια οικονομικα γιατι προσπαθουμε να επιβιωσουμε με εναν μισθο μαζι με το επιδομα του αδερφου μου. Το μισο επιδομα και κατι παραπανω πανε στο σχολειο του, στα προσωπικα του εξοδα και σε γυναικα που τον προσεχει καποιες μερες. Τι αλλο μπορω να κανω;

Δεν γνωριζω τι δικαουται ο αδερφος μου ουτε τον τροπο να μπορω να διεκδικησω καποια πραγματα. Εκτος απο το επιδομα της προνοιας δικαιουτε κατι αλλο; Δικαιούμαι κατι εγω που εχω την επιμελεια? Πού πρεπει να παω να ρωτησω;

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Σχόλια

Με συγκίνησαν πολύ όσα γράψατε...

Εικόνα Tinajazz

Με συγκινησαν πολυ οσα γραψατε...

Ειμαι και εγω μαμα ενος αγοριου 19 ετων με νοητικη υστερηση.

Και να ξερατε ποσο σκεφτομαι το μετα, οταν εγω δεν θα υπαρχω... το μονο που σκεφτομαι πλεον ειναι αυτο, τιποτα αλλο... εχουν στοιχιωσει η νυχτες μου...

Εχει εναν αδελφο μικροτερο αλλα ειναι αγορι, ειναι διαφορετικα, θα φτιαξει την ζωη του, θα φυγει,.

Τελος παντων ασχετο με το θεμα μας.

Εκτος απο το προνοιακο επιδομα, καποιες αλλες απαλλαγες που μπορειτε να εχετε, οπως αφορολογητο, κοινωνικο τιμολογιο ΔΕΗ, αναπηρικο αμαξι με απαλλαγη απο τελη κυκλοφοριας, δωρεαν μετακινηση στα λεωφορεια μετρο κτλ... Δεν υπαρχει κατι αλλο...

Απλα φροντιστε να τον εξασφαλισετε με το προνοιακο εφ ορου ζωης, να ειναι το παιδι καλυμενο παντα

Καλη δυναμη ειστε ηρωιδα!

like86

Ξέχασα κάτι σημαντικό...

Εικόνα Tinajazz

Επισης ξεχασα κατι αρκετα σημαντικο να σας αναφερω...

Με 7500 ενσημα σαν προστατης ΑΜΕΑ, (ειτε ειστε γονιος, ειτε αδελφος δεν εχει σημασια, αρκει να εχετε την επιμελεια με δικαστικη συμπαρασταση απο την στιγμη που ειναι ενηλικος) δικαιουστε συνταξη ανεξαρτητου ηλικιας!

Απλα να σημειωσω οτι στην συγκεκριμενη κατηγορια συνταξης επειδη ειναι ανεξαρτητου ηλικιας δεν υπαρχει καμια εξαγορα ενσημων, πρεπει δηλαδη να εχετε δουλεψει 25 ετια, (τοσο αντιστοιχει στα 7500 ενσημα)

Και μετα βγαινετε σε συνταξη ολοκληρη, οχι μειωμενη, συν το προνοιακο επιδομα που θα παιρνει ο αδελφος σας...

like78

Κοινά σημεία

Εικόνα Nia

Tinajazz έχουμε πολλα κονία σημεία. 19 ετων 15/02/1996. 2 αγόρια, νομίζω και ΤΣΑΥ...

like77

Ένα μεγάλο μπράβο, αυτό μόνο!

Εικόνα Maria Iannari

ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ αυτο μονο !!!!!!!!!!!!!!!

like71

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.