Ω-3, πολυβιταμίνες κ.λπ.

Εικόνα Anonymous

Εινα θλιβερο να διαβαζω οτι πολλοι γονεις προσπαθουν να θεραπευσουν τον αυτισμο, τις διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες, Asperger, κλπ. ψυχικες συμπεριφορες με ω-3 σκευασματα, τα οποια εχουν ως μοναδικη δραση την αντιμετωπιση της δυσλιπιδαιμιας - και συγκεκριμμενα την υπερτριγλυκιριδαιμια. Το ιδιο ισχυει και για τα πολυβιταμινουχα σκευασματα,  μονο κακο θα προκαλεσετε, με τις παρενεργειες.

Σχόλια

Ποιες παρενέργειες?

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ποια ειναι η ειδικοτητα σας καταρχην, και δευτερον ο γιος μου μετα τα συμπληρωματα απεκτησε ομιλια, περα απο ολες τις αλλες βελτιωσεις π.χ. τελος στην  τρομερη δυσκοιλιοτητα με πονους, κακο υπνο, ξεσπασματα θυμου εντονοτερα προφανως λογω αδιαθεσιας κ αλλα.. επισης τα συνιστουν παιδονευρολογοι για τα συγκεκριμενα προβληματα. Τα ω3 δε γνωριζετε οτι ειναι ιχθυελαια? Αν ετρωγαν πολυ ψαρι τα παιδια θα ηταν κακο? Συνισταται, η μαλλον θεωρειται απαραιτητο το ψαρι στη διατροφη τους, δυο φορες την εβδομαδα. Λογω αισθητηριακων θεματων δεν τα τρωει το παιδι μου. Δεν ειναι απαραιτητο να συμπληρωθουν οι ουσιες? Επισης φρουτα και λαχανικα ουτε που να τα δει, Οι βιταμινες αυτες δεν ειναι απαραιτητες για την υγεια και την ομαλη αναπτυξη του?

Δεν υπαρχει τιποτα το κακο και μην κατευθυνετε τους γονεις να αποφυγουν ω3 και βιταμνιες! Ας απεθυνθουν σε καποιους παιδονευρολογους να τους καθοδηγησουν σωστα και εξατομικευμενα σε οτι αφορα δοσολογιες κλπ. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το οτι γινομαστε δυσπιστοι με φυσικες μεθοδους ενω αν μας εδιναν καποιο φαρμακευτικο χαπι (που εχει οντως παρενεργειες και σοβαρες κιολας) θα το παιρναμε με χιλια..

Συγνωμη, αλλα αυτο ειναι το θλιβερο..

like59

Εκτός αυτού

Εικόνα Αλεξάνδρα

Κανεις δεν προσπαθει να "θεραπευσει" τιποτα. Ισως "διορθωνοντας" καποιες ελλειψεις η δυσλειτουργιες, το παιδι μπορεσει να βγαλει τον καλυτερο του εαυτο πολυ απλα.. Οταν ο γιος μου ειχε πονοκοιλο, ειναι λογικο να μην μπορει να συγκεντρωθει οπως θα εκανε ο καθενας. Οταν βοηθηθηκε και αρχισε να ξαναεχει τα κεφια του και να νιωθει καλα επομενο ηταν να μπορεσει να καταφερει και περισσοτερα πραγματα. Αν δε θελετε να δοκιμασετε κατι τετοιο, απλα μην το κανετε.

like58

Ποια είναι η ειδικότητά σας καταρχήν...

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like53

Λάθος καταλάβατε

Εικόνα Αλεξάνδρα

Το υφος της απαντησης μου ηταν αναλογο του δικου σας οταν χαρακτηρισατε "θλιβερο" το οτι καποιοι γονεις δινουν συμπληρωματα. Εκτος και αν ως διευθυντης δεν δεχεστε να σας απαντουν.. Δεν θαμπωθηκα ιδιαιτερα απο το "διευθυντης γιατρος" γιατι πολυ απλα υπαρχουν πολλοι γιατροι με διαφορες ειδικοτητες που ειδικευονται σε συγκεκριμενα θεματα. Επισης υπαρχουν και πολλοι γιατροι με παροπιδες οι οποιοι εμαθαν κατι καποτε και δεν εξελισσονται δυστυχως (δεν το λεω προσωπικα, αλλα μπορω να εχω κι εγω αποψη αν μου επιτρεπετε). Κορυφαιοι παιδονευρολογοι συνιστουν πλεον συμπληρωματα οπως ω3, προβιοτικα, βιταμινη β6 και μαγνησιο, σε καποιους μελατονινη, για τον υπνο, αν γνωριζετε διευθυντη γιατρε (μιας και τα βαλατε ολα σε ενα τσουβαλι και οι παροπιδες σας δεν σας επετρεψαν να ξεχωρισετε οτι αναφερθηκα γενικα σε συμπληρωματα οχι μονο σε ω3)

Το θλιβερο εν τελει ειναι η χορηγηση φαρμακων που μακροπροθεσμα δημιουργουν παρενεργειες για να μην παψουμε ποτε να ειμαστε πελατες των γιατρων. Ας μην συνομωσιολογω ομως, παντως σκεφτειτε λιγο καλυτερα οτι πριν απο πολλα πολλα χρονια οι επιστημονες πιστευαν οτι η γη ειναι επιπεδη αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εμειναν σε αυτο και οταν υπηρξαν ενδειξεις για το αντιθετο τοτε εξελιχθηκαν τα πραγματα και φτασαμε στο σημερα.

Δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει οτι το παιδι μου οπως και πολλα αλλα εχουν ηρεμησει και μπορουν να αποδωσουν το καλυτερο δυνατο βασει των ικανοτητων τους λογω του οτι ανακουφιστηκαν απο καποια προβληματα σωματικα. 

Υ.Γ. Προφανως αυτο που μαθατε εσεις μπορει να ειναι οτι ολα αυτα θεραπευονται με λογοθεραπεια! Πραγματα οπως η δυσκοιλιοτητα, ο θυμος, ο κακος υπνος!

Ο θυμος ενος αυτιστικου γιατι υπαρχει? Μπηκατε στην διαδικασια να σκεφτειτε οτι μπορει να μην νιωθει καλα πχ απο πονοκοιλο και για να σας το δειξει παει πανω κατω? "ειναι αυτιστικο για αυτο κανει ετσι"! Η απαντηση των περσισσοτερων γιατρων διευθυντων και μη! Η βοηθεια που του προσφερετε ειναι ενας δασκαλος που του επιβαλει να μην αντιδραει σε αυτο που νιωθει? Δικαιολογημενα εχει θυμο! Εν πασει περιπτωσει ας κανει ο καθενας οτι νομιζει οπως ειπατε και αφηστε και σε αλλους να γνωριζουν κατι.

like53

Δεν θέλω να πάρω θέση αλλά...

Εικόνα didyma1103

Δεν θέλω να πάρω θέση αλλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Θα συμφωνήσω με το την Αλεξάνδρα ότι τα φάρμακα είναι φάρμακα κι έχουν πάρα πάρα πολλές παρενέργειες. Όσο για τα συπληρώματα θεωρώ ότι χρειάζονται όταν η διατροφή του παδιού δεν είναι επαρκής. 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, η τυποποίηση των τροφίμων μέσω των μεγάλων σούπερ μάρκετ, η εξέλιξη της τεχνολογίας που μας έχει κάνει να επικοινωνούμε μέσω ενός υπολογιστή, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η εξέλιξη της ιατρικής που έχει αυξήσει υπερβολικά τον αριθμό εμβολίων και φαρμάκων για να πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και χίλια δυο άλλα για τα οποία θα με πάρει ώρα να γράφω θεωρώ ότι θα αυξάνει συνεχώς τον αριθμό παιδιών με προβλήματα...... 

like53

 Αλεξάνδρα, πώς μπορώ να μπορώ να επικοινωνήσω;

Εικόνα Dina Eustafou

 Αλεξάνδρα, πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

like53

Αλεξάνδρα πως θα μπορούσα να εποικοινωνήσω μαζί σου;

Εικόνα Dimitris Smyrnakis

Αλεξάνδρα ψάχνω ένα. Τρόπο να εποικοινωνησω μαζί σου το κινητό μου 6974708482 εχω ένα μικρο 3 χρονων που είναι στο φάσμα 

like60

Αναβάθμιση του λογαριασμού σας στο www.noesi.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αναβαθμίσαμε τον λογ/σμό σας ώστε να είστε σε επαφή με όλη την κοινότητα των μελών της νόησης στο διαδίκτυο! Δείτε το E-mail σας.
 

like59
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.