Ειδική Αγωγή - Ελλάς 2015, δεν ντρεπόσαστε

Εικόνα ΓΟΝΕΑΣ

Σε ειδικό νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης, δεν θα γίνεται μάθημα λόγω έλλειψης βοηθητικού προσωπικού. Η κοπέλα που πηγαίνει τα παιδάκια στην τουαλέτα, πήρε άδεια εγκυμοσύνης και δεν υπάρχει αντικαταστάτρια για την συγκεκριμένη "αγγαρεία". Οι δύο, παρακαλώ, δασκάλες του νηπιαγωγείου, έχουν υπο την επίβλεψή τους τον τρομακτικό αριθμό των τριών (3) νηπίων και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο παραπάνω καθ'ηκον, με την υπέροχη δικαιολογία ότι νομικά δεν είναι υποχρεωμένες να ασχολούνται με τον ρόλο του βοηθητικού προσωπικού. Μάλιστα, ενημέρωσαν τους γονείς, ότι αν δεν έρχονται στο σχολείο στις 9.15 και στις 11.15 το πρωί, για να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στην τουαλέτα, τότε να μην τα φέρουν καθόλου στο σχολείο.

Παρακαλώ θα ήθελα να μάθω αν όντως υπάρχει τέτοια , διότι έχω αποφασίσει να κινηθώ νομικά πια σε αυτόν τον παραλογισμό και την ασύληπτη βλακεία κάποιων ανθρώπων.

2 δασκάλες για 3 παιδάκια!!

"Ελάτε γονείς να πάτε τα παιδιά σας στην τουαλέτα, ο νόμος δεν μας επιτρέπει να λερώσουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε εδώ για να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας".

Είχα την εντύπωση ότι ο πρώτος ρόλος του σχολείου και ο πιο βασικός (είτε τυπικού, είτε ειδικού σχολείου) δεν είναι η εκπαίδευση, αλλά η φύλαξη και η προστασία των παιδιών. Οι νηπιαγωγοί στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να επισκευθούν ψυχολόγο, η διεθύντρια του σχολείου είναι άφαντη κι ανύπαρκτη να δώσει εξηγήσεις, για ένα θέμα που το γνώριζε νωρίτερα κι όφειλε να είχε δρομολογήσει την αντικατασταση του "βοηθητικού προσωπικού".

Έχω αποφασίσει ότι θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις κι ευτυχώς είμαστε σύμμαχοι όλοι οι γονείς, εναντίον οποιουδήποτε αδιαφορεί για το λειτούργημα που ο/η ίδιος/α επέλεξε να επιτελέσει. 

Σχόλια

www.pi-schools.gr

Εικόνα Koulitsa Filnop.

http://www.pi-schools.gr/programs/epim_stelexoi/epim_yliko/book1.pdf

Ριξε μια ματια εδω ισως βοηθησει. Παντως επειδη εχουμε αντιμετωπισει παρομοιο θεμα οι εκπαιδευτικοι δεν ειναι στην αρμοδιοτητα τους αυτο. Γιαυτο αλλωστε υπαρχει και το βοηθητικο προσωπικο και μπανει και στα ειδικα και στα δημοσια σχολεια. Τωρα οι ελλεψεις ειναι παρα πολλες δυστυχως. Σ'αυτο που θα διαφωνησω ειναι ο ρολος του εκπαοδευτικου. Ειναι για να παρεχει μορφωση και οχι να κανει φυλαξη. Επισης σε σχολειο γειτονικο ειχαν κανει καποτε μηνυση σε εκπαιδευτικο γιατι εκτελουσε καθηκοντα βοηθητικού προσωπικου και ηταν παρανομο. Και επειδη εχουν δυσκολεψει πολυ τα πραγματα πλεον για ολους μας ας το κοιταμε απο παντου.

Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι ο εκπαιδευτικος απαγορευεται να μπει σε τουαλετα με παιδι.ψαξτο καλυτερα και αν βρεις κατι θα μας βοηθησεις ολους. Φιλικα ολα παντα!!!

like63

Φιλικά πάντα..

Εικόνα ΓΟΝΕΑΣ

από όλο το κατεβατό που έστειλες και αναλύει με απίστευτη λεπτομέρεια τις άδειες, τις μεταθέσεις κι όλες τις διοικητικές κτλ λειτουγίες του εκπαιδευτικού, αναφέρεται πουθενά ότι είναι παράνομο να πηγαίνει το παιδί στην τουαλέτα; Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις το σημείο εκείνο στο βιβλίο, όπου γράφει ότι ο εκπαιδευτικός απαγορεύεται να πηγαίνει το παιδί στην τουαλέτα. Ποιός νόμος το επιτρέπει αυτό ή ποιός το απαγορεύει. Εσύ που είσαι εκπαιδευτικός, μπορείς να εκπαιδεύσεις παιδάκι με αυτισμό π.χ. που κρατιέται για να μην κατουρηθεί πάνω του; Φιλικά πάντα.

like86

Δυστυχώς πολλές φορές σε ευαίσθητες θέσεις...

Εικόνα Maria Iannari

Δυστυχώς πολλές φορες σε ευαίσθητες θέσεις, που πρέπει νάνε άνθρωποι με καλοσύνη, είναι άτομα που έχουν μια δουλειά για να πληρώνονται, μα δε ξέρουν ότι σε μια δουλειά και ειδικά σε τέτοια πόστα, όπως έχει να κάνει με μικρά παιδιά, πρέπει νάχουν καλοσύνη και υπευθυνότητα... Αν δε μπορούν να το κάνουν για τον άλφα ή βήτα λόγο ας κάνουν κάποια άλλην δουλειά... Υπάρχουν πάντως και αξιολογότατοι άνθρωποι σε θέσεις τέτοιες που πρέπει να το βλέπουμε και να τους εκτιμάμε για την προσφορα τους :)

Σημείωση από το NOESI.gr: Παρακαλούμε μη γράφετε με Greeklish στις σελίδες. Δεν μπορούν να τα διαβάσουν οι αναγνώστες κειμένων (που ενδέχεται να χρησιμοποιούν άτομα με προβλήματα όρασης). Μπορείτε να μετατρέπετε το κείμενό σας εδώ: http://services.innoetics.com/greeklish πριν την ανάρτηση στο www.noesi.gr

like73

Πολύ ευαίσθητες και συναισθηματικες αυτές οι "νηπιαγωγοί"!

Εικόνα Vasiliki Sotiropoulou

Πολύ ευαίσθητες και συναισθηματικες αυτές οι "νηπιαγωγοί"!

Δε τους ενδιαφέρουν αυτές οι αθώες ψυχούλες!

Δεν έχουν ίχνος ντροπής απέναντι στους γονείς που τους έκαναν την τιμή να τους εμπιστευτούν τα παιδιά τους!

Το μόνο που τους απασχολεί είναι μη χαλάσουν το μανικιούρ τους..

Μην τυχόν και σοκαριστούν βλέποντας ένα παιδάκι να πηγαίνει τουαλέτα!!

Και μιλάμε για ΓΥΝΑΙΚΕΣ οι οποίες κάποτε θα γίνουν ΜΑΝΑΔΕΣ!!

Σας πληροφορώ οτι εγω είμαι ψυχολόγος, ψάχνω δουλειά στο αντικείμενό μου, και το καλοκαίρι δούλεψα ως συνοδός σε κατασκήνωση για ΑμεΑ. Είχα αναλάβει ένα καταπληκτικό παλικάρι 22 ετών, το οποίο αντιμετωπίζει Αυτισμό και Τύφλωση. Και μπάνιο τον έκανα, και στην τουαλέτα τον πήγα και τον σκούπιζα! Και μιλάμε για ολόκληρο άντρα 22 ετων, όχι παιδάκι νηπίου!

Οι "κυρίες" αυτές, που θέλησαν να αποφύγουν αρμοδιότητες επειδή απλά "δεν υποχρεούνται από το νόμο να τις κάνουν", είναι απλά γελοίες και ανάξιες να κατέχουν αυτή τη θέση!

Οι άνθρωποι που είναι κατάλληλοι για να εργαστούν σε αυτούς τους χώρους, είναι αυτοί που έχουν μέσα τους περίσσευμα ΑΓΑΠΗΣ και όχι υπεροψίας! Και το ψυχικό μεγαλείο ένος ανθρώπου φαίνεται από αυτά που κάνει χωρίς να είναι "υποχρεωμένος". Ακόμα κι αν δεν τις υποχρεώνει ο νόμος, όπως είπε κάποιος πιό πάνω, δεν έχουν συνείδηση, δεν έχουν ηθική να τις υποχρεώσει; Τέλος, κάποια πράγματα ή "τα'χεις" ή όχι. Αν δεν έχεις καρδιά, καμία σχολή και κανενα διδακτορικό του κόσμου δε μπορεί να σε κάνει ΑΝΘΡΩΠΟ!

like67

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.