Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

Εικόνα Anastasia Kap.

Μόλις έλαβα την Γνωστοποίηση. Το παιδί έχει διάγνωση ΔΑΔ Αυτισμός και έγραψαν: "Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, 67% για 3 χρόνια". Η προηγούμενη γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας έγραφε "67% και άνω". Αυτό το "67%" σημαίνει μήπως ότι δεν παίρνουμε το επίδομα???

Θα τρελαθώ, παρακαλώ, όποιος ξέρει να μου πει.

Ευχαριστώ
Αναστασία

Σχόλια

Σχετικά με το επίδομα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Αναστασία, μην ανησυχείς. Και η δική μας γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ 67% γράφει (όχι και άνω) για δύο χρόνια και το επίδομα το παίρνουμε κανονικά.

like73

Kάτω του 67% δεν παίρνουν επίδομα

Εικόνα Tinajazz

Kαλησπερα και απο εμενα. Kατω του 67% δεν παιρνουν επιδομα, απο 67% και πανω το λαμβανετε κανονικα.

like97

Οι ΔΑΔ, αυτισμός κλ.π. χαρακτηρίζονται από 67% - 80%

Εικόνα vermisso.vasilis

Οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμός κλ.π. χαρακτηρίζονται ως προς το ποσοστό τους αναπηρίας (67%-80%) δια βίου, δηλαδή δεν ξαναπερνάτε επιτροπή, μια φορά μόνο, είναι θεσμοθετημένο αυτό. Δείτε: Λίστα 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων (Υπουργική Απόφαση) στη διεύθυνση: www.noesi.gr/book/law/lista-mi-anastrepsimon-pathiseon

like94

ΚΕΠΑ και επαναξιολογηση

Εικόνα Σοφία Δημητρίου

Γεια σας το παιδι μου περασε για τριτη φορα ΚΕΠΑ, μου ειπαν προφορικα οτι θα παρει πιστοποιηση για αλλα 5 χρονια με μαλλον πανω απο 80% αναπηρια για διαφορα νοσηματα δεν θα επρεπε να ειναι επ'άοριστον πια ? να σταματησει αυτη η ταλαιπωρια ? Ξερετε τι πρεπει να κανω? Αν υπαρχει κάτι?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

like92

Οι 43 κατηγορίες παθήσεων

Εικόνα vermisso.vasilis

Οι 43 κατηγοριες παθησεων για τις οποιες η αναπηρια προσδιοριζεται επ αοριστον, δηλαδη πηγαινει ο ενδιαφερομενος στα κεπα μονο μια φορα και αυτο ισχυει πλεον δια βιου, αναφερονται στο ΦΕΚ 1506/4-5-2012, και οσον αφορα τις διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες, στη σελιδα 101.

like87

Αποφάσεις Υγειονομικής Επιτροπής, προγενέστερα του Νόμου για 43

Εικόνα vermisso.vasilis

Στην περιπτωση βεβαια που υπαρχει αποφαση υγειονομικης επιτροπης προγενεστερη του νομου αυτου, τοτε υπαρχει υποχρεωση εξετασης στα ΚΕΠΑ οταν ληξει η αναπηρια που δοθηκε απο την προηγουμενη επιτροπη, δηλαδη αποφασεις επιτροπων πριν απο το νομο αυτο δεν ισχυουν αναδρομικα δια βιου, με τη ληξη τους περναει επιτροπη ο ενδιαφερομενος, απο κει και περα ομως,εαν εμπιπτει στις 43 αυτες παθησεις, τοτε η αναπηρια που θα πιστοποιηθει και το ποσοστο της, ισχυουν επ αοριστον.

like84

Το σωστό ΦΕΚ για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπορείτε να βρείτε το ΦΕΚ με τη λίστα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων εδώ (σε μορφή PDF) στη σελίδα μας για τη Λίστα 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων (Υπουργική Απόφαση). Από όσο γνωρίζω το σωστό ΦΕΚ είναι το ΦΕΚ Β' 2906/18-11-2013 όχι το ΦΕΚ 1506/4-5-2012.

Επίσης αγαπητή κυρία Σ. Δημητρίου σας απάντησα μόλις και σχετικά με την Επαναξιολόγηση στα ΚΕΠΑ.

Τέλος, μόλις αναβαθμίσαμε τον λογαριασμό σας (ως μέλος) στο www.noesi.gr, ώστε να επικοινωνείτε με όλα τα μέλη του NOESI.gr. 

like1

Απόφαση ΚΕΠΑ, αιτηση αξιολόγησης / διόρθωσης / επανεξέτασης

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σε όλους!!!! Όπως ανέφερα παραπάνω η απόφαση είναι ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (είναι στις 43 μη αναστρέψιμες, σύμφωνα με το ΦΕΚ) το ποσοστό είναι 67% αλλά η διάρκεια είναι 3 χρόνια και όχι επ' αόριστον που έπρεπε.

Πήγαμε ξανά στο ΚΕΠΑ και καταθέσαμε αιτηση αξιολόγησης / διόρθωσης / επανεξέτασης της απόφασης ως προς το χρόνο μόνο. Τη δέχτηκε η γραμματέας αφού εξέτασε το φάκελλο του παιδιού πήραμε αρ. πρωτοκόλλου και περιμένουμε. Δεν θα μας δει η ιατρική επιστροπή αλλά μόνο τα χαρτιά θα επανεξεταστούν από την "γραφειοκρατική επιστροπή". Την απόφαση που ήδη έχουμε την καταθέσαμε κανονικά σην Πρόνοια και όταν με το καλό πάρουμε την διορθωμένη θα την καταθέσουμε σε αντικατάσταση αυτής.

Χαιρετώ
Αναστασία

like1

Ελπίζω να βοήθησα

Εικόνα Tinajazz

Κυριε Κουτουμανο, ευχαριστω για τα καλα σας λογια!

Καλη εβδομαδα να εχετε!

like80

Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας για ΔΑΔ

Εικόνα evi poulelli

Καλημερα σας,

Ο γιος μου περασε επιτροπη ΚΕΠΑ στις 17/12/2014 και μολις χθες (12/2/2015) πηραμε την αποφαση οπου μας χορηγουν διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη 67% για πεντε ετη και οχι επ' αοριστον. Διαβασα οτι παμε στο ΚΕΠΑ και καταθετουμε απλη αιτηση για επαναξιολογηση της αποφασης ως προς το χρονο. Δηλαδη, δεν πληρωνουμε παραβολο για να κανουμε προσφυγη στη δευτεροβαθμια υγειονομικη επιτροπη;;; Σχετικα με το επιδομα της προνοιας, το δικαιουμαστε με το ποσοστο 67% ή θα εχουμε προβλημα στη προνοια στη Καλλιθεα;;;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.

like83

Για την επαναξιολόγηση στο ΚΕΠΑ

Εικόνα vermisso.vasilis

Για το παραβολο δεν γνωριζω να σας απαντησω, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. Αυτο που λεω κατηγορηματικα, ειναι οτι με ποσοστο 67% και διαγνωση ΔΑΔ, δικαιουστε επ αοριστον, εχετε φανταζομαι το ΦΕΚ 2906/18-11-2013, οπου αναφερεται ξεκαθαρα αυτο, στην παραγραφο 15, οτι δηλαδη οι αναπτυξιακες διαταραχες υπαγoνται στις 43 παθησεις οπου η αναπηρια προσδιοριζεται επ αοριστον, εφ ορου ζωης.

Θα ελεγα να τυπωσετε το ΦΕΚ και να το παρετε μαζι σας, να το συν-υποβαλλετε, και να γραψετε στο τελος. ''Για δικαστικη χρηση''. Εγώ ειμαι γιατρος οπως ισως διαβασατe στο βιολογιο μου,παρ ολα αυτα δεν μου εκαναν χαρη,αυτο δικαιουμαι,αυτο πηρα,απλα απεφυγα ''το ατυχημα''. Να πατε αμμεσα μαζι με το ΦΕΚ,να υποβαλλετε ειτε αιτημα ειτε ενσταση,να υποβαλλετε συγχρονως και το ΦΕΚ για να δειξετε οτι γνωριζετε...

like91

Προς evi, παράβολο πληρώνεις μόνο στην Ένσταση

Εικόνα Tinajazz

Εβη καλησπερα και απο εμενα.

Λοιπον... παραβολο δεν πληρωνεις οχι... παραβολο πληρωνεις μονο στην ΕΝΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για το επ αοριστον και επιτροπη θα περασει ο φακελλος οχι το παιδι!

Επειδη εχω μια ζημια στον υπολογιστη μου και οταν μπαινω στο NOESI.gr απο κινητο μου τα βγαζει μπερδεμενα, στειλε μου mail στο tinatinajazz@gmail.com να σου πω αναλυτικα τι θα κανεις και να σου στειλω και το υπηρεσιακο σημειωμα!

Mην το αφησεις!

like76

Προς Τϊνα, ευχαριστώ πολύ

Εικόνα evi poulelli

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για την άμεση απάντηση...

like77

Ευχαριστώ (προς Βασίλης Βερμισσώ)

Εικόνα evi poulelli

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Είναι πολύ βοηθητικές και σίγουρα χρήσιμες..

like88

ΔΑΔ και αιτηση ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Σωστα εξεταζεται ο φακελος . Δεν πηγαινετε ουτε εσεις ουτε το παιδι. Ουτε πληρωνετε παραβολο.

Σε εμενα ηταν απαραιτητο να προστεθει στην αποφαση ΚΕΠΑ ο ορος "εγκεφαλικη παραλυση" οπως κι εγινε υπηρεσιακα, χωρις την παρουσια μας.

like1

Αίτημα αναθεώρησης χρόνου αναπηρίας

Εικόνα evi poulelli

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/2 ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΔΑΔ ΜΕ 67% (ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ). Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΠΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/1/2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ (13/1/2013) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΠΗΡΑ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 43 ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

like84

Μπράβο Evi!

Εικόνα Tinajazz
Μπραβο! Ολα θα πανε καλα λοιπον... γελασα λιγο με την υπαλληλο που αναρωτηθηκε που τα ξερεις εσυ ολα αυτα! Εμ, εμεις τα ξερουμε καλυτερα απο αυτους, το μονο σιγουρο!!! Αυτο που δεν μου πολυ αρεσει ειναι το τρεις μηνες... εγω απο την μερα που το κατεθεσα περασα σε.... μια εβδομαδα, τωρα πως τα καταφερα, αυτο ειναι μια αλλη ιστορια... με φασαρια, πηγα στα κεντρικα, γιατι εγω περασα τρεις φορες. Μια την κανονικη, μετα ζητησα το επ αοριστον το πηρα αλλα απο λαθος δεν μας εγραψαν δεικτη νοημοσυνης και ξαναπερασα. Τελος καλο ολα καλα, περιμενουμε νεα σου μην μας ξεχασεις!
like73

Περάσαμε με άριστα όλες τις δοκιμασίες

Εικόνα Nia

Εμεις περάσαμε με δν μικρότερο του 35 τα Κεπα με 85 τοις εκατό αναπηρία Γιά πάντα.Επίσης πήραμε  απαλλαγή απο το στρατό.Ολα αυτά σε ενα μήνα.Τελικά η επαρχία εχει πιο γρήγορους ρυθμούς!Φλερτάρω με την κατάθλιψη αλλά ελπίζω ότι θα τη νικήσω πάλι.Από εδώ και πέρα τι κάνω.θέλω συμβουλές για τα επόμενα βήματα. Επιδομα πρόνοιας.....γιατι θέλουν φορολογική δήλωση?επίδομα τσαυ. Φορολογικές ελαφρύνσεις. ..ευχαριστώ

like85

Είμαι μία νέα μανούλα

Εικόνα ελενα Τρετου

Ειμαι μια νεα μανουλα & αντιληφθηκα μετα απο πολλα χρονια λογοθεραπειας οτι ο γιος μου εχει το συνδρομο Asperger. Ειναι 7 ετων. Θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου υποδειξετε τον δρομο που πρεπει να ακολουθησω για την γνωματευση και πιστοποιηση του συνδρομου. Πρεπει να ξεκινησω απο παιδοψυχιατρο? Ή καποιο εξειδικευμενο κεντρο (κεντρο ψυχικης υγειας)?  ΚΕΠΑ? Ειμαι απο επαρχια και ολα αυτα μου φαινονται χαοτικα!

like89

Προς Έλενα Τρέτου, αρχικά σε συμβουλεύω...

Εικόνα evi poulelli

Γεια σου Έλενα,

Αρχικα σε συμβουλευω να οπλιστεις με πολυ υπομονη και κουραγιο γιατι εχεις μακρυ δρομο μπροστα σου.θα δοκιμασεις διαφορες απογοητευσεις μεχρι να πεις οτι τα καταφερες. Εγω ξεκινησα τη διαδικασια με τα κεπα απο το μαϊο του 2014 και ολοκληρωθηκε τωρα το φλεβαρη του 2015 που πηρα τη γνωματευση και κατεθεσα τα δικαιολογητικα στην προνοια για το επιδομα βαριας αναπηριας, δηλαδη 620 ευρω περιπου το διμηνο. Θα πρεπει να κατεβασεις και να τυπωσεις απο το www.ika.gr τον εισηγητικο φακελο αναπηριας και να τον παρεις μαζι σου στο γιατρο (παιδοψυχιατρο ή παιδονευρολογο) που θα κλεισεις ραντεβου για να δει το παιδι και να στο συμπληρωσει. Να εχεις μαζι σου να του δειξεις αν υπαρχουν εξετασεις του παιδιου σου. Στον εισηγητικο φακελο αναπηριας, ο γιατρος θα συμπληρωσει το ιστορικο του παιδιου με το προβλημα του. Υπαρχουν και οδηγιες για τη συμπληρωση του. Η υπογραφη του γιατρου θα πρεπει να θεωρηθει για το γνησιο της υπογραφης. Αν εχετε στη περιοχη σου κεντρο ψυχικης υγειας, θα ηταν ακομα καλυτερα. Να ξερεις ομως οτι υπαρχει μεγαλος ογκος δουλειας και αργουν τα ραντεβου. Αφου εχεις αυτο το χαρτι στα χερια σου, μετα ξεκιναει αλλος γολγοθας για να μαζεψεις τα δικαιολογητικα για το κεπα για να καταθεσεις αιτηση. Το βασικο ειναι να πας στην εφορια να βγαλεις ΑΦΜ του παιδιου, εχοντας μαζι σου φωτοτυπια και πρωτοτυπες τις δυο ταυτοτητες των γονεων, πιστοποιητικο γεννησης και πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης, συμπληρωμενο το εντυπο Μ2 (νομιζω) της εφοριας και υπευθυνη δηλωση του πατερα οτι συνασκει τη γονικη μεριμνα του ανηλικου, ελαβε γνωση και συναινει να δοθει αφμ (μπορεις να ρωτησεις ομως και στην εφορια εκει). Αυτα προς το παρον...Αν αποφασισεις να κανεις την ολη διαδικασια, γραψε μου παλι να σου πω τα υπολοιπα γιατι εχει και συνεχεια.

Καλη δυναμη σου ευχομαι, 
Ευη

like81

Προς Evi Poulelli, σ'ευχαριστω....

Εικόνα ελενα Τρετου

Αγαπητη Ευη,

Επιβεβαιωθηκα για μια ακομη φορα οτι το ελληνικο συστημα ειναι χαοτικο. Θα ξεκινησω και ο θεος βοηθος.Η πιστοποιηση αυτη προστατευει το παδι μελλοντικα απο το να μην παει στρατο(το 67%)? Ο πατερας του παιδιου μου εχει το ιδιο συνδρομο μη πιστοποιημενο! Γνωριζοντας ενα ενηλικο με ασπεγκερ πραγματικα αντιλαμβανομαι οτι τα παιδια αυτα πρεπει να προστατευονται. Οπως καταλαβαινεις την ψυχικη δυναμη την χρειαζομαι σε μεγιστο βαθμο! Ειμαι μονη μου...

Με φιλικους χαιρετισμους
Ελενα

like83

Κουράγιο

Εικόνα evi poulelli

Μην ανησυχεις, αν εχεις επιμονη και υπομονη, θα τα καταφερεις. Το παν ειναι να κανεις την αρχη. Αν ξεκινησεις, θα φτασεις στο επιθυμητο αποτελεσμα. Εσυ φανταζομαι εχεις μονο ενα παιδι να σκεφτεις. Τι να πω και εγω που εχω πεντε. Το μεγαλο μου γιο με τις ιδιαιτεροτητες του (9 ετων) και αλλα τεσσερα μικροτερα. Καλη δυναμη και να σκεφτεσαι οτι ολα γινονται για καλο σκοπο. Εγω τωρα εχω να ξεκινησω παλι τη διαδικασια με το κεδδυ για να παρουμε καινουρια γνωματευση για του χρονου για παραλληλη στηριξη, γιατι ειμαστε σε τμημα ενταξης και αυτο δεν ειναι αρκετο, οπως μας λεει η δασκαλα. Εχουμε διαφορα προβληματα στο σχολειο, ειμαστε στη δευτερα δημοτικου και δεν θελουμε να παει το παιδι σε ειδικο σχολειο, διοτι εχει ικανοτητες και καλο δυναμικο, που αν δουλευτει καλα θα καταφερει να προχωρησει. Αυτα για την ωρα, καλη επιτυχια...

like81

Επίδομα πρόνοιας

Εικόνα evi poulelli

Αγαπητή Τίνα,

ακόμα δεν έχουμε πάρει επίδομα. Έχουμε καταθέσει τα δικαιολογητικά για να μας χορηγηθεί για πρώτη φορά. Οπότε είμαστε στην αναμονή... σε κανένα τρίμηνο ή τετράμηνο, θα ξέρουμε. Μου είπαν ότι θα μας στείλουν ταχυδρομικά επιστολή στο σπίτι για ενημέρωση.

Ευχαριστώ, Εύη 

like83

Eπανεξέταση για Βαριά Νοητική Στέρηση

Εικόνα Dina Eustafou

Γεια σας! Σας  παρακαλώ  βοηθήστε με να καταλαβώ  τι πρεπει να κάνω!

Ο γιος μου  πήρε γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ το 2011 με ποσοστό αναπηρίας  80%,  πήραμε επίδομα Βαριά Νοητική Στέρηση από την Πρόνοια για 3 χρόνια και σταμάτησε από τέλος Νοεμβρίου 2014, γιατί υπάρχει εγκύκλιος για επανεξέταση κάθε 3 χρόνια, παρ' όλο που ανήκει στις ασθένειες που κρίνονται εφ' όρου ζωής. Κάναμε αίτηση επανεξέτασης στο ΚΕΠΑ της οδού Πειραιώς και περιμένουμε 4 μήνες να μας ξανακαλέσουν, ομος δεν μας καλούν. Πόσο καιρό μπορει να τους  παρει να μσς καλεσουν;

Εχει νοήμα να πάρω δικηγόρο για βοήεια; Τώρα δεν έχουμε χρήματα ούτε για την τροφή, ούτε για τα φάρμακά του

like71

Προς Dina, το 2011 δεν υπήρχε νομίζω η απόφαση για τις ασθένειες

Εικόνα Γιάννης_1970

To 2011 νομιζω δεν υπηρχε η αποφαση για τις ασθενειες που εχουν επ' αοριστον αναπηρια. Λογικα οταν με το καλο σας καλεσουν να το εχετε, καλο θα ειναι να εχετε και το σχετικο ΦΕΚ ,,,,

Κι εμας στη Πειραιως πριν ενα χρονο ειχαν καθυστερησει 1 χρονο να μας καλεσουν και μας καλεσαν Αυγουστο που ειμασταν σε νησι διακοπες, οποτε πηγε πισω το θεμα μεχρι τον Οκτωβριο.

Για δικηγορο δεν ξερω αν μπορει να τους ταρακουνησει.

Απευθυνθειτε μαλλον στον συνηγορο του Πολιτη, νομιζω ειναι χωρις εξοδα.

like79

Ειμαστε ακριβως ιδια περιπτωση

Εικόνα Tinajazz

dina καλησπερα και απο εμενα.

ειμαστε ακριβως ιδια περιπτωση!!! βαρια νοητικη και εμεις, 80% αναπηρια με την διαφορα οτι εγω περασα το 2014, που υπηρχε το φεκ 2906. και παλι δεν μου το εδωσαν εφ ορου και τους εκανα υπηρεσιακο σημειωμα προσκομιζοντας το φεκ και απαιτωντας να ξαναπερασει το φακελλος μας επιτροπη και ετσι το πηρα!!! οποτε τα αυτια σου ανοιχτα σε αυτα που θα σου πω

λοιπον ειναι οπως τα λεει ο Γιαννης. το 2011 δεν υπηρχε το φεκ με τις 43 μη αναστρεψιμες...

δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα, παρα να περιμενεις να περασεις επιτροπη... δικηγορο δεν θα βαλεις τωρα, θα περιμενεις πρωτα την απαντηση που θεωρω οτι θα ειναι ικανοποιητικη

ακου λοιπον... οταν θα σας καλεσουν θα εχεις στα χερια σου 1) το φεκ με τις 43 παθησεις και 2) αν δεν υπηρχε στην αρχικη γνωματευση τεστ wisc, θα πας να κανεις!!! γιατι αν δεν υπαρχει δεικτης νοημοσυνης κατω του 30 τοτε δεν δικαιουσε το επιδομα βαριας νοητικης. ποσο ειναι το παιδι καταρχην? το τεστ το εχετε κανει?

οσο για το φεκ θα τους το προσκομισεις γιατι δυστυχως δεν δινουν εφ ορου ζωης... και ας το δικαιουμαστε!

like1

Προς tinajazz για το αίτημα αναθεώρησης του χρόνου αναπηρίας

Εικόνα marinarium

καλημέρα και από εμένα.. και εγώ πριν λίγες ημέρες πήρα την απόφαση για την κόρη μου με 67% και ΔΑΔ για 5 χρόνια. Λόγω της ηλικίας της (είναι 5) δεν προσκόμισα δείκτη νοημοσύνης παρά μόνο τη γνωμάτευση από παιδοψυχίατρο για ΔΑΔ και παιδικό αυτισμό. Φαίνεται ότι ο δν δεν είναι χαμηλός. Σ'αυτή την περίπτωση έχω δικαίωμα να διεκδικήσω εφ'όρου ζωής;

ευχαριστώ πολύ

like1

Προς marinarium, να σας πω τι προτείνω

Εικόνα Tinajazz

καλησπερα και απο εμενα.

κοιταχτε το παιδι ειναι αρκετα μικρο, αν και στο φεκ 2906 δεν αναγραφεται καθολου οτι χρειαζεται οριο ηλικιας!

εγω θα προτεινα λοιπον απο την στιγμη που δεν το γραφει, να τυπωσετε το φεκ 2906 που ειναι οι 43 μη αναστρεψιμες παθησεις, (και το παιδι σας βρισκεται συγκεκριμενα στην παθηση νουμ. 15) και να τυπωσετε και το υπηρεσιακο σημειωμα και να πατε αμεσα στα κεπα να τα καταθεσετε.

προσοχη δεν θα κανετε ενσταση... θα καταθεσετε το υπηρεσιακο (που το εχει αναρτησει ο κυριος Κουτουμανος καπου εδω στην ιστοσελιδα, ) και θα περασει μονο ο φακελλος του παιδιου επιτροπη, οχι ξανα το παιδι, χωρις να πληρωσετε παραβολο, και ετσι θα παρετε το εφ ορου ζωης...

οσο για το προνοιακο επιδομα με την αποφαση που ηδη εχετε, μην καθυστερειτε , καταθεστε τα δικαιολογητικα στην προνοια ωστε να ξεκινησει, και οταν με το καλο παρετε το εφ ορου ζωης το καταθετετε και αυτο.

ο δεικτης νοημοσυνης δεν νομιζω να χρειαζεται στον αυτισμο, παρα μονο στην νοητικη υστερηση  και απο την στιγμη που οπως λετε δεν ειναι χαμηλος, δηλαδη κατω του 30 δεν αξιζει και τον κοπο. εξαλλου το τεστ wisc γινεται σε παιδια μεγαλυτερης ηλικιας και εσας ειναι ακομα μικρο...

οτιδηποτε χρειαστειτε στην διαθεση σας! καλη επιτυχια ευχομαι...

like1

Υπηρεσιακό για αναθεώρηση χρόνου

Εικόνα marinarium

Αγαπητή Τίνα,

σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έστειλες. Τα βρήκα όλα τα συνημμένα έγγραφα. Θα πάω άμεσα να το προχωρήσω (ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα λόγω ημερών που πέρασαν από τότε που πήρα την απόφαση). Η βοήθειά σου όπως και όλων όσων μοιράζονται την εμπειρία και τις μέχρι τώρα γνώσεις τους με τους υπόλοιπους γονείς είναι ανεκτίμητη.

Μαρίνα

like69

Προς marinarium, δεν θα έχεις πρόβλημα με την ημερομηνία

Εικόνα Γιάννης_1970

Δεν θα εχεις προβλημα με την ημερομηνια γνωστοποιησης αποφασης αρχικα και την ημερομηνια που κανεις την αιτηση.

Προβλημα υπαρχει οταν κανεις ενσταση ως προς το αποτελεσμα του βαθμου αναπηριας.

Εσυ ζητας να εφαρμοσουν τωρα σψστα τον νομο.

Ολα καλα θα πανε!

like69

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Εικόνα marinarium

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.

like73

Marinarium, όπως τα λέει ο Γιάννης είναι...

Εικόνα Tinajazz

Καλησπερα και απο εμενα!

Οπως τα λεει ο Γιαννης ειναι... μονο σε ενσταση για να περασεις απο δευτεροβαθμια επιτροπη εχεις θεμα χρονικο... τωρα οποτε και να κανεις την αιτηση για το υπηρεσιακο σημειωμα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!

Ευχομαι καλη επιτυχια, και περιμενουμε ολοι με αγωνια να μας ενημερωσεις για το αποτελεσμα!!!

like66

Σχετικά με την αίτηση αναθεώρησης του χρόνου

Εικόνα marinarium

Τίνα και Γιάννη ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας. Η αίτηση έγινε με πολύ αντίδραση από τη γραμματέα του ΚΕΠΑ, η οποία υποστήριζε ότι οι γιατροί θα το απορρίψουν και ότι το παιδί είναι πολύ μικρό (μάλλον εννοούσε ότι μεγαλώνοντας η ΔΑΔ θα περάσει όπως η ανεμοβλογιά). Την προηγούμενη φορά που έκανα την ένσταση (η απόφαση όριζε 30%) μου είχε πει ότι οι γιατροί είναι πάνω από το νόμο και να μην μπω στον κόπο να κάνω. Όταν θα έχω νεώτερα θα σας πω. Καλό μεσημέρι σε όλους

like63

Καλή επιτυχία, περιμένουμε νέα!

Εικόνα Tinajazz

ευχομαστε καλη επιτυχια και περιμενουμε νεα σας!!!

like64

Άσπεργκερ - Αντιμετώπιση & διαχείριση γενικά (για Έλενα Τρέτου)

Εικόνα vermisso.vasilis

Στο εξης, οι οποιες ενεργειες,εκτιμησεις ,διαγνωση,κλπ,θα πρεπει να γινονται απο δημοσιο φορεα,νοσοκομειο, ωστε στο μελλον η οποια γνωματευση να εχει και την απαραιτητη ισχυ για χρηση στα κεπα στο μελλον,κλπ.βεβαια δεν γνωριζω σε πια επαρχια ζειτε και αναφερεστε,και αν υπαρχει αντιστοιχη υποδομη,παρ ολα αυτα μονο μεσω κρατικου νοσοκομειου οι οποιες ενεργειες,πιστοποιητικα,κλπ.

like68

Εξέταση από Επιτροπή ΚΕΠΑ, από 67% έβγαλαν 40%

Εικόνα konstantinos

Έχω μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος, πριν τρία χρόνια μου ειχαν δωσει 67% και πριν έναν μήνα που πέρασα μου έβγαλαν 40%, ενώ είχαν χάσει τον υπέρηχο που ειχα καταθέσει που περιέγραφε αναλυτικά την πάθηση, συν οτι εχω κάνει τοποθέτηση TIPSS (πυλαιο-συστηματική αναστόμωση) λόγω ανθεκτικου ασκιτη. Αν υποβάλω ένσταση να περάσω δευτεροβαθμια Επιτροπή έχω ελπίδες να πάρω 67%; Το ΦΕΚ δίνει απο 67%-100%.

Σημ. από το NOESI.gr: Το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία σε τυχόν ορθογραφικά λάθη.
like68

Σε πόσες ημέρες βγαίνει η απόφαση του ΚΕΠΑ;

Εικόνα Τάσος Λεβεντόπουλος

Θα ηθελα να ρωτησω σε ποσες μερες βγαινει η αποφαση τις επιτροπης απο το ΚΕΠΑ.

like51

Εμένα σε 20-30 ημέρες

Εικόνα Γιάννης_1970

Εμενα που πηγα επιτροπη ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ της Πειραιώς  ηταν ετοιμη σε 20-30 μερες.

like79

Έχω παιδί με σύνδρομο Down, για 15 χρόνια έπαιρνα επίδομα

Εικόνα Yiannis

Φίλοι μου καλημέρα, έχω παιδί με σύνδρομο Down και για 15 χρόνια έπαιρνα επίδομα πρόνοιας Ξαφνικά μου το έκοψαν και μου είπαν ότι το παιδί μου πρέπει να ξανά περάσει από τα ΚΕΠΑ για επανεξέταση. Έμαθα ότι όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί πάνω από 7 μήνες και μέχρι να ολοκληρωθεί δεν θα παίρνω το επίδομα. Αυτό αληθεύει? 

Ευχαριστώ!

like72

Δεν ισχυει αυτο που σας ειπαν

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καταρχήν ψυχραιμία.

Θα πάτε σε ένα κεντρο κοινότητας να καταθέσετε καποια έγγραφα που ήδη τα έχετε μιας και πέρνατε ως τώρα επίδομα.

Αυτοί θα ετοιμάσουν την αίτηση για τα ΚΕΠΑ. Από την ημερομηνία αυτή και μετά δικαιούστε ξανά το επίδομα, οπότε πάτε αμέσως. Έπειτα θα πατε σε έναν γιατρο (το δικό σας) και θα σας ετοιμάσει τον εισηγητικό φάκελό σας. Μόλις γίνει κι αυτό σε ενα ή δύο μήνες θα σας καλέσουν να περάσετε επιτροπή. Την επόμενη μέρα από την επιτροπή θα βγει το προσωρινό απότελεσμα (το οποίο να πατε να το παρετε από τη γραμματεία των ΚΕΠΑ) και δεκα ημερολογιακές μέρες μετά θα βγει το οριστικό αν δεν κανετε ενσταση και θα αρχισετε να παιρνετε παλι το επιδομα.

Μετά την αίτηση στα ΚεΚ θα ερθει email στο οποιο θα υπαρχουν κωδικοι για να παρακουθειτει μεσα απο το ιντερνετ ολη την πορεια της διαδικασιας για τα ΚΕΠΑ

like76

Βαριά νοητική υστέρηση

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, ο γιος μου παίρνει επίδομα βαριάς νοητικής υστέρησης με ποσοστό 70%.

Και χθες με πήρανε τηλέφωνο από τον ΟΠΕΚΑ να ξαναπεράσει από επιτροπή γιατί το επίδομα μπορεί να κοπεί και να μας ζητήσουν πίσω και τα χρήματα που πήρε μέχρι τώρα γιατί θα έπρεπε να έχει 80% για να το δικαιούστε. Εντωμεταξύ η γνωμάτευση που εχουμε Γράφει βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό 70% εφ όρου ζωής. τι κανουμε; Τι ισχύει τελικά,το εφ όρου ζωής δεν μας καλυπτει;

like75

Για το επίδομα ΒΝΚ χρειάζεστε 80%

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (ΒΝΚ) ή τους επιδόματος απόλυτης αναπηρίας είναι όντως άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80%. Επίσης, αν το γνωρίζω σωστά, απαιτείται δείκτης νοημοσύνης κάτω του 30% (ΔΝ < 30) για τη λήψη του επιδόματος. Το επίδομα μπορούν να το λάβουν και άτομα με άλλες διαταραχές (π.χ. ΔΑΦ / αυτισμό) αν το ποσοστό αναπηρίας είναι 80% και άνω.

Το "εφ' όρου ζωής" (επ' αόριστον) δεν είναι συνυφασμένο μόνο με το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω – μπορεί, δηλαδή, να το λάβετε και με 67%. Με 70% δεν λαμβάνετε (δικαιούστε) το επίδομα ΒΝΚ.

Επίσης, αν από τη νέα Επιτροπή, το παιδί λάβει μικρότερο του 67% δεν δικαιούται κάποιο επίδομα. Αν λάβει 67% και άνω, τότε δικαιούται.

Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, αν πράγματι ζητηθούν χρήματα πίσω από σφάλμα του φορέα διαχείρισης επιδομάτων (σήμερα ο ΟΠΕΚΑ) συζητήστε αν είναι εφικτό ο συμψηφισμός με τα χρήματα που είναι να λάβει το παιδί στο μέλλον — με άνω του 67% ποσοστό — και καλό θα είναι να το κάνετε μέσω δικηγόρου, που γνωρίζει το θέμα.

Επίσης, το πιο σημαντικό, αν περάσει το παιδί σας ξανά από Επιτροπή, δείτε αν είναι εφικτό ο εισηγητικός φάκελος να απεικονίζει μία κατάσταση, που είναι συνυφασμένη με ποσοστό 80% αναπηρίας, ώστε να μη χάσετε κάτι από τα χρήματα που λαμβάνετε έως σήμερα.

like68

Ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Ευχαριστώ για την απάντηση.δηλαδη αν στην καινούρια γνωμάτευση γράψουν ποσοστό 80% δεν θα χάσουμε τα χρήματα που πήρε μέχρι σημερα; Επίσης  με ποσοστό αναπηρίας 67% και ανω δεν ισχυει οτι πρεπει να παίρνει επιδομα; Στο ΟΠΕΚΑ Αθήνας πάντως που πήρα τηλέφωνο και που αυτοί έχουν τη γνωμάτευση και τους ρώτησα γιατί να κοπεί το επίδομα, με ρώτησαν ποιος σας το είπε αυτο; Και τους είπα ότι με πήραν τηλέφωνο  απο τον οπεΟΠ Θεσσαλονίκης. Δεν γνωριζαν τιποτα. Μου ζητησαν το τηλεφωνο μου και ειπαν οτι θα με πάρουν τηλέφωνο αφού μιλήσουν με τον ΟΠΕΚΑ Θεσσαλονικης. Ακομη περιμένω. Να δούμε τι άκρη θα βγει

like71

Αν η Επιτροπή βγάλει 80% ή 67%

Εικόνα NOESI.gr

Αν η Επιτροπή βγάλει 80% θα πάρει το παιδί το επίδομα της ΒΝΚ αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασιστεί για τα χρήματα που έπαιρνε ως τώρα. Με 67% ναι δικαιούται επίδομα. 

like1

Πόσος χρόνος μέχρι να σε καλέσουν από το ΚΕΠΑ;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Πόσο χρόνο θελει για να καλέσουν από τα ΚΕΠΑ για να περάσει το παιδι επιτροπή ξανά από την μέρα που έχει κατατεθεί ο φάκελος του ηλεκτρονικα;

like67

Εμείς κάναμε αίτηση 17/10

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Εμείς κάναμε άιτηση 17/10/2018

Μας ηρθε ηλεκτρονικο μηνυμα για οτι πηγε το αιτημα στα ΚΕΠ στις 14/12/2018  

Μετά στις 20/12/2018 ορίστηκε ημερομηνία για εξέταση από ΚΕΠΑ.

Στις 04/02/2019 εγινε εξεταση στα ΚΕΠΑ.

Τηλεφωνο τα ΚΕΠΑ με πήραν περίπου κάνα δυο βδομάδες πριν την εξέταση. 

like80

Σε 4 μήνες δηλαδή

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Σε 4 μήνες δηλαδή να υπολογίζω.

like69

Ναι, αλλά ανάλογα που βρίσκεστε

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Ναι, αλλά ανάλογα που βρίσκεστε.

Εμείς Θεσσαλονίκη, αλλού ίσως είναι λιγότερος χρόνος.

Επίσης από την μέρα της αίτησης σας μετράει ο χρόνος για κάποιο επίδομα.

like78

Κι εμείς από Θεσσαλονίκη είμαστε

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Α Ευχαριστώ. Δηλαδη ένας που είναι επαναξιολόγηση, το επίδομα θα συνεχίσουμε να το περνούμε μέχρι να βγει και η γνωματευση; Κι εμείς από Θεσσαλονίκη ειμαστε.

like78

Όχι, το επιδομα σταματάει

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Όχι, το επιδομα σταματαει τη χρονικη στιγμη που ανγραφεται στην αποφαση του ΚΕΠΑ.

Όμως αν έχετε κάνει πιο πριν αίτηση μεσω ΚεΚ ή στον ΟΠΕΚΑ (ηλεκτρονικα μιας και ειστε στην Θεσσαλονικη), τότε όταν βγει η καινουρια γνωματευση θα παρετε αναδρομικα τα χρηματα απο τη στιγμη που κανατε αιτηση.

Οποτε πριν ληξη η γνωματευση σας, φροντιστε να κανετε αιτηση επαναξιολογησης. 

like66

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.