Άτυπος αυτισμός / Διάγνωση ΚΕΠΑ

Εικόνα Sazoula

Έχω ένα αγοράκι 5 ετών με διάγνωση από ΚΕΠΑ ατυπο αυτισμο που ληγει σε 5ετη. Θα ηθελα να μαθω, ο ατυπος αυτισμος που μας εδωσαν απο τα ΚΕΠΑ δεν ανηκει στις 43 μη αναστρεψιμες παθησεις;

Σχόλια

Ο αυτισμος ανηκει στις 43

Εικόνα Tinajazz

Καλησπέρα σας. και βεβαια ο αυτισμος ανηκει στις 43 μη αναστρεψιμες παθησεις και συγκεκριμενα στην παθηση και συγκεκριμενα η παθηση ΝΟ 15

Απο οτι βλεπω οπως σε εμας ετσι και σε εσας το πηρατε για 5 χρονια... μαλιστα...

Βέβαια εγω δεν το αφησα ετσι και τελικα το πηρα εφ ορου ζωης...

Ότιδηποτε χρειαστειτε και για τις κινησεις που θα κανετε αν αποφασισετε να διεκδικησετε το εφ ορου ζωης, μπορειτε να με ρωτησετε!!!

like0

ΚΕΠΑ και άτυπος αυτισμός

Εικόνα Sazoula

Καλησπερα και απο εμενα. Ευχαριστω για την απαντηση, οταν πηγα στο ΚΕΠΑ της Γλυφάδας για να καταθεσω αιτηση για αλλαγη του χρονου ληξης με ενημερωσαν οτι ο ατυπος αυτισμος δεν ανηκει στην κατηγορια με τις 43 παθησεις και οτι αμα κανω τελικα αιτηση τοτε θα περασει το παιδι παλι Επιτροπη.

like0

ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Εικόνα Nia

Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ πανε τα παιδια που τελειώνουν τα ειδικά σχολεία στην πόλη που μένω. Την άλλη λύση στην πρότεινα για αργότερα...

like0

Προς: την tinatinajazz

Εικόνα Μαριαμ
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΧΑΤΕ; ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ; ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ / ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
like0

Εσείς από πού πήρατε επ' αόριστον, τι ποσοστό είχατε;

Εικόνα Μαριαμ

Προς: την tinatinajazz | Εσεις που το πηρατε επ' αοριστο τι ποσοστο ειχατε; / παιζει ρολο; / εχω αναρτησει και σχετικο κειμενο* / ευχαριστω

(*) Σημ. Διαβάστε το κείμενο: Απόρριψη αίτησης για το επ' αορίστου / ΔΑΔ

like0

Μας έδωσαν 80%

Εικόνα Tinajazz

Καλησπερα ΜΑιΡΗ ΜΑΡΤ, το ποσοστο αναπηριας που μας εδωσαν ειναι 80%, αλλα εχω μιλησει και με γονεις απο εδω που πηραν εφ' ορου ζωης και με 67% αναπηρια αρκει η παθηση τους να ειναι μεσα στις 43. Sazoula η παθηση του παιδιου ειναι μεσα στις 43 και οπως σου ειπα συγκεκριμένα η παθηση νουμ 15. Αυτο που σου ειπανε δεν ισχυει κ καλο θα ηταν να τυπωσεις το ΦΕΚ 2906 που αναφερει μεσα και τις 43 παθησεις και να πας να τους το δειξεις!!!

like0

Μας έδωσαν 80%

Εικόνα Tinajazz

Προς ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΤ | Το ποσοστο αναπηριας που μας εδωσαν ειναι 80%, αλλα εχω μιλησει κ με γονεις απο εδω που πηραν εφ ορου ζωης κ με 67% αναπηρια αρκει η παθηση τους να ειναι μεσα στις 43. Sazoula η παθηση του παιδιου ειναι μεσα στις 43 κ οπως σου ειπα συγκεκριμένα η παθηση νουμ 15. Αυτο που σου ειπανε δεν ισχυει κ καλο θα ηταν να τυπωσεις το φεκ 2906 που αναφερει μεσα κ τις 43 παθησεις κ να πας να τους το δειξεις!!!

like0

Το δικαιούμαστε αλλά πώς θα το πάρουμε;

Εικόνα Μαριαμ

Προς: tinatinajazz | Το δικαιουμαστε λες; πως θα το αποκτησουμε ομως αφου μας το απορριψαν και δεν θελω να κανω ενσταση γιατι εκει ξαναπαιρναμε απο επιτροπη και θα εχω θεμα με το παιδι αφου δεν ειναι και τοσο κοινωνικο αλλα και γιατι εχω ενδοιασμους για μια δευτερη ιατρικη κριση που ισως την δευτερη φορα να μην ειναι δικαιη / τελος παντων εαν θελεις διαβασε το αρθρο μου και την απορια που εχω με τους πινακες παλιους και νεους και τα ποσοστα που απαιτούνται / ποια ειναι η γνωμη σου / χιλια ευχαριστω / καλο απογευμα.

like0

Δεν υπάρχει τέτοια διάγνωση: "Άτυπος αυτισμός"

Εικόνα Anonymous

Δεν υπαρχει τετοια διαγνωση, τετοια διατυπωση, ''ατυπος αυτισμος''. Προφανώς αυτος που το εγραψε δεν ηταν σιγουρος για τη διαγνωση, οποτε εγραψε αυτο. Ειτε γραφεται διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη, ειτε αυτισμος, Asperger - το οποιο υπαγεται στις δαδ,αλλα ατυπος αυτισμος... Επίσης, το ποσοστο αναπηριας κυμαινεται μεταξυ 67% και 80%. Με Βασει ΦΕΚ. Τελος,ο αυτισμος υπαγεται στις 43 παθησεις οπου η αναπηρια καθοριζεται επ αοριστον, εφ ορου ζωης δηλαδη.

Οταν λοιπον χορηγειται η αναπηρια για μικροτερο διαστημα, και οχι δια βιου,τ οτε προκειται περι λαθους, ειτε γινεται εκ του πονηρου.

like1

Πολύ σωστα!!!!

Εικόνα Anonymous

Πολυ σωστα!!!!

like0

Το επ' αόριστον δεν έχει σχέση με το ποσοστό αναπηρία

Εικόνα Anonymous

Το επ αοριστον, εφ ορου ζωης, δεν εχει σχεση με το ποσοστο αναπηριας αλλα με την ιδια την παθηση. Ο αυτισμος υπαγεται στις 43 παθησεις που η αναπηρια καθοριζεται εφ ορου ζωης. Επισης το ποσοστο αναπηριας που χορηγειται κυμαινεται απο 67% εως 80%, και αυτο βασει ΦΕΚ. Συνεπως, οταν δεν πραγματοποιηθουν τα παραπανω,κανει ο ενδιαφερομενος ενσταση,διεκδικει το δικιο του,αρκει να ξερει πως να το κανει.

like0

Με ενημέρωσαν ότι ο αυτισμός υπήρχε σε προγενέστερο πίνακα

Εικόνα Μαριαμ

Προς: Βασιλη Βερμισσω | Εμενα με ενημερωσαν πως ο αυτισμος υπηρχε ηδη στον προγενεστερο πινακα: [αρθρο 16 παραγραφος 1 / νομος 3846 / 2010] και πως εκει για ολες τις παθησεις που μιλουσαν αναφεροντουσαν ρητα σε 80% για να δοθει το επ' αοριστου / τωρα ερχεται μια συμπληρωση του πρωτου πινακα που δινει συνολο 43 νεες αλλα περικλειει μεσα του και τις παλιες παθησεις που ζητουμενο ηταν το 80% / οσο για τα ποσοστα μας ζηταει να ανατρεξουμε στον αλλο πινακα με την ονομασια Ε.Π.Π.Π.Α. / εκει θα δουμε οτι κανει δεκτη την διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη απο 67% εως και 80% / μαλιστα γι αυτο και η σχετικη εγκυκλιος του ι.κ.α. Αναφερει οτι η παθησεις πρεπει να πληρουν τα κατα περιπτωση ποσοστα κατι που δειχνει οτι μας ανατρεχει στον πινακα ε.π.π.π.α. Και οτι δεν υπαρχει δεσμευση για το 80% αφου μας λεει κατα περιπτωση / στον παλιο πινακα λοιπον ζηταγαν 80% τωρα μεσα στην λιστα με τις 43 παθησεις γινεται αναφορα για να ανατρεξουμε στην σελιδα του αλλου πινακα ε.π.π.π.α. Που εκει για την δ.α.δ. Κανει δεκτο και το 67% αφου λεει απο 67% εως 80% / ποιος πινακας ισχυει λετε; / αλλα ουτως η αλλως μαθαινω οτι εχουν παρει το επ' αοριστο και με 67% / οσο για την ιατρικη κριση εχει δικαιωμα λετε αν το δικαιουται καποιος εκεινοι να αποφανθουν οχι / ειναι παραπανω δηλαδη η ιατρικη κριση των νομοθεσιων; / το ολοκληρωμενο κειμενο μου υπαρχει στα βιολογια / οσο για το τι κινησεις πρεπει να κανω πραγματικα δεν εχω ιδεα / αν εχετε εσεις μου λετε / χιλια ευχαριστω.

like0

43 παθήσεις, δεν έχει σημασία το ποσοστό αναπηρίας

Εικόνα Anonymous

Προς ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΤ | Επαναλαμβανω. Οι 43 παθησεις για τις οποιες η αναπηρια ειναι επ αοριστον ειναι συγκεκριμενες, σε ΦΕΚ. Εκει υπαγεται και ο αυτισμος. Δεν εχει σημασια το ποσοστο αναπηριας προκειμενου να καθορισθει η αναπηρια εφ ορου ζωης. Εγω προσφατα περασα απο τα ΚΕΠΑ, για το γιο μου που εχει asperger,ελαβε ποσοστο 67% εφ ορου ζωης. Αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες, το τηλ. ειναι 6977096996. Αύριο πρωι, Δευτερα, αν μπορειτε. 

like0

Φυσικά υπάρχει διάγνωση "άτυπος αυτισμός"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η άτυπη διάχυτη αναπυτυξιακή διαταραχή ή ατυπος αυτισμός είναι μια διαταραχή που ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού κατά την οποία το άτομο παρουσιάζει μερικά αλλά όχι όλα τα συμπτώματα του τυπικού Αυτισμού. Στα συμπτώματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται δυσκολίες στην κοινωνική επαφή, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και υψηλή ευαισθησία σε ορισμένα ερεθίσματα.

Ομοιότητες με τον τυπικό αυτισμό (σύνδρομο Κάννερ).

Η συμπεριφορά των ατόμων με άτυπη αναπτυξιακή διαταραχή μοιάζει πολύ με αυτή των ατόμων με τυπικό αυτισμό. Καταρχάς η ποιότητα των συμπτωμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο όπως και στον τυπικό αυτισμό. Κατά την κοινωνική επαφή με άλλους ανθρώπους εμφανίζονται απόμακροι και χωρίς συναίσθημα ή δυσκολεύονται να μιλήσουν ή να κάνουν βλεμματική επαφή ή μπορεί να έχουν πρόβλημα να περάσουν γρήγορα από τη μία δραστηριότητα στην άλλη.

Διαφορική διάγνωση.

Τα άτομα με άτυπη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή διαφέρουν από άλλα που επίσης βρίσκονται στο φάσμα κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο: ενώ παρουσιάζουν κάποια από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν άτομα στο αυτιστικό φάσμα δεν ικανοποιούν όλα τα σχετικά διαγνωστικά κριτήρια. Είναι πολύ πιθανό ότι οι δυσκολίες σε αυτούς εμφανίστηκαν σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία από ότι σε άλλους στο φάσμα (σύμφωνα με μελέτες τα άτομα αυτά διαγιγνώσκονται στην ηλικία των 3-4 ετών). Επίσης είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες με άτομα που έχουν τυπικό αυτισμό – για παράδειγμα ευαισθησία σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος – αλλά σε ηπιότερο βαθμό. Κατά συνέπεια, τα άτομα με άτυπη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή θεωρούνται ως άτομα με αυτισμό «ήπιας» μορφής αν και κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα εφόσον κάποιο από τα συμπτώματα που εμφανίζει ένα τέτοιο άτομα μπορεί να είναι ηπιότερο αλλά κάποιο άλλο πολύ εντονότερο.

like0

Απευθυνθείτε σε άλλο ΚΕΠΑ

Εικόνα Anonymous

Προς sazoula | Εγω θα σας προτεινα λοιπον,να απευθυνθειτε σε αλλο ΚΕΠΑ. Ο αυτισμος ''δικαιουται'' ποσοστο 67-80%, και ισχυει εφ ορου ζωης. Ειτε να κανετε ενσταση στο ιδιο ΚΕΠΑ. 

like0

ΦΕΚ για 43 αναπηρίες και Ε.Π.Π.Π.Α.

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπορείτε να βρείτε το ΦΕΚ για τις 43 παθήσεις που λαμβάνουν το "έπ' αόριστον" σε αυτή τη σελίδα - αφιέρωμα στο θέμα από το NOESI.gr: http://noesi.gr/book/law/lista-mi-anastrepsimon-pathiseon

Δείτε ακόμη (πατήστε στον τίτλο) - Συνημμένα αρχεία:

 Νέο! ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ

 ΛΙΣΤΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

 ΝΟΜΟΣ (ΦΕΚ) ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.) παρουσιάζεται στον Ν. 1798/88 με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας.

like0

Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - Σύνδρομο Asperger

Εικόνα SEFI ELE

Καλησπέρα σας,

θα ηθελα τη βοηθεια σας...εχω ενα αγορακι 7 ετων στο οποιο εχει διαγνωστει απο παιδοψυχιατρο κρατικου νοσοκομειου "ΔΑΔ - ASPERGER" .

Πριν λιγες μερες και μετα απο μεγαλη πιεση του σχολειου ηρθα σε επαφη με το ΚΕΔΔΥ για παραλληλη στηριξη, ειδε το παιδι ειδικη παιδαγωγος, σε 3 μερες θα παω να μιλησω με κοινωνικη λειτουργο και τελος -δεν γνωριζω το πότε - θα το δει παιδοψυχιατρος ή παιδοψυχολογος - δεν θυμαμαι - για να παρω το χαρτι. Σημειωτεον, οτι το παιδακι μου κανει 2 φορες την εβδομαδα συνεδριες σε ιδιωτικο Kεντρο Eιδικης Aγωγης και καταθετω αποδειξεις πληρωμης στο ΙΚΑ.

  1. Πρεπει να περασω και απο τα ΚΕΠΑ για να παρω καποια εγκριση?
  2. Kαι τι διαδικασιες γινονται?

Ευχαριστω πολυ.

like1

Για ΔΑΔ - Σύνδρομο Asperger

Εικόνα vermisso.vasilis

Προς Sefi Ele | το ΚΕΔΔΥ εχει σχεση μονο με την παραλληλη στηριξη στο σχολειο. Το ΚΕΠΑ χορηγει το πιστοποιητικο αναπηριας οπου αναγραφεται τοσο η παθηση - Αsperger - οσο και το ποσοστο αναπηριας. Το πιστοποιητικο αυτο χρησιμοποιειται τοσο για την προνοια, δηλαδη για ληψη του σχετικου επιδοματος, οσο και για αλλα θεματα, π.χ. φορολογιας, απαλλαγης απο το στρατο, κ.λπ..

like0

Εγώ πέρασα τη διαδικασία

Εικόνα Tinajazz

Μαιρη μαρτ εχει δικιο ο κυριος Βασιλης

Σου εστειλα και προσωπικο μηνυμα, εγω περασα την διαδικασια, οτι θελησεις ειμαι ολοι στην διαθεση σου για να σε βοηθησουμε να το παρεις. οτι θες γραψε μου

Σazoula οσο για την δικη σου περιπτωση δεν δεχομαι αυτο που σου ειπανε. το φεκ μεσα δεν διευκρινιζει οτι αν ειναι ατυπος ο αυτισμος, τοτε δεν ισχυει το εφ ορου ζωης και αν ειναι ισχυει 

Τυπωσε το ΦΕΚ και πηγαινε παλι και παλι και παλι να τους το δειξεις και να τους πεις οτι σου ειπα.

Δεν εχει λογικη αυτο. Και το παιδι δεν ξαναπερναει απο επιτροπη παρα μονο ο φακελλος!!!

like0

Εφ' όρου ζωής απόφαση ΚΕΠΑ για παιδί με ΔΑΔ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δείτε και το παρακάτω:

Εφ' όρου ζωής απόφαση ΚΕΠΑ για παιδί με ΔΑΔ

Θα ήθελα να πω σε όλους τους γονείς ότι πήραμε την απόφαση από ΚΕΠΑ μετά από 11 μήνες αναμονή ως εξής: διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή 67% εφ' όρου ζωής. Το παιδάκι μου είναι έξι ετών και πρώτη φορά περάσαμε από επιτροπή. Τώρα αυτό το εφ' όρου ζωής δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό (είμαστε στο φάσμα του ήπιου αυτισμού).

Δείτε αναλυτικά την είδηση από το μέλος bamear.

like0

Αυτισμός - Asperger - ΔΑΔ - Απόφαση ΚΕΠΑ - Αναπηρία εφ'όρου ζωής

Εικόνα vermisso.vasilis

''κανεις δεν σωζεται, αν δεν θελει να σωθει''. Το εχω γραψει επανειλλημενα, και ειναι γνωστο σε ολους τους ενδιαφερομενους τωρα πια, οτι στις 43 παθησεις για τις οποιες χορηγειται η αναπηρια επ αοριστον, δηλ. Εφ ορου ζωης, υπαγονται οι δαδ, αυτισμος, asperger. Θα πρεπει επισης να ειναι κατανοητο απο ολους, οτι δεν ειναι δυνατον η επιτροπη σε οποιοδηποτε κεπα να μην γνωριζει το τοσο ξεκαθαρο φεκ που καθοριζει τα παραπανω, ειναι αδυνατον. Αρα? Τι συμβαινει? Αυτο που συμβαινει κατα τη γνωμη μου, δεν ειναι η ανικανοτητα των επιτροπων να εφαρμοσουν το νομο, η να μην τον γνωριζουν, μαλλον προκειται για ''αμυντικη τεχνικη'' του συστηματος για να μην χορηγουνται πολλες αναπηριες οι οποιες με τη σειρα τους εχουν σαν αποτελεσμα επιδοματα προνοιας, κλπ, κλπ. Οποτε? Ποια ειναι η λυση? Η λυση ειναι να κινειται ο ενδιαφερομενος σωστα, εαν δεν του χορηγουν ευθυς εξ αρχης την αναπηρια επ αοριστον, να προβαινει σε ενσταση, με αιτηση και επισυναπτοντας το σχετικο φεκ, και στην περιπτωση που και παλι το αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενομενο, τοτε να το διεκδικει δικαστικα, δεν υπαρχει καμμια απολυτως πιθανοτητα να μην δικαιωθει, και αναδρομικα. Αυτη ειναι η λυση, ενσταση και ακολουθως δικαστικη διεκδικηση. Δεν θα βρει κανεις το δικιο του λεγοντας τον πονο του μεσα απο τις σελιδες του noesi, ουτε οπουδηποτε αλλου στο διαδικτυο. Και εγω που τα γραφω αυτα εχω παρει τη σχετικη γνωματευση απο τα κεπα, λογω asperger, 67% ποσοστο αναπηριας, εφ ορου ζωης. Χρειαζεται λοιπον αποφασιστικοτητα, σωστες ενεργειες, και οχι κλαψουρισματα και ψυχοθεραπεια μεσω αναρτησεων. 

like0

Για δείτε το λίγο πιο οργανωμένα...

Εικόνα Tinajazz

Καλημερα και απο εμενα! εχει απολυτο δικιο ο κυριος Βασιλης! Σας το ξαναλεω ζωντανο παραδειγμα , εγω! Ο γιος μου δηλαδη... Περασαμε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΕΠΑ τον φλεβαρη του 2014 και ενω η παθηση του ειναι στις 43, μας το εδωσαν με 80% αναπηρια αλλα για 5 χρονια!!!

Και αμεσως ειπα, μα γιατι? Τυπωνω λοιπον το ΦΕΚ με τις παθησεις, παίρνω και την γνωματευση, τυπωσα και το υπηρεσιακο σημειωμα που ειναι ειδικα για την συγκεκριμενη περιπτωση, το συμπληρωσα και πηγα και το κατεθεσα! (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ ΕΝΣΤΑΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 43 ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ).

Ποιος θα γυρισει να μου πει λοιπον στο ακυρωνω? ζητατε ονομα και κατευθειαν στο υπουργειο εργασιας!

Εμενα δεν μου ειπε κανεις στα κεπα κατι τετοιο.,.. αντιθετα οταν περασε ο φακελλος απο επιτροπη, παρεβρεθηκα και εγω, αν και μου ειπανε να μην παω γιατι στα υπηρεσιακα σημειωματα δεν δεχονται τον ασθενη! πηγα ομως μπηκα μεσα, ειπα στην επιτροπη τι εγινε και οι ανθρωποι μονο συγνωμη δεν ζητησαν!!! Μου ειπανε εχετε δικιο κυρια μου και βεβαια θα σας το διορθωσουμε!!! και μετα απο 10 μερες το πηρα!!!

Για δειτε το λιγο πιο οργανωμενα... και οποιος πει ακυρο, ζητατε τον λογο... και αν δεν σας τον πουν, τα στοιχεια τους!!!

like0

Τα οφέλη από τη βεβαίωση αναπηρίας επ' αόριστον

Εικόνα vermisso.vasilis

Συνεχιζοντας τη συζητηση σχετικα με το θεμα αυτο, το τι πρεπει να κανει δηλαδη καποιος που δικαιουται την επ αοριστον αναπηρια αλλα δεν την παιρνει τελικα, δεν θα αναφερθω παλι σε αυτα που εγραψα,να μην επαναλαμβανομαι,θα πω μονο τουτο, το πιστοποιητικο απο τα ΚΕΠΑ με την επ αοριστον αναπηρια και το οποιο ποσοστο την συνοδευει δεν πρεπει να παραγνωριζεται απο κανεναν,ειναι πολυ χρησιμο για πολλους λογους.πχ για την οικονομικη ενισχυση μεσω επιδοματος της προνοιας, για φορολογικες ελαφρυνσεις,για απαλλαγη απο τη στρατιωτικη θητεια,απαλλαγη που ειναι απαραιτητη για την εξασφαλιση και της ιδιας της ζωης ακομα του νεου που εχει το προβλημα, εχω γραψει σχετικα για το θεμα αυτο.

Τελειωνοντας να πω και κατι ακομα πολυ σημαντικο που παρεχει η γνωματευση αναπηριας,οτι δηλαδη μετα θανατον του γονεα το παιδι-κληρονομος δικαιουται εφ ορου ζωης τη συνταξη του γονεα. Ενω σε περιπτωση που δεν υπαρχει αναπηρια βεβαιωμενη,το δικαιωμα ληψης συνταξης εξαντλειται στα 18 η το πολυ τα 24 ετη. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

like0

Ερώτηση για ποιο νόμο μιλάτε

Εικόνα Bamear

Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Και εμείς πήραμε απ τα ΚΕΠΑ εφ όρου ζωής, θα σας παρακαλούσα να πείτε ποιος νόμος γράφει για την λήψη σύνταξης σε παιδι με αναπηρια όταν αποβιώσει ο γονέας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια σε όλους μας. 

 

like0

Ποιος νόμος γράφει για την λήψη σύνταξης σε παιδί με αναπηρία

Εικόνα Tinajazz

καλημερα!!! Θα ηθελα και εγω αν ξερετε κυριε Βασιλη, επειδη το αναφερατε, ποιος νομος γραφει για την ληψη συνταξης σε παιδι με αναπηρια οταν φυγει ο γονεας?

Τα εχω ψαξει ολα και το μονο που πιστευα οτι δεν ισχυει ηταν αυτο.

Αν μπορειτε να το βρειτε θα μας εξυπηρετησετε πολυ!

like0

Σύνταξη σε παιδί με αναπηρία εφ όρου ζωής

Εικόνα vermisso.vasilis

Την πληροφορια αυτη την εχω αφ ενος απο μια φιλη μου με παιδι με Asperger, χηρα, της οποιας ο γιος παιρνει ηδη τη συνταξη του αποθανοντος πατερα του απο το δημοσιο, το παιδι ειναι 24 χρονων, και αφ ετερου απο το Γενικο Λογιστηριο του Κρατους. Επειδη δεν προτιθεμαι να πεθανω συντομα,δεν αναζητησα το νομο, εννοω ακριβως το ΦΕΚ κλπ, ετσι ειναι ομως.

like1

Κυριε Βασιλη

Εικόνα Tinajazz

Κυριε Βασιλη αυτο ισχυει μονο εαν ο γονεας ητανε στο δημοσιο... επισης αν το παιδι παιρνει προνοιακο επιδομα, οπως το δικο μου πχ και φυγω εγω απο την ζωη δεν νομιζω να παιρνει και το επιδομα και την συνταξη... μαλλον το ενα απο τα δυο... και την συνταξη επειδη παντα ημουν ιδιωτικο τομεα, δεν νομιζω

τελος παντων, θα το ψαξουμε και αυτο να δουμε, εξαλλου οπως ειπατε και εσεις, εχουμε χρονια μπροστα μας, τουλαχιστον ετσι θελουμε να πιστευουμε γιατι μας εχουν αναγκη τα παιδια μας!!!

like1

Σύνταξη σε παιδί με αναπηρία εφ όρου ζωής

Εικόνα vermisso.vasilis

Για το θεμα της συνταξης,  οποιος ενδιαφερεται μπορει να αποτανθει στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Προφανως, οταν ερθει εκεινη η ωρα, ο δικαιουχος δεν θα παιρνει συγχρονως και προνοιακο επιδομα και συνταξη, αν επιλεξει τη συνταξη το προνοιακο επιδομα θα διακοπει.Ή το αντιστροφο.

like0

Σύνταξη γονέα σε τέκνο ΑμεΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Οι προϋποθέσεις (οι οποίες θα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά) για τη συνταξιοδότηση του γονέα αναπήρου παιδιού είναι οι εξής:

α) το παιδί πρέπει

-- να είναι άγαμο και ανάπηρο με ποσοστό 67% και άνω,
-- να μην εργάζεται και
-- να μη νοσηλεύεται σε ίδρυμα με δαπάνη ασφαλιστικού ή άλλου δημόσιου φορέα

β) ο γονέας που θα συνταξιοδοτηθεί με αυτές τις διατάξεις πρέπει

-- να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ασφάλισης ή 25 έτη ασφάλισης, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ή του χρόνου υπαγωγής του στην ασφάλιση και
--- να μη λαμβάνει ήδη σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το δημόσιο.

γ) ο έτερος γονέας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης του γονέα που ασκεί το δικαίωμα, πρέπει

--- να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 2.400 ημέρες ή 8 έτη πραγματικής ασφάλισης σε φορείς κύριας ασφάλισης ή/και το δημόσιο, εκ των οποίων οι 600 ημέρες ή τα 2 έτη να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 4 χρόνια,

--- να εργάζεται,
--- να μη λαμβάνει και να μην έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το δημόσιο,
--- να έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση προς τον ασφαλιστικό φορέα ή τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι ασφαλισμένος ότι δεν έχει ασκήσει, ούτε προτίθεται να ασκήσει στο μέλλον δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις προϋποθέσεις της διάταξης αυτής

  • Σε περίπτωση λύσης του γάμου

α) εάν το ανάπηρο παιδί είναι ανήλικο, το δικαίωμα ασκείται από το γονέα που έχει την επιμέλεια με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Λόγω της κατ' εξαίρεση παραχώρησης δικαιώματος συνταξιοδότησης με εξαιρετικά ευνοϊκότερες προϋποθέσεις απ' ότι στους λοιπούς ασφαλισμένους, η άσκηση της επιμέλειας κατόπιν συναινετικού διαζυγίου δεν αρκεί για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Αντιθέτως, απαιτείται η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού να έχει δοθεί στο διαζευγμένο γονέα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Αστικό Κώδικα.

β) εάν το ανάπηρο παιδί είναι ενήλικο, το δικαίωμα ασκείται

--- από το γονέα που είχε την επιμέλεια όσο το παιδί ήταν ανήλικο, εάν η λύση του γάμου επήλθε πριν την ενηλικίωσή του,
--- από έναν από τους δύο γονείς κατόπιν δικής τους συμφωνίας και εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται στην παρούσα διάταξη, εάν η λύση του γάμου επήλθε μετά την ενηλικίωση του παιδιού,
--- από το γονέα που έχει τεθεί δικαστικός συμπαραστάτης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή λόγω σωματικής αναπηρίας του παιδιού

Ο νόμος που τα καθορίζει αυτά είναι ο NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3996/2011: Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις. 

Τον νόμο μπορώ να σας τον στείλω ή θα τον κατεβάστε τον απο αυτή τη διευθυνση.

like0

Απάντηση σε σχόλιο σχετικά με τη συνταξιοδότηση

Εικόνα vermisso.vasilis

Καλησπερα σας. Αυτο που ανεφερα,και νομιζω αυτο για το οποιο εδειξαν ενδιαφερον καποια μελη, ειναι οι προυποθεσεις ληψης της συνταξης του αποθανοντος γονεα απο το παιδι με αναπηρια. Νομιζω οτι εσεις αναφερθηκατε στις προυποθεσεις συνταξιοδοτησης του γονεα παιδιου με αναπηρια.

like0

Σύνταξη παιδιών με αναπηρία από τους γονείς τους

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σωστά, τότε ισχύει το εξής: Τα παιδιά δικαιούνται σύνταξη σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα, μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον είναι άγαμα και δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη. Το δικαίωμα αυτό παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους εφόσον σπουδάζουν σε ΙΕΚ, ανώτερη ή ανώτατη σχολή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αν δεν εργάζονται, δεν ασκούν κάποιο επάγγελμα και δεν λαμβάνουν σύνταξη από δική τους εργασία.  Το δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους ισχύει, ανεξάρτητα από τη φοίτηση σε σχολή, και για τα αμφοτεροπλεύρως ορφανά τέκνα, καθώς και για τα τέκνα των οποίων η συντήρηση βάρυνε αποκλειστικά τον θανόντα γονέα, ο οποίος είχε εγκαταλειφθεί από τον άλλο γονέα. 

Τα ανωτέρω όρια ηλικίας δεν ισχύουν για παιδιά ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, εφόσον η ανικανότητά τους εμφανίστηκε πριν από τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους (Εγκ. 13/1997). Ειδικά για την περίπτωση νευροψυχιατρικών παθήσεων (βλ ΔΑΔ) η ανικανότητα για κάθε εργασία που οφείλεται στις παθήσεις αυτές απαιτείται να έχει επέλθει πριν από τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 61 Ν. 3518/2006, Εγκ.17/2007).

Ο Ν. που προβλέπει τα περί συντάξεων - θανάτου γονέων είναι ο 3232/2004 που μπορείτε να βρείτε εδώ.

like0

επιδομα προνοιας

Εικόνα Πόπη

σχετικα με το επιδομα προνοιας ομως χρειαζεται  δεικτης νοημοσυνης.... ετσι μου ειπε η γραμματεας των κεπα που μου εδωσε ραντεβου για την προσεχη Τριτη..... οποιος γνωριζει ας με βοηθησει σας παρακαλω.... υπαρχει καποιος νομος;;;; ετσι ειναι;;;

 

like0

Πρεπει να κανετε το τεστ WISC

Εικόνα Tinajazz

Ποπη καλησπερα. Ακριβώς έτσι ειναι. Πρεπει να κανετε το τεστ WISC ωστε να σας βγαλουν δεικτη νοημοσυνης. Επειδη τωρα γραφω απο κινητο, το μειλ μου ειναι tinatinajazz@gmail.com. Γραψε μου να σου πω αναλυτικα αυριο λεπτομερειες...

like0

Αγχώνομαι πολύ

Εικόνα Tinajazz

Μαλιστα... Πρεπει να τα μαθω ολα περνανε τα χρονια και αγχωνομαι παρα πολυ για το μελλον του αγορακου μου... Θελω να τον εξασφαλισω να παρει την συνταξη μου οταν εγω φυγω...

Πολυ αγχος...

like1

Βοήθεια για την πρόνοια

Εικόνα GEORGIA KIOUSI

Έχω πάρει γνωματευση απο ΚΕΠΑ αλλα δεν αναγραφει τον Δ.Ν. και η προνοια μας εκοψε το επιδομα. Οι 3 βεβαιωσεις που εχουμε από γιατρους αναφερουν ΔΝ κάτω του 30. Τι μπορω να κάνω? 

like0

Βοήθεια για την πρόνοια

Εικόνα vermisso.vasilis

Η προνοια εκοψε το επιδομα διοτι προφανως το ποσοστο αναπηριας που βεβαιωθηκε στα ΚΕΠΑ ηταν μικροτερο του 67%? Ετσι δεν ειναι? Το προνοιακο επιδομα χορηγειται με βαση την παθηση και το ποσοστο αναπηριας που πρεπει να ειναι ανω του 67%,και δεν εχει σχεση ο δεικτης νοημοσυνης.τα γραφετε πολυ συγκεχυμενα,φαινεται-οπως λετε-οτι η προνοια εκοψε το επιδομα επειδη δεν αναγραφεται ο Δ.Ν. αν ειναι δυνατον!!

Στην προνοια,προκειμενου να χορηγηθει το επιδομα, υποβαλλεται η γνωματευση απο τα κεπα,με ποσοστο αναπηριας τουλαχιστον 67%, αυτο ειναι το ελαχιστο ποσοστο για χορηγηση προνοιακου επιδοματος,καθως βεβαια και διαφορα αλλα εγγραφα, αφμ, αμκα, βιβλιαριο ασθενειας, κλπ.

like0

Η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ γράφει

Εικόνα GEORGIA KIOUSI

Η γνωματευση του ΚΕΠΑ γραφει "Μέτρια νοητική υστερηση - ποσοστό αναπηρίας 67%".  Η πρόνοια μας ενημερωσε οτι με αυτη την γνωμάτευση δεν μπορει να κάνει κάτι. Είτε θα πρεπει να γράφει ποσοστο αναπηριας 67% και τον Δ.Ν. <30% ή ποσοστό αναπηρίας 80%.

like0

Θα ήθελα την γνώμη σας

Εικόνα Μαμα Μανουλα

Καλησπέρα σας,έχω ενα αγοράκι 2 χρονών και 2 μηνών! Είναι ένα παιδί το οποίο έχει πάρα πολύ καλή αντίληψη, μιμείται τα πάντα, πολύ δραστήριο και κοινωνικό, θέλει να είναι ανεξάρτητος και είναι πολύ πεισματάρης! Το θέμα μου είναι το εξής: Δεν μιλάει λέει μπαμπά (κάποιες φορές συνειδητά και κάποιες όχι) μαμά λέει μόνο αν χτυπήσει η θέλει βοήθεια σε κάτι. Σήμερα είπε: Γεια!... Κάποιες φορές λέει: τια (τρια) και γενικά μπαμπαλιζει... (τατα, θουυυ, τι και.διαφορα αλλα) Δεν αισθάνομαι ότι καταλαβαίνει όλες τις έννοιες των λέξεων και σε αυτό φταίω αρκετά πιστεύω. Είναι το πρώτο μου παιδί και μένω σε ένα χωριό στο οποίο ακόμα δεν έχω κάνει φίλες και δεν έχω συγγενείς κοντά μου... Είμαι όλη μέρα μόνη με το παιδί και έκανα λάθη που προσπαθώ να διορθώσω.. Δεν του μιλούσα, του έδινα πράγματα πριν καν τα ζητήσει, δεν του έμαθα τα χρώματα, λέξεις κτλ... Υπακούει αρκετές εντολές αλλα όχι όλες, πολλές φορές καταλαβαίνω οτι με καταλαβαίνει αλλά δεν υπακούει...

Να ξεκινήσω λογοθεραπεια στο παιδί; Μπορεί να έχει αυτισμό; Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ...

like0

ΚΕΠΑ:67% αναπηρία σε παιδί 5 χρ. με αυτισμό / επανεξέταση στα 18

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Γεια σας. Πήραμε πιστοποίηση αναπηρίας για τον γιο μου Φίλιππο 5 χρονών από τα ΚΕΠΑ με 67% ποσοστό αναπηρίας και επανεξέταση στα 18 του. Την ημέρα που μας είδε η επιτροπή μας ζήτησε και γνωμάτευση για νοητική καθυστέρηση. Όταν τους είπαμε ότι έχουμε μόνο γνωμάτευση του παιδονευρολόγου που μας βλέπει σε δημόσιο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, μας απάντησαν τότε ότι το επίδομα μπορεί να αυξηθεί εάν φέρουμε τέτοια γνωμάτευση.  Απ' ό,τι καταλαβαίνω χρειάζονται γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου, σωστά;  Τι πρέπει να κάνω από εδώ κι εμπρός;  Την γνωμάτευση μπορεί να την δώσει καταρχήν μόνο γιατρός δημοσίου ή μπορεί να είναι ιδιώτης; Αφού πάρω την γνωμάτευση; Είμαι εργαζόμενη και δεν μπορώ να πάω εύκολα στο ΚΕΠΑ για να ρωτήσω. Τηλεφωνικά αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε διευκρίνηση....

like0

Τεστ Νοημοσύνης

Εικόνα didyma1103

Μάρθα γεια σου! Είμαι η Δήμητρα και έχω δυο αγοράκια πέντε ετών στο φάσμα. Κι εμείς θα ξεκινήσουμε την διαδικασία για το επίδομα από την Πρόνοια. Υποθέτω ότι ζητούν το τεστ νοημοσύνης. Test WISC, κάπως έτσι πρέπει να λέγεται. Όμως φαντάζομαι ότι το παιδί για να κάνει αυτό το τεστ θα πρέπει να μπορεί να συνεργαστεί. Η παιδοψυχίατρος μας είπε ότι ενδέχεται να μας το ζητήσουν. Το τεστ αυτό το κάνουν ψυχολόγοι αποκλειστικά και θα πρέπει να έχουν και ανάλογη πιστοποίηση και συνυπογράφει και ο παιδοψυχίατρος ή παιδονευρολόγος. Αν ο δείκτης είναι χαμηλός υποθέτω ότι το παιδί παίρνει το μεγαλύτερο επίδομα. Εμείς προς το παρόν θα υποβάλλουμε τα χαρτιά μας χωρις το τεστ και βλέπουμε.

 Όποιος γονιός έχει περάσει αυτή τη διαδικασία και το παιδάκι του ήταν περιπου σε αυτή την ηλικία ας γράψει αν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. 

like0

Τεστ Νοημοσύνης, το κάναμε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Εικόνα Diana Alessio

Καλησπερα Μαρθα και καλο μηνα !!!! αυτο το τεστ εμεις το καναμε,,, στο παιδοψιατρικο τμημα στο Ιπποκρατειο. Προπερσι, πηραμε τηλ, τους ειπαμε οτι θα περασουμε ΚΕΠΑ,, και θελουν το τεστ... μας εκλεισαν ραντεβου,,το καναμε,,και μετα περασαμε ΚΕΠΑ... μετα απο 2 μηνες πηραμε το ποσοστο αναπηριας 67%.   

Σε σας,ο ταν πηγατε ΚΕΠΑ και δωσατε τα χαρτια,το παραβολο, δεν σας ειπαν οτι χρειαζεται και το τεστ? Σας δωσανε το ποσοστο αναπηριας και μετα σας ζητησαν το τεστ?

Καλη δυναμη!!!!

like0

Προς κα Μάρθα Ζάννη, ενημέρωση προς γονείς

Εικόνα Μαριαμ

Κα μαρθα γεια σας. Την καλησπερα μου και στους υπολοιπους. Καταρχας να σας ενημερωσω πως κανονικα τις γνωματευσεις των αυτιστικων ατομων νηπιακης η και οχι ηλικιας αυτος που ειναι αρμοδιος να της δωσει ειναι ο παιδοψυχιατρος και οχι οπως συνεβηκε σε εσας ο παιδονευρολογος. Δευτερον συμφωνα και με το ΦΕΚ της κυβερνησεως δικαιουστε αναπηρια με γνωματευση εφ' ορου ζωης χωρις να ξαναπερασετε στα δεκαοκτω ξανα απο επιτροπη μια και η πολιτεια αναγνωριζει επισημα πλεον συμφωνα και με τον πινακα Ε.Π.Π.Π.Α. τον αυτισμο ως μη αναστρεψιμη νοσο. Γιατι λοιπον εσας θα σας ξαναζητησουν ιατρικη κριση στα δεκαοκτω για μια παθηση που θεωρειται ιατρικα και επισημα πλεον ως μη αναστρεψιμη. Περιμενουν να αναστραφει;

Σιγουρα μπορειτε αυτο να το διεκδεικησετε κανοντας ενσταση ως προς τον χρονο αναπηριας. Κανεις δεν μπορει ομως να σας εγγυηθει το αποτελεσμα μια που ολα για την ωρα στις επιτροπες ειναι ρευστα. Εννοω οτι πολλες φορες γινονται ενστασεις και ενω οι αιτουμενοι εχουν δικιο χανουν και το ποσοστο που τους ειχε δοθει εξ΄αρχης. Οσο για το τεστ wisk κανονικα πρεπει να γινεται στηνν ηλικια των επτα εως επταμιση ετων για να μπορει να υπαρξει ενα δικαιο ως προς την νοημοσυνη του παιδιου αποτελεσμα. Ασ μην ξεχναμε οτι αλλα παιδια ωριμαζουνν πιο νωρις και αλλα πιο αργα και αυτο ειναι μεσα στην ανθρωπινη φυσιολογια. Το πραγματοποιει μονο παιδοψυχολογος και εχει ισχυ mono εαν γινει σε νοσοκομειο του δημοσιου. Το εν΄λογω τεστ εχει πολλες βαθμιδες γνωριζω πως στην ηλικα των επτα εως επταμιση ετη γινεται το τεστ wisk (3). Το οφελος που θα εχετε ειναι να αυξηθει το επιδομα γιατι θα αυξηθει και το ποσοστο αναπηριας σε 80%. Αν ομως πιστευετε οτι το τεκνο σας παρουσιαζει ελαφρια η μετρια νοητικη εκπτωση μην μπειτε στην διαδικασια (εκτος αν σας το ζηταει να το προσκομισετε η επιτροπη αναγκαστικα η εαν θελετε εσεις για δικους σας λογους ενημερωσησνα το κανετε) γιατι το ποσοστο αυξανετε μονο αν υφισταται βαρια νοητικη στερηση.

Καλο βραδυ σε ολους τους ευλογημενους μαχιμους γονεις.

like0

Η δική μου γνώμη

Εικόνα Μαριαμ

Εαν παιρνει εστω και λιγες εντολες (ειναι φυσιολογικο να μην παιρνει πολλες σε αυτην την ηλικια). Εαν αποζηταει την παρεα αλλων παιδιων. Εαν δεν γυρναει μονοτονα γυρω - γυρω και δεν φτερουγιζει συνεχως τα χερια του τοτε ειναι ενα φυσιολογικο παιδι. Μην ανησυχειτε για τιποτα το καθε παιδι εχει το δικο του βιολογικο ρολοι αναπτυξης. Εχω μεγαλη προσωπικη εμπειρια και μην ακουσετε τους ''ειδικους'' οτι και αν σας πουνε γιατι σιγουρα εαν δεν παρουσιαζει κατι απο τα παραπανω, τιποτα δεν συμβαινει. 

like0

Καλησπέρα Μάρθα...

Εικόνα Tinajazz

Καλησπερα Μαρθα...

Λοιπον.... οντως το επιδομα αν πατε το τεστ wisc, (ειναι το τεστ νοημοσυνης που δειχνει την νοητικη υστερηση) θα αυξηθει, αλλα μονο με την προυποθεση οτι δειξει κατω του <30. 

αν δειξει παραπανω τα χρηματα ειναι τα ιδια.... 

σε ενα παιδι ομως 5 ετων δεν νομιζω να κανουν αυτο το τεστ, αλλα δεν ειμαι και απολυτα σιγουρη. γιατι υποτιθεται η νοημοσυνη αλλαζει μεγαλωνοντας.

εμας πχ, μας το εκαναν στα 16 και μετα περασαμε κατευθειαν κεπα.... επειδη το τεστ εδειξε κατω του 30 πηραμε και το υψηλο επιδομα.

η γνωματευση σου τι γραφει λεπτομερως? 

like0

Σας ευχαριστώ όλους... 

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Σας ευχαριστώ όλους...

like0

Ακριβώς έτσι.. Δέχτηκαν την

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Ακριβώς έτσι.. Δέχτηκαν την γνωμάτευση του παιδονευρολόγου, αλλά μας είπαν ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό εάν υπήρχε πιστοποίηση νοητικής καθυστέρησης από παιδοψυχίατρο. 

like0

Πήγαμε λοιπόν που λέτε στο Παιδοψυχιατρικό του Ιπποκρατείου

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Πήγαμε λοιπόν που λέτε στο Παιδοψυχιατρικό του Ιπποκρατείου με ραντεβού και μας εξέτασε (ή μάλλον μας έκανε ιερή εξέταση) μία τριμελής επιτροπή επικεφαλής της οποίας ήταν μία εργοθεραπεύτρια και όχι ο παιδοψυχολόγος που ήταν δίπλα της!!! Φυσικά το τεστ δεν μπορούσε να γίνει διότι ο γιος μου δεν έχει ούτε λόγο ούτε μπορεί να γράφει, αλλά πέραν των ειρωνικών σχολίων και της σχεδόν επιθετικής συμπεριφοράς της εργοθεραπεύτριας δεν εισπράξαμε τίποτε άλλο. Ούτε καν που να απευθυνθούμε για να πάρουμε αυτή την γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου : (  

Τώρα θα κλείσουμε ραντεβού με το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην Παπάφη.  Έτυχε κανείς σας παρόμοιας συμπεριφοράς; Έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί ήταν επικεφαλής η εργοθεραπεύτρια (ή τουλάχιστον φαινόταν και συμπεριφέρονταν έτσι), όταν εμείς ζητήσαμε να γίνει εξέταση νοητικής καθυστέρησης, άρα το λογικό θα ήταν να μιλάμε με τον παιδοψυχίατρο που καθόταν δίπλα της και όχι με αυτή την κυρία. 

like0

Test WISC, το κάναμε

Εικόνα Αναστασία Marga

Γεια σου Δήμητρα. Η κόρη μου 9 ετών έκανε την προηγούμενη εβδομάδα το Τέστ Νοημοσύνης WISC... Σε παιδοψυχολόγο. Απόψε μίλησα με την γιατρό και αύριο μου στέλνει τα αποτελέσματα.

like0

Συμπεριφορες...

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα. Δε σας έδωσαν κάποιο χαρτί τελικά; Άπλα σας έδιωξαν; Μήπως πρέπει να ζητήσετε εξηγήσεις; Κι εμείς αντιμετωπίσαμε μια αντίστοιχη συμπεριφορά στα ΚΕΔΔΥ, αντιδεοντολογικη εντελώς, όταν πήγαμε για αξιολόγηση του παιδιού. Θα απευθυνθώ λοιπόν στην προϊσταμένη. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλιώς ας πάνε σπίτι τους.

like1

Προσπαθώ να εντοπίσω τον διευθυντή

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Προσπαθώ να εντοπίσω τον διευθυντή μέρες τώρα (χωρίς να ξέρει βέβαια ποια είμαι και τι τον θέλω), αλλά άφαντος!

like0

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.