Ω3 Έκκληση σε άλλους γονείς

Εικόνα Anonymous

Λοιπόν εγώ δίνω στους μικρούς το MINAMI  MoRDHA  MINI 3+ Είναι για παιδάκια εως 5 ετών. Αλλά πολύ καλό επίσης είναι και της EnerZone Ener Zona OMEGA- 3 RX. (5Χ33,3ml) Τιμή : 65,00 €ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΡΙΑΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ. Συμπλήρωμα Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο σε πόσιμο υγρό) πλούσιο σε λιπαρά οξέα  EPA και DHA. 

Για κάθε 1000 mg Ιχθυελαίου τα 750 mg 
είναι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκ των οποίων : 

  • EPA (Εικοσαπεντανοϊκό οξύ) 400 mg 
  • DHA (Δοκοσοεξανοϊκό οξύ) 200 mg 
  • Λοιπά Ωμέγα-3 150 mg 

Αρ. Έγκρισης ΕΟΦ: 24309/18-4-2005 

Το δεύτερο το σκέφτομαι για αργότερα. Επίσης θεωρώ ότι τα ω3 βοηθούν γενικότερα και είχα σκοπό να τα δώσω στους μικρούς είχαν δεν είχαν πρόβλημα.

Θα παρακαλούσα άλλους γονείς αν δίνουν κάτι διαφορετικό πάντα σε ω3 να γράψουν. Καλό είναι να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω άλλους γονείς που έχουν επισκεφθεί το κο Γεωργακόπουλο νευροφυσιολόγο να γράψουν την εμπειρία τους εδώ. Με γνώμονα το κοινό μας αγώνα για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών μας θα ήθελα όλοι να συμμετέχουμε εδώ. Παρατηρώ ότι κάποιοι γονείς έχουν σταματήσει να γράφουν. Ξέρω ότι ο χρόνος όλων μας είναι λιγοστός κι εγώ έχω δυο παιδιά και τρέχω όλη μέρα αλλά καλό είναι όπου μπορούμε να βοηθήσουμε να το κάνουμε.

Σχόλια

Ω3

Εικόνα Γιάννης

Δημητρα καλησπερα!

Τις μαρκες αυτες τις βρισκεις στα φαρμακεια ή τις αγοραζεις απο ιντερνετ?

Επισης σε τι δοσολογια? Νομιζω στα ω3 υπαρχει προβλημε σε περιπτωση υπερδοσολογιας. Θελω να δωσω στην μικρουλα μου που ειναι 6,5 κιλα αλλα δεν ξερω τι ποσοτητα να δινω ημερησιως.  

Παντως τα ω3 θα επρεπε να τα περιλαμβανουμε ολοι στο διαιτολογιο μας, εχουν απιστευτα οφελη.

like0

Την πρώτη μάρκα την παρήγγειλα από το Φαρμακείο

Εικόνα didyma1103

Γιάννη καλημέρα!!! Την πρώτη μάρκα Minami την παρήγγειλα από το φαρμακείο, είναι βελγική εταιρεία και πολύ αξιόπιστη. Είναι για παιδάκια απο τριων και πάνω.  Τη δεύτερη επίσης νομίζω μπορείς να την παργγείλεις αλλά είναι αρκετά ακριβή και για το λόγο αυτό δεν την επέλεξα. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που έχουν ω3 και είναι αρκετά καλές. Τα Minami λοιπόν, είπα να τα αλλάξω γιατί είναι σε μαλακές κάψουλες και δεν με βολεύει να τα τρυπάω, οι μικροί πίνουν καλύτερα με συριγγούλα, οπότε καταλαβαίνεις πρέπει να ανοίγεις την κάψουλα με ένα αιχμηρό αντικείμενο και μετα να την ανακατεύεις με λίγο χυμό γιατί έχει γεύση ψαρίλας ..... και είναι μια μικρή ταλαιπωρία, επίσης έχει και απώλειες, Τα παιδάκια μου εμένα είναι πια τεσσάρων το Μάρτη τα κλείνουν. Αποφάσισα λοιπόν να βρω μια άλλη εταιρεία που θα έχει ω3 σε υγρή μορφή αλλά θα έχει και ευχάριστη γεύση πχ λεμόνι και βρήκα της now ω3 fish oil με γεύση λεμόνι. Το παρήγγειλα μέσω φαρμακείου αλλά έχουν περάσει δυο μήνες σχεδόν και δεν έρχεται. Ζήτησα να φανταστείς και το τηλέφωνο του αντιπροσώπου της Now Foods στην ελλάδα και ο πωλητής μου είπε ότι θα μου βρει κι ακόμα περιμένω. Είναι μεγάλη ιστορία η περιπέτεια μου με τα ω3 και πρέπει να γράφω ώρες .... Τώρα κατέληξα και παρήγγειλα ένα άλλο που το φτάχνουν στην Νορβηγία. Αυτό το παρήγγειλα μέσω internet. Αυτά και άλλα πολλά... όσο για τα κιλά τι ηλικία έχει η μικρούλα σου???? Ας πούμε οι δικοί μου είναι 13 με 14 κιλά και τους δίνω 2-3 ml το μέγιστο, όχι παραπάνω. Τα 5 ml από όσο ξέρω είναι η δόση που πρέπει να μην υπερβείς. Όσο για τη μικρή σου είναι 6 κιλά λογικά πρέπει να τις δίνεις πολύ λίγο το πολύ 2ml και για να είμαι ειλιικρινής αν είναι πολύ μικρούλα μήπως δεν κάνει ακόμα. Πόσο είναι το κοριτσάκι σου??? 

like0

Α, είδα παλιά αναρτησή σου

Εικόνα didyma1103

Α είδα παλιά αναρτησή σου, η μικρή πρέπει να είναι εννά μηνών περίπου. Τρώει ψάρι???  το έχετε βάλει στο διαιτολόγιο της??  Βρήκα και τη δοσολογία Τα 5 ml δίνουν 1400 mg ω3. Συνιστώμενη δόση είναι 40-60 mg ανά κιλό παιδιού. Αν η μικρή σου είναι 6.5 κιλά θα πρέπει να τις δίνεις ΑΝ ΚΑΝΕΙ και αυτό το τονίζω 260-390 mg . Τώρα σε ml είναι περίπου από 1.1 έως 1.5 . Αχ είναι πολλά τα δεκαδικά, φαντάζομαι το έκανα σωστά...

like0

Η μικρούλα μου είναι 9 μηνών τώρα

Εικόνα Γιάννης

Δημητρα σ' ευχαριστω, η μικρουλα ειναι οντως 9 μηνων τωρα, εχει εγκεφαλοπαθεια και πιστευω οτι τα ω3 θα βοηθησουν. Ψαρι θα αρχισουμε να τρωμε συντομα και ο παιδιατρος ειναι θετικος να δωσουμε ω3. Θα ρωτησω και τον φαρμακοποιο βεβαια αν θα πρεπει να περιμενω να μεγαλωσει λιγο. Παντως τρωμε πολυ αβοκαντο το οποιο εχει και αυτο αρκετο ω3. Αν μαθω κατι καλο που θα σε βοηθησει απο τον φαρμακοποιο μου θα το αναρτησω.

like0

Κι εγώ από άλλους γονείς τα έμαθα, ψάχνοντας και διαβάζοντας

Εικόνα didyma1103

Γιάννη δεν χρειάζεται να μ' ευχαριστείς κι εγώ από άλλους γονείς τα έμαθα, ψάχνοντας και διαβάζοντας. Έχουμε και τον ίδιο γιατρό τον κο Ντινόπουλο. Εγώ ξεκίνησα παρέμβαση στους μικρούς από τα δυο τους χρόνια, κάνουμε εργοθεραπείες κα λογοθεραπείες και ω3 τους ξεκίνησα απο τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη δηλ. τέσσερις μήνες τώρα. Δεν τους δίνω κάτι άλλο προς το παρόν. Ήμουν το τσακ να τους τα κόψω αλλά σκέφτηκα αφού δεν τρώνε καθόλου ψάρι ας τα συνεχίσω.Θεωρώ όμως ότι η εξέλιξη που έχουν μικρή βέβαια δεν οφείλεται στη χρήση των ω3. Κι αυτό γιατί ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν κάνει θαύματα. Ότι χρειαστείς και μπορω να βοηθήσω είμαι στη διαθεση σου. Αν μάθεις κι εσύ  για κάποιο άλλο σκεύασμα ω3 που είναι εξίσου καλό γράψε εδώ. Με προβληματίζει αρκετά για το πόσο καθαρό είναι το προιν κάθε εταιρείας, καταλαβαίνεις για να εμπιστευτείς κάτι πρέπει να είσαι σίγουρος.... αυτά και τα ξαναλέμε.

like0

Σκευάσματα ω3 στο φαρμακείο

Εικόνα Γιάννης

Δημητρα καλησπερα και παλι, στο φαρμακειο ειχαν τρια σκευασματα ω3 σε υγρη μορφη με αρωμα. Μου προτειναν το συγκεκριμενο:
http://www.healthaid.co.uk/shopexd.aspx?id=802

Εχει κι αλλες βιταμινες Α, C, D κτλ και πιο ανεβασμενα επιπεδα σε EPA, DHA. 

Κατα τα αλλα εμεις δινουμε ομοιοπαθητικο ψευδαργυρο και θα συνεχισουμε με την ομοιοπαθητικη. Κακο δεν κανει, εχω  πολλους φιλους που εχουν βοηθηθει.

Σου στελνω και αυτο το λινκ μηπως και βοηθησει:
http://www.scribd.com/doc/121134043/Prescription-for-Nutritional-Healing

Δημητρα τα λεμε

like1

Δίνω μόνο ω3 κι αυτό με επιφύλλαξη

Εικόνα didyma1103

Γιάννη σε ευχαριστώ αλλά εγώ προς το παρον δίνω μόνο ω3 κι αυτό με επιφύλλαξη. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι δεν τρώνε καλά και ψάρι καθόλου. Πλησιάζουν τα τέσσερα και είναι μόνο 13 κιλά!!! Όσο για το συγκεκριμένο που γράφεις εγώ προσωπικά δεν θα το επέλεγα γιατί δεν θέλω να έχει βιταμίνες, μόνο καθαρό έλαιο ψαριού. Προσπάθησα να σου στείλω και στο mail σου αλλά κάτι πήγε στραβά, μάλλον η δ/νση σου δεν είναι σωστή.

like0

Το Ε-Mail μου

Εικόνα Γιάννης

Το mail μου ειναι karampelkosj@yahoo.gr. Οποτε θες να στειλεις κατι ελευθερα

like0

Ο μεγάλος μου γιος 6 ετών έχει σημαντική καθυστέρηση λόγου

Εικόνα Allou

Γεια σας έχω 2 παιδιά, ο μεγάλος μου 6 ετών είχε σημαντική καθυστέρηση λόγου και γραφοκινητική ανωριμότητα. Ακολουθεί λογο-έργο απο 3 ετών έχει βελτιωθεί σημαντικά, πάει πλέον Α δημοτικού, πρός το παρόν ακούω μόνο θετικά σχόλια απο την δασκάλα του. Στην προσπαθειά μου να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για την καθυστέρηση λόγου έμαθα και για τα ευεργετικά αποτελέσματα των ω3 λιπαρών. Έχω καταλήξει στα Nordic Naturals complete 3-6-9 που είναι και αυτα με την μεγαλυτερη συγκέντρωση ΕPA, DHA , στην Ελλάδα δεν ξέρω αν κυκλοφορούν εγω τα παραγγέλνω απο το iherb προτίμώ την υγρή μορφή και όχι τις κάψουλες. Τώρα έχω ακούσει και καλά λόγια για τα Carlsons Labs και θα είναι το επόμενο που θα παραγγείλω.  Επιμενω καθώς η διατροφή του ειναι πολύ περιορισμένη. Λόγω δυσκολίας στην άρθρωση και υποτονίας στην περιοχή της γνάθου δεν θέλει να μασάει τροφές που απαιτούν κόπο, π.χ κρέας, καρότα κλπ.

like0

Ω-3

Εικόνα vermisso.vasilis

Εγω θα σας ελεγα,μην πειραματιζεστε με το παιδι σας.Τα Ω-3 λιπαρα απευθυνονται στην υπερτριγλυκιριδαιμια,ωραια θα ηταν με τετοιου ειδους σκευασματα να διορθωνοταν η καθυστερηση λογου,και αλλα νευρολογικα συνδρομα.

like0

Δεν τίθεται θέμα πειραματισμού με το παιδί μου

Εικόνα Allou

 Νομίζω οτι δεν τίθεται θέμα πειραματισμού με το παιδί μου. Ανέφερα οτι κυρίως του δίνω το συμπλήρωμα διατροφής καθώς έχει περιορισμένο διαιτολόγιο, δεν τρωει κρεας, ψαρι, λαχανικά. Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ειναι πιο συγκεντρωμένος,΄ηρεμος και συνεργασιμος. Αν εχετε να μου παραθέσετε κάποια στοιχεία οτι κάνω κακό στην υγεία του παιδιιού μου, παρακαλώ να μου τα παραθέσετε, καθώς είδα οτι είσαστε γιατρός. Σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι υπάρχουν μαγικά χαπάκια. Προσπαθω να μάθω να διαβασω και να αμφισβητώ, όπου χρειάζεται.

Ευχαριστώ

like0

Ω3 πώς εξελίχθηκε το παιδι που είχε καθυστέρηση λόγου;

Εικόνα Kxa Mar1

Πώς εξελίχθηκε το παιδι που είχε καθυστέρηση λόγου; Βοήθησε πιστεύετε το ω3; Πήρε κάτι άλλο;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.