Αυξητική ορμόνη στον γιο μου 5,5 ετών

Εικόνα Θεοδώρα

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στην παρέα σας, έχω ένα γιο 5,5 χρονών και είμαστε το ψάξιμο για την θεραπεία με αυξητική ορμόνη, ψάχνω οτιδήποτε σχετικό για να ενημερωθώ, μιας και δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν θα μπούμε σε αυτό το μονοπάτι. Παρακαλώ όποιος έχει σχετικές γνώσεις και εμπειρίες να βοηθήσει.

Σχόλια

Καμία πληροφορία???

Εικόνα Θεοδώρα

Καλησπέρα και Καλή χρονιά σε όλους,

Δεν είχα κανένα σχόλιο για το θέμα που με ενδιαφέρει σχετικά με την χορήγηση της αυξητικής ορμόνης, αναρωτιέμαι μήπως είμαι σε λάθος σημείο γιατί είμαι και καινούργια στην ομάδα και δεν το χειρίζομαι ίσως σωστά??

like1

Αυξητική

Εικόνα Θεοδοσία Αντωνίου

Καλησπέρα σας, 

Πρώτα πρώτα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ενδοκρινολόγο είτε σε δημόσιο νοσοκομείο είτε σε ιδιώτη.Η μόνη διαφορά είναι η ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί η όλη διαδικασία, γιατί ώς γνωστον το δημόσιο καθυστερεί. Θα σας ζητηθεί πλήρες ιστορικό του παιδιού, θα το μετρήσουν θα το ζυγίσουν, μαζί με αυτό θα μετρήσουν και το δικό σας υψος. Κατόπιν θα γίνουν κάποιες εξετάσεις ορμονολογικές κατά κύριο λόγο και οπωσδηποτε και μία ακτινογραφία αριστερού χεριού για να δούν την λεγόμενη "οστική ηλικία", που είναι ο βαθμός ωρίμανσης των οστών σε σχέση με την πραγματική ηλικία του παιδιού. Στην συνέχεια από αυτό τον φάκελο του παιδιού σε συνδυασμό με το πόσους πόντους παίρνει το παιδί ανά έτος ο γιατρός θα αποφασίσει αν το παιδί χρειάζεται να κάνει τις δοκιμασίες πρόκλησης αυξητικής ορμόνης για να διαπιστωθεί ο βαθμός της έλλειψης της. Εφόσον πληρούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια γίνεται η αίτηση για την χορήγηση της αυξητικής σε δημόσιο νοσοκομείο. Μόλις εγκριθεί η θεραπεία το παιδί αρχίζει την θεραπεία με αυξητική που γίνεται σχεδόν καθημερινά με υποδόρια ένεση με ειδικό μηχανισμό που την κάνουν οι γονείς. Παράλληλα ανα εξάμηνο γίνεται νέα αίτηση και επαναλληπτικές εξατάσεις του παιδιού για να παρακαλουθούν την πορεία της θεραπείας. 

Επειδή ο γιός μου ακολουθεί την συγκεκριμένη θεραπεία εδώ και 8 χρόνια, από 2 ετών έχω να πώ οτι πραγματικά τον βοήθησε να βρίσκεται σε ένα φυσιολογικό όριο ύψους για την ηλικία του. Εφόσον η αυξητική ορμόνη γίνεται με την καθοδήγηση γιατρού και πάντοτε με τις ανάλογες εξετάσεις, όλα είναι ελεγχόμενα και δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η διαδικασία είναι λίγο απαρχαιωμένη και ταλαιπωρεί κυρίως του γονείς που πρέπει να τρέχουν συνέχεια αλλά σε γενικές γραμμές τα παιδιά ΄δεχονται καλά την θεραπεία και δεν αντιδρούν αρνητικά. Εφόσον κριθεί οτι το παιδί πρέπει να ακολουθήσει την θεραπεία είμαι της απόψης οτι αυτό πρέπει να γίνει και για λόγους υγείας και αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Στην διάθεση σας για όποια διευκρίνιση.

Ευχαριστώ

Αντωνίου Θεοδοσία

like1

Επίσης χρήσιμες πληροφορίες

Εικόνα Θεοδοσία Αντωνίου

Επίσης χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2728897#post2728897 

like0

Τι εχουμε κάνει για την αυξητική ορμόνη

Εικόνα Θεοδώρα

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που μπήκατε στο κόπο να γράψετε τόσο αναλυτικά για την διαδικασία της αυξητικής, πραγματικά το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Εχουμε ήδη επισκεφθεί δύο ενδοκρινολόγους, καταλήξαμε να ακολουθήσουμε τον ένα από τους δύο παρ όλο που οι αρχικές μας εντυπώσεις ήταν κάπως... χλωμές θα έλεγα, ρωτώντας όμως για τον συγκεκριμένο γιατρό ή αναφέροντας το θέμα που μας απασχολεί, πήραμε τόσες πολλές διαβεβαιώσεις ότι έχουμε πάει στον καλύτερο όσες και μεις δεν πιστεύαμε!

Μέχρι τώρα λοιπόν έχουμε κάνει ένα μεγάλο έλεγχο και αφού βγήκαν όλες οι εξετάσεις καλές, προχωρήσαμε σε δύο καμπύλες αυξητικής όπου έδειξαν ότι υπάρχει πράγματι έλλειψη και στη συνέχεια κάναμε και την μαγνητική η οποία ευτυχώς είναι καθαρή!            

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για να περάσουμε Eπιτροπή.                                                                  

Μόλις πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε τελικά ότι πρέπει να κάνουμε αυτη την θεραπεία, αφού μέσα στα τόσα ψαξίματα μας, ο παιδίατρος  μας (τελικά - άσχετος και απρόθυμος) δεν μπορώ να πω ότι μας βοήθησε, άλλοι γιατροί δεν είχαν καταφέρει να μας πείσουν, ακόμη κι ο ίδιος ο ενδοκρινολόγος δεν μπόρεσε να μας επικοινωνήσει σωστά την ανάγκη της θεραπείας κι είχαμε πράγματι μπερδευτεί, έψαχνα κι εγώ στο διαδίκτυο (κι έτσι βρήκα κι εσάς) θυμήθηκα ένα γιατρό παιδίατρο που έμενε παλιά στην πολυκατοικία μας και τον έψαξα (έχει φθάσει σε υψηλή διευθυντική θέση με εξειδίκευση σε σπάνιο νόσημα) και τον συμβουλεύτηκα. 

Οι απορίες μας αφορούσαν καταρχήν το λεπτό νήμα μεταξύ της πραγματικής ανάγκης για την αυξητική έλλειψη και των συμφερόντων των γιατρών, εταιριών κι ότι άλλο (μιάς και γίνεται πολύ θέμα πλέον, όλο και περισσότερα παιδιά να έχουν έλλειψη).

Το πρόβλημα με την έλλειψη της αυξητικής είναι ότι βλέπουμε μόνο το χαμηλό ανάστημα, ενώ όπως τελικά συμβαίνει συντελεί στην ανάπτυξη όλων των οργάνων, οπότε όπως καταλαβαίνει το φτωχό μου το μυαλό, αν το αγνοήσεις, εσύ  βλέπεις ότι το παιδί σου δεν ψηλώνει ενώ δεν βλέπεις και τι άλλο πρόβλημα δημιουργεί εσωτερικά?

Και το ψυχολογικό κομμάτι βέβαια είναι πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά όταν έχουμε και παιδί που είναι εσωστρεφής και παλεύεις να του τα βγάλεις με το τσιγκέλι.... 

Κι οι παρενέργειες? Είμαι σίγουρη ότι δεν θα δημιουργήσω άλλα προβλήματα στο παιδί μου?  Αξίζει να βάλω το παιδί σε αυτή την μακροχρόνια διαδικασία? Πρέπει να συμβουλευτώ παιδοψυχολόγο? Υπάρχει κάποιος έξυπνος τρόπος να μιλήσω στο παιδί μου για να το δεχθεί πιο θετικά?    

Αυτά κι άλλα πολλά ήταν και είναι ακόμα τα ερωτήματα που μας προβλημάτιζαν και μας βασανίζουν ακόμα, μιας κι είναι μια θεραπεία που κρατάει για πολλά χρόνια κι η διαδικασία της (ενέσεις) δεν είναι κι ότι καλύτερα για τα παιδιά.       

Αυτός ο γιατρός λοιπόν που σας ανέφερα από το παρελθόν μου απάντησε κοφτά κι απλά ότι πρέπει να προχωρήσω, δεν ξέρω αν με έπεισε γιατί του έχω εμπιστοσύνη ή ήρθε πλέον ο χρόνος που κι εγώ το χώνεψα, αλλά τελικά προχωράμε για την επιτροπή.

Διάβασα εδώ μέσα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από το δικό μου, γονείς που σηκώνουν μεγάλους σταυρούς κι αγωνιούν και παλεύουν με τον ευατό τους, με το δυσκίνητο κράτος με την απουσία πρόνοιας και πραγματικά ταπεινά και σιωπηλά καταθέτω κι εγώ το πρόβλημα μου με όλο το σεβασμό στους αγωνιστές αυτής της ομάδας.         

Σας ευχαριστώ!

like0

Μία μόνο συνιστώσα του προβλήμστος

Εικόνα Θεοδοσία Αντωνίου

Καλησπέρα σας, 

Στην περίπτωση μας η ανεπάρκεια αυξητικής ήταν μία μόνο συνιστώσα του προβλήματος που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ευτυχώς με αίσια κατάληξη. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα ήταν πολλά αλλά με πολύ κόπο και την βοήθεια του θεού μέχρι τώρα είμαστε πολύ καλά. Χρειάστηκε να αφιερώσουμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον γιό μας αλλά τώρα πια χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα.

Τώρα όσον αφορά τις αρχικές σας επιφυλάξεις σχετικά με την θεραπεία τις θεωρώ θεμιτές και αναμενόμενες αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι οτι η αντίδραση του παιδιού στην θεραπεία θα είναι ανάλογη της δικής σαςσυμπεριφοράς. Αν δεν μεγαλοποιήσετε το θέμα και με απλά λόγιο του εξηγήσετε τι πρόκειται να γίνεται δεν νομίζω να αντιδράσει άσχημα.

Απλά θα πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα και πάρα πολύ γρηγορα το παιδί θα το δεχθεί σαν μια απλή καθημερινή συνήθεια και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αν σας δει αγχωμένους θα αγχωθεί και αυτό. Μην αισθάνεστε ενοχές και μην σκέφτεστε οτι το ταλαιπωρείτε, μόνο καλό θα του κάνετε με αυτή την θεραπεία.. Μην μεγαλοποιείτε την κατάσταση δεν υπάρχει λόγος και το λέω με πλήρη συναίσθηση.μετά από 8 χρόνια θεραπείας.

Σας εύχομαι τα καλύτερα.

like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Θεοδώρα

Τα λόγια σας είναι πράγματι ενθαρρυντικά και θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω

και να σας ευχηθώ καλή δύναμη κι ότι καλύτερο για σας και την οικογένεια σας.

like1

Αυξητική ορμόνη, θα ήθελα να ακούσω ανάλογες περιπτώσεις

Εικόνα Κατερίνα

Καλησπέρα. Πρόκειται να ξεκινήσουμε θεραπεία αυξητικής ορμόνης.και θα ήθελα να ακούσω ανάλογες περιπτώσεις.

Έχει παρενέργειες; Το παιδί πονάει;

Ευχαριστώ

like0

Αυξητική ορμόνη

Εικόνα Φωτ. Αλ.

Κάνουμε 7 μήνες θεραπεία... Νεύρα... Νεύρα... Νεύρα... Πολλά νεύρα... Κάνουμε ένεση. Κάποιες φορές πονάει.

like3

Ερώτηση για επαναληπτικες εξετάσεις αυξητικής ορμόνης

Εικόνα Ανδρέας

Καλησπέρα είμαστε και εμείς με τον 5χρονο γιο μας στην αρχή της διαδικασίας και μόλις κάναμε την εξέταση για την αυξητική,  η οποία ηταν πολύ επίπονη για το παιδί (7 αιμοληψιες σε 3 ώρες και η ναυτία από το φάρμακο).Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η εξέταση επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες,εάν τελικά κάποιος ακολουθήσει θεραπεία με αυξητική ορμονη ή απαιτείται πχ μόνο έλεγχος igf?

Ανδρέας 

like0

Αυξητική ορμόνη σε μικρό παιδι

Εικόνα Χριστιάνα Κεφαλά

Πρώτα απ όλα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί διαβάζοντας τα σχόλια σας ένοιωσα έστω λίγο καλύτερα. Η σχεδόν 4 ετών κόρη μου θα πρέπει σύντομα να κάνει την εξέταση (κάναμε όλες τις υπόλοιπες οι οποίες είναι καλές αλλά δυστυχώς η ανάπτυξη της είναι πολύ ΠΟΛΥ αργή-93 cm στα 3,10 μηνων). Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας την γιατρό χτες πραγματικά πάγωσα. Με τρελαίνει η προοπτική ενώσεων για τα επόμενα 14-15 Χρόνια τουλάχιστον. Θα ήθελα όμως συγκεκριμένα να μάθω πόσο δυσκολία ήταν η διαδικασία της εξέτασης; ακούγεται επιεικώς τρομακτική και θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία όλων εσάς που το έχετε ήδη περάσει. 

like0

Αυξητική ορμόνη

Εικόνα Ferentinou

Όταν εγκριθει η αυξητική ορμόνη ποτέ αρχίζει να την κάνει; 

like2

Αυξητική ορμόνη, ο γιος μου έχει έλλειψη της ορμόνης

Εικόνα Δημήτρης

Παρακολουθώ κι εγώ.... Μόλις μάθαμε ότι ο μικρός έχει έλλειψη της αυξητικής και δεν ξέρουμε από πού να πρωτοξεκινησουμε.

like1

Αυξητική ορμόνη

Εικόνα Mary Pap.

Έκανα εγω πριν 20 χρόνια σχεδόν θεραπεία για αυξητική ορμόνη.. Μην αγχώνεστε.. ακολουθήστε τις θεραπείες που σας δίνει ο γιατρός για οσο χρειαζεται κ ολα καλα θα πάνε!

like0

Θεραπεία με αυξητική ορμόνη, πριν έναν χρόνο ξεκίνησε ο γιος μου

Εικόνα Δώρα Παπαδοπούλου

Γειά σας!Ο Γιος μου ξεκινησε την θεραπεία πρίν ενα χρονο και μεχρι στιγμής ολα πάνε καλά! Ήθελα να μαθω για τις παρενέργειες...Σε εσάς όλα αυτά τα χρόνια η θεραπεία  δημιούργησε κάποια παρενέργεια... όπως θυροειδή???

like0

Ο γιος μου κάνει θεραπεία εδώ και 5 χρόνια

Εικόνα Θεοδώρα

Καλησπέρα,

Ο γιός μου είναι σε θεραπεία αυξητικής εδω και 5 χρόνια , αυτό που παρουσιάστηκε περίπου 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της είναι οτι χρειάζεται να παίρνει κάθε πρωί το Τ4.

Νομίζω οτι ειναι η λιγότερη παρενέργεια που θα μπορούσε να δημιουργηθεί.

Ειχε στην αρχή μεγάλη αντίδραση να το δεχτεί , ότι θα έχει την υποχρέωση να παίρνει και το πρωί κάποιο φάρμακο και το βράδυ να κάνει την ένεση, όμως τελικά μπήκε κι αυτο στη καθημερινότητα του και πλέον γινεται από τον ίδιο μηχανικά.

like0

Αυξητική ορμόνη, όχι δεν απέκτησα θυρεοειδή

Εικόνα Mary Pap.

Καλησπέρα! Όχι, εγω δεν απέκτησα θυρεοειδή και κανενα άλλο πρόβλημα! Εύχομαι ολα να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλα! 

like0

Αυξητική ορμόνη, όλα καλά να πάνε

Εικόνα Δώρα Παπαδοπούλου

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!!! Εύχομαι ολα να πανε καλά για όλα τα παιδιά!!

like0

Αυξητική ορμόνη, νιώθω ενοχές

Εικόνα Άννα Α.

Καλησπέρα,
Είμαι νέο μέλος στην ομάδα και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυξητικής ορμόνης του γιού μου εφτά ετών
και νιώθω ενοχές, μήπως θα του προκαλέσω παρενέργειες στην μετέπειτα ζωή του.
Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ

like0

Αυξητική ορμόνη

Εικόνα Evi

Καλή χρονιά!

Έχουμε 8 μήνες που μπήκαμε στην διαδικασία της θεραπείας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά, αν και νιώθω ότι καθυστερησαμε να μπούμε σε θεραπεία-μόλις έγινε 11 η κόρη μου. Πόσο ύψος περίπου παίρνουν στο 6μηνο και μέχρι ποιά ηλικία γίνεται η θεραπεία; 

Ευχαριστώ. 

like0

Έκανα αυξητική ορμόνη από 18 μηνών έως τα 17 μου χρόνια

Εικόνα Αντιγόνη Βογιατζή

Έκανα αυξητική ορμόνη από 18 μηνών έως τα 17 μου χρόνια. Το κύριο νόσημα μου είναι η υποφυσιακή ανεπάρκεια η οποία έφερε ως αποτέλεσμα θυρεοειδή και επιληψία. Τώρα είμαι 38 ετών και αν και πέρασα πολύ δύσκολα γιατί είχα πολλά να αντιμετωπίσω χάρη στον Θεό, τους γιατρούς και την μητέρα μου είμαι καλά, παντρεύτηκα και έχω μπει σε προγεννητικό έλεγχο για να αποκτήσω παιδί. Γι' αυτό μην αισθάνεσθε άσχημα ή ενοχικά κάνετε το καλύτερο δυνατό για το παιδί σας και αν μπορείτε να του το περάσετε στη ρουτίνα του ως "παιχνίδι" θα είναι πιο εύκολο και για εκείνο. Καλή Χρονιά εύχομαι και σε ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη είμαι εδώ!!! Υγεία και Υπομονή σε όλους τους γονείς του κόσμου εύχομαι!!! 

like1

Περνάμε κι εμείς από Επιτροπή

Εικόνα Αργυρώ Γιαννακοπούλου

Καλημερα βρισκομαστε κι εμεις στη φαση να περασουμε επιτροπη και καθε μερα χρειαζεται κατι καινουριο. 

Αυτες οι ενεσεις γραφονται στον ΕΟΠΥΥ; 

Αλλιως ποσο κοστιζουν; Σας ευχαριστω

like0

Αυξητικη ορμονη

Εικόνα Φωτ. Αλ.

Σας δίνεται αποφαση επιτροπης, γνωματευση ιατρου και συνταγες για ολο το 6μηνο. Απευθυνεστε στο φαρμακειο του νοσοκομειου που ανήκετε και γίνεται η παραγγελια. Απο εκει τα προμηθευεστε καθε μηνα με μηδενικη συμμετοχή δηλαδη δωρεαν.

like0

Αυξητική ορμονη

Εικόνα Φωτ. Αλ.

Εως και 16... 17 ετων. Ξεκινησαμε στα 11. Τωρα ειναι 16 μισο περιμενουμε αν θα εγκριθουμε ή οχι γιατι ειμαστε προς το τελος της θεραπειας. 

like0

Αυξητική Ορμόνη

Εικόνα Christine

Καλησπέρα σας, η κόρη μου είναι 9 ετών και μας είπανε ότι χρειάζεται να ξεκινήσει θεραπεία αυξητικής ορμόνης. Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να ξεκινήσει την θεραπεία. Φοβάμαι για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας. Πείτε μου σας παρακαλώ, έχει παρουσιαστεί κάποια παρενέργεια στα παιδάκια σας. Σας ευχαριστώ.

like1

Αυξητική ορμόνη, εμείς όταν ξεκινήσαμε το 2021...

Εικόνα Άννα Α.

Καλημέρα! Σε καταλαβαίνω γιατί και εμείς όταν ξεκινήσαμε το Ιανουάριο του 2021 είχα ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες όπως και πολλές αμφιβολίες. Από την εμπειρία μου και μιλώντας με αρκετούς γιατρούς θα σου πω πως με καθησυχάσαν. Επαναλαμβάνουμε ορμονικές εξετάσεις κάθε εξάμηνο για να ξέρουμε πως είναι όλα καλά. Να γνωρίζεις πως βοηθάς το παιδί σου όχι μόνο σωματικά που είναι ζητούμενο αλλά και ψυχολογικά. Μίλα με τον γιατρό για τυχόν απορίες και ανασφάλειες. Πάρε πληροφορίες ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη για αυτό που ξεκινάει γιατί η αλήθεια είναι πως είναι μια αγχωτική και δεσμευτική διαδικασία για τους γονείς ειδικά ξεκινώντας. Αλλά ρολάρει και γίνεται μια συνήθεια.

Αν έχεις και άλλες απορίες είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

like0

Αν φανούν τα αποτελέσματα, θα βελτιώνεται η ψυχολογία της

Εικόνα Christine

Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Η αλήθεια είναι αυτό που με βοηθάει να σκεφτώ θετικά είναι ότι αν ξεκινήσει την θεραπεία και φανούν τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσει να βελτιώνεται και η ψυχολογία της. Στο σχολείο, πέρσι κάποιο παιδάκι την φώναζε Χαμηλή. Είναι 9 ετών και το ύψος της είναι 1,21εκ. Το δικό σου παιδάκι είναι αγοράκι ή κοριτσάκι; Ετών; Και μια τελευταία ερώτηση, μετά από 2,5χρόνια θεραπείας πόσα εκατοστά έχει ψηλώσει;

like0

Αυξητική ορμόνη, θα ξεκινήσουμε θεραπεία

Εικόνα Barbara M.

Καλησπέρα και εμείς είμαστε σε φάση να ξεκινήσουμε τη θεραπεία!!! Πονανε οι ενέσεις;; Και πού ακριβώς γίνονται;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.