Δικαιούμαστε αναδρομικά?

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Γεια σας. Είναι η η πρωτη φορα που γραφω. Έχω ένα παιδι 5 ετων και περασαμε πρωτη φορα απο επιτροπη στο Κεντρο Παιδοψυχικης Υγιεινης (Ηπειρου 17), πηραμε την ιατρικη γνωματευση απο εκει με την ημερομηνια 12/11/14. Όλα ενταξει μεχρι εδω! Με το παιδι μου ομως εχουμε ξεκινησει λογοθεραπειες απο 01/09/14 και μαλιστα απο την Αθηνα του ενημερωσα και μου εβαλαν αναγγελια απο 01/09/14. 

Όταν πηγα να καταθεσω τα χαρτια μου στο ΠΕΔΥ του νησιου μου και τις αποδειξεις απο το μηνα Σεπτεμβριο – Οκτωβριο, δεν το δεχονται και μου λενε οτι δεν μπορω να πληρωθω γι αυτους του μηνες μονο απο το μηνα Νοεμβριο που ειναι η ημερομηνια του πρωτοκολλου δηλαδη 12/11/14. Ισχύει κατι τετοιο? Ας μου πει καποιος ηταν η πρωτη φορα που περνουσαμε απο Επιτροπή.

Ευχαριστω 

Σχόλια

Αναδρομικά για παροχές και επιδόματα Πρόνοιας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας :)

Σε εγκύκλιο της γενικής γραμματέας Πρόνοιας, Έφης Μπέκου, αναφέρεται ότι για νέο δικαιούχο ως ημερομηνία χορήγησης του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ ή λοιπών παροχών (επιστροφές χρημάτων από θεραπείες) λαμβάνεται η ημερομηνία αίτησης του δικαιούχου στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πρόνοιας ή του ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ) και όχι η ημέρα που αναφέρει η πιστοποίηση της αναπηρίας τους από το αρμόδιο Κέντρο Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ?).

Παραδείγματος χάριν:

Ενας πολίτης με πιστοποιημένο ποσοστό 67% π.χ. αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ από 28/02/14, δεν θα εισπράξει το επίδομά του από την αρχική ημερομηνία της πιστοποίησής του, αλλά από την ημέρα που εν τέλει θα καταφέρει να μαζέψει όλα τα χαρτιά του και να κάνει την αίτησή του. 

Επίσης, σε αυτή τη σελίδα: "Επιστροφές χρημάτων από θεραπείες" θα βρείτε πολλές συζητήσεις από γονείς κα ειδικούς για το θέμα. Ίσως βρείτε πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες να τις έχετε κατά ...νου!

'Aγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.