Είμαι νέο μέλος και θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε...!!!

Εικόνα Ιωάννα

Καλησπέρα σας...το ονομά μου είναι Ιωάννα και έχω ένα γιο 18 μηνών.

Μόλις χρόνισε και αφού περάσανε 2-3 μήνες άρχισα να προσέχω ότι είναι πιο πίσω από τα υπόλοιπα παιδάκια...δεν περπατούσε...δεν μιλούσε... (...ούτε μία λέξη...) ...και κάτι "τα τα" και "μα μα"...που έλεγε στην πορεία τα έκοψε κι αυτά...!!! Επίσης "δεν έδειχνε" απολύτως τίποτα...ούτε που είναι η γατούλα...ούτε δείξε μου που είναι η μπάλα. Δεν έκανε "γεια". Δεν γυρνούσε πάντα όταν τον φώναζα ή του μιλούσα....!!!...πρόσεξα επίσης ότι δεν έβαζε τίποτα στο στόμα του...κάτι το οποίο έκανε το διάστημα που έβγαζε δοντάκια.

Πριν ένα μήνα που ανεβήκαμε Αθήνα για το εμβόλιο του και αφού κουβέντιασα με την παιδίατρο του...γιατί και'κείνη με την σειρά της είδε "κάποια πραγματάκια".... (...δεν έβαζε καν μόνος του την πιπίλα του...) ...μας έστειλε σε έναν παιδονευρολόγο. Ο οποίος με την σειρά του μας ζήτησε μαγνητική και διάφορες άλλες εξετάσεις... (όλες έχουν βγει εντάξει) ...στην πορεία ο παιδονευρολόγος μας έστειλε σε αναπτυξιολόγο... η οποία του έκανε ένα τεστ που ονομάζεται BAYLEYS...και στην αξιολόγησή της έγραψε..."προκύπτει πως έχει δυσκολίες σε όλους τους τομείς της εξελιξής του και λειτουργεί σαν 10-11 μηνών βρέφος"...τότε ο μικρός ήταν 17 μηνών.

Μας πρότεινε μια θεραπεύτρια πρώιμης παρέμβασης... στην οποία και πήγαμε.

Η θεραπεύτρια μας πήρε ένα ιστορικό. Είδε και τον μικρό και αποφασίσαμε να "τα λέμε" μέσω Skype μια φορά την εβδομάδα... (...ζούμε σε νησί των Κυκλάδων...)

Έχουμε κάνει ήδη μία συνάντηση μέσω Skype...!!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω...

Κανείς δεν μου έκανε κάποια διάγνωση... διαβάζω εδώ μέσα από διάφορες... σκόρπιες εμπειρίες...ότι διάγνωση δεν γίνεται σ'αυτήν την ηλικία...(το ίδιο μου είπε και ο παιδονευρολόγος...)...έτσι είναι...???

Τι νομίζετε ότι έχει το παιδί μου...???...προς τα που πάμε...???

Είναι αρκετό αυτό που κάνουμε μέσω skype...???...μας καθοδηγεί σωστά η θεραπεύτριά μας...???

Μήπως πρέπει να ανέβω μόνιμα Αθήνα...???...η θεραπεύτρια λέει ότι είναι νωρίς ακόμα...και ότι μέσα από το παιχνίδι θα μάθει πραγματάκια...και ότι δεν πρέπει να χωριστεί τώρα η οικογένεια...!...μήπως όμως έτσι χάσουμε πολύτιμο χρόνο...???...εδώ ειδικά ο χειμώνας είναι πολύ δύσκολος...έχουμε μόνο μία παιδική χαρά να φανταστείτε,κι αυτή απέχει 30χλμ. από το σπίτι μας.Όσο είναι καλός ο καιρός βγαίνουμε τις βολτούλες μας...αν όμως αρχίσει εδώ να βρέχει ακόμα και να φυσάει δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στο μπαλκόνι μας.

Κανείς δεν μου λέει τίποτα...από τα λίγα που διάβασα στο διαδύκτιο....είμαστε μέσα στο φάσμα του αυτισμού...???...είναι το παιδί μου αυτιστικό...???

Πάντα αργούσε να κάνει κάποια πράγματα...όμως μετά από λίγο καιρό τα έκανε...π.χ.ήταν στον μήνα που έπρεπε να καθήσει...δεν καθόταν...μετά από μερικές μέρες το έκανε...έπρεπε να γυρνάει...δεν το έκανε στην ώρα του βέβαια αλλά μετά από λίγο καιρό...μερικές φορές και μέσα στις επόμενες μέρες...!!!

Ποια πιστεύετε ότι είναι "η διαδρομή" που πρέπει να ακολουθήσουμε...???....ποια τα βήματα...???...αν έχετε την καλοσύνη και τον χρόνο δώστε μου σας παρακαλώ τις γνώσεις σας και τις συμβουλές σας....!!!

Σας διαβάζω εδώ και μερικές μέρες και πραγματικά ενώ "διψάω" για πληροφορίες ταυτόχρονα στεναχωριέμαι κιόλας γιατί σας βλέπω τόσο ενημερωμένους όλους...τόσο μορφωμένους και αναρωτιέμαι αν εγώ με το απολυτήριο λυκείου.....μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου...!!!

Ακόμα και οι ορολογίες που χρησιμοποιείτε ΔΑΔ...και διάφορες άλλες...μου είναι εντελώς άγνωστες...(...πρέπει να ψάξω μετά στο ίντερνετ...)...ούτε με τους υπολογιστές έχω την καλύτερη σχέση...για να σας γράψω αυτά που τώρα διαβάζετε μου χρειάστηκε περίπου μισή ώρα.

Θα περιμένω με αγωνία και λαχτάρα τις απαντήσεις σας...!!!

υ.γ. ...ο μικρός μας εδώ και 15 μέρες περπατάει...και είμαι σίγουρη ότι με "προσέχει" παραπάνω από πριν...!!!...(...μήπως είναι θέμα χρόνου...???)

υ.γ. 2 ...δεν αναφέρομαι καθόλου στο σοκ και στο ψυχολογικό κομμάτι τόσο του άντρα μου όσο και στο δικό μου γιατί είμαι σίγουρη ότι "το έχετε περάσει όλοι"...τι να κάτσω να σας πω λοιπόν...???...απλά έχει παγώσει το αίμα μέσα μας...!!!...(...τις τελευταίες μέρες είμαστε πολύ καλύτερα...!!!...έχει Ο Θεός...!!!

Σχόλια

Αγαπητή Ιωαννα, κατ' αρχάς όχι πανικός

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητη Ιωαννα, κατ αρχας οχι πανικος. Τα παιδακια δεν εχουν ολα τον ιδιο ρυθμο αναπτυξης. Αλλα και κατι να συμβαινει ειναι τοσος ο χρονος που εχεις μπροστα σου  να διορθωσεις, να παρεμβεις, που οι μηνες που θα περασουν δεν θα κανουν τη διαφορα.

Εκεινο ομως που πρεπει να κανεις, ειναι να ενημερωθεις σωστα. Η θεραπευτρια θα σε οδηγησει αλλα και το internet. Στην ηλικια που βρισκεται το παιδι ειναι πολυ ευκολο να κανεις εσυ τη δασκαλα του και δεν χρειαζεται εξειδικευση γι αυτο. Θα του αφιερωνεις πολλες ωρες, οχι μαζεμενες για να μην βαρεθει και κουραστει, σε δημιουργικο παιχνιδι με εκπαιδευτικα παιχνιδακια που θα τον οδηγεις να παιζει δειχνοντας του και επαναλαμβανοντας του πολλες φορες, απαλα, χωρις ενταση, να του τραβηξεις το ενδιαφερον. Εκει θα δεις τι απ ολα του αρεσει και θα ασχοληθεις περισσοτερο. Παντα μιλωντας αργα, κατανοητα, μελωδικα, τραγουδωντας, οπως σε οδηγησει το μητρικο σου ενστικτο. Βαλτον να μουτζουρωνει, παιξτε κυνηγητο, καθηστε μαζι και εξερευνηστε ο,τι του αρεσει, φωνουλες, ζωακια, πεταξτε τη μπαλα. Οχι γρηγορες εναλλαγες. Να περνατε σιγα σιγα απο το ενα στο αλλο οχι μαζεμενα και να παρακολουθεις τις αντιδρασεις του. Καλο ειναι να τα γραφεις για να τα πεις μετα στη θεραπευτρια.  Ρωτα και την ειδικο πανω σ αυτα. Αλλα ενημερωσου κιολας. Σε ολα τα παιδια η σωστη αντιμετωπιση παιζει ρολο στη αναπτυξη τους. Μπορει να του αρεσει κατι αναπαντεχο πχ να ανακατατευει το αλευρι η το νερο. 

Γενικα αυτο που εχω να σου συστησω ειτε εχει το παιδι κατι ειτε οχι, ειναι οι πολλες παραστασεις, να παιζει με αλλα παιδακια, να απλωνεστε γενικα, οχι κλεισιμο στο σπιτι και ρουτινα και να καταγραφεις αντιδρασεις. Οταν δεν γινεται το δικο του κανει "ασυνηθιστες" εκρηξεις θυμου και κλαιει πολλη ωρα η το ξεπερναει; 

Αυτα σε πρωτη φαση και μην αγχωνεσαι και χασεις ομορφες στιγμες με το παιδι και συ κι ο αντρας σου και να θυμασαι οτι η αγαπη κι η προσευχη ειναι παντα ο καλυτερος γιατρος. Ευχομαι τα καλυτερα και να μας ενημερωνεις. 

like0

Καλώς ήρθες Ιωάννα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Να σου ζησει το παιδάκι σου! Όλοι εδώ μέσα καταλαβαίνουμε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε ο άντρας σου κι εσύ αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα σου πω, βάσει της δικής μου εμπειρίας τα 2,5 αυτά χρόνια, είναι ότι μετά το σοκ έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι πρέπει να αναλάβεις δράση για να βοηθήσεις το παιδί σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... Και τότε αρχίζει ο αγώνας με τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τους θεραπευτές, τα ατελείωτα ξενύχτια ψάχνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο, τις επαφές με άλλους γονείς που περνάνε τα ίδια, ώσπου τελικά κάποιες έννοιες που δεν περίμενες ποτέ να βγουν από το στόμα σου (ΔΑΔ ή Αsperger ή σύνδρομο Charge στη δική μας περίπτωση) σου γίνονται τελικά τόσο οικείες σαν να τις ήξερες από πάντα.

Να είσαι σίγουρη ότι στην ηλικία που είναι το παιδάκι σου κανενας γιατρός δε θα δώσει συγκεκριμένη διάγνωση παρά μόνο γενικότητες π.χ. αναπτυξιακή διαταραχή. Πάντα δίνουν χρόνο στα παιδιά που είναι σε τόσο μικρές ηλικίες, στο λέω γιατί ψαχνόμαστε από 7 μηνών και φτάσαμε σχεδόν 3 ετών για να πάρουμε διάγνωση. Ωστόσο, θεωρείται πολύ σημαντική η πρώιμη παρέμβαση και είναι καθοριστικής σημασίας, το βιώνω με το παιδί μου. Ξεκινήσαμε 11 μηνών φυσικοθεραπείες, περπάτησε στους 20! Κατόπιν εργοθεραπείες και τώρα πλέον και λογοθεραπείες, ελπίζοντας να αναπτύξει την ομιλία. Έχω δει μεγάλη αλλαγή στο παιδί χάρη στις θεραπείες και θα σου πρότεινα να μη χάσεις πολύτιμο χρόνο, δεν ξέρω αν η επικοινωνία μέσω skype μπορεί να βοηθήσει όσο πρέπει. Στη θέση σου θα ξαναμιλούσα με τον παιδονευρολόγο/αναπτυξιολόγο για να με καθοδηγήσει. Αν υπάρχει δυνατότητα να είσαι Αθήνα θα ήταν (κατά τη γνώμη μου πάντα) καλύτερα για το παιδί από άποψη γιατρών και ειδικών. Ίσως δοκιμαστικά για ένα διάστημα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Με τις εξετάσεις έχετε ξεμπερδέψει; Τι ακριβώς σας έχουν ζητήσει; Έλεγχο ακοής κάνατε;

Ό,τι άλλο θες να ρωτήσεις στη διάθεσή σου.

Αλεξάνδρα Δ.

like1

Πόσο σας ευχαριστώ να ξέρατε...

Εικόνα Ιωάννα

Και σας ζητάω συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως...το πρωί είχα διαβάσει τις απαντήσεις σας,όμως μόλις τώρα βρήκα λίγο χρόνο...και πάλι σας ευχαριστώ...!!!

ρηνα μου...ας αρχίσω από το τέλος...όχι...δεν έχει "ασυνήθιστες εκρήξεις θυμού"...αν βέβαια κάτι δεν του αρέσει ή θέλει κάτι και δεν του το δίνω...ναι...θα νευριάσει,θα γκρινιάξει και κάποιες φορές ίσως κλάψει κιόλας...αλλά μέχρι εκεί...!!!...Μέχρι πολύ πρόσφατα για παράδειγμα αν έπεφτε κάποιο παιχνίδι που κρατούσε κάτω απ'τον καναπέ ή το τραπέζι καθόταν απλά και γκρίνιαζε...(...μμμμμμμ...)...πήγαινα εγώ του το έπιανα και όλα εντάξει...εδώ και αρκετές μέρες σκύβει πλέον...ξαπλώνει μπρούμητα και το πιάνει...όπως επίσης θα χωθεί και κάτω από το τραπέζι ή την καρέκλα...κάτι το οποίο δεν έκανε...!!!

Τώρα ότι αφορά τα παιχνίδια...με τα εκπαιδευτικά δεν τα πάμε καλά...ότι έχει τουβλάκια ή μπαλίτσες ναι του αρέσουν αλλά δεν δείχνει να καταλαβαίνει πως παίζονται ή δεν θέλει...τι να πω...!!!...για παράδειγμα...του αρέσει πολύ το ελεφαντάκι της Φίσερ Πράις...ενώ του έχω δείξει πάρα πολλές φορές την χρήση του και παίζουμε καθημερινά πολλές φορές μαζί...εκείνος θα πάρει τα μπαλλάκια στο χέρι του και απλά θα πατάει το κουμπί να αρχίσει η μουσική και θα κουνιέται σαν να χορεύει...σε καμμία περίπτωση δεν θα βάλει τα μπαλλάκια μέσα στην τρύπα...ή τους κρίκους στο στύλο...οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τουβλάκι,αυτοκινητάκι κ.α. θα τα κρατήσει απλά στα χέρια του ή θα τα πετάει άτσαλα πιο μακριά και θα πηγαίνει να τα πιάνει.Άλλα εκπαιδευτικά όπως μουσικά βιβλία ή μεγάλα παζλ...(...δεν ξέρω αν τα λέω σωστά...)... με τρύπες για να βρει που πάει το καθένα...τον ενδιαφέρουν ελάχιστα...!...Γενικά μου δείχνει ότι βαριέτε γρήγορα...αυτό που παίζουμε ευχάριστα για ώρα και του αρέσει τρελά ειδικά από τότε που περπάτησε είναι να κρύβομαι εγώ κι αυτός τάχα μου να με βρίσκει...και κυνηγητό...!!!

Μου λες να ενημερωθώ από το ίντερνετ...μιλάς γενικά ή έχεις να μου υποδείξεις κάτι εσύ...???...αν ναι,θα το εκτιμούσα...!!!...δεν έχω χρόνο ειλικρινά να ψάχνω στα τυφλά...και όταν στην αρχή το έκανα ήταν τόσα αυτά που διάβασα που πίστεψέ με μπερδεύτηκα τόσο που μαύρισε η ψυχή μου...!!!

Τώρα για τις βόλτες που λες κάθε πρωί προς μεσημεράκι ο άντρας μου τον παίρνει για βολτούλα...ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι καλός πάνε με το αμάξι...απλά όταν χειμωνιάσει εδώ είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα ακόμα και για εμάς τους μεγάλους...!!!...Όσο για τα παιδάκια είναι ελάχιστα...μόνο ένα είναι στην ηλικία του και δυστυχώς η μαμά του είναι λίγο κλειστή σαν χαρακτήρας...και άντε εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να την πλησιάσω δεν είμαι σίγουρη ότι θα ισχύει το ίδιο και για εκείνη...!!!...τέλος πάντων...θα δούμε...!!!..."Κακό χωριό...τα λίγα σπίτια"...λέει καμιά φορά ο άντρας μου...!!!

alex.di...από εξετάσεις ότι μας ζητήθηκε το κάναμε...εκτός από το ακουόγραμμα...(...μετά από την νάρκωση που πήρε για την μαγνητική δεν θέλαμε να ξαναπάρει νάρκωση και για το ακουόγραμμα...)...ίσως το κάνουμε τον Ιανουάριο που θα ξανα έρθουμε στην Αθήνα...αν και η παιδίατρός μας όπως και εμείς πιστεύουμε ότι ακούει μια χαρά...(...παίζει στην πιο χαμηλή ένταση η τηλεόραση...και έτσι και βάλει διαφημήσεις ας είναι και στο τελευταίο δωμάτιο του σπιτιού της έχει ακούσει και έχει έρθει...)...οι υπόλοιπες είναι οι εξής... μαγνητική,οργανικά οξέα ούρων,αμινοξέα αίματος και ούρων,βλενοπολυσακχαρίτες ούρων,προφίλ κρεατίνης,εύθραυστο Χ,γαλακτικό|πυροσταφυλικό.Έχουν βγει όλα εντάξει εκτός από μία αίματος που θα βγει σε 10 μέρες.

Πως τις βλέπετε...???...σωστά τις κάναμε...???...είναι και άλλες που πιστεύετε ότι είναι βασικές και θα έπρεπε να γίνουν...???...μην διστάσετε να μου πείτε το οτιδήποτε...!!!

Μην νομίζεις...αν και με τον άντρα μου θέλουμε να μείνουμε όλοι μαζί...ενωμένοι στο σπίτι μας...(...άσε τα έξοδα που θα χρειαστούν επιπλέον αν χωριστούμε...)...αυτό που θα κοιτάξουμε πάνω απ'όλα όμως τελικά είναι το καλό και η πρόοδος του παιδιού...!!!

Εγώ πάντως το συζήτησα με την θεραπεύτρια και εκείνη επιμένει ότι είναι ακόμα νωρίς...και ότι "η δουλειά" θα γίνει προς το παρόν από εμάς...!!!

Γι'αυτό ρωτάω και ξαναρωτάω...τι να κάνω...???...μπορώ να εμπιστευτώ 100% την θεραπεύτρια...???...δεν έχω κάτι με την γυναίκα...ίσα ίσα που μου είναι ιδιάτερα συμπαθής και μου φαίνεται ότι ξέρει τι κάνει...(...εύχομαι να μην κάνω λάθος...)...αλλά είναι αρκετό...???...δεν λέει καμία απολύτως κουβέντα...είναι νωρίς πιστεύετε για λογοθεραπείες...???

Θέλω τόσα πολλά να σας ρωτήσω...δυστυχώς με πιέζει ο χρόνος...και όπως σας είπα δεν είμαι και τόσο εξπέρ με τους υπολογιστές...!!!

Περιμένω τις απαντήσεις σας πάντα με αγωνία και λαχτάρα...!!!

Θα επανέλθω...!!!

Πάντως από τότε που περπάτησε είναι αρκετά διαφορετικός...μας κοιτάει πολύ περισσότερο...μας ακούει όταν του φωνάζουμε...εξερευνεί το σπίτι...τι να πω...βοήθα Παναγιά μου όλα τα παιδιά του κόσμου...!!!

 

like2

Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα

Εικόνα Τάνια

Καλημέρα κι από μένα Ιωάννα.

Πρώτα από όλα να χαίρεσε το μικρό σου αγγελούδι. 

Εμείς οι γονείς κάνουμε ένα μεγάλο λάθος και μας πιάνει πανικός αν βλέπουμε ότι το παιδί μας είναι πίσω σε κάποια πράγματα (κι έγω το κάνω δεν βγάζω την ουρά μου απέξω!)

17 μηνών είναι πολύ μικρός για τα όποια συμπεράσματα. Ίσως να έχει κάποιες δυσκολίες, ή να αργεί λίγο περισσότερο ο μικρός σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατακτήσει ότι και όλα τα άλλα παιδάκια. Οι γιατροί εχουν κάποια στοιχεία αναφοράς (πότε τα μικρά μιλάνε, περπατάνε κτλ) αλλά αυτά είναι μέσος όρος που σημαίνει ότι για να πούν ότι τα παιδιά περπάτανε στους 16 μήνες λόγου χάρη, κάποια παιδάκια περπάτησαν στους 12 και κάποια στους 19.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις καλά που το ψάχνεις, γιατί αν όντως υπάρχει κάποιο θέμα όσο πιο νωρίς αρχίσετε τόσο πιο καλά είναι. 

Τώρα για το θέμα της θεραπείας δεν ξέρω αν το skype είναι αρκετό. Είναι αλήθεια ότι εσύ και ο μπαμπάς θα δουλέψετε και θα κάνετε τη διαφορά με το παιδί σας γιατί εσάς βλέπει συνέχεια, αλλά θα βοηθούσε να έβλεπες την θεραπεύτρια να δουλεύει μαζί του για να μπορείς να πέρνεις ιδέες. Ίσως αν ερχόσουν μια φορά τον μήνα για μερικές μέρες τη φορά δούλευε μαζί του μερικές ώρες και μετά το προσπαθουσες κι εσύ από το σπίτι. 

Τώρα για όλα τα άλλα που λές (οτι εμείς ξερουμε και έχουμε διαβάσει) αναγκαστήκαμε. Ούτε έγω τα ήξερα πριν αρχίσω να ανησυχώ για τον μικρό μου. Τα έμαθα στην πορεία όπως και όλοι μας.

Να είσαι σίγουρη ότι θα βρείς την άκρη. Καλό κουράγιο και υπόμονη σας εύχομαι και όλα θα πάνε καλά. Και να βρείς ανθρώπους που σε νοιάζονται για να μιλάς γιατί βοηθάει. 

Τάνια

like0

Προσέξτε το θέμα με τα εμβόλια

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Προσέξτε το θέμα με τα εμβόλια, κάποια παιδιά δεν ανταποκρίνονται θετικά!

Εχουν και παρενέργειες...

like0

Κε Γερασιμωβ, σειρά είχε το τριπλό εμβόλιο

Εικόνα Ιωάννα

Όταν ανεβήκαμε Αθήνα είχε σειρά το εμβόλιο της ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας... μετά από όλα αυτά που προέκυψαν εγώ δεν ήθελα να το κάνουμε στο παιδί.. και ασφαλώς δεν το κάναμε... η παιδιατρός μου το δέχτηκε... χαμογέλασε και μου είπε ότι δέχετε να μην το κάνουμε μόνο για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους και ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως άλλος λόγος. Εγώ γενικά το συγκεκριμένο εμβόλιο το φοβόμουν εξαρχής αλλά έτσι κι αλλιώς μας πρόλαβαν "τα γεγονότα" πριν το κάνουμε...!!!

Θέλετε κύριε Γερασιμωφ να μου δώσετε και άλλες πληροφορίες...??? ...θα το εκτιμούσα...!!!... ή έστω να διαβάσω αντίστοιχα θέματα - βιολόγια...!!!

Προσπαθώ να διαβάσω τα βιολόγια και δεν μπορώ... βρίσκω ελάχιστα...!!!... μάλλον δεν ξέρω να κάνω σωστά "την αναζήτηση στο νόηση"... θα είχε τον χρόνο σας παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει...???

like2

Τάνια το σκέφτομαι σοβαρά να ανέβω Αθήνα...

Εικόνα Ιωάννα

...ίσως μετά τα Χριστούγεννα.Προχθές "που τα είπαμε" πάλι με την θεραπεύτρια...της το είπα...εκείνη επιμένει ότι το πάμε καλά έτσι...και να το αφήσουμε για αργότερα.

Εγώ όμως "τρώγομαι"....μήπως χάνουμε πολύτιμο χρόνο...???...κάνω το σωστό...???...παίζω μαζί του και ασχολούμαι σχεδόν όλη την ημέρα...ναι...αλλά το κάνω σωστά...???

Έτσι κι αλλιώς όταν ανέβουμε Αθήνα έχω σκοπό να κλείσω ραντεβού με τον παιδοψυχίατρο κ. Κων.Φράνσις...επίσης και με ένα κέντρο στον Αγιο Στέφανο.

Δεν με πιάνει πανικός απλά θέλω το καλύτερο για το παιδί μου...και δεν ξέρω ποια είναι η σωστή κατεύθυνση.

Δεν είμαι "τεμπέλα"...απλά δεν κατέχω από υπολογιστές...λίνγκ...και σάιτ...!!!

Πριν χρόνια που ήμουν σε ένα φόρουμ για εξωσωματική...ήταν πιο εύκολα τα πράγματα στο κομμάτι της αναζήτησης...εδώ στο νόησης μου είναι πιο δύσκολα...δεν μου βγαζει καν την αναζήτηση έτσι όπως την ήξερα...(...πατάω κάποια πληροφορία για παράδειγμα και δεν την εκτελεί...ψάχνω βιολόγια και μαρτυρίες πάνω στο θέμα μου και βρίσκω ελάχιστες ενώ είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν αμέτρητες...ψάχνω κάποιο μέλος που θέλω να του στείλω μήνυμα και δεν τα καταφέρνω...!!!)

Αν είχε κάποιος τον χρόνο να μου δείξει....σας παρακαλώ θα το εκτιμούσα πολύ...!!!

like0

Ιωάννα μην πανικοβάλλεσαι

Εικόνα didyma1103

Ιωάννα μην πανικοβάλλεσαι σε παρακαλώ...... Εγώ αγχώθηκα πολύ με τους μικρούς κι έχω φτάσει τώρα στο σημείο να έχω διάφορα ψυχοσωματικά και ανησυχώ τώρα για μένα. Αν πάθω κάτι τι θα γίνουν οι μικροί???? Εγώ ένα πράγμα θα σε συμβουλέψω για να είναι τα παιδάκια μας καλά πρέπει να είμαστε εμείς πάνω από όλα καλά γι αυτό χαλάρωσε και κάνε υπομονή.... Με το να ψάχνεις συνέχεια δεν θα σε βοηθήσει... Επίσης και το να ασχολείσαι σνέχεια με το μικρό επίσης! Θα σου γίνει εμμονή και δεν είναι καλό αυτό.... Εγώ έπεσα με τα μούτρα στους μικρούς και τώρα έχω κάνει ζημιά στον εαυτό μου..... πρόσεχε σε παρακαλώ.... Μερικοί άνθρωποι δεν είμαστε τόσο δυνατοί .... εγώ νόμιζα ότι ήμουν αλλά δυστυχώς έφτασα στα όρια μου..... Λοιπόν ότι και να έχει το παιδάκι σου αν έχει τελικά είναι από το Θεό και αυτός αν θέλει θα βοηθήσει! Κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις αλλά μη τρέχεις σε πολλούς γιατρούς και μην επηρεάζεσαι από άλλες ιστορίες παιδιών ούτε από πολλές θεραπευτικές μεθόδους. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Άλλοι λένε για τα εμβόλια, άλλοι για τα φάρμακα, χίλια δυο μπορείς να διαβάσεις.... όμως μην επηρεαστείς... Σίγουρα τα φάρμακα δεν κάνουν καλό όπως και τα εμβόλια αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά.. γιατί αλλά επηρεάζονται κι άλλα όχι?????? Έχω διαβάσει άπειρα πράγματα και σε ένα κατέληξα αγάπη, υπομονή όχι άγχος και στενοχώρια και πίστη στο Θεό!!!!!!!!  

like0

Iωάννα έχουμε ένα κοινό σημείο

Εικόνα Anna Zoumi

Έχουμε ένα κοινό σημείο (και περισσότερα θα έλεγα) ζω και εγώ με την οικογένειά μου σε νησί των Κυκλάδων.Βρέθηκα και εγώ στο ίδιο δίλημμα με 'σένα πριν από αρκετά χρόνια,να χωριστεί η οικογένεια,γιατί εδώ δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να βοηθήσει  τη μικρή μου κόρη.Το καλύτερο για το παιδί σου το ξέρετε ΜΟΝΟ εσείς οι γονείς.Και πάλι τη στιγμή που θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση (και θα είναι πολλές φορές)δεν θα είστε σίγουροι ότι θα είναι η σωστή.Η πορεία θα το δείξει.Στην αρχή όλοι γυρνάμε από ειδικό σε ειδικό,αναζητώντας διαγνώσεις,λύσεις,γνώμες.Από ένα σημείο και μετά,νομίζω τους απομυθοποιούμε και δεν κρεμόμαστε πλέον από τις κουβέντες τους,επειδή έχει φτάσει η ώρα που γνωρίζουμε καλά το παιδί μας και δεν περιμένουμε να μας πουν το μέλλον,γιατί απλώς κανένας δεν είναι σε θέση να το προβλέψει.Επί της ουσίας,μια λύση για να μην χωριστείτε ΙΣΩΣ είναι κάποια κέντρα που δίνουν "προγράμματα" στους ίδιους τους γονείς,τα οποία τα δουλεύουν οι ίδιοι στο παιδί τους.Είναι πολύ δύσκολο,γιατί εκτός από μητέρα που φροντίζεις καθημερινά το παιδί σου,θα πρέπει να γίνεις και θεραπεύτρια,αλλά είναι μια κάποια λύση.Υπομονή και επιμονή και θα βρείς την άκρη.

like0

Η πρώιμη παρέμβαση είναι πολύ σημαντική

Εικόνα kmascha

Καλησπέρα και από εμένα. Αρχικά να σας πω πως είναι πολύ σημαντικό που έχετε ξεκινήσει να ζητάτε βοήθεια για το παιδί σας από νωρίς, γιατί η πρώιμη παρέμβαση είναι πολύ σημαντική. Σε αυτές τις νεαρές ηλικίες η ουσιαστική δουλειά γίνεται από τους γονείς, χρειάζονται όμως καθοδήγηση και υποστήριξη. Όλα γίνονται μέσα από το παιχνίδι και τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά ειδικά τον πρώτο καιρό δεν είναι εύκολο για έναν γονιό να ξέρει πώς να τραβήξει το ενδιαφέρον του παιδιού του και να το ωθήσει να αναπτύξει νέες δεξιότητες μέσα από μία ευχάριστη και ουσιαστική αλληλεπίδραση μαζί του. Θα ήταν ίσως χρήσιμο όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως να έρχεστε Αθήνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δουλεύετε με κάποιον ειδικό στο εδώ και τώρα. Να σας δείχνει δηλαδή πώς να παίξετε μαζί του και να σας καθοδηγεί καθώς παίζετε και η ίδια. Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να έρθετε μόνιμα Αθήνα ειδικά αν αυτό επηρεάσει την ψυχολογική  κατάσταση την δική σας και του συζύγου, γιατί αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό να είστε εσείς καλά για να βοηθήσετε και το παιδί σας. Το παιχνίδι πρέπει να το ευχαριστιέστε και η ίδια γιατί διαφορετικά η ποιότητα της επαφής χάνεται και το παιδί δεν θα δείχνει το ενδιαφέρον που θα θέλαμε. Το παιχνίδι επίσης δεν χρειάζεται να είναι εκπαιδευτικό, αφεθείτε ελεύθερη να κάνετε ό,τι φαίνεται να αρέσει στο παιδί σας και του τραβάει το ενδιαφέρον. Αν του αρέσει το κρυφτό μπορείτε να το επεκτείνετε σαν παιχνίδι σταδιακά, π.χ., να κρυφτεί ο μπαμπάς και να τον ψάχνετε μαζί θεατρικά λέγοντας για παράδειγμα μήπως είναι κρυμμένος.... όχι, μήπως ..., στην συνέχεια να κρυφτείτε εσείς μαζί του και να σας ψάξει  ο μπαμπάς, ώστε αργότερα να κρύβεται και μόνος του, κρύψτε κάποιο κουκλάκι και ψάξτε το μαζί, συνδυάστε το κρυφτό με το κυνηγητό που του αρέσει κλπ. Αν γνωρίζετε καλά Αγγλικά μπορώ να σας προτείνω μερικά ενδιαφέροντα βιβλία που ίσως σας δώσουν ιδέες. Γενικά το ότι τον τελευταίο καιρό φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον του είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες, χρειάζεται απλά και εκείνος και εσείς στήριξη σε αυτή την προσπάθεια. Εσείς ξέρετε σε πιο περιβάλλον και με τι βοήθεια θα νιώθετε πιο ήρεμη, ώστε να τον βοηθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και μην ξεχνάτε να εμπλέκετε και τον μπαμπά γιατί είναι πολύ σημαντικό και για τους τρεις σας να έχει έναν ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία.

like0

ω3

Εικόνα Annap

Χρήσιμο και αποτελεσματικό θα είναι επίσης να αρχίσεις με ω3 , είναι πολύ ωφέλιμα γενικώς αλλά πιο συγκεκριμένα εμείς βοηθηθήκαμε με ποιοτικότερη βλεμματική επαφή καλύτερη κατανόηση , επίσης αν παρατηρείς "θέματα" στο εντεράκι του (π.χ. διάρροιες ή φουσκώματα ) θα σας βοηθήσουν πολύ τα προβιοτικά . Επιπλέον γιατί δεν δοκιμάζετε και το Neuroprotek  ο Κος Θεοχαρίδης θα είναι στην Αθήνα τον Ιανουάριο (Ορθοβιοτική)

 

like0

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα εμβόλια

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητή κ. Ιωάννα, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη σελίδα "Εμβόλια" όπου θα βρείτε πολλές συζητήσεις γονέων και ειδικών σχετικά με το θέμα από τα "βιολόγια" των άλλων γονέων.

like1

Για το κέντρο στον Αγιο Στέφανο

Εικόνα Τάνια

Σε ποιό κέντρο θα τον πάς στον Αγιο Στέφανο? Γιατί εκεί μένω και πάω και τον μικρό μου λόγοθεραπέια. Αν τον πάς στο Παιδιατρικό Ινστιτουτο έχει μία παιδοψυχολόγο που είναι πολύ καλή και κάνει αξιολογήσεις παιδιών. Την λένε Μαρα Ανδρουλιδάκη.

Ο μικρός μου την είχε και σαν θεραπευτρια όταν έκανε ειδική αγωγή και σε ότι εχει πεί έχει πέσει μέσα.

Τάνια

like1

Ηθελα να σας συγχαρώ επειδή δείχνετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Καλησπέρα και πάλι ,ηθελα να σας συγχαρώ επειδη δείχνετε τοσο μεγάλο ενδιαφέρον για το παιδί σας, ειναι κάτι που ολοι οι γονείς θα έπρεπε να κάνουν και είναι χρέος τους Το παιδάκι σας οντως είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορούμε να βγάλουμε ευκολα συμπεράσματα, δεν είναι σωστό . Παρ ολα αυτά βρίσκεται σε κομβικό σημείο της ηλικίας του και οτιδήποτε κανετε σε θέματα θεραπείας θα πιασει τόπο, ειναι σαν τον πηλο ,στην αρχή ειναι πιο ευπλαστος.

Οσον αφορα τη συμβουλευτική με το skype ειναι παρα πολυ καλη ιδέα, ομως παρ ολα αυτα υπάρχουν και μειονεκτήματα. Αν δεν μπορείτε και δεν επιθυμείτε να μετακομίσετε στην Αθηνα, σε πρώτη φάση ισως το να επισκεπτεται το νησί σας καποιος ειδικός ειναι μια εναλλακτική λύση, το έχω κανει στο παρελθόν σε δυο νησια ενα απ αυτα νησι των Κυκλάδων.

Αρκετά δύσκολο για τον θεραπευτή αλλα διευκολύνει τους γονείς αφάνταστα και και τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο τους αποφέυγοντας ολο αυτό το στρες που βιώνουν ερχομενοι στην Αθηνα. Σκεφτείτε ολες τις παραμέτρους.Οσον αφορά τη παιδίατρο η οποία σας έκανε τη χάρη να μη σας κανει το εμβόλιο, καλο είναι να ενημερωθεί η ίδια σχετικά με ερευνες που υπάρχουν ουτωστε να μην εκτίθεται και η ιδια.Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό ειναι ενας διαφορετικός οργανισμός ,καποια είναι πιο ευαίσθητα απο καποια αλλα παιδια και μόλις αντιληφθουμε καποιου είδους ευαισθησία να το αναφέρουμε στην παιδίατρο μας και να ψάξει το θέμα κι οχι να αντιμετωπίζει τα γεγονότα με παρωπίδες.

Αυτά απο μένα προς το παρόν ελπίζω να σας βοήθησα και οτιδήποτε χρειαστείτε ειμαι στη διάθεση σας.

like0

Οι γονείς δεν μπορούν μόνοι τους να παρέμβουν - θέλουν βοήθεια

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Μπράβο σου που το ψάχνεις τόσο πολύ. 

Πρώτα - πρώτα μην πανικοβληθείς γιατί δεν ξέρεις αν το το παιδί σου έχει όντως πρόβλημα. Όμως μην εφησυχαστείς επίσης. Είσαι σε πολύ καλή ηλικία και ότι και να είναι μπορεί να δουλευτεί. 

Καταλληλότερο άτομο για να σε βοηθήσει είναι αναπτυξιολόγος. Αυτός/ή είναι ο/η ειδικός για την διάγνωση. Ούτε ψυχολόγος, ούτε παιδονευρολόγος. Ένας καλός / μία καλή αναπτυξιολόγος θα σε στείλει, αν κρίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει, στους επόμενους. Έχω δουλέψει με την κυρία Καραντανά στο Αγλαΐα Κυριακού και είναι ατσίδα! Πολύ ξύπνια! Τα ραντεβού όμως δεν είναι για αύριο.... Δεν ξέρω αν βλέπουν σε δικά τους ιατρεία κλπ.... αν ναι τότε είναι ένα έξοδο που αξίζει όλα του τα λεφτά!!!

Από την πείρα μου, αν κρίνει ότι το παιδί θέλει δουλειά, (και πάντα βέβαια εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκεται ένα παιδί - και από την δυναμική του) τότε χρειάζεται εντατική δουλειά ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ σε συνδιασμό με 24η δουλειά στο σπίτι. Πολλές φορές την βδομάδα.... μέχρι να ετοιμαστεί για την ένταξη του στην κοινωνία και το σχολείο. Πιστεύω, χωρίς να είμαι ειδική, ότι δεν μπορεί να το κάνει ο γονιός μόνος του γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ... αν μπορούσαμε θα το είχαμε κάνει ήδη από μόνοι μας και δεν θα ψαχνόμασταν. Όμως εμείς οι γονείς στηρίζουμε την δουλειά που ήδη κάνουν τα εξειδικευμένα άτομα και βοηθούμε στο κατακτήσει το παιδί μας αυτό που του μαθαίνουν στα προγράμματα. 

Τέλος, αν μετά από την διάγνωση κριθεί ότι πρέπει να δουλευτεί το παιδί, τότε είναι πολύ πολύ πολύ σημαντικό, να μην πέσει στα χέρια "μέτριων" θεραπευτών. Με τους καλούς θεραπευτές βλέπεις διαφορά από μάθημα σε μάθημα!!! Η ποιότητα ζωής σου και αυτή του παιδιού σου και των άλλων σου παιδιών, για όσους έχουν, βελτιώνεται απίστευτα και οι προοπτικές είναι σαφώς βελτιωμένες. Ίσως αξίζει να σκεφτέις την μετακόμηση για 5-6 χρόνια (ή και λιγότερα... πάντα εξατάται από το παιδί).... αλλά μέχρι τότε υπομονή .... βήμα βήμα..... χωρίς πανικό ... με κατανόηση .. και πολλή αγάπη

Σου εύχομαι καλή δύναμη .. και στο τέλος να ήταν απλά μια ανησυχία σου...

like1

Δεν σας κρύβω ότι είμαι μπερδεμένη...!!!

Εικόνα Ιωάννα

Ένα μεγάλο συγνώμη "που χάθηκα"...!!!

Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση...τις συμβουλές...και τα καλά σας λόγια...!!!

Αγαπητή Χαρά Μενελάου...η σειρά των γιατρών ήταν....παιδονευρολόγος,παιδίατρος-αναπτυξιολόγος και στο τέλος η παιδοψυχολόγος-θεραπεύτρια...που κάνουμε και τις εργοθεραπείες μέσω Skype...!!!

Στην θεραπεύτρια η παιδίατρος-αναπτυξιολόγος μας έστειλε...εκείνη έκανε "την αξιολόγηση"...την οποία μας έδωσε σε μία απλή κόλλα χαρτί...(...με την σφραγίδα της βέβαια...)...και μας πρότεινε δύο θεραπεύτριες  που και εμείς μετά με την σειρά μας επιλέξαμε την μία...!!!...Επίσης μας είπε "ότι η δικιά μου δουλειά εδώ τελείωσε...θα τα πούμε ξανά όταν το παιδί γίνει δύο ετών...!!!

Για να πω την αλήθεια μου δεν μπορώ να πω ότι "μου άρεσε" ιδιαίτερα...δεν έχω τα κατάλληλα βέβαια κριτήρια και τις γνώσεις για να κρίνω και να αξιολογήσω ειδικούς όμως..."δεν μου άρεσε"....!!!

Ήθελα να λάβει πιο σοβαρά ότι για παράδειγμα ο μικρός ήταν κουρασμένος και νύσταζε...όπως επίσης θα την ήθελα..."πιο θετική"....και δεν εννοώ τόσο στα λόγια και στην αξιολόγησή της αλλά ως άνθρωπο...!!!Δεν θέλω να παρεξηγηθώ...ούτε έχω καμιά διάθεση "για κουτσομπολιό"...ούτε και θέλω να κατηγορήσω κανέναν....απλά αναφέρω αυτό που εισπράξαμε ο άντρας μου και'γω...!!!

Μου αναφέρεις την κ.Καραντανά και βλέπω από τα λόγια σου ότι πρέπει να είναι πολύ καλή σ'αυτό που κάνει...θα ρωτήσω και την παιδίατρό μου που είναι κι αυτή στο Αγλαία Κυριακού μήπως μπορέσουμε και την δούμε ιδιωτικά...!!!...(...σ'ευχαριστώ...!!!)

Είπες επίσης αυτό που με βασανίζει πολύ αυτό το διάστημα..."να μην πέσει στα χέρια μέτριων θεραπευτών"...αυτό σκέφτομαι απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ...ειλικρινά στο λέω...!!!...(...και πάλι σ'ευχαριστώ...!!!)

Κύριε Γερασιμωβ...σας ευχαριστώ και σας πολύ για τα γλυκά σας λόγια...και για τα συγχαρητήρια επίσης...δεν σας κρύβω ότι χαμογέλασα λιγάκι "κουρασμένα" όταν διάβασα τον τίτλο σας...είναι δυνατόν να μην δείξω ενδιαφέρον για το μωρό μου...???...τόσο και όσο ακόμα χρειαστεί...!!!...να είστε πάντως καλά γιατί λόγια καλοσύνης έχω ακούσει κι άλλες φορές δεν λέω αλλά συγχαρητήρια είναι η πρώτη φορά που δέχομαι...!!!

Κ.Γερασιμωβ...πριν γραφτώ στο Νόηση φοβόμουν και έτρεμα μόνο το ΜΜR...τώρα έχω "πάθει κυριολεκτικά φοβία" με όλα τα εμβόλια...!!!...και σας ρωτάω...τι ακριβώς μπορώ να κάνω τώρα εγώ...???...να μην του ξανακάνω εμβόλιο...???...πρέπει να πάρω εγώ όλη αυτή την ευθύνη...???...πρέπει να γίνω εγώ ο γιατρός του παιδιού μου...???...και με τι προσόντα να το κάνω αυτό....???

Θα ανέβω στην Αθήνα τον Ιανουάριο και δεν τολμώ να σκεφτώ ότι πρέπει να τον πάω για εμβόλιο...!!!

Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσω μαζί σας...(...μίλησα σήμερα με τον κ.Κουτουμάνο...και τελικά διαπιστώσαμε ότι είναι τεχνικό το πρόβλημα που δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανένα μέλος του Νόηση...ελπίζω σύντομα να μπορώ...)

Αγαπητή Τάνια...ναι αυτό είναι το κέντρο στον Άγιο Στέφανο...σ'ευχαριστώ για το όνομα της παιδοψυχολόγου και για τις πληροφορίες...!!!

annap...διάβασα και πήρα κάποιες πληροφορίες για τα ω3...υποθέτω ότι δεν μπορώ να τα δώσω έτσι απλά στο παιδί μου...θέλω να πω ότι πρέπει να πάω σε κάποιον γιατρό...σε συγκεκριμένο γιατρό...???...πρέπει να προηγηθούν και κάποιες εξετάσεις...???...και για το Neuroprotek έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες...η Ορθοβιοτική είναι ένα πολυατρείο προληπτικής ιατρικής και αντιγήρανσης...(...αυτό μου έβγαλε το Google...)...είναι στο Μαρούσι...στην οδό Σώρου 3-5...???...εκεί θα ζητήσω ραντεβού και με τον κ.Θεοχαρίδη...???

Με το εντεράκι του...όχι...δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ποτέ πρόβλημα με διάρροιες...ίσα ίσα που όσο ήταν πιο μικρός είχαμε κάποια θέματα με τα κακά του...(...δεν αποφύγαμε μερικά κλίσματάκια...)...αλλά αυτό είχε να κάνει με το ότι δεν έπινε νερό...ούτε και τώρα βέβαια πίνει πολύ νερό αλλά τουλάχιστον την πάνα του την γεμίζει τακτικότατα...!!!

Κάθε απάντηση και πληροφορία σου θα μου ήταν χρήσιμη...!!!

Αγαπητή kmascha...δυστυχώς δεν ξέρω Αγγλικά...δεν υπάρχουν αντίστοιχα βιβλία και στα ελληνικά...???...αν γνωρίζεις θα με ενδιέφερε να μου πρότεινες κάποια...!!!...σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις συμβουλές...!!!

Συμφωνώ και'γω μαζί σου...κι αυτό είναι άλλωστε που με τρώει..."ότι ναι...παίζω μαζί του αλλά ξέρω ότι παίζω σωστά"...???...ο μπαμπάς μας επίσης βοηθάει πάρα πολύ και είναι μαζί μου "στην πρώτη γραμμή"...για να μην κάτσω τώρα και σας γράψω όλα του τα προτερήματα και ξεχαστώ...(...το συνηθίζω...)...σας λέω απλά ότι μέσα στο σπίτι υπάρχει μια δεύτερη "μαμά"...!!!)...και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο "το κομμάτι Αθήνα"...γιατί είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και περνάνε πολύ χρόνο μαζί...όλοι μας περνάμε πολύ χρόνο μαζί...ειδικά τώρα το χειμώνα...!!!

ΑΝΝΑ ZOUMI...είδα στην υπογραφή σου ότι μένεις στη Πάρο...θα σου πω μόνο αυτό...η Πάρος μπροστά στο νησί που μένω εγώ...μοιάζει με την Νέα Υόρκη......!!!

Όπως και να'χει όμως μου έδωσες πολύ κουράγιο και θα ήθελα και μια παραπάνω επαφή αν ήθελες και'συ κι αν είχες και τον χρόνο βέβαια...!!!

Όσο για τα "προγράμματα" που μου αναφέρεις ρώτησα την θεραπεύτριά μας και μου είπε ότι γίνονται σε μαγαλύτερες ηλικίες...(...ότι μου είπε σου λέω...)...όταν την ρώτησα αν έμενα στην Αθήνα τι διαφορετικό θα κάναμε μου απάντησε ότι θα ερχόταν στο σπίτι μας 1-2 φορές την εβδομάδα και θα "έπαιζε" εκείνη μαζί του ή και όλοι μαζί και θα έδινε τις ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις...ότι κάνουμε και τώρα μέσω Skype...μου είπε να έχω υπομονή και όταν ανεβούμε Αθήνα θα αξιολογήσουμε ξανά την κατάσταση και ότι μας "δείξει" το παιδί...!!!

Τι να σου πω...αυτά είναι τα νέα μας...!!!

Αγαπητή ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑ...ευχαριστώ για τις συμβουλές σου...ειλικρινά...!!!

Πιστεύω ότι είμαι καλά...έναν πανικό τον έχω βέβαια στο να μάθω όλο και πιο πολλά πράγματα...να ενημερωθώ και να βρω τους κατάλληλους ειδικούς...μέχρι εκεί όμως...με βοηθάει και με στηρίζει βέβαια πάρα πολύ ο άντρας μου και θεωρώ ότι "μπορώ να την παλέψω"...μέχρι στιγμής βέβαια ε...???...τι θα μου ξημερώσει αύριο...μόνο Ο Θεός το ξέρει...!!!

Και μια που είπα Θεός...(...κι αυτό το εξομολογούμαι σε όλους σας...)...παίρνω μεγάλη δύναμη όταν προσεύχομαι στον Άγιο Ραφαήλ...όπως και όταν πάω στο μοναστήρι της Παναγιάς Της Γοργοεπήκοο στην Μάνδρα Αττικής...γίνομαι "άλλος άνθρωπος"...!!!

Μεγάλη η χάρη τους και το όνομά τους...!!!...ας έχουν καλά όλα τα παιδιά του κόσμου...όλα...!!!

Υ.Γ. ...μπορώ να αναφέρω ονόματα γιατρών-ειδικών...ή δεν επιτρέπεται...???

 

like0

Πληροφορίες από τον παιδίατρο και τον κο Θεοχαρίδη

Εικόνα Annap

Πηγή: http://longevityway.com/2013/06/12/autismoskaidiatrofi/#more-751

"Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αυτισμός

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου και πιστεύεται πως είναι σε θέση να μεταβάλλουν την αναπτυξιακή πορεία γεγονός που συνδέεται με τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Ολοένα και περισσότερες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι ελλείψεις ή ανισορροπίες των λιπαρών οξέων μπορεί να συμβάλλουν σε νευροαναπτυξιακές διαταραχές στην παιδική ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της διαταραχής συγκέντρωσης, της υπερκινητικότητας, της δυσλεξίας, της δυσπραξίας, καθώς και στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα των ω-3 λιπαρών οξέων ήταν σημαντικά χαμηλά σε παιδιά με αυτιστικές διαταραχές.

Αρκετές μικρές μελέτες συμπέραναν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται τον αυτισμό όπως η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και η υπερκινητικότητα, καθώς και τη βελτίωση της κοινωνικοποίησης και ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της επιθετικότητας και της παρορμητικότητας.

Ο πιθανός  μηχανισμός των ω-3 μπορεί να είναι η βελτίωση της παραγωγής και της ισορροπίας των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνης και ντοπαμίνης του εγκεφάλου. Οι γονείς  παιδιών με αυτισμό που λάμβαναν συμπληρώματα και διατροφή πλούσια σε ω-3  ανέφεραν βελτίωση στη γενική υγεία, στις συνήθειες του ύπνου, στις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες, τη συγκέντρωση, την επαφή με τα μάτια και της κοινωνικότητας, καθώς και μειώσεις στην ευερεθιστότητα, την επιθετικότητα και την υπερκινητικότητα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία μέχρι στιγμής σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ω-3 λιπαρών οξέων και απαιτείται περαιτέρω μελέτη ώστε να γίνουν αξιόπιστες συστάσεις."

Μιλησε και με παιδίατρο, θα δείς μόνο όφελος.

Κάλεσε στην Ορθοβιοτική και ζήτησε ραντεβού για τον Κο Θεοχαρίδη, μίλησε με την κα. Σπυριδάκη  και θα σε εξυπηρετήσει, ζήτησε αν θέλεις και το μαιλ του καθηγητή και ζήτησε του πληροφορίες, θα σου απαντήσει. Να επισκεφτείς και αυτό το site http://www.brain-gate.org/index.php/el/ 

Και η δυσκοιλιότητα είναι χαρακτηριστική σε πολλές περιπτώσεις ως διαταραχή της ομαλής λειτουργίας του εντέρου, αν δεν θέλεις να δώσεις προβιοτικά δώσε ένα καλό βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι.

Τέλος να έχεις στο μυαλό σου ότι τα καλύτερα θα έρθουν και ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα, θέλει πολύ αντοχή κουράγιο και πίστη . έχεις πολλές πληροφορίες και ίσως να έχεις πελαγώσει, δυστυχώς αυτος ο δρόμος έχει πολλά εμπόδια στην αρχή όμως σίγά σιγά θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς τις παρακάμψεις για να φτάσεις εκεί που επιθυμείς.

like2

Θέλω να πιστεύω ότι με το έντερο δε θα υπάρχει πρόβλημα

Εικόνα Ιωάννα

Θέλω να πιστεύω ότι με το εντεράκι του δεν υπάρχει πρόβλημα... Είμαι σίγουρη ότι όταν είχε δυσκοιλιότητα ήταν καθαρά θέμα νερού...!!! Ήταν η εποχή που μόλις είχαμε ξεκινήσει την στερεά τροφή και ο μικρός δεν έπινε καθόλου νερό...όταν λέω καθόλου εννοώ καθόλου...!!! Τότε είχα αναγκαστεί να του κάνω 1-2 φορές κλισματάκι...και επανερχόταν...!!! Στην πορεία είχα αναγκαστεί να του το δίνω μέχρι και με το κουταλάκι...τουλάχιστον έτσι έπινε...!!! Τώρα πια θεωρώ ότι είμαστε εντάξει...έχει 1-2 κενώσεις την ημέρα...!!!

Εσύ πια ω3 δίνεις...???...υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά και διάφορα σκευάσματα-εταιρίες...έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο...???...έτσι για να'χω μια ιδέα...!!!

 

υ.γ. πήρα στην Ορθοβιοτική και το σήκωσε η ίδια κ.Σπυριδάκη...περιμένω να με καλέσει σε λίγο η ίδια...!!!...μόλις έχω νέα...θα σας τα γράψω...!!!...(...ευχαριστώ...!!!)

like1

Εγώ του δίνω αυτό το λάδι

Εικόνα Annap

Εγω δινω αυτό http://www.iherb.com/carlson-labs-the-very-finest-fish-oil-lemon-16-9-fl... (5 ml την ημέρα συνήθως με το φαγητό) όμως μπορεί  να σου προτείνει και η παιδίατρος κάποιο σκευασμα , πιο παλία του τρυπούσα καψουλίτσες και τις ανακάτευα με το γιαούρτι. Γενικά πάντως μη φοβάσαι γιατι με ω3 από μουρουνέλαιο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Επίσης νομίζω ότι ο μικρός μου βοηθήθηκε από την βιταμίνη d3, εδώ μπορείς να του κάνεις αιματολογική εξέταση (total 25oh, d2/d3)  και να δεις αν έχει έλλειψη πάντως υπάρχουν μελέτες και προς σε αυτη την κατέυθυνση . ολα αυτά απότελούν τη δική μου γνωμη και για να αποφασίσεις καλό είναι να συμβουλευτείς αυτούς τους γιατρούς που εσυ εμπιστεύεσαι, στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτά, επιπλέον οι βελτιωσεις ποικίλουν από παιδί σε παιδί και γιαυτό η κάθε μια από εμάς πειραματίζεται μετα φόβου. Συμπληρώματα, θεραπέιες πολύ παιδική χαρά, πολύ παιχνίδι με οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι (φασόλια, ρύζι, τρυπητά μακαρόνια να κάνετε κολίε, ζυμάρια, αφρό ξυρίσματος στο μπάνιο και τόσα άλλα που έχουν ειπωθεί βοηθούν.

Καλό δρόμο. 

like1

Μπορείτε να αναφέρετε ονόματα ειδικών / επαγγελματιών

Εικόνα NOESI.gr

Εάν έχετε συνεργασία με ανθρώπους προσωπική και εμπειρία από τη δουλειά τους, εάν πρόκειται να βοηθήσετε άλλους γονείς, φυσικά μπορείτε να αναφέρετε ονόματα ιατρών και άλλων επαγγελματίων όπου έχετε απευθυνθεί. 

like0

Και απλά και πολύπλοκα...

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Αυτό με την ευθύνη για το αν θα κάνει κάποιος τα εμβόλια στο παιδί του είναι ένα θεμα ,

Εαν το παιδί σας  χτυπήσει το πόδι του παίζοντας στην παιδική χαρά ,και εχει ένα γδάρσιμο απλό ,τι θα κάνετε?Φυσικά δεν θα το πάτε στο γιατρό αλλα θα του βαλετε αντισηπτικό στην πληγη μη τυχον και μολυνθέι και μετά επίδεσμο.Αυτό καναμε ολοι οταν ειμασταν παιδιά.Θα περιμένετε τον παιδίατρο να το  κάνει αυτό? Αυτό σας κάνει γιατρούς ?Εαν ομως υπήρχε υποψία οτι το τράυμα προήλθε απο σκουριασμένο καρφί και υπήρχε κίνδυνος να πάθει τέτανο,δεν θα πηγαίνατε να κάνετε αντιτετανικό εμβόλιο?Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει ο παιδίατρος ουτε που χτύπησε το παιδί ουτε τι έγινε.Τα εμβόλια γίνονται προληπτικά ,μη τυχόν ασθενήσει στο μέλλον,αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε .Υπάρχουν περιπτώσεις(αυτό το λέει η παιδιατρικά εταιρεία) στις οποίες δεν συνιστάται ο συνηθισμένος εμβολιασμός και είναι σε παιδιά που έχει διαγνωστεί βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος . Το ίδιο ισχύει και για εκείνα τα παιδιά, στα οποία χορηγείται κορτιζόνη ή χημειοθεραπεία .Για να διαγνωστει οτι ενα παιδί εχει καποιοα βλάβη του ανοσοποιητικου συστήματος  που θα μπορούσε να ειναι και μια απλή αλλεργία ,θα πρέπει να κάνει ενα σωρό εξετάσεις,πως θα μπορούσε να γίνει αυτό προκαταβολικά σε ενα δίχρονο παιδί(γι αυτό σας έστειλε η παιδίατρος να κάντε εξετάσεις)Να που όλα εξηγούνται.Ειμαι λογοπεδικός με πολυετή εμπειρία κατ οίκον θεραπειών,ο τομέας μου είναι η επικοινωνία ,αν λοιπόν δεν υπάρχει επικοινωνία και διάλογος απο όλες τις πλευρές δηλ των γονεών με το παιδί και  τους ειδικούς δεν μπορουμε να βρούμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε .κι ούτε λύνονται όλα δια μαγείας.

like0

Εγώ στους μικρούς δίνω κι εγώ ω3 μοριακά απεσταγμένο

Εικόνα didyma1103

Ιωάννα εγώ στους μικρούς δίνω κι εγώ ω3 μοριακά απεσταγμένο! Κανένα άλλο σκεύασμα μόνο ω3. Πολύ καλό φαίνεται κι αυτό που σου σύστησε η Άννα. Εμένα δεν τρώνε καθόλου ψάρι και τους το δίνω και γι αυτό το λόγο. Εγώ τους έδινα της Minami αλλά θα αλλάξω εταιρεία γιατί θέλω σε υγρή μορφή και η Minami έχει μόνο σε μαλακές κάψουλες. Βρήκα ένα της now Molecularly Distilled Liquid OMEGA-3 200ml LEMON. Το παρήγγειλα και θα έρθει ελπίζω να είναι εξίσου καλό. Είχα βρει ένα της ener zona είναι ιταλικής προέλευσης αλλά είναι πανάκριβο!!!! Εγώ προσωπικά είδα μια μικρή βελτίωση στους μικρούς . Ω3 δίνουν και σε παιδάκια με διάσπαση προσοχής. Προς το παρόν αυτό κάνω με τους μικρούς καθώς και λογοθεραπείες και εργοθεραπείες και είμαστε στο δεύτερο χρόνο παρέμβασης. Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν παρουσιάζουν βελτίωση σε επίπεδα κατανόησης και αντίληψης. Ειδικά στην αντίληψη πάμε πολύ καλά!!! Αλλά έχουμε προβλήματα στην συμπεριφορά και στην τήρηση κανόνων. Είναι με απλά λόγια αρκετά ανυπάκουα. Αυτά και ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις είμαι στη διαθεσή σου. Εμάς μας παρακολουθεί ο κος Ντινόπουλος παιδονευρολόγος 

like1

Tους έκανες κάποιες εξετάσεις πριν τους δώσεις το ω3;

Εικόνα Ιωάννα

ΔΗΜΗΤΡΑ...τους έκανες κάποιες εξετάσεις πριν τους δώσεις το ω3...???...το καταλαβαίνω ότι δεν θα του κάνει κακό παρά μόνο καλό αλλά ρωτάω μήπως πρέπει να προηγηθούν και κάποιες εξετάσεις πιο πριν...και εμενα δεν τρώει το ψάρι...όταν ήταν πιο μικρούλης το ψιλοέτρωγε από ένα σημείο και μετά όμως ούτε γυρνούσε να το κοιτάξει...θα προσπαθήσω βέβαια ξανά...αλλά δεν το βλέπω...!!!

Και κάτι ακόμα....εμένα έχουν κιτρινίσει τα δοντάκια του...ειδικά τα μπροστινά...δεν υπάρχει βέβαια καμμία περίπτωση να με αφήσει να του βάλω οδοντόβουρτσα...(...έστω και την βρεφική που έχω πάρει...αυτήν που βάζεις μέσα το δαχτυλάκι σου...)...όπως και δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει και σε παιδο-οδοντίατρο...αλλά όπως και να'χει θα τολμήσω να τον πάω όταν με το καλό ανεβούμε Αθήνα...όταν το είχα αναφέρει στην παιδίατρό μας δεν έδειξε να ανησυχεί...απλά σκέφτομαι μήπως του λείπει κάτι...???...ασβέστιο...βιταμίνες...!!!...τι να πω...???

Εμάς πάλι μας παρακολουθεί ο κος Βάρτζελης Γιώργος...είναι στο Αγλαια Κυριακού...!!!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη...από το λίγο που έχω ψάξει...διαβάσει...ενημερωθεί...την "διάγνωση" και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς και το παιδί μήπως πρέπει τελικά να την δίνει ένας παιδοψυχίατρος και όχι ο παιδονευρολόγος...???

Κύριε Γερασιμωβ...θα επικοινωνήσω μαζί σας...και σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας...!!!

annap....έκλεισα ραντεβού με τον κο Θεοχαρίδη για τον Ιανουάριο...θα προηγηθεί όμως ένα email γιατί μας είπε η κ.Σπυριδάκη ότι επειδή είναι πολύ μικρός μήπως και δεν τον αναλάβει...κι ότι μπορεί να μας συστήσει κάποιον άλλον...!!!

like1

Εμείς είμαστε λίγο ιδιάζουσα περίπτωση

Εικόνα didyma1103

Εμείς είμαστε λίγο ιδιάζουσα περίπτωση, αν διαβλασεις σχετικές αναρτήσεις μου θα καταλάβεις. Έχουμε αυτιστικά στοιχεία αλλά μπορεί να είναι δευτερογενή. Μπερδεύει το γεγονός ότι οι μικροί είναι απίστευτα επικοινωνιακοί. Για να σου δώσω να καταλάβεις δεν με αφήνουν λεπτό σε ησυχία. Μας έχει δει και παιδοψυχίατρος,  μας είπε ότι είμαστε στο φάσμα σε ήπια μορφή. Επίσης και αναπτυξιολόγος η κα Αντωνοπούλου η οποία επίσης μας είπε ότι είμαστε στο φάσμα με κατά τη γνώμη χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη καλή εξέλιξη. Να ξέρεις κανείς δεν μπορεί να πει τι εξέλιξη θα έχει το κάθε παιδάκι. Ο κος Ντινόπουλος θα μας βλέπει γιατί ψάχνουμε και τη πιθανότητα συνδρόμου που σχετίζεται με το λόγο και αν χρειαστεί θα κάνουμε κάποια στοχευμένη εξέταση για να το διαπιστώσουμε. 

Σχετικά με τα ω3 δεν κάναμε καμμιά ειδική εξέταση αλλά αποφάσισα εγώ να τους δώσω γιατί είναι ένα συμπλήρωμα που είναι αρκετά καλό και απαλλαγμένο απο βαρέα μετάλλα. Δηλ. μπορεί να το παίρνουν τα παιδια μου απεριόριστα και τα οφέλη του είναι πολλά. Ένας λόγος παράπανω είναι ότι δεν έχουν φάει ποτέ ψάρι!!!!!!! Γενικά είναι πολύ δύσκολα στο φαγητό.

 

like1

Δήμητρα...θα μπω στο ιντερνετ

Εικόνα Ιωάννα

Δήμητρα... θα μπω στο ιντερνετ να το παραγγείλω (υποθέτω ότι θα αναφέρει την δοσολογία). Επίσης θα ήθελα να έρθουμε σε επαφή...να σου στείλω email... ή θέλεις καλύτερα να τα πούμε απ'το τηλέφωνο...???

Χαρά Μενελάου... η κυρία Καραντανά σας έστειλε σε κάποιον ειδικό συνάδελφο ή σας ανέλαβε η ίδια...??? Εμείς πήγαμε στην κ. Κλιμεντοπούλου παιδίατρος - αναπτυξιολόγος και εκείνη με την σειρά της μας έστειλε στην κ. Άσπα Καλπαδάκη παιδοψυχολόγος... μ'αυτήν κάνουμε τις θεραπείες μέσω skype...!!!

Τις γνωρίζετε...???

like0

Ιωάννα, μη ξεχνάς ότι είμαστε "απλώς" γονείς

Εικόνα Anna Zoumi

Mην ξεχνάς ότι είμαστε "απλώς" γονείς και ότι φάνηκε να έχει αποτέλεσμα στο δικό μας παιδί,δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει σε όοολα τα παιδιά.Σίγουρα όμως το μοίρασμα με ανθρώπους που έχουν βαδίσει στα ίδια μονοπάτια πριν από σ'ένα κάνει καλό.Θα χαρώ να μιλήσουμε,στείλε μου το τηλέφωνο σου στο zoumianna@gmail.com

like0

Δεν ξέρω πως να σου στείλω προσωπικό μήνυμα….

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Ιωάννα, δεν ξέρω πως μπορώ να απαντήσω στο μήνυμα που μου έστειλες σε προσωπικό επίπεδο... δεν ανακάλυψα τον τρόπο. Αν θέλεις πες μου τον τρόπο γιατί μάλλον κάτι δεν βλέπω.... 

Το όνομα της Κυρίας Καραντανά είναι Ελένη, αλλά μόλις τηλεφώνησα για δικό μας ραντεβού, και για κάποιο λόγο έχουν αναβληθεί όλα της τα ραντεβού και το καλοκαίρι πια... Υπάρχει όμως άλλη μία που άκουσα ότι είναι φανταστική στη Παίδων Πεντέλης. Ονομάζεται Παπαβασιλείου και ξέρω από πολλούς άνθρωπους των οποίων εκτιμώ την κρίση ότι είναι πάρα πολύ καλή. 

Για τα εμβόλια έχω άλλη άποψη. Εγώ τα κάνω και είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου είχε πρόβλημα πολύ πριν τα εμβόλια. Οι κίνδυνοι για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι μεγάλοι και να ξέρεις ότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν εμφανιστεί αρρώστιες τις οποίες είχαμε ξεχάσει. Έχω φίλο ο οποίος ήταν άρρωστος την μέρα των εμβολιασμών στο σχολείου του (στο Ισραήλ) και νόσησε. Τώρα είναι κουτσός! Είμαστε καλά επειδή εμβολιαζόμαστε. Και ο λόγος που τα δικά σας παιδιά είναι σχετικά ασφαλισμένα, είναι επειδή εμείς οι άλλοι... εμβολιάζουμε τα δικά μας!!! Όσο πιο πολλά δεν εμβολιάζονται, τόσο πιο μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν. Σκέψου το και ζύγισε τα. Για τον αυτισμό κατηγορούν την ουσία Thiomersal που βρίσκεται στα εμβόλια. ΚΑΝΕΝΑ από τα εμβόλια που κάνουμε στην Ελλάδα δεν περιέχει αυτή την ουσία. Μπορείς να διαβάσεις εδώ περισσότερα: http://www.ncirs.edu.au/immunisation/fact-sheets/thiomersal-fact-sheet.pdf. Μπορείς να δεις και το σχετικό βίντεο: http://youtu.be/wKlMcLTqRLs

Όσο για τα συμπτώματα που μου αναφέρεις, δεν μπορώ να κάνω διάγνωση.... είμαι μαμά, όχι γιατρός... Μόνο συστήνω ηρεμία και αναπτυξιολόγο ξανά. Μετά την σωστή διάγνωση αρχίζεις το ψάξιμο για θεραπευτές.  

Καλή δύναμη

like2

Αναβάθμιση του λογαριασμού σας με σκοπό την επικοινωνία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλά νέα από το NOESI.gr :)

Ο λογαριασμός μέλους σας αναβαθμίστηκε, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε και προσωπικά με όλα τα μέλη του www.noesi.gr. Σας στείλαμε οδηγίες στο E-mail με το οποίο έχετε εγγραφεί στην κοινότητα των μελών εδώ.

ΑΓΚ

like1

Ιδού! (κείμενο στα αγγλικά)

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Perfectly healthy' Florida girl, 10, is paralyzed with rare brain infection and can no longer speak - four days after receiving flu shot

Marysue Grivna, 10, developed acute disseminated encephalomyelitis days after getting her seasonal flu shot that has left her paralyzed 

The condition, an infection of the brain, affects about 8 in 1,000,000 people. In about five percent of ADEM cases, the patient had been immunized shortly before. Research shows ADEM is more common among those who get infections from viruses like the flu than those who get the vaccine

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2818414/10-year-old-Florida-girl...

like0

κ. Άγγελε... εγώ πλέον έχω επικοινωνία

Εικόνα Ιωάννα

κ. Άγγελε...εγώ πλέον έχω επικοινωνία με κάποια μέλη του noesi... (...όπως μου εξηγήσατε και στο τηλέφωνο...) ...στο προφίλ τους πλέον βλέπω την ετικέτα "επικοινωνία"...!!!

Στην κ. Μενελάου έστειλα Ε-mail μέσω του προφίλ της...και απ'ότι μου γράφει το πήρε το μηνυμά μου...δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να μου απαντήσει... (...από άλλα μέλη πάντως έχω δεχτεί απαντήσεις...!!!)

Σας ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση...!!!

κ. Γερασιμωβ... δυστυχώς δεν ξέρω αγγλικά...δεν μπορώ να διαβάσω αυτό που μου γράψατε... περί τίνος πρόκειται...???

κ. Μεναλαόυ... εγώ πήγα στο προφίλ σας και κατόπιν στην ετικέτα που γράφει επικοινωνία...έτσι σας έστειλα το email...δεν γνωρίζω γιατί δεν μπορέσατε να μου απαντήσετε εσείς...!!!

Σας ευχαριστώ πολύ βέβαια για τα στοιχεία της κ. Παπαβασιλείου... όμως θα ήθελα να προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την κ. Καραντανά διότι έχω ακούσει κι απ'αλλού πολύ καλά λόγια...!!!

Τώρα ότι αφορά τα εμβόλια μάλλον δεν καταλάβατε καλά...εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν έχω κάνει εμβόλια στο παιδί μου... αντιθέτως μέχρι στιγμής τα έχουμε κάνει όλα...εκτός βέβαια από το MMR τον προηγούμενο μήνα... διότι μας πρόλαβαν "τα γεγονότα"...!!!

Αυτό βέβαια που σας έγραψα... και ίσως εκεί σας μπέρδεψα... είναι ότι πάντα τα φοβόμουν, ειδικά το MMR...!!!

Επίσης γνωρίζω ότι δεν είστε γιατρός... ούτε συμπτώματα προσπάθησα να σας αναφέρω ή να σας περιγράψω... ούτε διάγνωση επιθυμούσα να μας κάνετε...!!!

Ως μαμά και'γω σας έγραψα....

Ως μαμά σας έγραψα κάποιες πληροφορίες για την ιστορία μας... ως μαμά απλά έψαχνα να κουβεντιάσω με μια άλλη μαμά και να πάρω πληροφορίες... ως μαμά ήθελα να μοιραστώ την άγνοια... την αγωνία... τους φόβους και τους προβληματισμούς μου...!!!

Σας ζητώ συγνώμη αν σας ενόχλησα...δεν θα επαναληφθεί...!!!

like0

Εν κατακλείδι

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Το κείμενο στα αγγλικά λεει οτι παιδάκι το οποίο έκανε εμβόλιο για τη γρίπη έπαθε εγκεφαλο μυελίτιδα μερικές μέρες αφου έκανε το εμβόλιο αυτό,και οτι αυτό το παθαίνουν 8 στους 1,000,000 ανθρώπους. Είναι μεγάλο το ποσοστο? Όμως  η μανα αυτού του παιδιού που συνέβη αυτη η επιπλοκή υποφέρει οπως και το ίδιο το παιδί ,και δεν νομίζω οτι θα σκεφτόταν ποτέ τα ποσοστά. 

Οσοι λοιπόν ασχολούνται με την ειδικη αγωγή ειτε ετυχε να σπουδάσουν ειτε είναι γονείς, επικεντρώνονται σε αυτό το κομμάτι, τους ανθρώπους που ζουνε την αγωνία να επανέλθουν ,και να παλέψουν. Στη δικια σας περίπτωση υπάρχει υπόνοια οτι το παιδί σας εχει κάποιο πρόβλημα ,κι αν σας έλεγε κάποιος οτι σε δυο χρόνια θα ήταν ολα φυσιολογικα? Τι θα λέγατε? Υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν λένε  κουβέντα μεχρι τα τρία τους χρόνια και ξαφνικά η γλώσσα τους παει ροδάνι.. Υπάρχουν άνθρωποι φαντάζομαι οι οποιοι στην οικονομική κρίση της εποχής μας δεν έχουν τη δυνατότητα να   κάνουν τα εμβόλια λογω οικονομικών,.είναι καταδικασμενα τα παιδιά τους? Σαν μάνα λοιπόν και ακολουθώντας το ενστικτο σας είμαι πεπεισμένος οτι τελικά θα βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας ,και θα κάνετε αυτό που είναι το καλύτερο .Απλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

like0

Δεν με ενοχλείς… παρεξήγηση…

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Ιωάννα μου βεβαίως και δεν με ενοχλείς! Απολογούμαι αν έδωσα τέτοια εντύπωση. 

Εϊναι καλά να ψάχνεσε. Όμως να ξέρεις ότι "αν είδες ένα παιδί στο φάσμα ... είδες ένα παιδί στο φάσμα". Το κάθε ένα παιδάκι είναι διαφορετικό. Υπάρχει και κάτι που ονομάζεται ψευδοαυτισμός ... δηλαδή συμπτώματα τα οποία μετά φεύγουν.Έτσι πριν αρχίσουμε τα ω λιπαρά και τα neuroprotek πρέπει να έχουμε διάγνωση. Εϊναι το Α και το Ω! Μετά θέλουμε δουλειά.

Εγώ μπορεί να αναγνωρίσω συμπτώματα σε αυτά που μου λες. Και οι άλλοι γονείς το ίδιο. Όμως το σημαντικό το έχεις καταφέρει.... Κατάλαβες ότι πρέπει να το ψάξεις. Εκτός από θάρρος και πληροφορίες, νομίζω ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι επικοδομητικό. 

Για τα εμβόλια... δεν δικαιούμαι να κρίνω ούτε αυτόν που κάνει... ούτε αυτόν που δεν κάνει.. Ο κάθε άνθρωπος κρίνει μόνος του τι είναι ορθό στην δική του περίπτωση. Απλά λέω ότι το δικό μου παιδί δεν το έπαθε από το εμβόλιο.... το είχε και πριν. Η αλήθεια είναι στο επόμενο παιδί περίμενα να περάσει η κρίσιμη ηλικία και μετά κάναμε το επίμαχο εμβόλιο, παρόλο που επιστημονικά δεν υπάρχει λόγος.... Εϊναι προσωπικό το θέμα. Τα links τα έβαλα μόνο πληροφοριακά. 

Για το θέμα της κας Καραντανά, δυστηχώς τα επόμενα ραντεβού είναι για το καλοκαίρι!!! Αν νομίζεις ότι θέλεις να περιμένεις κάνε το ...αλλά η δική μου άποψη είναι ότι η κάθε μέρα είναι πολύτιμη και πρέπει να έχεις άμεση διάγνωση. 

Τέλος.. μου έστειλαν ένα μύνημα ότι μπορώ να στέλνω μυνήματα επικοινωνίας τώρα και έτσι θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω προσωπικά για κάποιους θεραπευτές που έχω υπ'όψιν. 

like0

Διάγνωση....

Εικόνα Ιωάννα

Αγαπητή κ. Χαρά... καταρχήν ευχαριστώ για την απαντησή σας...η κ. Καραντανά πράγματι δεν έχει ραντεβού αυτή την περίοδο...!!!

Μου λέτε για άμεση διάγνωση... δεν νομίζω ότι κάποιος θα μου την δώσει αυτή την περίοδο γιατί ο μικρός μου είναι μόνο 18 μηνών...!!!

Με τον καινούργιο χρόνο θα είμαι Αθήνα και τα ραντεβού που έχω κλείσει είναι για τον κ. Καμπάκο και την κ. Γκόλτσιου...!!!

Εχω κλείσει ραντεβού επίσης με τον κ.Θεοχαρίδη αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το email που θα μας στείλει αν θα μας αναλάβει ή όχι διότι είναι πολύ μικρούλης ακόμα ο γιος μας...!!!

Αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει πολύ "το κομμάτι των θεραπευτών" που μου είχατε μιλήσει στην αρχή της κουβέντας μας... και σας ευχαριστώ που το θυμηθήκατε...!!!

Θα περιμένω μηνυμά σας για τους θεραπευτές που έχετε υπόψιν σας...!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες και τον χρόνο σας...!!!

like0

Για Δημητρα Παπά και Ιωάννα

Εικόνα Πόπη

μόλις διαβασα της Ιωαννας τις ανησυχιες και της Δήμητρας την απαντηση....ειμαι και γω νεο μέλος στην παρεα σας... συμφωνω με τη Δήμητρα έχω πάθει κι εγω αυτα που περιγράφει... επαθα καταθλιψη... μη σε πιανει πανικος Ιωάννα αλλα μην το αφήνεις κι όλας... απλα εχε επικοινωνια με σωστους επιστημονες και ανθρώπινους κυρίως... ειναι καλο που επεσημανες απο νωρις κατι .....το ΔΑΔ να ξερεις σημαινει  διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες και παραπεμπει σε αυτισμο ο οποιος ομως δε διαφαινεται ευκολα σε μικρη ηλικια.... τωρα τα εμαθα κι εγω το παδι μου ειναι 11 χρονων.... σχετικα αργα βεβαια....αν μπορουσες να κανεις εργοθεραπεια στο παιδι (παιγνιδοθεραπεια δλδ..) θα το βοηθουσες σημαντικά...οσο μικροτερο τοσο καλυτερα....και μια άλλη μυστικη συνταγη και θαυματουργη η αποδοχη και αγαπη η δικη σου κυριως στο παιδακι σου....μπορεις να του λες σ αγαπάω και σ εκτιμάω;;;; θα βοηθησει και τους δυο σας αυτο.... εχε εμπιστοσυνη στο Θεο και στην Παναγία , μην αγχωνεσαι ειναι ο χειροτερος συμβουλος.... 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.