Κρεατίνη σε μωρά?

Εικόνα ΕΛΕΝΗ ΒΑΙΡΑΜΙΔΟΥ

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει δώσει στο μωρό του κρεατίνη.Ο παιδονευρολόγος μας το πρότεινε για να βοηθήσουμε λιγάκι τον εγκέφαλο του παιδιού. Ευχαριστώ!

Σχόλια

Ελένη εμείς κάναμε ειδικές εξετάσεις για Κρεατίνη

Εικόνα didyma1103

Ελένη εμείς κάναμε ειδικές εξετάσεις για κρεατίνη. Μας πήραν ούρα από το παιδί και τα στείλαμε σε ένα ιδιωτικό κέντρο που κάνει εξετάσεις για μεταβολικά νοσήματα. Τα αποτελέσματα βγήκαν αλλά αύριο θα μιλήσω με το νοσοκομείο να μου πουν αν ειναι εντάξει. Έχουν σταλεί και σε μας τα αποτελέσματα και από όσο μπορώ να γνωρίζω με τις τιμές αναφοράς που έχει είμαστε οκ, δηλ. δεν έχουμε πρόβλημα. Αλλά θα μιλήσω οπωσδήποτε με το νοσοκομείο γιατί εγώ δεν είμαι γιατρός,  Σε περίπτωση που βρεθεί ανεπάρκεια τότε ο γιατρός μας είπε ότι θα μας χορηγηθεί κρεατίνη. Περισσότερα θα γνωρίζω αύριο αν θες στείλε μου και προσωπικο μήνυμα για να σου δώσω το τηλ.μου. 

like0

Κρεατίνη

Εικόνα ΕΛΕΝΗ ΒΑΙΡΑΜΙΔΟΥ

Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα για την απάντηση,στην δική μας περίπτωση ο μικρός μας γεννήθηκε πολύ πολύ πρόωρος 25η εβδομάδα. Τώρα είναι 9 μηνών διορθωμένος και έχει μια γενικότερη κινητική καθυστέρηση για παράδειγμα δεν κάθεται ακόμα ανεξάρτητος. Οπότε ο παιδονευρολόγος συνέστησε κρεατίνη για την ενδυνάμωση μυαλού και σώματος .Εγώ παρ' όλα αυτά είμαι επιφυλακτική στην χορήγηση σκευασμάτων. Στην δική σας περίπτωση φαντάζομαι είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη αν μιλαμε για ανεπάρκεια κρεατίνης!

like0

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να λείπει η κρεατίνη

Εικόνα didyma1103

Οχι δεν κατάλαβες, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να λείπει η κρεατίνη, αυτό το κάναμε όπως σου έγραψα με εργαστηριακές εξετάσεις και αν οι εξετάσεις είναι εντάξει δεν θα κάνουμε τίποτα. Νευρολογικά είμαστε πολύ καλοί, όμως δεν μιλάμε ακόμα και έχουμε και κάποια αυτιστικά χαρακτηριστικά που κατά τη γνώμη του γιατρού είναι δευτερογενή λόγω της απουσίας λόγου. 

like0

Σχετικά με την κρεατίνη

Εικόνα Τάνια

Η κρεατίνη υπάρχει ήδη στο σώμα μας και γενικα την προσλαμβάνουμε από τις πρωτείνες (κρέας δηλ, γιαυτό και το όνομα). Έχει φανεί οτι εχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες και βοηθάει το μυαλό και τους μυς να δουλεύουν καλύτερα. Επίσης σε κάποιες έρευνες με παιδάκια που είχαν υποστεί εγκεφαλικό τραύμα βοήθησε στην θεραπέια τους.

(Sakellaris G, Kotsiou M, Tamiolaki M, Kalostos G, Tsapaki E, Spanaki M, Spilioti M, Charissis G, Evangeliou A. Prevention of complications related to traumatic brain injury in children and adolescents with creatine administration: an open label randomized pilot study. J Trauma 2006;61 (2):322-9.

Sakellaris G, Nasis G, Kotsiou M, Tamiolaki M, Charissis G, Evangeliou A. Prevention of traumatic headache, dizziness and fatigue with creatine administration. A pilot study. Acta Paediatr 2008;97 (1):31-4.)

Ίσως γιαυτό ο γιατρός σου είπε να το δόσεις. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι χειρότερη από μία βιταμίνη (και πιστεψέ με τα παιδιά μας περνουν συνθετικές βιταμίνες από παντού, χυμους , γάλατα, γιαούρτια). Θα μπορούσες να δοκιμάσεις για λίγο και να δεις αν βοηθάει. Νομίζω ότι δεν πρέπει να την δόσεις αν υπάρχουν θέματα με τα νεφρά, το συκώτι και αν το παιδί είναι ασθματικό. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ουτε ντεπόν δεν επιτρέπεται να δόσεις.

Δεν έχω δόσει στο δικό μου γιατί είναι άλλα τα θεματα μας αλλά του δίνω διαφορέτικα συμπληρώματα και κάποια τον έχουν βοηθήσει πολύ.

Ελπίζω  να βοήθησα,

Τάνια

like0

Σχετικά με την κρεατίνη

Εικόνα ΕΛΕΝΗ ΒΑΙΡΑΜΙΔΟΥ

Ευχαριστώ πολύ Τάνια για τις πληροφορίες, είμαι λιγάκι διστακτική με τα σημπληρώματα αλλά αν τον βοηθήσει έστω και λίγο θα ήμουν ικανοποιημένη!!! Ο μικρός μου γενήθηκε πολύ μικρούλης και έκανε εγκεφαλική αιμοραγία 4ου βαθμού.Και πάλι ευχαριστώ!!!!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.