Ζητάω πληροφορίες

Εικόνα eleni symeonidi

Καλησπέρα είμαι η έλενη κ έχω 2 παιδάκια τον Θωμά 3 παρά 2 μήνες και την Ιωάννα 8 μηνών. Ο γιος μου απο 1 1/2 χρ. άρχισε να κάνει κάποιο τικ. Έσφιγγε τα δόντια έτσι ξαφνικά αλλά όχι συχνά στην συνέχεια το έκανε πιο συχνά ειδικά όταν παρακολουθούσε κάποιο παιδικό πρόγραμμα με μουσικη.

Ρώτησα την παιδίατρο και μου προτεινε νευρολόγο. Η διάγνωση ήταν καθυστερημένη ανάπτυξη και συνέστησε εργοθεραπεία πράμα που δεν έκανα γιατι πιστεύαμε ότι με λίγη περισσότερη προσοχή στην διαπαιδαγώγηση θα προχωρούσε πράγμα που έγινε αλλά με λίγη καθυστέρηση.

Μίλησε στα 2 και κάτι και γενικά άρχισε να παίζει με διάφορα παιχνίδια αλλά είχε έφεση στους αριθμούς και στην μουσική στις 2 τελευταίες επισκέξης τις παιδιάτρου η γιατρός μας πρότεινε να πάμε τον μικρο σε αναπτυξιολόγο ...

Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά του μικρού μου με είχε προβληματίσει αρκετές φορές αλλά πιστευα ότι είναι θέμα χαρακτήρα του παιδιού έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού με την γιατρό αλλά η αναμονή με σκοτώνει ... ο μικρός μου απο τότε που άρχισε να μιλάει δηλ. απο τα 2  - 2 μιση πολλές φορές επαναλμβάνει την ίδια λέξη η πρόταση μέχρι να του πραγματοποιηθεί η επιθυμία αρνείται να πίάσει το κουτάλι για να φάεει μόνος του προτιμά να παίζει ότι ταίζει εμένα ή τα παιχνίδια του έχει εμονή με την μουσική μερικές φορές απομονόνεται και δεν με ακούει ειδικά όταν καταλαβαίνει ότι κάνει κάτι που δεν θέλω λέει συγκεκριμένες προτάσεις όταν χτυπάει ή αν του λέιπει ο μπαμπάς του ή άλλο αγαπημένο του πρόσωπο δεν του αρέσει να λερώνεται έχει φανταστική μ΄νημη σε φωτογραφίες με πρόσωπα και τα πάει πολυ καλά με τους αριθμούς και τα γράμματα κ με την μουσική (μουσική μνήμη) προτιμάει να παίζει με μεγαλύτερα παιδιά αλλά είτε να τα ακολουθεί ή να παίζει συγκεκριμένο παιχνίδι μαζί τους κα επίσης τα παιχνίδια που δεν τα καταφέρνει ή τα αποφεύγει ή νευριάζει 

το ξέρω ότι μιλάω υποθετικά αλλά καθώς δεν έχω κάποια διάγνωση ιατρού τα παιδιά μου τα λατρεύω όπως και ότι κ να κάνουν και θέλω να τον βοηθήσω... αλλά ανυσηχώ και δεν έχει τύχει σε κάποιον απο  το κοντινό μου περιβάλλον για να με στηρίξει και να μου πει κάτι άλλο απο το να μην ανυσηχεις....

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σχόλια

Πληροφοριες σχετικά με τι?

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ο δικος μου ειναι στο φασμα του αυτισμου με καλα στοιχεια, το προβλημα εστιαζεται κυριω στη χρηση του λογου και στην κατανοηση του λογου χωρις να υπαρχει νοητικη στερηση, υπαρχουν καποιες εμμονες σε σχεση με το φαι, την ταξη, την καθαριοτητα καποι αιθητηριακα πχ καθε που πλησιαζει ο χειμωνας μας βγαινει η ψυχη να συνηθησει οτι τελος τα κοντομανικα, θα φοραμε μακρυμανικα, και καθε καλοκαιρι το αντιστοιχο, επισης με τις υφες των υφασματων, λατρευει τα παπουτσια του (ευτυχως δεν εχει κολλημα με συγκεκριμενο ζευγαρι, αλλα τα παπουτσια γενικα) και δεν θελει να εχουν το παραμικρο ψεγαδι επισης να του τα αγγιζει καποιο παιδακι, μονο οι μεγαλοι, γιατι τα παιδακια χαλανε πραγματα. Η λιστα μας ειναι μεγαλη, αλλα προχωραμε καλα και προσαρμοζεται ευκολα αν ξερεις να τον χειριστεις. 

Δεν ξερω τι πληροφοριες ζητας, δεν μπορει κανεις απο μας να σου πει αν συμβαινει κατι στο παιδακι σου, η αληθεια ειναι οτι καποια που περιγραφεις παραπεμπουν σε στοιχεια Αsperger*, ετσι οπως τα αντιλαμβανομαι εγω, χωρις να αυτο να σημαινει κατι.. Αυτο θα το μαθεις απο καποιον ειδικο.

* Το σύνδρομο 'Ασπεργκερ παρουσιάζεται στον Οδηγό διαταραχών του NOESI.gr.
Δείτε ακόμη το άρθρο: "Αυτισμός, 'Ασπεργκερ, "αυτιστικά στοιχεία": Τι είναι και τι σημαίνουν αυτές οι διαγνώσεις".

like0

Κι ο δικός μου είχε στοιχεία...

Εικόνα Τάνια

...Κάποιες 'παράξενες' συμπεριφορές (ο χορός του είναι πολύ περίεργος), μειωμένη βλεματική επαφή, είναι πολύ καλός για την ηλικία του σε σχήματα και κατασκευές, οι πρώτες του λέξεις ήταν από το κομπιούτερ και ήταν στα αγγλικά (μετά ήρθαν τα ελληνικά και δεν μιλάμε αγγλικά στο σπίτι). Η διάγνωση στα 2.5 ΔΑΔ με στοιχεία αυτισμού.

Αλλά αυτό που ήταν σίγουρο είναι ότι επείδη το ψάξαμε, με παιχνίδι, με δίαιτα, με κάποια συμπληρώματα και με ειδική αγωγή και λόγοθεραπεία (εμείς μιλήσαμε κανονικά στα 3-3.5) ο μικρός πάει πολύ καλά, και πλέον ακόμα και οι γιατροί δεν ξερουν αν είναι στο φάσμα η όχι. Πρόσφατα χάσαμε και την διάγνωση ΔΑΔ (στο φάσμα αυτισμού) και έγινε ειδική διαταραχή λόγου.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αν ο μικρός σου είναι αρκετά λειτούργικος χωρίς να έχεις κάνει τίποτα, με λίγη βοήθεια θα ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες που έχει και στην τελική αυτό έχει σημασία. Και όλα αυτά για να μπορέσουν να ζήσουν πιο εύκολα στην κοινωνία που ζούμε να είναι χαρούμενα και να κάνουν αυτά που αγαπούν.

Όποια και να είναι η διάγνωση προσπάθησε να μην σε πάρει από κάτω. Εδώ όλοι τα έχουν περάσει  και θυμάμαι μια μαμά που μου είχε πει όταν είμουν κι εγώ χάλια και αγχωμένη :'Από δώ και πέρα μόνο καλά πράγματα θα βλέπεις απο τον μικρό σου'. Και είχε τόσο δίκιο.

Σας εύχομαι τα καλύτερα

Τάνια

like0

 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αρχικά

Εικόνα eleni symeonidi

Θα ήθελα να πω οτι οι πληροφορίες που ζητάω είναι γενικές κ όχι συγκεκριμένες γιατί μόλις τώρα άρχισα να ψάχνω κ να ρωτώ σχετικά με το αυτισμό γιατί τόσο καιρό έβλεπα κατι στο παιδι μου που δεν μου κολλαγε κ το απέδιδα στον χαρακτήρα του η όταν μου ελεγαν οι άλλοι γνωστοί συγγενείς ειτε θυμωνα γιατί στα ματια μας το παιδι μας είναι τελειο η έλεγα να του δώσω χρονο γιατί όπως είπα έβλεπα οτι υστερουσε σε μερικα αλλά σε αλλά είναι μπροστά έχει εμμονές κατα διαστήματα με διαφορετικά πραγματα με κλασικές αξίες την μουσική σιχαίνεται να λερώνεται δεν πιάνει με τίποτα φαγητο με το χερι  μπισκότο ψωμι η γενικά γλυκά δεν έχει ενδιαφερθεί καθόλου να δοκιμάσει... Κ όταν είναι με αλλά παιδιά στην παιδικη χαρά θα παίξει λίγο μπάλα μαζί τους ίσως αλλά γενικά ζητάει παρέα μεγαλύτερων παιδιών η οικιών ανθρώπων του την γιαγιά του η τον νονό του στον οποίο έχει λατρεία  η θα φεύγει μετα απο λίγο κ θα κανει βόλτες μόνος του η θα βρει κάτι να ασχοληθεί 

Το ξέρω οοτι πρόβλημα κ να υπαρχει είναι το παιδι μου το λατρεύω απλα θέλω να το βοηθήσω να είναι χαμογελαστό κ χαρούμενο αλλά ανυσηχω φρικτά για την αντιμετώπιση που μπορεί να έχει απο τους αλλους...

Εγώ σαν παιδι είχα δυσλεξία την οποία δεν διέγνωσαν οι δάσκαλοι μου αλλά η μητέρα μου κ ο αποκλεισμός που είχα φαει απο τα αλλά παιδιά την θυμάμαι ακόμη που έχω φτασει 33 χρ. Δεν το θέλω αυτό για τυο παιδι μου

Και μια ακόμη ερώτηση την τέταρτη θα πάμε στην γιατρό δεν ξέρω αν θα βγάλει διάγνωση άμεσα αλλά αν μου πει οτι όντως έχει Asperger ( γιατί κ εγώ αλλά κ ο άντρας μου αυτό φοβόμαστε )  να αρκεστω σ αυτό η να το ψαξω και άλλο  σ άλλον γιατρό ????? Κοινώς θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος να τα βάλω όλα σε μια σειρα...

Ευχαριστώ παρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.

like2

Σε αυτές τις ηλικίες δεν βγάζουν ευκολα συγκεκριμένη διάγνωση

Εικόνα Τάνια

...ειδικά για αυτισμό και συναφή γιατί τα παιδιά αναπτύσονται με διαφορετικούς ρυθμους. ΄Το ασπεργκερς ειδικά από ότι ξερω κατα τα 6-7 φαίνεται καθαρά. Θα σου πουν για 'στοιχεία αυτισμου' ίσως ή ΔΑΔ. Θα καταλάβεις αν το είδαν το παιδάκι σου αρκετά. Θα πάρουν βασικα από εσένα πληροφορίες και ιστορικό και θα το ρωτήσουν πραγματα η θα του δείξουν εικόνες.

Και ο άντρας μου είχε δυσλεξία (και τα 2 του αδέρφια) και γενικά προβλήματα με τον λόγο και κάποιες αόριστες έννοιες. Επίσης κεκεδίζει και το ξεκίνησε και ο μικρός μου τώρα. Δυστυχώς τα γονίδια μας μεταφέρονται και στα παιδιά μας αλλά όπως είπες δεν σε βοήθησαν τότε (ουτε και τον αντρα μου 35 χρονων τωρα). Γιαυτό είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας εκει που δυσκολευονται  για να μην αισθανθουν και αυτά μόνα τους. 

Δες τι θα σας πει ο γιατρός αλλά εγώ πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει η θεραπευτρια του παιδιού (λογο, εργο, ειδική αγωγή ότι χρειαστεί να κάνει). Αν τα πηγαίνει καλά και βρει τα κουμπια του θα δεις θαυματα ακόμα και σε αυτά που τον δυσκολεύουν. 

Περίμενε να δεις τι θα σου πουν και αποφασίζετε μετά τι θα κάνετε. Οτι αλλό θες στείλε μου ενα μειλ για να στο απαντήσω

Τάνια

 

like0

Μην ανησυχείς

Εικόνα didyma1103

Αχ ο μικρούλης σου έχει κάποιες από τις ιδιοτροπίες που έχουν τα δίδυμα αγοράκια μου που είναι 3.5 με τη διαφορά ότι δεν μιλάνε. Δεν τους αρέσει να λερώνονται, έχουν εμμονές αλλά δεν μπορούν να τις εκφράσουν πάντα οπότε δεν τις διαιωνίζουν, νευριάζουν με παιχνίδια όταν κάτι δεν τους κάθεται καλά. Έχουν επίσης θέμα με τα ρούχα όπως ο μικρούλης της Αλεξάνδρας τους αρέσουν τα βαμακερά ως επι το πλείστον,  οι φόρμες το χείμωνα, δεν θέλουν κουμπιά. δεν φοράνε το μπουφάν τους και δεν συμπαθούν καθόλου το νερό. Αυτά σε γενικές γραμμές, μπορεί να έχουμε κι άλλα αυτά θυμήθηκα τώρα. Εμείς ακόμα δεν ξέρουμε αν είμαστε στο φάσμα γιατί έχουν ένα μεγάλο ατού είναι πολύ επικοινωνιακά και έχουν πάρα πολύ καλή βλεμματική επαφή. Σε μας δηλ. τα πράγματα ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Πάντως σφού το μικρό σου αγοράκι έχει ξεκινήσει να μιλάει και μάλιστα κάνει και προτάσεις χωρίς να ηχολαλεί θεωρώ ότι θα τα πάει περίφημα. Τα παιδιά γενικά σε αυτές τις ηλικίες έχουν εμμονές και δεν τους αρέσουν γενικά οι αλλαγές. Πχ όπως γράφει η φίλη μου
Αλεξάνδρα να πάνε από τα καλοκαιρινά στα χειμωνιάτικα ρούχα δηλαδή δεν είναι ΟΛΕΣ οι ιδιοτροπίες που έχουν τα παιδάκια αυτισμός μην τρελλαθούμε. κιόλας! Συμφωνώ με την Τάνια ότι είναι πολύ μικρός για να βγει διάγνωση, πάντως εγώ στη θέση σου δεν ια ανησυχούσα. Μακάρι να μιλούσαν οι μικροί μου και ας είχαν και ιδιοτροπίες. Όσο για το τι θα αντιμετωπίσει το παιδάκι σου όταν μεγαλώσει, είμαι σίγουρη ότι θα βρει φίλους που να ταιριάζει. Το γεγονός ότι του αρέσει να παίζει με μεγαλύτερα παιδιά δεν είναι κακό. Εδώ τα παιδάκια τα δικά μου δεν ξέρουν ακόμα να παίζουν καλά καλά. Δεν σου λέω να μην το ψάξεις αλλά να μην ανησυχείς πολύ. 

like0

 Άλλη μια μέρα έμεινε για το ραντεβού

Εικόνα eleni symeonidi

Κορίτσια ευχαριστώ άλλη μια μέρα έμεινε για το ραντεβού..... Μακάρι να μην είναι τίποτα αν και να έχει πρόβλημα μικρο ή μεγάλο το μόνο που με νοιάζει είναι να μην σταματήσει να είναι χαμογελαστό και χαρούμενο παιδάκι... Καλή τύχη και δύναμη σε ολους μας.

like0

Τελικά τι σας είπαν?

Εικόνα Τάνια

Πήγατε στο ραντεβού? Τι σας είπαν

Τάνια

like0

Καλησπέρα και μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας

Εικόνα eleni symeonidi

Καλησπερα μετα απο μεγάλο διάστημα απουσιας... τελικα ο γιοσ μου εχει δαδ υψηλης λειτουργικοτητας με καλη διαγνωση  πηραμε και διαγνωση απο το αγ. σοφια (το οποιο συστηνω ανεπιφυλακτα ) κ ξεκιναμε εργοθεραπεια ψυχολογο για 2 χρονια και βλεπουμε  το αισθανομαι οτι στο τελος ολα καλα θα πανε και οτι σαφως υαπρχουν πολλη χειροτερα ... και πραγματικα χαρας στο κουραγιο σας αλλα ... εχω μεγαλη στεναχωρια και νοιωθω απαισια .... και ανυσηχω για το κατα ποσο το παιδακι μου θα καταλαβαινει τις διαφορες σε σχεση με τα αλλα παιδια αν θα τον στρεσαρουν οι ψυχολογοι κλπ.. και βασικα με εχει ενοχλησει να μου λενε ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν να κανουν με αυτισμο οτι δεν ειναι τιποτα ....  και οτι ολα καλα κλπ  και οτι δεν ειναι κατι τρομερο....ειναι τραγικο να μπορει να σε καταλαβει μονο ενας ανθρωπος ο οποιος περναει τα ιδια με σενα... που πηγε η κατανοηση ??? και βασικα να μην καθονται να ακουσουν αναλυτικα τις ανυσηχιες σου και τις φοβιες σου κ εσεις ετσι αισθανεσται η εγω αντιδρω υπερβολικα ....

σας ευχαριστω κ καλη μας δυναμη ...

like0

Καλημέρα Ελένη, βλέπω ότι έχεις μεγάλη αγωνία

Εικόνα marinarium

Επειδή βλέπω ότι έχεις πολύ μεγάλη αγωνία σκέφτηκα ότι ίσως σε βοηθήσει να σου πω ότι και εγώ όταν πήρα για πρώτη φορά τη διάγνωση -που ήταν ίδια με αυτή του γιου σου- ένοιωθα ότι δε με χωράει ο τόπος και έψαχνα να βρω μια ομάδα γονέων με ανάλογα θέματα να ενταχθώ. Για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις κάτι τόσο καινούργιο και δύσκολο πρώτα απ'όλα πρέπει να είσαι εσύ καλά και να έχεις τα ψυχικά αποθέματα, γι'αυτό προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που μπορούν αν όχι να καταλάβουν αλλά να σε ακούσουν. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο αλλά είναι πολύ σημαντικό. Όταν θα καταλαγιάσουν όλα αυτά που αισθάνεσαι θα δεις πιο καθαρά. Και να θυμάσαι ότι το παιδί έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης αρκεί εσύ να το πιστέψεις και να το παλέψεις.

Σου εύχομαι καλή δύναμη
Μαρίνα

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.