Ανήκε τελικά σε κάποιο σύνδρομο???

Εικόνα kiki meli

Καλησπέρα σας! Ο λόγος που με κάνει να γράψω στο βιολόγιο είναι για το παιδάκι της αδερφής μου - 37 ετών - η οποία το έχασε στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης. Ενώ η ιστολογική λέει ο γυναικολόγος ότι είναι εντάξει, στην τελική παθολογοανατομικη διαγνωση του εμβρύου έγραφαν τα εξής:

  • Άρρεν ανώριμο έμβρυο 20+6/40 εβδομάδες με σωματομετρικές παραμέτρους αντιστοίχουσες στην ηλικία κύησης, χωρίς συγγενής διαμαρτίες της διάπλασης.
  • Εξωτερικά χαρακτηρστικά: Σχετικά μεγάλο φίλτρο, μικρογναθισμός, οριακά χαμηλή πρόσφυση ώττων και ήπια ραιβοιπποποδια.
  • Νορμοβαρους πλακούς
  • σχεδον επιχείλια πρόσφυση ομφάλιου λώρου
  • Αλλοιώσεις ενδαμνιακής λοίμωξης
  • Στοιχεια περιφερικης παρακεντρικης αποκολλησης

Αναρωτιεμαι αν τα εξωτερικα χαρακτηριστικα του εμβρυου δειχνουν οτι υπηρχε καποιο προβλημα, οτι ειχε καποιο συνδρομο... και για αυτο απεβαλλε η αδερφη μου... Η συλληψη ειχε γινει με εξωσωματικη γονιμοποιηση, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο...

Η αποβολή εγινε με την ρηξη υμενων και ο γιατρος ειπε οτι ουτε καν περιδεση δεν προλαβαιναν να κανουμε...

Ευχαριστω!!!

Σχόλια

Καλύτερα να ρωτήσετε τον γιατρό

Εικόνα Τάνια

Αν έχει γίνει καρυότυπος θα γίνει ελεγχος για τα πιο συχνά συνδρομα. Αυτά που γράφει στα εξωτερικά χαρακτηριστικά θα μπορουσαν να είναι σημάδια για κάποιο συνδρομο σε ένα ετοιμόγεννο παιδάκι, αλλά δεν ξέρω επείδη ήταν προωρο αν αυτά υπαρχουν σε αυτήν τη φάση της κύησης.

Αυτό που από ότι φαίνεται επαθε η αδερφή σου είναι ενδοαμνιακή μολύνση, δηλ. μολυνση στο αμνιωτικό υγρό που πολλές φορες οδηγει σε αποβολή. Δεν φταίει σε κάτι, δυστυχώς αυτά συμβαίνουν (αυτο θα μπορουσε να συμβεί σε αμνιοκέντιση ας πουμε) η απλά τυχαία. 

Αυτό που ξερω σιγουρα είναι οτι η αδερφή σου εχασε ενα παιδί και θα χρειαστεί να την στηριξετε και να την αφήσετε να πενθήσει. Γιαυτήν και τον αντρα της ήταν το παιδί τους και όχι μια εγκύμοσηνη, και το ειστε καλά θα κάνετε αλλό δεν το φέρνει πίσω. Το ξέρω γιατί κι εγω αναγκαστηκα να κάνω διακοπή κύησης στο πρώτο μου, την Λυδία μου, στις 21 βδομάδες λόγο ανωμαλίας των νεφρών και τα άκουσα και εγώ όλα αυτά αλλά για μένα ήταν και είναι το παιδί μου

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, και σας ευχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα.

Τάνια

like1

Μα κάθε είδους στήριξη και ευχή μας κάνει καλό!

Εικόνα kiki meli

Μα κάθε είδους στήριξη και ευχή μας κάνει καλό... ευχαριστώ!

Αυτές τις εξετάσεις της έδωσαν...απλώς τρελαίνομαι ότι μπορεί να χάσαμε το παιδάκι μέσα από τα χέρια μας! Δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτό! το μόνο που θα παρηγορούσε ελάχιστα εμένα προσωπικά, θα ήταν να το χάναμε επείδη δεν θα ήταν γερό παιδάκι... και όχι επειδή π.χ. δεν θορυβήθηκε ο γιατρός της από την πρώτη μέρα που είδε η αδεφή μου λίγα υγρά... (ξεκίνησε να έχει λίγα υγρά 4 ημέρες πριν της το πάρουν) η αδερφή μου και ο γαμπρός μου το παλεύουν... ήταν ότι πιο οδυνηρό και για τους δυο! Να δω πότε θα γυρίσει αυτή η τύχη τους και επιτέλους να γίνουν γονείς που το θέλουν τόοοοοσο πολύ!

Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές και την απάντηση...

like0

Λυπάμαι πολύ!!!

Εικόνα didyma1103

Λυπάμαι πολύ!!! Η απώλεια είναι μεγάλη!!! Η αδερφή σας χρειάζεται στήριξη αλλά θα τα καταφέρει! Έχασα κι εγώ το πρώτο μου παιδάκι (ήμουν 37 ετών) αλλά στο τρίτο, ήταν παλλίνδρομη κύηση. Στον ιστολογικό έλεγχο δεν βρέθηκε κάτι! 

Στην επόμενη κύηση (38 και κάτι) όπου έκανα τα αγοράκια μου γέννησα πρόωρα, τέλος έβδομου και όλα πήγαν καλά! Τι συνέβη? Έσπασε ο σάκκος.

Είχα κάνει προγεννητικό έλεγχο και ήταν εντάξει. Όμως παρόλα αυτά τα αγοράκια μου, τώρα 3μιση ετών, έχουν αναπτυξιακή καθυστέρηση, δεν έχουν λόγο χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα τι τρέχει, παρότι το ψάχνουμε πάρα πολύ.

Και οι δύο κυήσεις δεν ήταν με εξωσωματική. Στην εξωσωματική δεν γνωρίζω τη διαδικασία. 

Φαντάζομαι η αδερφή σου θα έκανε προγεννητικό (άμνιο, καρυότυπο)

Φαντάζομαι ο γιατρός σας θα μπορέσει να σας εξηγήσει. 

Λένε ότι η φύση διώχνει ότι δεν είναι βιώσιμο αλλά και σε αυτό δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτος. 

Κουράγιο και καλή δύναμη! 

like1

Κρίμα, μία ψυχή πήγε όμως στον ουρανό

Εικόνα Maria Iannari

ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΗΓΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΑΓΓΕΛΟΥΝΙ"

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.