Νοητική υστέρηση με ΔΝ 30, επίδομα, Επιτροπή ΚΕΠΑ

Εικόνα Tinajazz

Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Το κείμενο αυτής της ανάρτησης έχει διαγραφεί από τον συντάκτη του.

Σχόλια

Νοητικη στερηση και ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Χρειαζεσαι την γνωματευση δημοσιου νοσοκομειου .

Πηγαινε σε ΚΕΠΑ της περοχης σου και παρε μια αιτηση.

Αν εχεις αποριες ρωτα μας εδω.

like0

Εμείς πήραμε τη γνωμάτευση από την ΕΘΜΑ του Παίδων

Εικόνα Ελένη

Εμείς πήραμε τη γνωμάτευση από την ΕΘΜΑ του Παίδων [τι είναι η ΕΘΜΑ;]. Δε γνωρίζω αν εσείς μπορείτε όμως, λόγω του ότι το παιδί είναι άνω των 14. Ίσως να πρέπει να το δει γιατρός για ενηλίκους, δεν ξέρω... Στη δική μας γνωμάτευση όμως, ως εξέταση είχαμε κι εμείς μόνο το WISC που του έκαναν εκεί. Στον αυτισμό δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Θα σας τα πει κι ο γιατρός όμως αυτά...

Θέλει υπομονή, καλό κουράγιο!

like0

Για το ΚΕΠΑ, έχουμε πολύ μέλλον ακόμα

Εικόνα Ελένη

Εμείς καταθέσαμε τα χαρτιά το Σεπτέμβριο, οπότε έχουμε πολύ μέλλον ακόμα. Γύρω στους 9 μήνες ΄παίρνει να σε ειδοποιήσουν για να περάσεις επιτροπή, απ' ότι έχω μάθει. Σε κάποια ΚΕΠΑ ίσως είναι κάπως πιο σύντομα.

Απ' τη στιγμή που έχετε κάνει ένα σωρό εξετάσεις μπορείτε να τις προσκομίσετε. Δεν είναι απαραίτητο να δείχνουν κάτι. Μερικές γνωματεύσεις βγαίνουν δια της εις άτοπον απαγωγής. (Αφού η τάδε εξέταση είναι καθαρή πάει να πει ότι δεν είναι αυτό, αφού η δείνα εξέταση είναι καθαρή δεν είναι ούτε το άλλο, άρα μας μένει το τρίτο.) Απ' ότι φαίνεται στη δική σας περίπτωση δεν έχουν καταλήξει κάπου οι γιατροί. Αν όμως το παιδί είναι στο 30% σύμφωνα με το WISC (θα το διαπιστώσει και η επιτροπή αυτό) το παιδί θα πάρει το επίδομα. Απλά θ' αργήσετε κάπως. Νομίζω ότι τα χαρτιά που έχετε φτάνουν. Ρωτήστε όμως και το γιατρό που θα σας παραπέμψει, αυτός θα ξέρει σίγουρα καλύτερα.

like0

ΚΕΠΑ κι αίτηση

Εικόνα Γιάννης_1970

Οταν κανετε την αιτηση στο ΚΕΠΑ βαλτε ως ΠΡΩΤΟ λογο αιτησης την παροχη επιδοματος απο την Προνοια κι οχι καποιον αλλο. Ως 2ο βαλτε εφορια. Εγω τα εβαλα αντιθετα χωρις να ξερω αν εχει σημασια. Αλλα στον υπολογιστη τους φαινοταν μονο η εφορια και ως παρατηρηση το επιδομα προνοιας. Και οι αιτησεις με λογο την εφορια πανε πολυυυυυ πισω χρονικα. Στην Αθηνα καναμε 16 μηνες για ραντεβου!!! Απο Ιουλιο 2012 σε Οκτωβριο φετος....

like0

Kαλησπέρα ξανά!!!

Εικόνα Tinajazz

/

like0

Επαναξιολόγηση ΚΕΠΑ

Εικόνα Σοφία Δημητρίου

Καλησπέρα, ο γιος μου πέρασε ΚΕΠΑ τον Οκτώβριο του 2012 με ισχύ έως το 2014 , χαρακτηρίστηκε η αναπηρία του πάνω απο 80%, λόγω ηπατικής κίρρωσης από μεταβολικό νόσημα αδιευκρίνιστο και νοητική υστέρηση, νοημοσύνη κάτω του 40%. Ξέρετε αν θα ξαναπεράσει ΚΕΠΑ ? και υποστεί πάλι όλη την ταλαιπωρία ? Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων.

like0

ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Το ποσοστο αναπηριας το δινει το ΚΕΠΑ βασει του κανονισμου ΕΚΠΥ που ισχυει.

like0

Επαναξιολόγηση ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Θα πρεπει να ξαναπερασει παλι.

Αυτη τη φορα, για καποα νοσηματα, η αποφαση βγαινει εφ' ορου ζωης.

Δες σχετικη αναρτηση.

like0

3 μήνες, εμένα μου είπαν 1 (προς γιαννης 1970)

Εικόνα Tinajazz

3 μηνες??? Εμενα μου ειπε ο κυριος στο ΚΕΠΑ ελα σε εναν μηνα... λες να μου παρει 3??? Παντως στην Προνοια κατεθεσα τα δικαιολογητικα με την αποφαση της 5ετιας και εχει ξεκινησει να τρεχει, μου ειπανε οτι θα πληρωθω τον αυγουστο... Και αν παρω το επ' αοριστον μου ειπαν ή το πας στην Προνοια τωρα, η περιμενεις να ληξει η 5ετια και το πας μετα, ο,τι θες...

Παλι καλα που δεν θα καθυστερησει η πληρωμη... αλλα και 3 μηνες... δεν θα αντεξω το αγχος μεχρι τοτε... πολυ αγχος για το αν θα μου το αλλαξουνε ή οχι... για να δουμε...

like0

Επαναξιολόγηση ΚΕΠΑ

Εικόνα Σοφία Δημητρίου

Μηπως ξερετε αν επειδη στην αποφαση αναγραφεται νοητικη καθυστερηση κατω του 40% αν ανηκουμε στη βαρια νοητικη καθυστέρηση, ωστε να ανηκουμε στις 43 παθησεις για να βγει η αποφαση επ' αόριστο?

Σας ευχαριστω

like0

Νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητή κ. Σοφία :)

Για να σας βοηθήσω να το καταλάβετε. Η νοητική υστέρηση είναι ένας δείκτης (σκορ, αποτέλεσμα) σε τεστ που ονομάζουμε τεστ νοημοσύνης. Δεν είναι ποσοστό αλλά αποτέλεσμα (νούμερο). Το 40 σημαίνει ότι ο δείκτης νοημοσύνης είναι 40, όταν το φυσιολογικό είναι μεταξύ του 80 και 120. 

Στον Οδηγό διαταραχών (www.noesi.gr/book/syndrome) έχω ανεβάσει την κλίμακα για τους δείκτες νοημοσύνης. Δείτε το άρθρο: Νοητική υστέρηση (καθυστέρηση). Εκεί θα δείτε ότι ανάλογα με τη βαρύτητά της, η νοητική υστέρηση ταξινομείται ως εξής:

  • Ήπια: ΝΠ από 50-55 έως 70,
  • Μέτρια: ΝΠ από 35-40 έως 50-55,
  • Σοβαρή: ΝΠ από 20-25 έως 35-40,
  • Βαριά: ΝΠ κάτω από 20 ή 25
    (ΝΠ : νοητικό πηλίκο ή αλλιώς δείκτης νοημοσύνης)

Επομένως νομίζω ότι ίσως είναι στη σοβαρή που νομίζω ότι για λόγους πρόνοιας (π.χ. επίδομα) πηγαίνει προς τη βαριά. Νομίζω ότι ίσως δικαιούστε επ' αόριστον αν κάνετε αίτημα επανεξέτασης (του φακέλου) για το επ' αόριστο. Μη περάσετε από Επιτροπή ξανά το παιδί όμως.

like0

Βαριά νοητική υστέρηση (ΔΝ) 53 WISC-III

Εικόνα FRANTZESKA SEIMIRI

Πέρασε ο γιός μου από τα ΚΕΠΑ καί τού δώσανε 35% αναπηρία (φοιτά σε ειδικό σχολείο ΘΕΟΤΟΚΟΣ*). Πήρε απαλλαγή από τόν στρατό. Τί δικαιώματα έχει; Πώς θά ζήσει αυτό τό παιδί;

* Το ΘΕΟΤΟΚΟΣ παρουσιάζεται στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr στη σελίδα εδώ.

like0

Επίδομα πρόνοιας

Εικόνα NIKH ΒΟΥΤΕΝΙΩΤΟΥ

Η κορη μου περασε απο τα ΚΕΠΑ και με διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη της εδωσαν ΠΑ 90% με Δεικτη Νοημοσυνης 45, επ' αοριστον και με αρνητικη για συνοδο επειδη δεν εχει κινητικη αναπηρια.

Ακουσα πως ο αυτισμος εντασσεται στην βαριά νοητικη υστέρηση, συμφωνα με υπουργικη αποφαση που αγνοω.

Μηπως γνωριζετε τι επιδομα δικαιουται και εαν διαφοροποιειται απο την διαταξη που προβλεπει για την βαριά νοητικη στερηση και ΔΝ <30?

Επισης δεν ειναι παραδοξο να της δινουν ΠΑ90% και να αρνουνται την αναγκαιοτητα συνοδου?

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.