Ψάχνουμε ομαδικό πρόγραμμα για Σαββατοκύριακο (Αθήνα)

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Η Φένια είναι ενα πολύ κοινωνικό παιδί που λόγω των μαθημάτων της (λόγο, έργο κ.λ.π.) μόνο στο σχολείο βρίσκεται με παιδιά. Ψάχνουμε για μια ομαδική δραστηριότητα για σαββατοκύριακο όπως άθληση, χορός για να έρχεται σ επαφή με άλλα παιδιά και να διασκεδάζει. Μένουμε Αθήνα. Μήπως ξέρει κάποιος κάποια τέτοια δράση;

Τι έχει καταφέρει η Φωτεινή Ειρήνη μέχρι τώρα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ανήρτησα κάτι. Τώρα όμως αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω γιατί διαβάζοντας τις μέχρι τώρα αναρτήσεις μου και βλέποντας την εξέλιξη της κόρης μου, θέλω να δώσω όσο κουράγιο μπορώ σε γονείς που ξεκινάνε τώρα τον ίδιο αγώνα.

Πρώιμη ήβη

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Θα ήθελα να ρωτήσω για την πρώιμη ήβη. Η κόρη μου 8,5 ετών παρουσίασε πρώιμη ήβη. Η ενδοκρινολόγος συνέστησε αναστολή περιόδου γιατί είναι αρκετά μικρή ακόμα αλλά αυτό που με απασχολεί είναι μήπως η αναστολή ή όχι της περιόδου έχει αντίκτυπο στην όλη εξέλιξη του παιδιού. Μήπως, δηλαδή, αυτό μπλοκάρει κατα καποιο τρόπο την εξέλιξή της τώρα που κάνει μεγάλα βήματα στην ομιλία. Μήπως πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ή όχι?

Αν μπορει κάποιος ειδικός να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα. 

Επαναξιολόγηση απο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Καλημέρα. Έχω πολύ καιρό να γράψω γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Τώρα όμως τα κατάφερα και να'μαι. Αγανακτισμένη για ακόμα μια φορά. Η κόρη μου, 6,5 χρονών τώρα έχει 2 διαγνώσεις. Η πρώτη απο δημόσιο φορέα που λέει ΔΑΔ και η άλλη από ιδιώτη γιατρό, πάρα πολύ γνωστό η οποία λέει σφαιρική καθυστέρηση αλλά όχι στο φάσμα.

Αγωνία για το δημοτικό σχολείο

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Καλημέρα. Πριν μερικές μέρες επισκεφθήκαμε το ειδικό δημοτικό σχολείο στο οποίο θα πάει η κόρη τον Σεπτέμβριο. Όλοι, ανεξαιρέτως, από τον διευθυντή έως τους δασκάλους μας φάνηκαν εξαιρετικοί άνθρωποι, κατηρτησμένοι, έμπειροι.

Συμπαράσταση, αγάπη και κατανόηση

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Το Σάββατο ήταν μια κουραστική μέρα. Τα παιδιά ήταν και τα δύο στο σπίτι με αποτέλεσμα οι φασαρίες,οι τσακωμοί και οι φωνές να δίνουν και να παίρνουν. Δεν προλαβαίναμε να σταματήσουνε έναν τσακωμό ξεκινουσε ο επόμενος.Βγήκαμε μια μικρή βόλτα για να ηρεμήσουν. Μόλις επιστρέψαμε ξανά τα ίδια. Πάνω που ήμουν έτοιμη ή να βάλω τις φωνές ή τα κλάμματα (για να εκτονωθώ κάπως) άκουσα τον άντρα μου να λέει με απόγνωση "Σταματήστε λίγο ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ". Τρομοκρατήθηκα. Αν ο άντρας που είναι πιο ήρεμος πιο ψύχραιμος απο εμένα "λυγίσει" τι θα γίνει?

"Ειδικό" Σχολείο ή "γενικό" με τη βοήθεια συνοδού

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Καλημέρα. Χτες περάσαμε από εξέταση από τα ΚΕΔΔΥ για να δουν το παιδί και να μας πουν αν θα πάει σε ειδικό σχολείο ή γενικό με την βοήθεια συνοδού. Μας είδαν 3 γλυκύτατες γυναίκες νηπιαγωγός, παιδοψυχολόγος και αναπτυξιολόγος. Μας είπαν αυτό ακριβώς που περιμέναμε ότι το παιδί χρειάζεται ειδικό σχολείο. Αυτό που δεν είχαν αποφασίσει ήταν αν θα πάει νηπιαγωγείο πάλι ή δημοτικό. Τέτοια σχολεία υπάρχουν 2-3 στην Αθήνα, στο Γουδί, στον Κολωνό και στην Καισσαριανή. Τώρα αναριωτιέμαι εγώ, τόσα παιδια από όλη την Αθήνα είναι δυνατόν τόσα λίγα σχολεία;

Μήπως φταίει η νάρκωση για την ΔΑΔ?

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Η κόρη μου σήμερα είναι 5,7 ετών. Γεννήθηκε με ραιβοιπποποδία δηλ. εντελώς στραβά πέλματα.Γύριζαν προς τα μεσα και πάνω. Από 2 ημερών της βάλαμε γύψους από τους μηρούς ψηλά μέχρι τα δάχτυλα. Στους 3.5 ΜΗΝΕΣ χειρουργήθηκε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να βελτιωθεί αλλιώς. Αν δεν κάναμε το χειρουργείο το παιδι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει.Μετά ξανάβαλε γυψους καικατόπιν ναρθηκες.Η μικρή μου κατάφερε να ΣΤΑΘΕΙ στα πόδια της 2,5χρονών περίπου.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.