Υποτονία στο παιδί μου 5,5 ετών

Εικόνα Anonymous

Γεια σας, το παιδί ειναι 5,5 ετών και έχει ελαφριά υποτονία. Πρακτικά είναι σε όλα τα αναπτυξιακά οροσιμα λίγο πιο πίσω αλλα πάνταμέσα στα κατώτατα όρια του φυσιολογικου. Αυτό συμβαινει λόγω της αδρής και λεπτης κινητικότητας και όχι κάποιας νοητικής-νευρολογικης δυσλειτουργείας. Κανουμε σχεδόν δυο χρόνια εργοθεραπεία και το τελευταιο εξαμηνο και λογοθεραπεια, τα αποτελεσματα ειναι ορατά και σημαντικά με τεραστια αλματα προοδου. Μπορεί να γράφει χρησιμοποιοντας τα τρια δαχτυλα απλως χρειάζεται λιγο περισσοτερο χρόνο, μπορεί να τρέχει απλως δεν είναι τόσο γρηγορος, μπορει να ντυθεί ίσως λιγο πιο αργα απο οτι ενα παιδι της ηλικιας του, στην ομιλια δεν λεει καποια γραμματα οπως το "ρ" αλλα η λογοθεραπεθτρια θεωρει οτι μεχρι τον οκτωβριο θα εχι λυθει η γλωσσα του.

Το θέμα μου ειναι το εξης, φέτος είναι να παει στην πρωτη ταξη, αναρωτιεμαι αν ειναι καλυτερα να επανλαβουμε το νηπιαγωγειο σκεπτομενη οτι δινοντας του εναν χρονο ακομα θα ειναι πιοο"ετοιμος" την επομενη χρονια ή αν θα πρεπει να παει κανονικα στην πρωτη και να το παλεψει οπως ολα τα πρωτακια.

Δεν ξερω ποια ειδικοτητα (παιδοψυχολογοε,αναπτυξιολογος...) θα μπορουσε να μου πει ασφαλεστερα αν ένα παιδι με υποτονια είναι προτιμοτερο να επαναλαβει το νηπιαγωγειο. Θα ηθελα φυσικα και γονεις με παρομοιες ναησυχιες και εμπειριες να μου που τη αποψη τους.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Σχόλια

5,5 και σχολείο

Εικόνα Viky M.

Για να πάει 5.5 χρονών πρώτη, υποθέτω ότι είναι από τα μικρά πρωτάκια; Σε αυτήν την περίπτωση πολλές φορές επαναλαμβάνουν το νηπιαγωγείο. Εμείς είμαστε σχεδόν 5.5 και θα πάμε νηπιαγωγείο, και είμαι σίγουρη ότι αν είχε γεννηθεί λίγους μήνες νωρίτερα και πήγαινε πέρσι νηπιαγωγείο θα το επαναλαμβάναμε. Εμείς θα κάνουμε τεστ σχολικής ετοιμότητας του χρόνου για να δούμε αν είναι έτοιμη για δημοτικό. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο γονιός αποφασίζει  και μου έχουν πει ότι καλύτερα να επαναλάβει το νηπιαγωγείο παρά κάποια τάξη του δημοτικού.

Ποιον εμπιστεύεσαι να σου πει για το παιδί σου; Αυτήν την απορία είχα και εγώ, όταν έπρεπε να  αποφασίσω αν θα της βάλω παράλληλη ή όχι. Τελικά στηρίχθηκα σε αυτό που πίστευα εγώ, σε συνδυασμό με την δασκάλα της φέτος στον σταθμό και τους θεραπευτές της που την ξέρουν γιατί κάποια επιτροπή που βλέπει μια φορά το παιδί σου, τι το ουσιαστικό μπορεί να πει?

like0

Ο γιος μου είναι 2 ετών και έχει επίσης ελαφρά υποτονία

Εικόνα A.Philolog.

Καλησπέρα! Ο δικός μου γιος είναι 2 ετών και έχει επίσης ελαφρά υποτονία. Τον έχει δει και παιδονευρολόγος και αναπτυξιολόγος. Εσείς δεν πάτε σε κάποιον αναπτυξιολόγο που να παρακολουθεί το παιδί; 

like0

Τελικά Δημοτικό!

Εικόνα Kikitsa06
Ευχαριστω  πολυ   γιατην  απαντηση! Τελικα  μετα  απο   πολυ  σκεψη, πολλα   σκαμπανεβασματα  δικα   μου, συζητησεις...αποφασισα  δημοτικο!   Συμφωνω  απολυτα  μαζι   σου  οτι   μια  επιτροπη   που  θα  δει  το  παιδι  μου  μια  και   δυο   φορες    δεν  μπορει  να μου  προσφερει  κατι  ασφαλες.  Δεν  υποτιμω  τις  επιτροπες   και  τους  ειδικους απλως  θεωρω οτι  για το δικο  μου  το  παιδι  στην παρουσα   φαση   δεν   ειναι  αναγκαιο. Ακουσα   πολλα απο  πολλους  αξιολογους  ανθρωπους  ,  και  καταλαβα   τελικα   οτι   κανενας  δεν  ξερει   το  παιδι  μας  περισσοτερο  και καλυτερα απο  εμας  και  οτι  πολλες   φορες  ηευκολη   λυση  για  καποιον  τριτο   ειναι  να  μας  παρεπεμψει  σε  καποιον  αλλον  τριτο  ειδικο... Καλη  μας   σχολικη   χρονια λοιπον!!!!
like0

Δεν πηγαίνουμε σε αναπτυξιολόγο

Εικόνα Kikitsa06

Καλημερα!

Οχι, δεν πηγαινουμε σε καποιον αναπτυξιολογο, γιατι δεν το κρινουμε απαραιτητο.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.