Βαριά νοητική υστέρηση και δικαστική συμπαράσταση

Εικόνα Ioannis Spyrid

Καλησπερα σας. Εχω μια αδερφη ενηλικη με βαρια νοητικη στερηση και ποσοστο 80 τοις εκατο που προσφατα πιστοποιήθηκε απο ΚΕΠΑ και επισημα. Θελω να με διαφωτισετε... Η μητερα της την εγκατελειψε πριν 40 χρονια περιπου χανοντας και την επιμέλειά της τοτε, οποτε την πηρε ο πατερας μας, οντας τοτε ανηλικη. Επισης σε προσφατο καλεσμα του αλλου αδερφου της πριν 4 χρονια αν επιθυμει να μενει μαζι με την κοπελα και ως ειναι ανυπαντρος, αυτος εξαφανιστηκε αδιαφορωντας, αφηνωντας εμενα και τον πατερα μου τους μονους συγγενεις που φροντιζουν για την κοπελα. Πλεον θελω κι επισημα να εχω την ευθυνη για την αδερφη μου αφου μενει μαζι μου κι την φροντιζω αλλα ακουσα οτι για να παρεις δικαστικη συμπαρασταση πρεπει να συμφωνησουν μητερα και ο αλλος αδερφος οι οποιοι, οχι μονο μας εχουν αφησει αλλα και ειναι αγνωστου διαμονης. Δεν υπαρχει καθολου επαφη με αυτους κι η κοπελα μολις ακουει για αυτους ταραζεται ασχημα... Παρακαλω οποιο γνωριζει, ας βοηθησει...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.