Τα νέα μας τώρα που πλέον γίναμε 7 και είμαστε συνέχεια θυμωμένοι..

Εικόνα Τάνια

Ναι, ειχαμε γεννεθλια πριν 2 μερες. Δεν το πιστεύω οτι πλέον ειναι 7 χρονών ο αντρούλης μου.

Ο Ιασωνας πήρε διαγνωση στα 2.5 (ΔΑΔ) και την χασαμε στα 4.5 και εγινε ειδικη διαταραχή λόγου... αν κι εγω πιστεύω οτι ειμαστε με το ενα πόδι στο φασμα, ισως Άσπεργκερ?

Χάσαμε την διάγνωση ΔΑΔ

Εικόνα Τάνια

Χθες πήγα τον μικρό στον κύριο Καμπάκο για να μας δει γενικά (την συμπεριφορά μας) και να μας δώσει και αυτός μια γνώμη μιας και πλέον ο μικρός μου δεν έχει αρκετά στοιχεία ΔΑΔ. Είναι τώρα 4.5 ακριβώς. Μου είπε ότι τον βλέπει μια χαρά, δεν νομίζει ότι θα έχουμε θέματα αλλα είναι καλό που το ψάχνω και να έχω στην άκρη του μυαλού μου ότι ίσως να δυσκολευτεί λίγο σε κάποια θέματα (κυρίως κοινωνικής συμπεριφοράς) και θα πρέπει να του τα εξηγήσω.

Αλλά μου είπε ότι η διάγνωση ΔΑΔ με τίποτα δεν του ταιριάζει και έτσι πηγαμε στην ειδική γλωσσική διαταραχή.

Τα νέα μας (Ιάσωνας)

Εικόνα Τάνια

Έχω αρκετό καιρό να γράψω, από περισυ τέτοια εποχη νομίζω..

Έχω τον μικρό μου τον Ιάσονα με διαγνωση ΔΑΔ εδώ και ένα χρόνο τώρα. Κλείσαμε πλέον 1 χρόνο παρέμβασης με ειδική αγωγή και 3 μηνες λογοθεραπεία. Ο μικρούλης μου έχει κανει απίστευτα αλματα στην γλώσσα. Περισυ τετοια εποχη ελεγε 5-6 λέξεις, τώρα πια προτάσεις με 3-4 λέξεις πληθυντικους, ρήματα με σωστους χρόνους. Έχουμε βέβαια δουλειά στην αρθρωση, δεν χρησιμοποιουμε αρθρα ακόμα αλλά παμέ καλά και νομιζω ότι αυτά θα έρθουν με τον καιρο. Βγαλαμε την πάνα πριν 4  μήνες μεσα σε 2 μέρες πανευκολα. 

Έχετε κι εσείς "πρόβλημα" με τους παππούδες;

Εικόνα Τάνια
Καλημερα σε ολους, Ηθελα να ακουσω και τις δικες σας περιπτωσεις. Για οσους δεν ξερουν εχω ενα αγορακι 33 μηνων με πιθανη διαγνωση ΔΑΔ και καθηστερηση λογου.Κανει ειδικη αγωγη 2 φορες την βδομαδα, και περα απο αυτο περισσοτερο εγω και λιγοτερο ο αντρας μου (λογο μειωμενου χρονου) προσπαθουμε μεσο του παιχνιδιου να τον βοηθησουμε να αναπτυχθει οσο πιο πολυ γινεται κοινωνικα, ετσι ωστε να θελει να επικοινωνει μαζι μας και με ολους τους αλλους τριγυρω του.

Η ιστορία μας μέχρι τώρα..

Εικόνα Τάνια

Ειπα κι εγω να γραψω την ιστορια μας. Ο Ιασονας ειναι το μικρο μας θαυμα. Εχοντας ηδη στο ιστορικο μας μια αποβολη και μια αναγκαστικη διακοπη κυησης στους 6 μηνες λογω προβληματων στα νεφρα (ο αγγελος μας, η Λυδια μας), ηρθε στον κοσμο ο Ιασονας και ηταν το καλυτερο που μας ειχε συμβει. Ενα πολυ ιδιαιτερο και ζωντανο μωρο, γυριζε ηδη και στις 2 κατευθυνσεις στους 4 μηνες, κουναγε το ρηλαξ στο ρυθμο των τραγουδιων στους 6 μηνες, ειπε μπαμπα, μαμα παπου στους 8 μηνες και κανονικα στους 13 περπατησε.

Neuroprotek για ΔΑΔ & αυτισμό: Υπάρχουν παρενέργειες;

Εικόνα Τάνια

Καλησπερα σε ολους, είχα διαβασει οτι καποιοι γονεις εχουν ξεκινησει το Neuroprotek στα παιδια τους με αυτισμο ΔΑΔ. Θα ηθελα να ξερω αν εχετε δει αποτελεσματα και αν υπάρχουν παρενέργειες. 

Πώς να βοηθήσω τον μικρό μου με ΔΑΔ

Εικόνα Τάνια
Καλημέρα σε όλους, Είμαι η Τάνια και έχω ένα γιο 2 ετών και 7 μηνών με μεγάλη καθυστέρηση ομιλίας και ίσως ΔΑΔ. Έχουμε αρχίσει εργοθεραπείες εδώ και ένα μήνα και πάει πάρα πολύ καλά. Γενικά αν εξαιρέσουμε τον μειωμένο λόγο και κάποιες στερεοτυπίες στο παιχνίδι (που τώρα έχουν μειωθεί παρ πολύ λόγο της εργοθεραπειας και της δικιάς μου προσπάθειας) δεν καταλαβαίνεις διαφορές με τα παιδιά της ηλικίας του.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.