Σύνδρομο Down, θα ήθελα να μιλήσω με άλλους γονείς

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Γεια σας, ονομάζομαι Χριστιάνα και έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και 10 ημερών που γεννήθηκε με σύνδρομο down.  Θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω με γονείς που τα αγγελούδια τους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...

Σχόλια

Σύνδρομο Down... όποια πληροφορία μπορώ να προσφέρω...

Εικόνα Fofo

Γεια σου Χριστιανα

Με λενε Μαρια. Εχω δυο κορες 8 χρονων και 5. Η μικρη διαγνωστηκε με συνδρομο Down μολις γεννηθηκε. Να σου ζησει το κοριτσακι σου, να ειναι γερο και δυνατο!

Αν μπορω να προσφερω οποιαδηποτε πληροφορια, θα χαρω πολυ. 

like0

Τι διαδρομή ακολουθήσατε; Έργο- Λόγο- Φύσικο- θεραπεία

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Γεια σου Μαρία

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Να σου ζήσουν τα κοριτσάκια σου να τα χαίρεσαι πάντα με υγεία.  Μαρία μου θα ήθελα να μου πεις τη διαδρομή που ακολουθήσατε, δηλαδή σε ποια ηλικία ξεκινήσατε (και τι από τα παρακάτω) φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και ποια είναι η κατάσταση του κοριτσιού σου σήμερα.  

Επίσης, την πηγαίνεις σε κανονικό νηπιαγωγείο;

Το άλλο που με αγχώνει είναι τα δύο μεγαλύτερα αγοράκια μου (5 και 3 χρονών) τι πρέπει να τους πω για την αδελφούλα τους...... 

like0

Σύνδρομο Down - η δική μας ιστορία

Εικόνα Fofo

Χριστιάνα, Σήμερα το είδα το μηνυμά σου, γιατί είμασταν διακοπές. 

Οσον αφορά την δική μας διαδρομή σύντομα θα σου πω τα εξής : Η Φωτεινή ξεκίνησε 4 μηνών φυσιοθεραπείες, 1 έτους εργοθεραπεία και 2 χρονών λογοθεραπεία.  Η Φωτεινή είναι ένα παιδί όπως όλα τα υπόλοιπα. Περπατάει, τρέχει, κολυμπάει , μιλάει (πολυ..). Γενικώς είναι παρα πολύ καλή η ψυχοκινητική της αναπτυξη, απλά είναι λίγο πιο πίσω σε σχέση με καποιο παιδί της ηλικίας της. Γενικά, επειδή η εμφάνιση δεν προδίδει ότι έχει σύνδρομο, υπάρχουν άνθρωποι που την γνωρίζουν και δεν έχουν καταλάβει ότι έχει καποιο σύνδρομο.  

Η Φωτεινή θα πάει  σε κανονικό νηπιαγωγείο, γιατί θεωρούμε ότι είναι αυτό που θα την βοηθήσει περισσότερο. Θα έχει μία κοπέλα παραλληλη στήριξή, όχι για όλη την ημέρα (θα πάει σε ολοήμερο, θα σχολάει 2:00) για να την βοηθάει να μην αποσπάται η προσοχή της όταν θα γίνεται το μάθημα για 2 ώρες περίπου. 

Στην μεγάλη μας κόρη , δεν της έχουμε πει ότι έχει σύνδρομο down, όμως καθε φορά που θα μας ρωτήσει κάτι σχετικό ,( όπως γιατί η φωτείνη πάει στο λογοθεραπευτικό κέντρο και εγώ δεν πάω ;), τις λέμε πάντα την αλήθεια. Η παιδοψυχολόγος βέβαια μας έχει πει ότι μπορούμε να της το πούμε. 

Τέλος , ύστερα από πέντε χρόνια διαδρομής έχω να σου πω τα εξής : 

1. Σε αυτή την φάση, μην πανικοβάλεσε με αυτά που διαβάζεις στο ιντερνετ . Το σύνδρομο down έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, όμως δεν είναι απαραιτητο ότι η κόρη σου θα τα έχει όλα. 

2. Βρες ένα καλό λογοθεραπευτικό κέντρο. Παρε πληροφορίες πριν αρχίσετε. Εμείς μένουμε Αλιμο , αν θες μπορω να σου πω. 

3. Το σύνδρομο down είναι μία κατάσταση που έχει πολλές διαβαθμίσεις. Από πολύ βαρία νοητική ύστερηση μέχρι και πολύ ελαφρία. (βλ. Παμπλό Πινέδα) . Ομως το παιδί όσο πιο πολύ το βοηθήσεις, τοσό πιο πολύ θα εξελιχθεί. Όσο πιο πολύ ασχοληθείς, θα δεις τους κόπους σου να πιάνουν τόπο. Γιαυτό σκέψου θετικά. 

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, ότι έχει πολύ κόπο, αγωνία και άγχος. Όμως όταν έχουμε πίστη και προσπαθούμε όλα γίνονται. Επίσης η μικρή σου είναι τυχερή γιατί έχει αλλά δύο αδέλφια που θα την βοηθάνε αλλά και θα την "πηγάινουν" μπροστά . 

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες. 
Μαρία 

like0

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ενθαρρυντικά είναι όλα αυτά

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Μαρία μου γεια σου,

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ενθαρρυντικά είναι όλα αυτά που μου γράφεις.  

Θα σου γράψω σε συντομία τη δική μου ιστορία.  Κατ' αρχήν εγώ είμαι από Κύπρο.

Έμαθα για το κοριτσάκι μου ότι θα είχε το σύνδρομο down από το τέλος του Α΄ τριμήνου στην εγκυμοσύνη μου (21/11/13) όταν έκανα τον πρώτο μεγάλο υπέρηχο για την αυχενική διαφάνεια και έδειξε ότι το υγρό στον αυχένα ήταν πολύ αυξημένο (8 χιλ.), έκανα τροφοβλάστη και έδειξε ότι η Δέσποινα μου θα είχε τρισωμία 21.  Δεν μπορώ να σου περιγράψω πως ένοιωσα όταν μου τηλεφωνήσε ο γιατρός μου για να μου να μου πει τα αποτελέσματα....

[Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο έκλαιγα γοερά και δυστυχώς ήταν μπροστά και ο μεγάλος μου γιος (Κωνσταντίνος) 4 χρόνων τότε και με αγκάλιασε και με ρωτούσε γιατί έκλαιγα και εγώ του είπα ότι το μωρό μας είναι άρρωστο και ίσως να πεθάνει και να μην γεννηθεί και μου απάντησε <μην κλαις μαμά και όταν γεννηθεί θα το πάρουμε στον Μάριο (είναι ο παιδίατρος μας) και θα το κάνει καλά και αν πεθάνει και δεν γεννηθεί θα κάνουμε προσευχούλα και θα παρακαλέσουμε την Παναγίτσα μας να μας στείλει άλλο.  Και από τότε πάντα του έλεγα ότι εμείς θα παρακαλάμε τον Χριστούλη και την Παναγίτσα μας να κάνουν καλά τη Δέσποινα μας, αν όμως μας την στείλουν και είναι λίγο διαφορετική από αυτόν, τον αδελφό του και τα άλλα παιδάκια εμείς πάλι θα την αγαπούμε, θα την προσέχουμε και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι' αυτήν.].  Να σου πω ότι ο Κωνσταντίνος μου την αγαπά πολύ και της παίζει. Ο Σπυρίδωνας μου είναι πιο μικρός, ζηλεύει και λίγο δεν καταλαμβαίνει και τόσο.

Δεν μπορείς να φανταστείς Μαρία μου πόσο έκλαψα και πόσο παρακάλεσα γι' αυτό το μωρό. Να μην στα πολυλογώ για μένα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω διακοπή κύησης.  Παρακαλούσα την Παναγία μας να κάνουν λάθος οι γιατροί που τόσες πολλές φορές κάνουν (όλοι μου έλεγαν και της τάδε, της τάδε και της τάδε έτσι της είπαν οι γιατροί και το μωρός της τελικά γεννήθηκε μια χαρά και ο πνευματικός μου όταν πήγα και τον είδα μου είπε κόρη μου έχεις 6 μήνες να προσεύχεσαι και να παρακαλέσεις την Παναγία μας και που ξέρεις ίσως γίνει το θαύμα).  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές φανταζόμουν την ώρα που θα ξυπνούσα από την καισσαρική και να μου έλεγαν ότι το μωρό μου τελικά γεννήθηκε φυσιολογικό, αλλά από την άλλη έλεγα η τροφοβλάστη είναι μια εξέταση 100% για τους γιατρους, προσπαθούσα να φανταστώ και να προετοιμαστώ πως θα ήταν η ζωή μας με ένα μωρό με σύνδρομο down.  Η Δέσποινα μου ως έμβρυο ήταν πολύ κινητική, σε όλες τις εξετάσεις οι γιατροί δυσκολεύονταν γιατι ήταν συνέχεια σε κίνηση.  Στην Β' επιπέδου, το δεύτερο μεγάλο υπέρηχο ο γιατρός μου είπε ότι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια η εξέταση, εκείνο που είδαμε ήταν ότι είχε μια μικρή απόφραξη στο στομαχάκι-απόφραξη δωδεκαδάκτυλου (κάτι που μπορεί να οφείλεται στο σύνδρομο αλλά και κάτι που μπορεί να έχει οποιοδήποτε έμβρυο) και αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα χειρουργικά μόλις γεννηθεί, και το άλλο ότι ίσως να είχε μια μικρή τρύπα στην καρδούλα (δεν μπορούσε να δει με ακρίβεια λόγω της πολλής κινητηκότητας του μωρού) που δεν ήταν κάτι σοβαρό και ότι η καρδούλα της φαινόταν απολύτως φυσιολογική.  Όταν τελικά γεννήθηκε η Δέσποινα μου, (36 εβδ. και 3 ημ. έσπασαν τα νερά-13/5/14) μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη ΜΕΝΝ (λόγω της απόφραξης του στομαχιού δεν μπορούσε να καταπειεί) και την επομένη εγχειρίστηκε στο στομαχάκι (με επιτυχία ευτυχώς), ανάρρωσε αρκετά γρήγορα, και βγαίνοντας από τη ΜΕΝΝ μας έδωσαν διάφορα ραντεβού.  Τελικά έχει μια τρύπα στην καρδούλα (κατά τα άλλα η καρδούλα και οι βαλβίδες είναι φυσιολογικά και όταν θα κλείσει η τρύπα είτε από μόνη της είτε χειρουργικά δεν θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα), μας είπαν ότι ίσως να μην έβαζε βάρος λόγω της τρυπούλας και σύντομα να χρειαζόταν εγχείρηση, θα μας παρακολουθούσαν.  Στις 17/7/14 στο επόμενο ραντεβού μας στον παιδοκαρδιολόγο ήταν καλύτερα τα πράγματα, από ότι φάνηκε μάλλον θα κλείσει από μόνη της η τρυπούλα, θα φανεί καλύτερα στο επόμενο ραντεβού μας στις 27/8/14.  Από τριών εβδομάδων ξεκινήσαμε φυσιοθεραπεία 1 φορά την εβδομάδα (η φυσιοθεραπεύτρια την βρίσκει πάρα πολύ καλή κινητικά) και στο μέλλον θα τις αυξήσουμε.  Επίσης ο παιδίατρος μας (Μάριος) την βρίσκει πολύ καλή στις αντιδράσεις της, επίσης βάζει βάρος, πιο λίγο στην αρχή και αυξάνει σταθερά.  Κατά τα άλλα δεν έχει οποιοδήποτε άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Δεν σου κρύβω Μαρία μου ότι παρόλο που το ήξερα (αν και προσευχόμουν και παρακαλούσα να γεννηθεί καλά) και έκλαψα πολύ και ακόμα κάποτε κλαίω, με παίρνει από κάτω και πάλι σηκώνομαι.....

Απολογούμαι αν σε κούρασα....

like0

Τα παιδιά μας...

Εικόνα Fofo

Χριστίανα, 

Διαβάζοντας την ιστορία σου, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πόσο πολύ σε θαυμάζω για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκες την εγκυμοσύνη σου. Ειναι πραγματικά μία πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει πριν πάρεις αγκαλία την κόρη σου, για σένα υπάρχει μόνο το σύνδρομο. Τώρα είμαι σίγουρη ότι υπάρχει μόνο η Δέσποινα, και το σύνδρομο Down έρχεται δεύτερο. 

Εγώ δεν ήξερα ότι κυοφορώ ένα παιδί με σύνδρομο Down. Καμία εξέταση δεν εδείξε κάτι. Μέσα στην αίθουσα τοκετού βρισκόταν και ο συζυγός μου και τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν παει καλά. Δεν θέλω να ξαναθυμάμαι την εμπειρία στο μαιευτήριο ( μεγάλο ιδιωτικό στην Αθήνα), γιατί μας αντιμετωπίσανε με το χειρότερο τρόπο. 

Τέλος θα σου πω το εξής ακόμα και τώρα που η Φωτεινή μεγάλωσε , υπάρχουν φορές που με παίρνει και μένα απο κάτω. Όμως εγώ είχα και την ατυχία, 1 μήνα μετά την γέννηση της Φωτεινής να χάσω την μητέρα μου σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτά τα γράφω, όχι για να με λυπηθεί κανείς , αλλά για να σου πω ότι από καποιο σημέιο και ύστερα, είπα ότι δεν μπορώ άλλο να κλάιω και να λέω γιατί σε μένα όλα αυτά. Είπα στον ευατό μου ότι από εδω και πέρα όλη την κατάσταση την παίρνω στα χέρια μου και θα κάνω αυτό που πρέπει για το παιδί μου. 

Ειμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά για την Δεσποινα, γιατι βρίσκεται σε μια πολύ σπουδαία οικογενεία. 

Καλη δύναμη, 
Μαρία 

like0

Τριών ετών τρισωμία 21

Εικόνα Anna Adamou

Συγχαρητήρια και στις δυο γενναίες γυναίκες που παραθέτετε τις εμπειρίες σας εδω.μου θυμίζουν τη δικη μας ιστορια.και τωρα τι γινεται λοιπον....με τον καιρο μαθαίνουμε συνεχώς πραγματα και σιγα σιγα κι εμεις ως γονεις μαθαίνουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται σε ολα.η κορη μας ειναι τριων χρόνων και δεν μπορούμε να φανταστούμε την ύπαρξη μας χωρις αυτήν.εχω περάσει πολλες ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλα ξερω οτι αυτη ειναι πρωτη και πρεπει να ναι παντα πρωτη στη ζωη μου.εχω πολυ βοηθεια, αλλα μου ειναι δύσκολο.σε πολλα σημεία μοιαζει η ιστορια με τη δικη σου αφήγηση.δεν ειχε φανεί τιποτα, ουτε τωρα δειχνει κατι εμφανισιακά που να προδίδει την κατάσταση.Η κούραση ΕΙ ναι μεγαλη.οι θεραπείες και η  γραφειοκρατεία σε κάποιες διαδικασίες.η αναλγησία κάποιων ανθρωπων στην οποια πρεπει   απλα να αδιαφορήσουμε τελικα γιατι με την κακια η την αμυνα η την επίθεση δε βγαινει   τιποτα.ειστε τυχερές που εχετε κι αλλα παιδάκια που επικοινωνούν με το αδερφάκι τους.εμας  ειναι απομονωμένη.δεν εχουμε παιδικό πλυθηςμο την οικογενεια η στην υπόλοιπη κοντινή περιοχη.ναναι  καλα και χαρούμενη θελω.το χαμόγελο της μας ανταμείβει για ολα, καθώς και η ΑΓΚΑΛΙΑ της.κι  εμεις χάσαμε εναν παππού πολυαγαπημένο που ειχε πολλα να της προσφέρει, αλλα σιγουρα εκει  που βρίσκεται εχει μεσολαβήσει για αυτήν και προσεύχεται για αυτήν και ειναι βοηθός μας απο  μακριά.εγω αποδεικνύομαι δυσλειτουργική πολλες φορές, αλλα οχι το παιδι μου.το παιδι ειναι  απόλυτα φυσιολογικό.εγω και η υπόλοιπη κοινωνία ειμαστε σε αναπηρία ´ και δυσλειτουργία.

like0

Άννα μου καλησπέρα, η Δέσποινα μου τώρα είναι σχεδόν 10 μηνών

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Άννα μου καλησπέρα,

Μόλις τώρα διάβασα το μήνυμα σου.  Να σας ζήσει το αγγελούδι σας.  

Η Δέσποινα μου τώρα είναι  σχεδόν 10 μηνών (13/3/15).  Όταν μου γελάει νομίζω ότι μου γελάει ο κόσμος όλος.... Είναι ένα αξιολάτρευτο μωρό, όποιος τη γνωρίσει τη λατρεύει... Παρακαλώ την Παναγία να με φωτίζει για να κάνω το καλύτερο γι αυτήν.  

Χάρηκα πολύ που μου έγραψες.  Από που είσαστε; Θα χαρώ πολύ να μιλάμε.

Καλό βράδυ.

like1

Θα ήθελα πολύ να μιλήσω κι εγώ με άλλους γονείς

Εικόνα Μίνα Μπελτζενίτη

Το κοριτσάκι μου είναι 6 μηνών και έχει σύνδρομο down γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα και θα με ενδιέφερε να μάθω αρκετά για το τι πρέπει να κάνω και πως να το χειριστώ. Φοβάμαι αγχώνομαι αν έχω αργήσει να τις κάνω φυσιοθεραπεια και που να απευθυνθω για την γραφειοκρατια για να ξεκινήσει.

like0

Αναβαθμίσαμε τον λογαριασμό σας με σκοπό την επικοινωνία!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλά νέα από το NOESI.gr :)

​​Ο λογαριασμός μέλους σας αναβαθμίστηκε ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε και προσωπικά με όλα τα μέλη του ​www.noesi.gr.

​​Για να στείλετε μήνυμα σε άλλο μέλος​,​ κάντε τα εξής:

Μπείτε στον λογαριασμό σας​.

​ 1. ​Πηγαίνετε στη σελίδα που θέλετε. Κάντε κλικ στο όνομα του μέλους που έχει γράψει το κείμενο (στο "Δημοσιεύτηκε από...").

​ 2. ​Από τη νέα σελίδα με το προφίλ του μέλους επιλέξτε "Επικοινωνία".

​ 3. ​Σε εκείνη τη σελίδα γράψτε το μήνυμά σας και πατήστε "Αποστολή μηνύματος" για να στείλετε το προσωπικό μήνυμα (E-mail) προς το μέλος που σας ενδιαφέρει.

​Τα υπόλοιπα αφήστε τα στην πλατφόρμα του NOESI.gr. Το μήνυμα σας θα παραδοθεί στον παραλήπτη του χωρίς να βλέπετε τη διεύθυνση του παραλήπτη, για λόγους δεοντολογίας. Αν λάβετε απάντηση στο μήνυμα σας, τότε μπορείτε να επικοινωνείτε με το άλλο μέλος ακόμη και χωρίς τη μεσολάβηση του www.noesi.gr.

Με εκτίμηση,
Αγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like0

Οι άγγελοι μας...

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Καλημέρα Μίνα. Να σου ζήσει ο μικρός σου άγγελος!!!

Καλώς ήρθες στον αγώνα.

Εγώ είμαι από Κύπρο και η Δέσποινα μου τώρα είναι 16 μηνών. Παρόλο που εμείς ξεκινήσαμε από πολύ νωρίς τις φυσιοθεραπείες - 3 εβδομάδων την αξιολόγησε η φυσιοθεραπεύτρια του νοσοκομείου και στην αρχή κάναμε αραιά και όσο μεγάλωνε πηγαίναμε πιο συχνά (η Δέσποινα μου ήταν πολύ αδύνατη και πέρσι το χειμώνα αρρωστούσε συχνά και χάναμε πολλές φυσιοθεραπείες). Ουσιαστικά τους τελευταίους 6-7 μήνες κάνουμε κάθε 2 φόρες την εβδομάδα και έχει δυναμώσει αρκετά. Κάθεται καλά μόνη της και παίζει, γυρίζει στο κρεβάτι της, στο πάρκο της, στέκεται καλά όταν την κρατώ, στέκεται και κρατά στο κρεβατάκι και το πάρκο της αλλά πρέπει να την βάλω εγώ, δεν πιάνει μόνη της και να σηκωθεί.

Δεν νομίζω ότι άργησες για φυσιοθεραπεία, αντιθέτως νομίζω είναι ο κατάλληλος καιρός για να ξεκινήσετε εντατικά. Κατά τη δική μου προσωπική εμπειρία καλύτερα είναι να δυναμώνουν λίγο και μετά να ξεκινούν.

Τώρα για το θέμα της γραφειοκρατίας και για το που να απευθυνθείς δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω. Εμένα η Δέσποινα μου λόγω του ότι αμέσως μετά τη γέννηση της μεταφέρθηκε στην ΜΕΝΝ λόγω του ότι είχε απόφραξη του δωδεκαδάκτυλου και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως (δόξα τω θεώ όλα πήγαν καλά), με το που βγήκαμε από την ΜΕΝΝ μας έδωσαν παραπεμπτικό για αξιολόγηση και να ξεκινήσουμε φυσιοθεραπείες.

Είμαι στη διάθεση σου για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες χρειάζεσαι. Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Καλή δυνάμη.

like0

Θέλω και εγω να μιλησω με γονεις παιδιων με συνδρομο Down

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα. Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα πολυ να μιλησω και να μιλαω με αλλους γονεις. Ο μπεμπης γεννηθηκε πριν μια εβδομαδα και ολοι σοκαριστηκαμε με τη διαγνωση καθως σε ολη την εγκυμοσυνη τπτ δεν προδιδε την "ιδιαιτεροτητα" του.

Μετα το πρωτο σοκ διαπιστωνω οτι θελω και μου κανει καλο να μιλαω ανοιχτά για το μωρο μας χωρίς να κρυβω την κατασταση του.

Αν θελετε και αισθάνεστε το ιδιο θα χαρω να επικοινωνησουμε.

Οργανωνονται καπου συναντησεις;

like0

Επικοινωνία

Εικόνα Πίτσα Μαριάννα Χατζηπατέρα (Νάσιου)

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ηλιαχτίδα?. Θα χαρώ να μιλήσω μαζί σας και αν μπορώ να σας φανώ χρήσιμη. Έχω ένα γιο 21 ετών. To τηλ. μου είναι 2106231603.

like0

Κι εγώ έχω ένα κοριτσάκι με το σύνδρομο Down 20 ημερών

Εικόνα Διανα Σπυριδου

Γεια σου Χριστίνα, 

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την προθυμία σου να θέλεις να βοηθήσεις. Και εγώ έχω ένα κοριτσάκι με το σύνδρομο Down 20 ημερών. Αμέσως μετά την γέννα έπρεπε να χειρουργηθεί στο έντερο. Έπρεπε να γίνει ειλεοστομία. Τώρα περινένουμε το δευτερο χειρουργείο το οποιο θα γίνει οταν η μικρή θα ειναι 2 μηνών, στο χειρουργείο αυτό θα γίνει σύγκλιση . Θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις μερικά πράγματα για την δική σας εμπειρία που είχατε  με την απόφραξη. 

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.

like0

Γεια σου Διάνα, τώρα είδα το μήνυμά σου

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Γεια σου Διάνα,

Απολογούμαι που δεν σου απάντησα στο μήνυμα σου αλλά για κάποιο λόγο (υποψιάζομαι ότι πρέπει να ήταν τότε που ήμασταν στο Ισραήλ για την εγχείρηση ανοικτής καρδίας της Δεσποινούλας μου 24/10/2017) μόλις τώρα το είδα.  Εύχομαι ολόψυχα να πήγαν όλα καλά με την μικρούλα σου και το δεύτερο χειρουργείο.

Στη δική μου την περίπτωση η απόφραξη του δωδεκαδάκτυλου είχε φανεί στον υπέρηχο Β' επιπέδου και από τότε με ενημέρωσε ο γιατρός μου ότι ήταν κάτι αρκετά συχνό και ότι αντιμετωπίζεται χειρουργικά με πολύ καλές επιτυχίες και η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη και ότι γίνεται μια φορά, κάτι το οποίο συνέβη και στην περίπτωση μας.

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι είμαι στη διάθεση σου, απολογούμαι ακόμα μια φορά που δεν σου απάντησα. 

Τα φιλιά μου στην μπέμπα σου.

like0

Το πρώτο μου αγοράκι έχει σύνδρομο Down

Εικόνα Adamantini Alefantinou

Καλησπέρα είμαι μαμά δύο παιδιών 6 και 4 το πρωτο αγοράκι με συνδρομο down και το δεύτερο κοριτσάκι. [...] Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι θα χαρώ πολύ.

(*) Μέρος του μηνύματος έχει αποκρυφθεί, καθώς απαιτείται διαπίστευση επαγγελματία (www.noesi.gr/pro/about) για καταχωρήση επαγγελματικού προφίλ / ειδικότητας.

like0

Το παιδί μου διαγνωστηκε με συνδρομο down

Εικόνα Κωνσταντινα Στε.

Καλησπέρα  σας

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα και πριν λίγες μέρες έμαθα ότι το ένα από τα δίδυμα μου έχει συνδρομο down κάτι που οι προγεννετικες εξετασεις δεν είχαν δείξει. Σήμερα πήραμε επίσημα κ τα αποτελέσματα από το ΑΧΕΠΑ, όπου μας είδε γενετίστρια και μας ενημέρωσε για το τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν μέσα στο 6μηνο. Θα με βοηθούσε να μιλήσω με γονείς, γιατί δεν γνωρίζω τι γιατροι θα πρέπει να μας παρακολουθουν. Ευχαριστώ 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.