Σύνδρομο Down και φυσικοθεραπεια

Εικόνα Μίνα Μπελτζενίτη

Καλησπέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών με συνδρομο down πότε πρέπει να ξεκινήσει φυσιοθεραπεια και που να απευθυνθω για να περάσει επιτροπή για τις θεραπείες για να τις καλύψει το ταμείο;

Σχόλια

Προς Μίνα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα και να σου ζησει! Φαντάζομαι εχεις κάποιον παιδονευρολογο να παρακολουθεί το παιδι και να σε καθοδηγεί. Αν όχι, βρες κάποιον που να είναι σε δημόσιο νοσοκομείο για να σου δώσει τη γνωμάτευση. Όσο νωρίτερα ξεκίνησετε τόσο καλυτερα για το παιδι. Αν εχεις κι αλλες αποριες εδω είμαστε. Καλη δυναμη και να χαίρεσαι το μωρο σου!

like0

Σύνδρομο Down / Φυσιοθεραπείες

Εικόνα Fofo

Καλησπερα Μίνα και από εμένα,

Να σου ζησει το κοριτσάκι σου. Εχω και εγω μία κόρη με σύνδρομο down, σήμερα είναι 6 χρονών. Ξεκίνησε φυσιοθεραπείες 4 μηνών. Για  το διαδικαστικό, πρέπει να απευθυνθείς σε δημόσιο νοσοκομείο ,εγώ πάω σε αναπτυξιολόγο στο Παίδων Αγία Σοφία και σου εγκρίνουν εκείνοι τις πράξεις που κρίνουν  απαραίτητες.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο. Εμείς συνεχίσαμε με εργοθεραπείες 1 χρονού και λογοθεραπειες στα δύο.

Να χαιρεσαι τη μικρή και ευχομαι ό,τι καλύτερο για εκείνη!

like0

Τι πρέπει να κάνω με αναπτυξιολόγο και παιδονευρολόγο;

Εικόνα Μίνα Μπελτζενίτη

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες. Ο παιδονευρολογος και ο αναπτυξιολογος δινουν και οι δύο γνωμάτευση την ίδια ή πρέπει να έχω και τους δύο να την παρακολουθουν; η μικρή έμεινε στο Παιδων 3 μήνες από την γεννηση της και δεν μου είπε κανείς ότι πρέπει να την κοιτάει και παιδονευρολογος και αναπτυξιολογος. Απλά πάω κάθε τόσο και την κοιτάνε οι ίδιοι της μονάδας.

like0

Πως είναι το κοριτσάκι σου σήμερα;

Εικόνα Μίνα Μπελτζενίτη

Ευχαριστώ πολύ κι εσένα για τις πληροφορίες σου. Πως είναι το κοριτσάκι σου σήμερα; τι να περιμένω γενικά; βοηθάνε στην σημερινή εποχή οι θεραπείες; τα παιδιά είναι εκπαιδευσιμα πλέον; είμαι τελείως ανημερωτη και όπως θα καταλάβεις μου ήρθε ξαφνικό. Είμαι πολύ αγχωμένη.

like0

Πααιδονευρολόγος / αναπτυξιολόγος

Εικόνα Αλεξάνδρα

Και οι δύο ειδικότητες μπορούν να δώσουν γνωμάτευση για τις θεραπείες, αν είναι σε δημόσιο νοσοκομείο. Μπορώ αν θες να σου στείλω τα στοιχεία του Ντινόπουλου που παρακολουθεί την κόρη μου. Είναι παιδονευρολόγος στο Αττικό και έχει ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. Ρωτα πάντως και τους γιατρούς που σας παρακολουθούν, μπορεί κάποιος από αυτούς να σε βοηθήσει.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.