Στρατός και Asperger

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Καλησπερα σε όλους. Ήθελα να μάθω, όποιος γνωρίζει τον νόμο, τι γίνεται με τα αγόρια που έχουν διάγνωση Asperger η ΔΑΔ, πηγαίνουν στο στρατό?

Ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Ήρα.

Σχόλια

Στρατιωτική θητεία για παιδιά / ενηλίκους με Asperger

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γενικώς, το σύνδρομο Asperger κατατάσσεται στις περιπτώσεις πιιθανής αναβολής ή και απαλλαγής από το Στρατό. Το "πιθανής" έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σωστό είναι να γίνει μία "αξιολόγηση" στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου θα κριθεί από κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο και μετά ψυχίατρο εάν ο στρατεύσιμος χρήζει αναβολής ή απαλλαγής.

Η διαδιασία, συνοπτικά έχει ως εξής: 

  1. Έρχεται το χαρτί της κατάταξης (ή νωρίτερα όταν περνά περιοδεύων αν έχει αποφασιστεί να μην υπηρετήσει θητεία).
  2. Απευθύνεστε στο Στρατιωτικό Γραφείο / Φρουραρχείο για αίτηση αναβολής αν θέλετε αναβολή ή απαλλαγή.
  3. Λαμβάνετε από το ΣΓ/Φ παραπεμπτικό και πάτε στο 414 ΣΝEN (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) στην Πεντέλη για αξιολόγηση (απλή συνάντηση).
  4. Εκεί, μετά από συζήτηση - αξιολόγηση δίδεται αναβολή για 1 έτος (δικαιούται άλλο 1 μετά και μετά οριστική απαλλαγή - Ι5) ή λαμβάνετε εξ αρχής οριστική απαλλαγή - Ι5.

Το σημαντικό είναι ότι το θέμα είναι προς συζήτηση με τους ανθρώπους στο 414 ΣΝΕΝ. Ακόμα και η διάθεση, πρόθεση, θέληση να στρατευτεί κανονικά. Υπό προϋποθέσεις γίνεται. Αν μάλιστα στην Μονάδα του υπάρχει πλαίσιο στήριξης (Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας). 

Μάλιστα στο 414 ΣΝΕΝ θα βρείτε και το κο Ορέστη Γιωτάκο, έναν πολύ καλό ψυχίατρο που θα σας βοηθήσει πιστεύω.

like3

Για τον στρατο

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Αγγελε σε ευχαριστω πολυ για την τοσο αμεση και αναλυτικη απαντηση.

Φιλικα ηρα

like2

Χρήσιμο σύντομα

Εικόνα Almak

Αυτό θα μας φανεί κι εμάς χρήσιμο σύντομα. Είμαστε πολύ κοντά στα 18 ...πότε πέρασαν !!!!!!!!!!!!

Ευχαριστούμε Άγγελε.

like4

Για τον Στρατό και το Άσπεργερ

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Almak δες και αυτο το βιντεο, ειναι πληρως κατατοπιστικο.

Θα πατησείς "Αsperger ADHD και στρατος" στο Google.

  1. AspergerADHD και Στρατός 1/3 - YouTube

    Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos

    Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής ...

  2. AspergerADHD και Στρατός 2/3 - YouTube

    Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos

    Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής.

  1. AspergerADHD και Στρατός 3/3 - YouTube

    Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos

    Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής.

Φιλικα Ηρα

like3

Ως γιατρός και πατέρας ενός 17χρονου με Asperger

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like3

Asperger και στρατιωτικη θητεια

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like3

Asperger και στρατιωτική θητεία

Εικόνα Ελένη

Αν κι εμένα ο γιος μου έχει αρκετά χρόνια μπροστά του μέχρι να χρειαστεί ν' αντιμετωπίσουμε από το δίλημμα, ομολογώ ότι το έχω σκεφτεί ήδη αρκετά. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψε ο κύριος [το όνομα έχει αποκρυφθεί - Anonymous], και θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: Είναι χαραστηριστικό πολλών ανθρώπων με Asperger να μη "χαρίζουν κάστανα". Θα πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους, θα στηλιτεύσουν ότι τους φανεί ανήθικο ή παράλογο και δε θα καταλάβουν ότι πρέπει να υπομείνουν μία κατάσταση "επειδή έτσι είναι τα πράγματα" μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα ν' απολυθούν. Φαντάζεστε έναν τέτοιο άνθρωπο μέσα στον ελληνικό στρατό;

Γιατί να θέλει να υποβάλει κανείς το παιδί του σ' αυτήν τη δοκιμασία; Για να μην έχει το στίγμα του "γιωτά" ή μήπως για να έχει κι αυτός να λέει ιστορίες απ' το στρατό; Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μας θα ξεχωρίζουν. Με αυτό δε θέλω να πω ότι θα είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα άλλα, απλά θα είναι διαφορετικά. Όσοι θα τα κάνουν παρέα και όσοι θα συνεργαστούν επαγγελματικά μαζί τους θα το έχουν πάρει είδηση ότι έχουν κάτι διαφορετικό χωρίς να χρειαστεί να δουν το απολυτήριο από το στρατό. Και σίγουρα θα βρουν κάτι άλλο να συζητήσουν μαζί τους εκτός από το πόσο καλό τάβλι έμαθαν στο στρατό. 

Η ζωή των παιδιών μας θα είναι αρκετά δύσκολη σε μία κοινωνία που φτιάχτηκε για άλλο είδος ανθρώπων, ας χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον τα ευεργετήματα που τους δίνει ο νόμος προκειμένου να ισορροπήσει κάπως η πλάστιγγα...

like4

Για απαλλαγή από τον Στρατό πρέπει να περάσει από ΚΕΠΑ;

Εικόνα Βασιλική Αποστολίδη

Χρειαζεται για να παρει απαλλαγη απ το στρατο καποιος να εχει απαραιτητα περασει απο ΚΕΠΑ; Αν δεν εχει περασει αλλα ειναι στο φασμα του αυτισμου, τι γινεται τοτε;

like4

Το ίδιο ερώτημα απασχολεί και εμένα

Εικόνα Σόνια Βρετού

Το ίδιο ερώτημα απασχολεί και εμένα. Πριν από 6 έτη βλέπω η ανάρτηση...

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα γνωρίζει κάποιος να μας πει που το αντιμετώπισε;

Έχουμε αυτισμό μα δεν έχουμε περάσει από ΚΕΠΑ.

Έχει κάποια σημασία αυτό ή έτσι κι αλλιώς όλα κρίνονται κατά την στρατιωτική εξέταση;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.