Stesolid στο σχολείο;

Εικόνα Axpan
Καλημέρα φίλοι μου. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο σχολείο της μικρής μου που πάει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.Από πέρσι ακόμα ήταν ενήμερη η διεύθυνση πως κάνει επιληπτικές κρίσεις και είναι απαραίτητο να υπάρχει stesolid στο χώρο τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Πέρσι και μέχρι πριν μερικές βδομάδες όλα ήταν καλά προφανώς γιατί το παιδί δεν έτυχε να κάνει καμιά κρίση στο σχολείο. Πριν μερικές βδομάδες έκανε μια μπαίνοντας στο σχολείο συνοδευόμενη με τον μπαμπά της ο οποίος ο ίδιος της χορήγησε το stesolid και μόλις συνήλθε την πήρε σπίτι. Χτες η διευθύντρια με ενημέρωσε ότι ανώτεροί της (εποπτεύεται από ΔΣ) απαγορεύουν την χρήση του φαρμάκου στο σχολείο. Ως αιτιολόγηση είναι πως είναι μεγάλη η ευθύνη, μήπως κάνουν λάθος χορήγηση, μήπως δεν είναι εκεί η διευθύντρια και πρέπει να ψάξουν τα κλειδιά να ξεκλειδώσουν το γραφείο να το πάρουν και καθυστερούν κλπ, ξέρετε αυτά που αραδιάζουν οι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει ότι κάτι δεν θα γίνει χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Το ότι δουλεύω κοντά στο σχολείο είναι η λύση λοιπόν στο μυαλό τους. Τα λογικά επιχειρήματα του τύπου "και φτερά να βάλω στα πόδια μου 10' θα με πάρει να'ρθω" δεν πιάσανε τόπο. Ούτε πως μπορεί να πάρω άδεια καμιά μέρα, να αρρωστήσω, να μην ακούσω το κινητό μου κλπ. Το ότι το ξέραν και το συμφωνήσαν επίσης δεν έχει καμιά σημασία. Μου έλεγε πως πριν ήταν πιθανότητα αλλά τώρα είναι πραγματικότητα οπότε όλα αλλάζουν. Μα παιδιά είμαστε τέλος πάντων;;;;; Η διευθύντρια η ίδια δεν έχει αντίρρηση αλλά δεν μπορεί να αψηφήσει τους ανωτέρους της. Η μικρή έχει μια κοπέλα που την βοηθάει όλο το σχολικό ωράριο καθημερινά που είναι προσωπικό του σχολείο και η ίδια δεν έχει καμιά αντίρρηση στη χορήγηση αν χρειαστεί. Προφανώς το θέμα κινήθηκε από την νηπιαγωγό (η οποία όμως δεν θα το χορηγούσε ούτως ή άλλως αλλά μετά συζητάμε για ανόητα επιχειρήματα του τύπου και αν η κοπέλα πάει στην τουαλέτα εγώ τι θα κάνω κλπ κλπ). Θα ψάξω να βρω την πρόεδρο του ΔΣ μήπως και βγάλω άκρη αλλά ήθελα να σας ρωτήσω τις δικές σας εμπειρίες μ'αυτό το θέμα και αν μπορείτε να με βοηθήστε με κάποιο επιπλέον επιχείρημα που μπορώ να παραθέσω. Ο νόμος δεν νομίζω οτι με καλύπτει αλλά δεν είμαι σίγουρη. Ξέρει κανείς σας; Φοβάμαι πως αν το σπρώξω πολύ στο τέλος θα μας πουν πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί γιατί δεν μπορούν να μας καλύψουν τις ανάγκες μας αλλά δεν μπορώ να μην κάνω την προσπάθεια. Το άγχος μου είναι απίστευτο. Δεν φτάνει που δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά γιατί φοβάμαι μην κάνει καμιά κρίση τη νύχτα και όλο την ελέγχω μέχρι να βρούμε το φάρμακο που της ταιριάζει τώρα πρέπει να έχω άγχος και όλη μέρα μήπως η ευθυνοφοβία άσχετων ανθρώπων της κάνει κακό. Σαν δεν ντρέπονται να βάζουν ένα παιδί σε κίνδυνο!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ευχαριστώ για την κατανόηση που βρίσκω εδώ.

Σχόλια

Κοιτάξτε με βάση το νόμο

Εικόνα teacher
Κοιτάξτε με βάση το νόμο απαγορεύεται η χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές... Πάντα όμως υπάρχουν εξαιρέσεις..... Καλό θα είναι να προσκομίσετε στο σχολείο σας γνωμάτευση από τον θεράποντα γιατρό σας που να λέει τι χρειάζεται να γίνει στην περίπτωση σας... Το stesolid βοηθάει(ένας Θεός ξέρει αν) μόνο στις οξείες φάσεις των κρίσεων... Επομένως μην αγχώνεστε για το εάν θα το πάρει το παιδί... Το ζήτημα και η επιτυχία είναι να βρείτε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που του ταιριάζει...ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...
like0

Ο νόμος για τα φάρμακα στο σχολεία

Εικόνα Axpan
Και όμως δεν απαγορεύεται η χορήγηση. Δεν είναι υποχρεωμένος ο δάσκαλος να χορηγήσει αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας. Δίνω και το Link για την σχετική εγκύκλιο αν το χρειαστεί κανείς άλλος γονιός. http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/anakoinvseis/995-farmakevtikh-agwgh-mathhtwn-sto-scholeio.html Εγώ απ'αυτό καταλαβαίνω πως ο δάσκαλος αποφασίζει τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει. Τελικά εμείς λύσαμε προσωρινά το πρόβλημα γιατί το stesolid συμφωνήθηκε πως είναι στα πλαίσια των πρώτων βοηθειών για την επιληψία και όχι θεραπεία ή κάτι που μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να πάω εγώ ή το ΕΚΑΒ. Φυσικά η συμφωνία του σχολείου βασίστηκε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και όχι στην εγκύκλιο, θα μπορούσαν κάλλιστα να επιμένουν στο οτι δεν είναι πρώτες βοήθειες η χορήγηση και να μην βγάζαμε άκρη. Δυστυχώς όλα δύσκολα πρέπει να είναι και για να κάνουμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας πρέπει να έχουμε επιπλέον γνωριμίες και κοινωνικές δεξιότητες... Για εμάς είναι σημαντικό θέμα να μπορεί να χορηγηθεί γιατί η κόρη μου κάνει κρίσεις παρατεταμένες που δεν σταματάν πάντα από μόνες τους οπότε σ'αυτή την οξεία φάση πρέπει να δίνεται άμεσα για να μην πάθει ανοξία ή ότι άλλο... Αλλάξαμε φάρμακα και προς το παρόν φαίνεται να πάει καλύτερα αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακάνει κρίση ποτέ. Αν μπορούμε να προσθέσουμε ένα ακόμα δίχτυ ασφαλείας (που στη δική μας περίπτωση είναι το stesolid) οφείλουμε να το κάνουμε. Με όλο το σεβασμό στους εκπαιδευτικούς- ένταξη σημαίνει ένταξη, όχι μερική ένταξη μέχρι εκεί που δεν με αγχώνει ή μέχρι εκεί που μου είναι εύκολο ή μέχρι εκεί που δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα ιδιαίτερο για κάποιο παιδί. Αν το δικό μου το παιδί μόνο έτσι μπορεί να πάει στο σχολείο με ασφάλεια η λύση δεν είναι να μην αγχώνομαι εγώ ή να παίζω κορόνα γράμματα την υγεία της. Η λύση είναι το εκπαιδευτικό σύστημα να βρει τρόπους όλα τα παιδιά να είναι στο σχολείο με όποια υποστήριξη και να χρειάζονται.
like0

Επιληψία στο σχολείο

Εικόνα nantiafx
Καλησπερα...εχω και εγω ενα κοριτσακι 3 ετων που εχει επιληψια...το ανακαλυψαμε οταν ηταν 1.5 ετων αν και τις κρισεις τις ξεκινησε απο 9 μηνων ειμαστε ομως στην Ελλαδα και αυτο λεει τα παντα!επειδη τα πρωτα 2 επεισοδια τα εκανε εχοντας δεκατα 37,3 ειπαν οτι ειναι πυρετικοι σπασμοι και οτι το ψαχνουν για κατι αλλο μετα το 3 επεισοδιο,μεχρι που εγινε και αυτο και εκαναν αυτο που επρεπε.Περνει αγωγη και ευτηχως απο τοτε που την εχουμε ξεκινησει δεν μας εχει κανει και καποιο αλλο επεισοδιο.Απο οτι διαβαζω παραπανω(αν και για να ειμαι ειλικρινης το φανταζομουν)θα εχουμε θεμα και στο σολειο ετσι? Ηξερα οτι δεν δινουν φαρμακα στα σχολεια γιατι επερνε η λλα μου κορη καποια στιγμη καποιο φαρμακο κ η ωρα που επρεπ να το πινει τυχαινε να βρισκεται στο σολειο δεν της το εδιναν...αλλα αυτο με το stesolid ειναι τραγικο.Θα πρεπει να βρουμε ειδικο σχολειο δηλαδη>?Δεν μπορω να καταλαβω.Συμφωνω οτι ειναι ευθυνη αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις που δεν γινεται διαφορετικα...!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.