Προβληματίζομαι για την 8χρονη κόρη μου

Εικόνα dora

Καλησπέρα σας. Είμαι μια μητέρα που προβληματίζομαι με το γεγονός ότι την 8χρονη κόρη μου δε τη συμπεριφέρονται σωστά οι παρέες και ο περίγυρός της (γειτονιά),αναφέρομαι βέβαια σε παιδιά. Εξηγώ το σωστά. Είναι το παιδί που απολαμβάνει να έχει φίλες, κάνει παρέα και με αγόρια στη γειτονιά αλλά είναι και ο αποδέκτης κοροϊδιών (κοντή, μικρή), κυρίως από τα μεγάλα παιδιά της γειτονιάς και κατά συνέπεια αποκλεισμό από το ομαδικό παιχνίδι. Τα ίδια τραβάει και στο σχολείο από δύο αρχηγίνες. Κάκιστη η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού, παρόλες τις διαμαρτυρίες μου. 

 Νέο βιολόγιο στο NOESI.gr! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Αρχικά τη συμβούλεψα να μην απαντάει στις προκλήσεις και να μιλάει στο δάσκαλό της,αλλά το παιδί βλέπω ότι αντιδράει και έχει άγχος και για το σχολείο. Στη γειτονιά μας της ζητάω να παίζει με την παρέα της και να γυρίζει την πλάτη της στους νταήδες. Τι θα πρέπει,όμως ,να γίνει πραγματικά; Γιατί να υπάρχει η ίδια κατάσταση και στο σχολείο και στη γειτονιά; Δεν υποστηρίζω, βέβαια, ότι το παιδί μου είναι τέλειο, αλλά μήπως η κοινωνία μας παραγέμισε με νταήδες και άδειασε από παιδιά;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.