Πρωτάκι στο Δημόσιο με παράλληλη στήριξη

Εικόνα Ρήνα

Εχουν περασει περιπου δυο μηνες που αρχισαν τα σχολεια και η αδρεναλινη μας ειχε χτυπησει κοκκινο για το πως θα τα παει η Ρηνουλα στο καινουργιο της σχολειο. Η τελευταια μερα πριν αρχισει το σχολειο περασε με μια βολτα να το δει προκαταβολικα και να γνωρισει στο προαυλιο τη κοπελα που θα ενεργουσε ως παραλληλη στηριξη την οποια και συστησαμε σαν δασκαλα. Θεωρησε φυσικο οτι θα εχει δυο δασκαλες η ταξη γιατι ετσι ειχε και στο νηπιαγωγειο...

Λοιπον τη πρωτη μερα τα παντα κυλησαν ομαλα. Κατ αρχας η "κανονικη" δασκαλα, πεπειραμενη απ οτι φανηκε, συστησε τη παραλληλη ως "βοηθο της", ετσι ωστε να μη στιγματισει το παιδι και την εβαλε να καθισει σ ενα μικρο γραφειακι κοντα αλλα οχι διπλα στη Ρηνουλα. Φανηκε αμεσως οτι ηξερε να χειριστει και με το παραπανω τη κατασταση. Η δε παραλληλη, πανεξυπνη να σημειωσω, πεταγε και μερικα οργανωτικα στα υπολοιπα παιδια και συγχρονως εδινε και εντολες στη Ρηνουλα.

Μεσα σε μια εβδομαδα τα παντα ειχαν μπει στη θεση τους!! Η Ρηνουλα συμμετειχε σε ολες τις μαθησιασκες φασεις και μαλιστα με επιτυχια. Κερδισε δε και το σεβασμο των παιδιων για τις υπεροχες ζωγραφιες της. Σηκωνει το χερι της και ανεβαινει στον πινακα και γραφει λεξεις η αριθμητικη που- παρεμπιπτοντως- της φαινεται ....ευκολη. Μετα απο δυο μηνες στη Α' Δημοτικου ειναι σε θεση να διαβαζει μεγαλες λεξεις (σ' ευχαριστω Παναγια μου) και εξασκει αυτο της το ...ταλεντο παντου. Σε επιγραφες στο δρομο, σε εξωφυλλα βιβλιων, στο φαρμακειο, παντου οπου βρει και καμαρωνει, κανει μαλιστα και χαριτωμενους συνειρμους οπως η λεξη επιπεδο που ρωτησε τι σημαινει οταν το διαβασε στο υπογειο παρκινγκ και το συνδυασε αμεσως με τα επιπεδα που ανεβαινει στο ταμπλετ! Η δασκαλα οταν δεχτηκε τους γονεις ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα με τη Ρηνουλα!!!

Τωρα η Γυμναστικη και η ωρα του διαλειμματος ηταν λιγο προβληματικα αλλα εκει επαιξε το ρολο της η κοπελα της παραλληλης η οποια πολυ εξυπνα και κατοπιν οδηγιων που ελαβε καταφερε και ενεταξε τη Ρηνουλα στα παιχνιδια των παιδιων και στις οδηγιες της Γυμναστικης που απ' ο,τι καταλαβα παντα προβληματιζουν τα παιδια αυτα.

Τελικα εκανε φιλες που παιζουν μαζι διαφορα στο διαλειμμα, αφου φανε στα γρηγορα προκειμενου να μεινει χρονος για παιχνιδι. 

Θυμαμαι εδω στο Νόηση καποτε ειχα διαβασει μια μαμα που περίμενε στα καγκελα στα διαλείμματα και προσπαθούσε με νοήματα να πει στη κορη της πως πρέπει να φερθει και ειχα σκεφτει αν ποτε θα φθασουμε εμεις σ' αυτο το σημειο... 

Τοτε μου ειχε φανει απιθανο να μπορεσουμε να συννενοηθουμε με τα ματια  με τη Ρηνουλα. Κι ομως αμα τη κοιταξεις με νοημα σημερα, η της κανεις μια απαγορευτικη κινηση η ενα νοημα, αμεσως το πιανει και αλλαζει ροτα. Στο σπιτι βεβαια ερχεται "φορτωμενη" και θελει πρωτα να χαλαρωσει. Οταν ξεκουραστει φερνει μονη της τη τσαντα για να διαβασει.

Γενικα βλεπουμε οτι εχει προσαρμοστει πληρως στο σχολικο προγραμμα, οτι αγαπαει τις "δασκαλες" της και αυτο οφειλεται και στη δικια τους ηπια συμπεριφορα προς τη Ρηνουλα γιατι τα μαλωματα και τις φωνες τις εισπραττει σαν ελλειψη αγαπης. Αυτο το κλιμα βοηθαει ν "ανθισουν" αυτα τα παιδια, απομακρυνει το αγχος και λειτουργουν καλα μαθησιακα. Οτι προβλημα προκυπτει μας μεταφερεται απο τη κοπελα της παραλληλης και εμεις με τη συμβουλη ειδικου προσπαθουμε να το λυνουμε πριν εμπεδωθει. Εκεινο ομως που νομιζω οτι επαιξε αποφασιστικο ρολο στην εδραιωση της αυτοπεποιθησης της, ειναι η αποδοχη της απο τη ταξη η οποια την αντιμετωπιζει απολυτα φυσιολογικα.

Αυτα τα νεα μας και ευχαριστω το Θεο για τη χαρα αυτη που μας δινει. Ευχομαι ολα τα παιδια μας να τα καταφερουν και να εχουμε ολοι μια ηρεμη, ειρηνικη και γεματη επιτυχιες σχολικη περιοδο.

Υ.Γ. Τελικα η επαναληψη του νηπιαγωγειου ηταν απαραιτητη και επαιξε το ρολο της στην ωριμοτητα του παιδιου φετος.

Σχόλια

Μπράβο στη Ρηνούλα!!!!!!!!

Εικόνα didyma1103

Υπέροχα τα νέα σας!! Σας εύχομαι τα καλύτερα για το κοριτσάκι σας!!!! Η Ρηνούλα μας δίνει δύναμη να ελπίζουμε κια για τα δικά μας παιδάκια. Να την χαίρεστε τη κουκλίτσα σας!!!! Να είναι πάντα γερή και να την καμαρώνετε!!!!! 

like0

Παραλληλη στήριξη σε ιδιωτικα σχολεια

Εικόνα PINELOPI BAR..

Σας παρακαλώ μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε ποια σχολεια δημοτικά ιδιωτικα επιτρέπουν την παραλληλη στηριξη

 

like0

Τα ιδιωτικά δεν δέχονται παράλληλη στήριξη γενικά

Εικόνα Ρήνα

Απ οτι ξερω τα ιδιωτικα σχολεια δεν δεχονται τη παραλληλη στηριξη γενικα. Τωρα αν καποιο μετα απο συνεννοηση σας δεχτει, αυτο θα το βρειτε ψαχνοντας. Η επαφη σας θα γινει αμεσα με τον σχολαρχη. Εδω στο σαϊτ εχω πολλες φορες διαβασει για παιδακια που ξεκινησαν σε ιδιωτικο, χωρις παραλληλη, και μετα απο λιγες μερες ειδοποιησαν τους γονεις να τα παρουν. Τα ιδιωτικα δεν δεχονται ευκολα τις δυσκολιες μεσα στη ταξη, γιατι θελουν να προχωρουν με μεγαλα βηματα λογω του ανταγωνισμου. Αλλωστε και για το παιδι ισως ειναι καλυτερα ο πιο αργος ρυθμος του Δημοσιου με μια ιδιωτικη παραλληλη στηριξη.

like1

Ρηνα θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σου

Εικόνα katerina

Ρηνα θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σου. Σε ευχαριστω

like0

Πόσο περίπου στοιχίζει η ιδιωτική παράλληλη στήριξη;

Εικόνα Micheldim

Καλησπέρα, γνωρίζετε πόσο περίπου στοιχίζει η ιδιωτική παράλληλη στήριξη για παιδάκι 1ης δημοτικού με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

like1

Κατά μέσο όρο γύρω στα 500€

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλησπέρα!! Υπολογίζετε έναν μέσο όρο γύρω στα 500€.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.