Πρώιμα σημάδια αυτισμού ή δική μου υπερβολή;

Εικόνα Γιώτα Πρ

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες και ειδικοί αυτής της υπέροχης ομάδας, έχω ένα μωράκι 11 μηνών, σχεδόν περπατάει, λέει μαμά, μπαμπά, γελάει πολύ, κάνει σκανδαλιές, παίζει με τα παιχνίδια του, του αρέσει πολύ ο Μίκυ και αν ακούσει τη φωνή του παιδικού όπου και αν βρίσκεται τρέχει να τον δει και κάνει βλεμματική επαφή, αυτά ειναι τα καλά! Αυτά που με προβληματίζουν είναι ότι όταν τον φωνάζουμε δεν γυρίζει πάντα αμέσως, όταν κάποιος τον χαιρετάει ξένος τις πιο πολλές φορές τον αγνοεί, δεν δείχνει π.χ. σε ερώτηση που είναι ο μπαμπάς, η αγελάδα, η γατούλα. Όταν δεν του κάνεις τα χατίρια κλαίει με πάθος, δεν κρατάει το μπιμπερό που πίνει γάλα αλλά κρατάει και πίνει νερό μόνος του.

Να σημειώσω οτι γεννήθηκε πρόωρα στις 35 εβδομάδες, δεν γνωρίζω αν παίζει ρόλο. Έχει φυσιολογικά κιλά, ύψος λίγο παραπάνω απο την ηλικία του και περίμετρο κεφαλής φυσιολογική. Να επισκεφθώ αναπτυξιολόγο ή να περιμένω 4-5 μήνες; 

Σχόλια

Πρώιμα σημάδια αυτισμού ή δική μου υπερβολή;

Εικόνα Axpan

Καλημέρα,

να ρωτήσω - σε παιδοΩΡΛ και παιδοοφθαλμίατρο έχετε πάει; Αν όχι, θα πρότεινα να ξεκινήσεις με μια καλή αξιολόγηση ακοής / όρασης του μικρούλη σου.

Αν όλα είναι εντάξει προχωράς και με όποιον άλλο ειδικό νομίζεις για αξιολόγηση (αναπτυξιολόγο, παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο).

Σε αυτή την ηλικία, δύσκολα να σου δώσουν μια διάγνωση αλλά αν βρουν κάποια στοιχεία μπορούν να σου προτείνουν κάποιες αλλαγές στο περιβάλλον και στις αλληλεπιδράσεις που μπορεί να είναι βοηθητικές.

like0

Σε παιδοφθαλμίατρο δεν έχουμε πάει, σε ΩΡΛ πήγαμε

Εικόνα Γιώτα Πρ

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σε παιδοφθαλμίατρο δεν έχουμε πάει ακόμα, μετά τον χρόνο λένε, όμως σε ΩΡΛ πήγαμε 2 μηνών στα πλαίσια μιας εγκυκλίου του Υπ. Υγείας για υποχρεωτική εξέταση ωτοακουστικών εκπομπών σε μωρά έως 3 μηνών (λίγοι το γνωρίζουν και όμως είναι υποχρεωτικό και σωτήριο σε κάποιες περιπτώσεις).

like0

Συνήθως στα δύο χρόνια φαίνεται πιο καθαρά

Εικόνα panayota

Για να κλείσετε ένα ραντεβού σε αναπτυξιολόγο δεν θα βρείτε αμέσως. Κλείστε ένα όποτε βρείτε σε ένα νοσοκομείο να ξενοιάσετε και πηγαίνετε όταν σας το κλείσουν. Δε σας βιάζει κάτι. Ότι και να είναι θα σας κατευθύνει σωστά ο αναπτυξιολόγος

Μην αγχώνεστε είναι ακόμη πολύ μικρό πάντως συγχαρητήρια που το ψάχνετε από τόσο νωρίς! Είστε τρομερά ενημερωμένη!

Σας ευχομαι τα καλύτερα.

like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Γιώτα Πρ

Ευχαριστώ πολϋ για την απάντηση και τις συμβουλές,να είστε καλά :)

like0

Μπράβο που το κοιτάτε τόσο νωρίς!

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καταρχην να σας πω και γω μπραβο που το κοιτατε τοσο νωρις! Σε αναπτυξιολογο συνηθως για αυτα τα θεματα καλο θα ειναι να πατε στους 18μηνες, ομως οντως υπαρχει μεγαλη αναμονη γιαυτο θα οφελησει να κλεισετε απο τωρα ενα παντεβου, μπορειτε αρχικα να καλεσετε στο 1535 και να κλεισετε π.χ. ενα ραντεβου στο Αττικο Νοσοκομειο αν ειστε Αθηνα με την κα Αντωνοπουλου και  τον κο Μποτη

like0

Μέρα με τη μέρα αλλάζει

Εικόνα Γιώτα Πρ

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, μέρα με την ημέρα αλλάζει, είναι πίσω σε κάποια πράγματα, σε κάποια άλλα είναι πιο μπροστά, είναι και προωράκι, νομίζω όμως πως ένα ραντεβού με αναπτυξιολόγο δεν θα βλάψει. 

like0

Επισκέφθηκες τελικά αναπτυξιολόγο;

Εικόνα gberlemi

Καλησπέρα. Επισκέφθηκες τελικά αναπτυξιολογο; Πώς είναι το μωράκι τώρα;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.