Οκτώ μηνών κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση - Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας

Εικόνα Γιάννης

Καλησπερα στην κοινοτητα του noesi!!! 

Θα ηθελα τη βοηθεια σας στο θεμα που αντιμετωπιζω με την κορουλα μου. Ειμαι ο Γιαννης και εχω ενα πολυ γλυκο και ομορφο κοριτσακι την Αναστασια 8 μηνων με εγκεφαλικη παραλυση. Η ιστορια εν συντομια ειναι ως εξης: Οταν γεννηθηκε η μικρη δεν ειχε καθολου αναπνοη. Μπηκε σε θερμοκοιτιδα στην εντατικη. Ειχε σπασμους οι οποιοι σταματησαν μετα απο 25 μερες, ενω την μικρουλα την πηραμε σπιτι τελικα μετα απο 45 μερες εχοντας διαγνωση για εγκεφαλικη παραλυση και τετραπληγια.

 Νέο βιολόγιο στο NOESI.gr! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Μονο οποιος εχει περασει επισκεπτηρια στην εντατικη για τοσες πολλες μερες χωρις καν να μπορει να ακουμπησει το μωρακι του που παλευει μονο του, μπορει να με καταλαβει ολοκληρωτικα. Μετα απο 40 μερες η αναλυση του πλακουντα εδειξε μικροβιακη λοιμωξη 2-3 μερες πριν τη γεννα. Η λοιμωξη δεν πειραξε την γυναικα μου, αλλα επηρεασε το μωρο χτυπωντας στον εγκεφαλο. Το αποτελεσμα ηταν οξυς τοκετος (γεννησαμε μεσα σε 1,5 ωρα) οπου η μικρη βγηκε ζωντανη στο παρα τριχα κυριολεκτικα. 

Η κατασταση αυτη τη στιγμη ειναι ως εξης:

  • Κανουμε 3 φυσιοθεραπειες την εβδομαδα, ενω θα δουμε αν ενδεικνειται και θεραπευτικη πισινα.
     
  • Ξαναεμφανιστηκαν σπασμοι. Μας παρακολουθει ο κ. Ντινοπουλος και περνουμε Keppra, Rivotril και Depakine. Καπως καλυτερευει η κατασταση απο τοτε που αρχισαμε το Depakine και ελπιζουμε...
     
  • Στην αρχη πιναμε γαλα μονο με το σωληνακι, καθως η μικρη εχει ασθενεις θηλαστικες κινησεις. Ευτυχως το βγαλαμε εδω και 3 εβδομαδες, η μικρη τρωει 4 φορες την ημερα κρεμα και μια φορα γαλα (με το στομα) μονο 100 ml. Πρεπει να μαθει να πινει περισσοτερο για να λαμβανει ο οργανισμος περισσοτερα υγρα. Εν ολιγοις αυτα.

Απευθυνομαι σε εσας για να ρωτησω καποια πραγματα ειτε ειστε γονεις παιδιων με εγκεφαλικη παραλυση ειτε οχι μια που ως αρχαριος εχω πελαγωσει σε καποια ζητηματα εχοντας ηδη κατεστραμμενη ψυχολογια. 

Καταρχας ποιες θεραπειες εχετε δει οτι δουλευουν καλυτερα για παιδια με εγκεφαλικη παραλυση; Ψαχνω τα παντα καθημερινα στο ιντερνετ απο κλασσικη ιατρικη μεχρι εναλλακτικες θεραπειες, 

Επειδη δεν εχω την παραμικρη ενημερωση απο κανεναν, τι γινεται ρε παιδια με τα επιδοματα; Ηδη το κοστος σε βενζινες γιατρους φαρμακα φυσιοθεραπειες μας εχει τσακισει. Πηρα τα ΚΕΠΑ Βοιωτιας και μου ειπαν οτι για εγκεφαλικη παραλυση εξεταζουν παιδια μετα τους 29 μηνες. Ειναι δυνατον; Ισχυει αυτο το πραγμα; Μεχρι τοτε πως θα πορευθουμε; Τι αλλα δικαιωματα / επιδοματα εχουμε και πως θα τα μαθουμε;

Εχει καποιος γνωση σχετικα με βλαστοκυτταρα και εγκεφαλικη παραλυση;

Πως εχετε αντιμετωπισει ψυχολογικα αυτη την κατασταση; Ευτυχως η μικρη ειναι πολυ γλυκο και γελαστο μωρο, οταν ειμαστε μαζι της περναμε τελεια παιζουμε, τραγουδαμε και ξεχνιομαστε ομως κακα τα ψεμματα η ολη κατασταση ειναι ενα απιστευτο σοκ το οποιο θα με σημαδεψει για παντα.

Επισης θα ηθελα να απευθυνω στους διαχειριστες μια παρακληση για αναβαθμιση του λογαριασμου μου ωστε να μπορω να επικοινωνω με ορισμενα μελη απ' ευθειας. [ενημέρωση: έγινε!]

Υ.Γ. Προτεινω για οποιους εχουν λιγο χρονο και ξερουν Αγγλικα να διαβασουν το μπλογκ www.ryntales.blogspot.gr. Ειναι βραβευμενο μπλογκ το οποιο γραφει η μητερα ενος κοριτσιου με εγκεφαλική παραλυση. Εκτος του οτι εχει ψαχτει αρκετα σε θεματα θεραπειων και διατροφης εχει καταπληκτικη γραφη και προσεγγιζει πολυ ομορφα την κατασταση την οποια βιωνει. Το συνιστω ανεπιφυλακτα, προσωπικα με βοηθησε παρα πολυ.

Υ.Γ. 2 Θα επανελθω σχετικα συντομα πιστευω, γραφοντας για καποιες τροφές ή βιταμινες που μπορουν να βοηθησουν τα παιδια μας σε σημαντικο βαθμο.

Σχόλια

Ψυχραιμία...

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Γειά σου Γιάννη ,θα σου πρότεινα για την ψυχολογία σου η οποία ειναι πολυ σημαντική για να ανταπεξέλθεις στην πίεση να κάνεις ομοιοπαθητική. Οσο για τις θεραπείες πιστέυω στα βλαστοκύτταρα ,οπως επίσης και για τις θεραπείες  σε θάλαμο με υπερβαρικό οξυγόνο  δεν ξέρω ομως αν επειδή το παιδί είναι τόσο μικρό μπορεί να κάνει αυτήν τη θεραπεία,θα πρεπει να συμβουλευτείς γιατρό υπερβαρικής ιατρικής.

like0

Γεια σου Χρηστο

Εικόνα Γιάννης

Την ομοιοπαθητικη την εχω σκεφτει τοσο σε εμενα, οσο και στην μικρη. Μαλιστα μας εχουν προτεινει ομοιοπαθητικο ψευδαργυρο, ο οποιος φαινεται να ταιριαζει αρκετα στο "προφιλ" της μικρης. Οσον αφορα το υπερβαρικο οξυγονο φαινεται πολυ καλη περιπτωση, ομως στην Ελλαδα οι αιθουσες ειναι για παιδια ανω των 4 ετων. Οσον αφορα τα επιδοματα εχεις να προτεινεις πως να κινηθω π.χ. Προνοια, ΚΕΠΑ; 

like0

Οσων αφορά την ομοιοπαθητική

Εικόνα Χρήστος Γερασιμωβ

Οσων αφορά την ομοιοπαθητική τα πράγματα δεν είναι τοσο απλά ,θα πρέπει να επισκεφθείς ομοιοπαθητικό γιατρό ωστε να βρεί το ακριβως κατάλληλο φάρμακο το οποίο είναι μοναδικό για τον καθενα.Εαν δεν έχεις καποιον υποψιν σου θα μπορούσα να σου προτείνω.

Για το υπερβαρικό οξυγόνο ,οι αίθουσες ισως να είναι για παιδιά ανω των τεσσάρων κι αυτό επειδή τα παιδιά είναι ζωηρά και δύσκολα μπορουν να μείνουν σε κλειστό χώρο ,το παιδάκι σου είναι σχεδόν βρέφος 8 μηνών ,ομως  φαντάζομαι οτι ο υπέυθυνος γιατρός μπορεί να το ορίσει αν μπορεί να γίνει η θεραπεία.Το υπερβαρικό οξυγόνο αρχικά χρησιμοποιείται σε δύτες και απ ότι ξέρω οσο πιο σύντομα μετά το συμβάν μεταφέρουν το δύτη στο θάλαμο τόσο το καλύτερο.άλλωστε γι αυτό το λόγο υπάρχει και στην Καλυμνο θάλαμος υπερβαρικού.Αυτά τα λέω με κάθε επιφύλαξη ,ο κατάλληλος γιατρός θα σου πεί αν γίνεται η όχι.Στη θέση σου θα το έψαχνα παραπάνω  αν δέν υπάρχει κίνδυνος για το παιδί ίσως και να αξίζει πραγματικά τον κόπο ..Για τα επιδόματα δεν ξέρω και πολλά πράγματα ,ισως κάποιος άλλος απο δω μεσα να ξέρει τη διαδικασια .Νομίζω οτι κάποιος θα βρεθεί να ξέρει να σε κατευθύνει, άλλωστε μολις πρόσφατα  ανάρτησες το πρόβλημα που σε απασχολεί.Σου ευχομαι καλή δύναμη .

like0

Εγκεφαλική παράλυση και θεραπείες....

Εικόνα kate 19

Καλησπέρα και καλη δύναμη!! Σαν εργοθεραπεύτρια έκανα πρακτική στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνων και πραγματικά είναι απο τα λίγα πλαίσια που κάνουν καταπληκτική δουλειά πάνω στην εγκεφαλική παράλυση,,. μπορείτε να κάνετε ενα τηλ και να τους ζητησετε ενα ραντεβού (?) για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις για την μικρούλα σας!!

[Σημ. από το NOESI.gr. Μάθετε περισσότερα για την ΕΛΕΠΑΠ εδώ.]

Όταν εκανα πρακτικη είχαμε εναν μικρό που ερχόταν μια φορα την εβδομάδα και μετα καθε μήνα απο Αταλάντη, δίναμε οδηγίες και χειρισμούς στους γονείς για να κάνουν στο σπίτι. Επίσης πρέπει να είστε κοντα στην Αθήνα εφόσον είστε απο Βοιωτία... μπορείτε να κάνετε πολλά... όπως θεραπευτική κολύμβηση ή ιππασία... το σημαντικότερο όμως είναι φυσικοθεραπείες - εργοθεραπείες και οδηγίες για την σίτιση της μικρής επειδή είναι ζωτικής σημασίας....

Πιστεύω οτι θα σας βοηθήσουν στην ΕΛΕΠΑΠ!!

Τώρα οτι έχει να κάνει με επίδομα είμαι σίγουρη οτι δικαιούται η μικρή επίδομα απο το ΙΚΑ μηνιαίο... (ή τηλ. στην πρόνοια!)

Εύχομαι πραγματικά να σας βοήθησα έστω και λίγο!! χρειάζεται δύναμη, υπομονή, επιμονή... μα πάνω απ'ολα αγάπη η μικρή σας και νομίζω απο αυτά που διάβασα πως την έχει...

Καλή συνέχεια!!

like1

Εγκεφαλική Παράλυση

Εικόνα Γιάννης_1970

Συνονοματε σε χαιρετω,
Να εχεις δυναμη  υπομονη και αγαπη.

Μπαινω αμεσως σε πρακτικα θεματα:

Σε περιπτωσεις τετοιες  γινονται φυσιοθεραπειες, εργοθεραπειες και λογοθεραπειες. Και η θεραπευτικη κολυμβηση νομιζω ειναι πολυ καλη, απλα δεν αποζημιωνεται απο τα Ταμεια.... H θεραπευτικη κολυμβηση θα ηταν καλο να γινεται. εμεις πηγαιναμε στο ΟΑΚΑ για 2 χρονια και ειχε παιδια με τετραπληγια, παραπληγια, σύνδρομο Down, κλπ. Δυστυχως πλεον δεν κανουν τετοια κολυμβηση μετα τις 4 το απογευμα, με ευθυνη της διοικησης του ΟΑΚΑ που παραχωρησε τις διαδρομες της πισινας στους καθαρα αθλητικους συλλογους!!!

[Σημ. από το NOESI.gr. Διαβάστε περισσότερα: Αποκλεισμός ΑμεΑ από το ΟΑΚΑ]

Ο γιος μου με ημιπληγια ξεκινησε απο 11 μηνων φυσ/πεια και εργ/πεια και απο 1,5 ετος βαλαμε και λογ/πεια .

Θα πατε σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο Παιδων να σας δωσει  ο παιδονευρολογος 1 χαρτι που θα σας γραψει τις θεραπειες. Αυτο το χαρτι θα εχει ισχυ 1 χρονο,  μετα ξαναπατε για ανανεωση. Με αυτο και καποια αλλα χαρτια (σας τα λεει το ταμειο που εχετε την μικρη) καθε μηνα θα προσκομιζεται τις αποδειξεις απο τις θεραπειες.

Επισης 1 ακομα για υποβολη στο ΚΕΠΑ να πειτε στον γιατρο. Αυτο ειναι διαφορετικο , δεν γραφει αριθμο θεραπειων αλλα εξηγει την κατασταση της μικρης. Μαζι με μαγνητικες και λοιπες εξετασεις που εχετε κανει θα κανετε αιτηση στο ΚΕΠΑ. Η αιτηση γινετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΠΑ κι οχι αναγκαστηκα της πολης σας. Αν πχ στη Λιβαδεια ειναι καλυτερη η αντιμετωπιση πηγαινετε αλλού.

Σας οριζει το ΚΕΠΑ ημερομηνια ραντεβου και πατε με την μικρη. Η ηλικια δεν εχει σημασια. Το ΚΕΠΑ θα ορισει ποσοστο αναπηριας βασει παθησης για καποια χρονια. Η τετραπληγια οριζεται νομιζω εφ' ορου ζωης. Μην σε τρομαζει αυτο. Πρακτικα κανεις δεν ξερει την εξελιξη-προοδο των παιδιων αυτων.

Οταν παρεις την αποφαση απο το ΚΕΠΑ μαζι με καποια αλλα χαρτια  υποβαλλεις στη Νομαρχια / Προνοια αιτημα για το αναλογο επιδομα. Το επιδομα ισχυει απο την ημερα της αιτησης, μεχρι την ημερα που ληγει το χαρτι αναπηριας του ΚΕΠΑ.

Ρωτηστε για λογοθεραπεια, ειναι απαραιτητη σε αυτη την ηλικια για ενδυναμωση των μυων του στοματος, καταποση, μασημα και ισως αν εχετε και σιελοροια, οπως ο γιος μου ειχε απο τοτε.

Στη διαθεση σου.

like0

Καταρχήν να σας ζήσει το μωράκι

Εικόνα Αλεξάνδρα

Επιδομα αν η διαγνωση ειναι τετραπληγια, θα το παρεις απο το ικα.(αν ειναι αυτο το ταμειο σου) Θα πας στις "συνταξεις" κ θα ρωτησεις.. 

Βλαστοκυτταρα και υπερβαρικο βοηθουν, ψαξε το.. 

like0

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες

Εικόνα Γιάννης

Χρηστο ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

Kate 19 θα παρω τηλεφωνο την ΕΛΕΠΑΠ να δω πως μπορει να βοηθηθει η μικρη

Συνονοματε Γιαννη ευχαριστω για τις αναλυτικες συμβουλες, δεν το ηξερα οτι μπορω να παω σε οποιοδηποτε ΚΕΠΑ.

Αλεξανδρα ευχαριστω πολυ θα περασω απο το ικα να δω τι χρειαζεται.

Βλεπω οι περισσοτεροι εστιαζετε στην εννοια της αγαπης και οχι αδικα. Οτι προοδος εχει γινει στην μικρη (οι ειδικοι ειπαν οτι δεν μπορουσαν να φανταστουν μεγαλυτερη προοδο το τελευταιο τριμηνο) εχει γινει λογω της αγαπης.

Εχουμε πεσει ολοι πανω στην μικρη (παππουδες, γιαγιαδες, θειοι, θειες, φιλοι, γνωστοι) την εχουμε συνεχεια αγκαλια, της τραγουδαμε, της μιλαμε συνεχεια, χαμογελαμε, κανουμε βολτες καθε μερα και πιστευω περναει καλυτερα απο τα περισσοτερα μωρα της ηλικιας της. Μεταξυ μας λεμε οτι την μικρη θα την βλεπουμε ως σκευος αγαπης (κατα το "σκευος ηδονης"). Πολλοι ανθρωποι υγειεστατοι, ομορφοι ισως και πλουσιοι  εχουν τερματισει τις ζωες τους γιατι ενιωθαν οτι δεν τους αγαπησε κανεις και ηταν ουσιαστικα μονοι. Τουλαχιστον η μκρη να ειναι τυχερη σε αυτο το ζητημα.

Καμια φορα μεσα μου νιωθω οτι η ολη κατασταση η ψυχολογικη ειναι μια μαχη μεταξυ αγαπης και φοβου. Οταν νικα ο φοβος για το αυριο η ψυχολογια ειναι κατω του μηδενος. Οταν η αγαπη υπερτερει του φοβου η ισορροπια αποκαθισταται.

Τελοσπαντων ευχομαι να τα λεμε συχνα και να μπορεσω να ανταποδωσω τις συμβουλες και την συντροφια

like0

ΕΛΕΠΑΠ

Εικόνα kate 19

Μπορείτε να μπείτε και στο site της ΕΛΕΠΑΠ για να πάρετε καποιες πληροφορίες... πραγματικά εύχομαι να σας βοηθήσουν!

Προσπαθήστε η μικρή να παίρνει ερεθίσματα για όλα τα αισθητηριακά συστήματα... δηλαδή οπτικά, απτικά (αφή), ακουστικά κτλ.

Καλή συνέχεια!!

like0

Εγκεφαλική παράλυση, ψάχνεσαι πολύ και καλά κάνεις

Εικόνα Ελ

Γιαννη καλησπερα και απο εμενα. Απο το π.μ. που μου εστειλες καταλαβαινω οτι ψαχνεσαι πολυ και καλα κανεις.

Καταρχην για τα ΚΕΠΑ εχουν φτιαξει λιγο τα πραγματα περιμενεις το πολυ 6 μήνες. Στην αιτηση σου οποσδήποτε να αναγράφεται ο όρος "εγκεφαλικη παραλυση" και οχι η περιγραφη αυτής π.χ. υπερτονια ανω και κατω άκρων. Εγω την πατησα έτσι και τελικα έκανα ένσταση .Ευτυχως πηγα καλα προετοιμασμένη και  μπηκα στην κατηγορια της εγκεφαλικης παραλυσης.

Εμείς μεχρι να καταληξουμε σε φυσιοθεραπευτή  αλλάξαμε τρείς. Μενουμε στην επαρχία και οι επιλογές δεν είναι πολλές . Όταν ξεκινησαμε (τρειων μηνών ) νόμιζα πως εφόσον έχουν πτυχιο bobath θα κανουμε την φ/θ και ολα θα πάνε καλα. Έλα όμως που περνούσαν οι μήνες και δεν είχαμε πρόοδο? Αυτο το λέγανε οι γιατροι στο follow up γιατι οι φ/θ λέγανε "ολα πανε καλα". Τελικα χρειάστηκε καποιος να με ταρακουνήσει για να  αντιληφθώ οτι δεν αρκει το πτυχιο για να εισαι καλος φ/θ. Μετα απο 12 μήνες ξεκινήσαμε να κανουμε σε διπλανή επαρχιακή πολη bobath μαζι με vojta. Η κατασταση της μικρης χάλια οταν ξεκινησαμε , ο θώρακας ήταν ολος έξω , διαφραγμα δεν λειτουργουσε καλα ,αλλού ποδι , αλλού χερι και υποτονια στο full. Τωρα μετα απο 10 μήνες έχει κορμι αρκετα δεμενο , δυνατα πνευμόνια , τρώει κανονικά και πίνει νερο με καλαμακι, μπορει να στεκεται στον τοιχο για λίγα λεπτα. θελουμε ακομη πολυ δουλεια αλλα πρεπει να έχουμε υπομονη .

Με τους σπασμους παιδευόμαστε και εμείς. Παίρνουμε το sabril εξι μήνες τώρα και συνεχίζουμε. Έχει αρκετες εκφορτίσεις στο ΗΕΓ αλλα το καλό είναι οτι δεν κάνει κρίσεις.

Πήγες στον γιατρο σου? Ρώτησες?  Εγω ψαχνομαι για κάποιο κέντρο αποκαταστασης μετα απο προτροπη των φ/θ για πιο εντατικη δουλεια και εκπαιδευση δικη μου. Αν ειναι πολυ ακριβα θα κάνω εντατικά μαθηματα στην πολη μου σε συνδιασμο με μια βδομαδα τον μηνα στην ΕΛΕΠΑΠ.

Συγνωμη αν σε κουρασα. Καλο κουραγιο σε όλους μας, να χαιρομαστε τα παιδακια μας  και τα χριστουγεννα να φέρουν υγεία σε όλο τον κόσμο.

like0

Εγκεφαλικη παραλυση, θεραπειες

Εικόνα Γιάννης

Καλη χρονια σε ολους ευχομαι υγεια, τυχη, δυναμη, αισιοδοξια και πολλη αγαπη!!!

Ελενη ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως δεν προλαβα να ρωτησω τον νευρολογο μας για τα βλαστοκυτταρα, αλλα το εχω υπ' οψη μου γιατι ειναι κατι που μας ενδιαφερει πολυ. Θα τον δω περιπου σε εναν μηνα και θα σου μεταφερω τα λεγομενα του.

Εσενα τι σου ειπαν οι γιατροι που θα κανουν την επεμβαση? Ποια η διαδικασια, ποσο θα κοστισει και ποια τα αποτελεσματα?

Εχω να σου προτεινω Ελενη κορυφαια φυσιοθεραπευτρια, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα σε βολεψει γιατι ειναι στην Αθηνα

Κατα τα αλλα, απο το ψαξιμο που εχω κανει στο ιντερνετ και απο συνομιλια με γονεις στο εξωτερικο, εχω ξεχωρισει δυο θεραπειες οπου γραφονται τα καλυτερα. 

Μια μια ειναι αυτη http://www.scotsontechnique.com/ οπου πηγαινεις μια εβδομαδα στην Αγγλια με κοστος 600 ευρω, σου μαθαινουν μαλαξεις κυριως για το διαφραγμα και κανεις τις ασκησεις στο σπιτι (1-2 ωρες την ημερα).

Η δευτερη παραπλησια θεραπεια ειναι αυτη http://blyum.com/ οπου με κοστος 1200 ευρω σου μαθαινουν παλι καποιες ασκησεις-μαλαξεις οπου τις εφαρμοζεις στο σπιτι.  

Οσοι εχουν ακολουθησει καποια απο τις δυο θεραπειες δηλωνουν οτι ειναι οτι καλυτερο εχουν δοκιμασει. Ελπιζω να βοηθησα καποιους. Καλο απογευμα

 

like0

Σχετικά με επιδόματα

Εικόνα Νεκτάριος-Ελευθέριος Βεντούρης

"Πηρα τα ΚΕΠΑ Βοιωτιας και μου ειπαν οτι για εγκεφαλικη παραλυση εξεταζουν παιδια μετα τους 29 μηνες. Ειναι δυνατον; Ισχυει αυτο το πραγμα;ΟΧΙ, ΔΕΝ ισχύει. Σου μιλάω εκ πείρας.

Δικαιούσαι ΣΙΓΟΥΡΑ το επίδομα σπαστικής εγκεφαλοπαθειας το οποίο χορηγείται από την οικεία Πρόνοια.

Επίσης μπορείς να διεκδικήσεις τη χορήγηση του επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας.

Για οποιαδήποτε απορία σου στείλε μου pm.

Πολύχρονος για αύριο!

like0

Νεκτάριε σε ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Γιάννης

Σου εχω στειλει π.μ. αν μπορεις να βοηθησεις σε καποιες αποριες.

like0

Ρυθμίσεις προφίλ

Εικόνα Νεκτάριος-Ελευθέριος Βεντούρης

Στις ρυθμίσεις του προφίλ σου θα πρέπει να κλικάρεις τη φόρμα επικοινωνίας για να μπορέσω να σου απαντήσω.

Αλλιώς στείλε μου τη διεύθυνση του e-mail σου.

like0

Νεκτάριε

Εικόνα Γιάννης

Το E-mail μου ειναι karampelkosj@yahoo.gr. Ελπιζω να ρυθμισα και σωστα τη φορμα επικοινωνιας. Ευχαριστω 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.