Να σταματήσω το Τμήμα Ένταξης ή όχι;

Εικόνα Ιωαννα Μπασδαρα

Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι νέο μέλος. Ήθελα, αν μπορεί, κάποιος ειδικός να μου πεί τη γνώμη του. Έχω ενα αγοράκι, τον Γιαννη, 7 ετών, ο οποίος ενω σωματικά και νοητικά δεν έχει διαγνωστεί με κάποια πάθηση, δεν μιλάει καθαρά. Έχουμε ξεκινήσει λογοθεραπεία απο 2,5 χρονών. Η ομιλία του καθαριζει τον τελευταίο χρόνο που αλλάξαμε λογοθεραπευτρια. Το θέμα είναι οτι πηγαίνουμε τριτη χρονιά (και τελευταία) στο νηπιαγωγείο και μάλιστα στο τμήμα ένταξης.

Ο Γιάννης όμως εχει κανει μεγάλη πρόοδο και στην ομιλία και στην κοινωνικοποίηση στο γενικό τμήμα και δεν θέλει να πηγαινει στο Τμημα Ένταξης. Και δεν έχει και τιποτα να του προσφέρει απο θεμα γνώσεων. Σκεφτομαι να τον σταματήσω απο το τμήμα ενταξης. Ποια ειναι η γνώμη σας; 

Σχόλια

Λάβετε υπόψη τη βελτίωση

Εικόνα Μαρία Θωμαδάκη

Καλησπέρα σας, η βελτίωση που έχει ο Γιάννης στο τομέα του λόγου- ομιλίας και κοινωνικοποιήση είναι μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε υποψην σας. Θα είναι ομώς καλό  να το συζητήσετε με τη λογοθεραπευτρία σας (καλό θα ήταν έρθει σε επαφή με το σχολείο) και τη  δασκάλα του στο νηπιαγώγειο για να ενημερωθείτε και για την εικόνα του μέσα στην ομάδα (δηλαδή συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες και αν ναι τι συναισθήματα του δημιουργούνται χαράς , ικανοποιήσης, επιτυχίας) ώστε να μπορεί να ανταποκρίθει  πλήρως και να μη νοιωθεί διαφορετικός μεσά σε αυτη. Είναι και αυτοί σημαντικοί παραγοντές που πρέπει να ληφθούν υπόψην, ένα παιδακί ειναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται ομορφά στο χώρο του σχολείου. Ελπίζω να σας βοήθησα... 

like0

Συμφωνεί να μείνει μόνο ο Γιάννης στο κανονικό τμήμα

Εικόνα Ιωαννα Μπασδαρα

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Η λογοθεραπευτρια  συμφωνει στο να μενει ο Γιαννης μονο στο κανονικο τμημα γιατι πιστευει και αυτη οτι σε αυτο το σταδιο το Τμημα Ενταξης δεν μπορει να του προσφερει. Επισης η νηπιαγωγος του κανονικου τμηματος μου εχει πει οτι ανταποκρινεται σε ολες τις δραστηριοτητες (και μαλιστα σε καποιες απο αυτες καμαρωνει) και οτι θα μπορουσε να ειχε παει στην πρωτη δημοτικου. Ειναι τριτη χρονια σε τμημα ενταξης στο νηπιαγωγειο.

like0

Ίσως σταδιακά;

Εικόνα anna kal

Χωρίς να έχω ειδική γνώση σκέφτομαι μήπως αυτό να γίνει σταδιακά και να δείτε πώς πάει; Δηλ. τη μια εβδομάδα να μείνει για μία ολόκληρη μέρα στο κανονικό τμήμα, αν πάει καλά, την επόμενη εβδομάδα να μείνει δύο κ.ο.κ

like0

Σταματήσαμε το Τμήμα Ένταξης

Εικόνα Ιωαννα Μπασδαρα

Γεια σας. Δυστυχως δεν εχω internet στο σπιτι και γι αυτο δεν μπαινω συχνα. Σταματησαμε τελικα το τμημα ενταξης. Ο Γιαννης εχει προσαρμοστει στο γενικο τμημα και ειναι πιο χαρουμενος. Επισης απο τοτε που σταματησαμε τα πηγαινει καλυτερα και στη λογοθεραπεια. Συγκεντρωνεται καλυτερα και διορθωνει μονος του τις λεξεις. Πηρε μερος και στη γιορτη του σχολειου για τις αποκριες και αρχισανε τα παιδακια να τον αποδεχονται στο γενικο τμημα. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να παμε ομαλα το Σεπτεμβριο στην πρωτη δημοτικου. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και ευχομαι σε ολους τους γονεις υπομονη, κουραγιο και δυναμη (πολυ δυναμη). Σαςευχαριστω.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.