Ήταν, λέει, μία σταγόνα

Εικόνα Μαριαλεξ

Ητανε λεει μια σταγονα, μια σταγονιτσα μια σταλια καθισμενη στο τζαμι μιας μεγαλης αιθουσας γεματη απο παιδια. Ακουγε τον δασκαλο να μιλαει για λεξεις, για αριθμους, για πολεις και ποταμια...Ανοιγε καλα καλα τα αυτιά της και ρουφουσε ολα οσα ακουγε. Κι αφου χορτασε και ψουσκωσε απο την τοση γνωση ανοιξε και τα ματια. Κοιτουσε τα προσωπα των μικρων παιδιων που αφηναν τη μυρωδια τους στα θρανια. Εβλεπε ματια χαρουμενα ,ματια νυσταγμενα, ματια που κοιτουσαν τοιχους και αλλα που ονειρευοντουσαν κι ας ητανε ορθανοιχτα.

Εικόνες με τρεις σταγόνες που πέφτουν, μέσα τους σχηματίζεται η γη.

ΑμεA στο "Πλανητάριο" στις 30/12 γύρω στις 12:30 με 13:30

Εικόνα Μαριαλεξ

Καλημέρα και χρονια πολλα, εύχομαι ο καινουριος χρονος να ειναι γενναιδωρος μαζι μας.Θα παρακαλουσα εαν καποιος γνωριζει ποιο ειδικο σχολειο η κεντρο ή ακομη και Συλλογος ειχε κανει ομαδα με ΑμεΑ παιδια και ειχαν επισκεφτεί το πλανητάριο στις 30/12/2014 γυρω στις 13:30, να μου στειλει ενα E-mail μεσα απο την φορμα επικοινωνιας του NOESI.gr. Σας ευχαριστω εκ των προτερων....

Καληνύχτα Αλέξανδρε... και όνειρα γλυκά!

Εικόνα Μαριαλεξ

Δεν θυμάμαι το όνομά της , όμως δεν έχει αλήθεια και τόσο σημασία. Ας της δώσουμε μαζί ένα όνομα λοιπόν... Να την πούμε Βάγια; Η Βάγια λοιπόν μεγάλωσε με αγάπη άλλα και πόνο. Αντιφατικό θα μου πείτε κι όμως γίνεται. Μη σας φαίνεται παράξενο... κάπως έτσι μεγαλώνουν πολλά παιδιά. Θα καταλάβετε γιατί...

Ερώτηση... σχολική δομή κατάλληλη για χαρισματικά παιδιά;

Εικόνα Μαριαλεξ
Καλησπέρα σε όλους... θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση και παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας μας δώσει τα φώτα του. Στο φιλικό μου περιβάλλον έχουμε ένα παιδάκι πέντε ετών που είναι ιδιαίτερα χαρισματικό. Διαβάζει ελληνικά, αγγλικά, διαβάζει εφημερίδα, κάνει πολλαπλασιασμό με διψηφιους αριθμούς και λύνει εξισώσεις. Έχει πρόβλημα στην αλληλεπίδραση με συνομηλικους και στη λεπτή κινητικότητα. Υπάρχει σχολική δομή κατάλληλη στην Ελλάδα για χαρισματικά παιδιά με αυτιστικά στοιχεία; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Μαρία

NOESI.gr να τα εκατοστήσεις... Πάντα δίπλα μας...

Εικόνα Μαριαλεξ

Όταν πρωτοβρήκα τη ΝΟΗΣΗ δεν μπορούσα να φανταστώ τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στη ζωή μου. Για πολύ καιρό σας διάβαζα σιωπηρά χωρις να έχω γίνει μέλος. Μου έδινε δύναμη η γνώση του ότι δεν είμαι μόνη. Συντροφιά μου τα βιολόγιά σας κάθε βράδυ κι από εκεί μάθαινα τόσα, αισθανόμουν τόσα, μέχρι που πήρα την απόφαση να μοιραστώ κι εγώ τα δικά μου. Και τότε βρήκα φίλους, βρήκα συνοδοιπόρους, βρήκα ελπίδα. Φίλους που με άλλους βλεπόμαστε, με άλλους μιλάμε στο τηλέφωνο και με άλλους συνομιλούμε διαδικτυακά. Και τώρα πια δεν είμαι μόνη. Έχω φίλους που πραγματικά με νιώθουν, που βιώνουν ότι κι εγώ, που καταλαβαίνουν. Που με μια κουβέντα τους αισθάνομαι καλύτερα και συνεχίζω τον δύσκολο - σημαντικό δρόμο μου. Κι όταν έχω κάποια απορία τρέχω και μπαίνω στο ΝΟΗΣΗ για να μάθω αυτό κι εκείνο και το άλλο. Ότι χρειάζομαι μαζεμένα ....πληροφορία, γνώση, συντροφιά, συναίσθημα και ίσως και μια μικρή λύτρωση.

Ξύξε μαμά, ξύξε....

Εικόνα Μαριαλεξ

Αυτό μου είπε κι αμέσως τα μάτια μου θόλωσαν. Πόσο καιρό περίμενα να ακούσω αυτή τη μαγική λεξούλα! Μαμά! Ξύξε μαμά, ξύξε! Όπως και να το κάνεις δεν έχω άδικο να χαίρομαι. Μετά από δύο χρόνια λογο και έργο έχουμε μάθει πολλές λεξούλες, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που με κοίταξε στα μάτια, που με άφησε να διαβάσω την ψυχή του, που μου χάρισε γενναιόδωρα το χαμόγελό του και μου ζήτησε να συνεχίσω να ξύνω τα ποδαράκια του. Και μετά έκλεισε τα μάτια σαν γατάκι, με ζωγραφισμένο ακόμη το χαμόγελο στο προσωπάκι του και απολάμβανε τα χάδια μου.  

Εντυπώσεις από τη συνάντηση με θέμα την ενδοσχολική βία

Εικόνα Μαριαλεξ

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να πάρω τον ρόλο του ρεπόρτερ (μη γελάτε σας βλέπω). Εχθές εγινε η συνάντηση του Νόηση με θέμα συζήτησης την ενδοσχολική βία και πώς την αντιμετωπίζουμε. Θα ήθελα να σας δώσω τις εντυπώσεις μου και να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Θα ξεκινήσω από το χώρο όπου έγινε η συνάντηση ο οποίος ήταν ζεστός ,καλαίσθητος και πολύ εύκολα προσβάσιμος. Βγαίνεις από τον ηλεκτρικό και σε 3 λεπτά είσαι εκεί. Μας καλοδέχτηκε ο κος Κουτουμάνος ευγενικός, φιλόξενος, χαμογελαστός. Η παρουσίαση συζήτηση κράτησε περίπου 2 ώρες και οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνθηκα σαν να ήμουν με φίλους. Κύριε Αγγελε δεν βαρέθηκα καθόλου και ούτε που κατάλαβα πως πέρασε το δίωρο.Ωραία παρουσίαση, με περιεχόμενο, που σίγουρα έγραψε μέσα μας μιας και πέραν της ομλίας του κύριου Αγγελου εγώ απόλαυσα και τη συζήτηση που κάναμε όλοι μαζί στο τέλος. Ελπίζω να υπάρχει το ίδιο κλίμα και στις υπόλοιπες συναντήσεις. Ευχαριστούμε κύριε Αγγελε για τη φιλοξενία και ευχαριστούμε και την ομάδα σας για την οργάνωση.

Παπαδοπούλου Μαρία

Σε ευχαριστώ που με περίμενες

Εικόνα Μαριαλεξ

Σήμερα δεν ξέρω πώς να αρχίσω, μου είναι δύσκολο να φτιάξω τις λέξεις για να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Βρίσκομαι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, σήμερα δεν μπορώ να ανέβω το βουνό, δεν μπορώ να βρω την δύναμη να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Σήμερα η καρδιά μου είναι άδεια. Αλήθεια το ξέρατε πως η καρδιά αδειάζει;

Το ξέρατε ότι...;

Εικόνα Μαριαλεξ

Καλησπέρα σας φίλοι μου, από την προηγούμενη σχολική χρονιά έχω κάνει αίτηση στο ΚΕΔΔΥ? Πειραιά για να δουν το μεγάλο μου γιο, τον Αλέξανδρο. Μου είχαν πει πως θα τον δουν μέχρι τις αρχές αυτής της σχολικής χρονιάς. Επίσης τους είχα ενημερώσει ότι θα ζητήσω παράλληλη στήριξη? για το παιδί και εκείνοι μου είπαν ότι προηγούμαι γιατί έχω ηδη διάγνωση ΔΑΔ? από δημόσιο νοσοκομείο, επειδη το παιδί ειναι μικρό και τέλος επειδη θα ζητήσω παράλληλη στήριξη και υπάρχει προθεσμία έως 20 Οκτώβριου για την αίτηση.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.