Άσπεργκερ συμπεριφορά, εξήγηση προσέγγιση

Εικόνα Maria Iannari

Kάποια πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν γονείς με παιδιά που έχουν Άσπεργκερ απλώς μια προσέγγιση γιατί η κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική κι να θέλει άλλο τρόπο αντιμετώπισης απλός έχουν όλα έναν σκελετό δόμησης που στηρίζονται κάποιες καταστάσεις. Πρώτα απόλα οι Ασπεργκερ όταν δε ξέρουν τι έχουν κι οι γονείς τους φέρονται σαν να φταίνε για αυτό που έχουν πληγώνονται πολύ. Οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται κι να βοηθιούνται πάνω σε αυτό. Έχουν ανάγκη κι αυτή να ξέρουν τι συμβαίνει κι να διδακτουν πως να το διαχειρίζονται για καλο κι τον δυο πλευρών.

Άσπεργκερ καλησπέρες

Εικόνα Maria Iannari

Κι άλλοι γιατροί κάτι τέτοια λέγαν στην μάνα μου κι έχω δυστυχώς μεγάλο πόλεμο στο σπίτι μου και ψυχολογική βια. Οι ψυχολόγοι δε είχαν ποτε την υπομονή να ασχοληθούν μαζί μου. Λέγαν διαφορα κι αυτοί στην μάνα μου κι αυτή φόρτωνε πιο πολύ κι θύμωνε μαζί μου. 

Στα 4 άρχισα να μιλάω και μάλιστα να παρλάρω πολύ τους κούραζα όλους κι ακόμα το κάνω. Έχω ελλειμματική προσοχή, δε κοιτώ στα ματια τους άλλους κοιτώ εδώ εκεί λεπτομέρειες μα ποτε κατάματα. Εχω κωλύματα με αντικείμενα. Κάνω χαζομάρες σαν να είμαι 10 χρονών. Είμαι 32 κι σκέφτομαι σα 15.

 Ένα νέο βιολόγιο από τη Μαρία, με σύνδρομο Asperger.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.