Αυτισμός και ελεύθερος χρόνος..

Εικόνα korina
Όταν μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό, ο ελεύθερος χρόνος μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Γιατί εμείς οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες όλη μέρα "κάνουμε πράγματα". Απο το πρωί που ξυπνάμε μέχρι το βράδυ που θα ξανακλείσουμε τα μάτια μας ήμαστε στη τσίτα.. Οι προσωπικές μας ανάγκες μπαίνουν στην άκρη και σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πάντα οι ανάγκες του παιδιού. Δε πειράζει όμως, αξίζει το κόπο..

Αυτισμός και δυσκολίες στη συμπεριφορά..

Εικόνα korina
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελο! Έχω ένα παιδάκι πεντέμιση χρονών με αυτισμό. Από 18 μηνών έχει ξεκινήσει η παρέμβασή του αρχικά με εργοθεραπείες και έπειτα προστέθηκε η ειδική διαπαιδαγώγηση απο ψυχολόγο και οι λογοθεραπείες. Η ψυχολόγος που το παρακολουθεί εφαρμόζει τη μέθοδο TEACH. Το παιδί έχει παρουσιάσει πρόοδο στο γνωστικό του κομμάτι και στο λόγο του αλλά έχει μείνει πίσω το κομμάτι της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας, των στερεοτυπιών και γενικότερα το κομμάτι της συμπεριφοράς (νευρικότητα, γκρίνια κλπ).

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.