Καλημέρα σε όλες και όλους, 1η ανάρτηση

Εικόνα ΜΑΡΘΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Έχω ένα αξιολάτρευτο αγοράκι τεσσάρων ετών με ΔΑΔ. Χαίρομαι που μέσω του ιστότοπου βρίσκω συνοδοιπόρους, συνεργάτες, ιδέες και προτάσεις για το χειρισμό της ιδιαιτερότητάς μας. Ο μικρός μου έχει ιδιαίτερη κλίση στη μουσική, π.χ. τείνει να μελοποιεί σε τραγούδι επαναλαμβανόμενους ήχους. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να το ακούει κανείς... Έχουμε στενή σχέση με το χώρο της μουσικής, θα ήταν καλό να τον βοηθήσουμε να στραφεί προς τα εκεί; Σε ποιά ηλικία μπορεί να διδαχτεί συστηματικά μουσική χωρίς να μπερδευτεί ακόμη περισσότερο στον ήδη μπερδεμένο κόσμο του;

Ευχαριστώ,
Μάρθα

Σχόλια

Γουστάρω μουσική :)

Εικόνα Maria Iannari

Καλλιτέχνης ο μικρός αρχοντούλης ??? Αστον να ακούει μουσκή κι θα βρει μονος ποτε θα ξεκινήσει να ασχολείται συστηματικά. Χαλαρά χωρίς άγχος, αυτός όταν νιώσει έτοιμος νομίζω θα δώσει το έλασμα να ξεκινήσει μαθήματα για μουσική αν και το αυτοδίδακτο είναι πιο ωραίο :)

like0

Τι όμορφο!

Εικόνα Κική Φ.

Καλησπέρα σας!
Πολύ όμορφο που το παιδί σας έχει μια τέτοια κλίση και μοιάζει να έχει ανάγκη τη μουσική. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα (αφού παρατηρείτε ότι έχει ήδη την τάση να ασχολείται) συνεδρίες μουσικοθεραπείας. Η εμπειρία μου από ωδεία ως άτομο χωρίς Asperger ήταν ήδη τραυματική! Δεν υπάρχει λόγος να μπει το παιδί σε ένα κλίμα πίεσης, ανταγωνισμού και άγχους. Η μουσικοθεραπεία, από την άλλη, είναι πολύ αποτελεσματική για τα παιδιά με ΔΑΔ. Τα βοηθάει να χρησιμοποιούν παραγωγικά τα συμπτώματά τους, κι αντί να τα χαώνει, τα οργανώνει και τα κάνει πιο λειτουργικά.

like0

Καλημέρα σε όλους και όλες

Εικόνα ΜΑΡΘΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Κάτι ξέρω από το κλίμα των ωδείων. Ευχαριστώ για τη συμβουλή...

Φιλικά,
Μάρθα

like0

Η μουσική και ο χορός

Εικόνα Viky M.

Στην κόρη μου 4 με ΔΑΔ της αρέσει η μουσική και ο χορός. Επειδή έχει συνέχεια θεραπείες αποφάσισα ότι το Σάββατο της ανήκει και το έψαξα πολύ. Δεν την πήγα σε μπαλέτα και θεατρικά παιχνίδια, αλλά βρήκα ένα αθλητικό σύλλογο που κάνει χορό -γυμναστική για παιδιά 3-5. Εκεί μπορεί να χοροπηδάει πιο ελεύθερα από μια σχολή χορού που θέλει να κάνει όνομα. Κατά εμένα το βασικό είναι να το διασκεδάζει και αν μάθει και κάτι καλό είναι. Γιατί και ο χορός και η μουσική βοηθάνε στην κοινωνικότητα. Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσεις και την άποψη των θεραπευτών αν πιστεύουν ότι θα βοηθήσει το συγκεκριμένο παιδί.

Επίσης να πω ότι η κόρη μου περιμένει πως και πως τα Σάββατα να πάει χορό και νομίζω ότι την έχει βοηθήσει στον συντονισμό, στην κοινωνικότητα και στην μίμηση. Τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει άλματα και νομίζω ότι όλα βοήθησαν από λίγο.

like0

Μουσική μαθαίνουν μόνο αν είναι υψηλής λειτουργικότητας

Εικόνα Αννα Καρελιωτη

Το παιδακι μπορει να μαθει μουσικη μονο αν ειναι υψηλης λειτουργικοτητας. Συνηθως ολα τα παιδια με αυτισμο λατρευουν τη μουσικη αυτο δεν σημαινει οτι μπορει το οποιοδηποτε παιδι να μαθει.....Η μουσικοθεραπεια βεβαια ειναι πολυ καλη.

like1

Οριακά μπορεί να και να του ταιριάζει το πρόγραμμα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Οριακά, λόγω ηλικίας :)

Δείτε την ανάρτηση http://www.noesi.gr/event/moysiki-agapaei-ton-aytismo-deytera-29-ioynioy... για το πρόγραμμα "Η μουσική αγαπά τον αυτισμό" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΑΓΚ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.