Ο γιος μου έχει Άσπεργκερ, μας είχαν πει να μη του το πούμε

Εικόνα Λι Πα

Καλησπέρα σας. Ειμαι πολύ μπερδεμένη. Ο γιος μου είναι 14 ετών και έχει συνδρομο ασμπεργκερ. Η γνωμάτευση του ιατροπαιδαγωγικού διασταυρώθηκε και απο τον κ. Καραντάνο, ο οποίος μου συνέστησε την παιδοψυχολόγο που τον στήριζε 2 χρονια. Πέρυσι δεν είχαμε συνεργασία με καποιον γιατι γέννησε η εν θεματι. Μας είχαν συμβουλέψει να μην του το πουμε και έτσι δεν γνωρίζει τιποτα για το θέμα αυτο. Σκέφτομαι μηπως πρεπει να τον πάμε να τον δει η κα Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Να μας συμβουλεύσει αν πρεπει να μάθει, να τον αξιολογήσει. Δεν ξερω με ποιον τροπο θα τον πείσω απο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει συνεδρίες. Ειναι αρνητικός, το θεωρεί άλλο ενα ιδιαίτερο... Σας ευχαριστω.

Σχόλια

Πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση του ο μικρός

Εικόνα Maria Iannari

Γεια χαρα, ταπεινή γνώμη μου ως άτομο με Ασπεργκερ είναι ότι πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση του ο μικρός διακριτικά πρέπει να του το πουν ώστε να συμφιλιωθεί με αυτό κι να το αποδεχτεί κι εγώ δε ήξερα τι έχω κι έβλεπα πράγματα να γίνονται κι την συμπεριφορά τον γύρων μου κι δε ήξερα τι προκαλούσε αυτό το πράγμα... ο μικρός λοιπόν  πρέπει να γνωρίζει πιστεύω αλλιώς συμβαίνουν πράγματα γύρο του που δε εξηγούνται αν δε γνωρίζεις κι γίνονται μπερδέματα αυτό φυσικά ταπεινή γνώμη μου... φυσικά τσινάει για τις συνεδρίες γιατί φοβάται το άγνωστο κι τους γιατρούς ότι περνάει λούκι και αγχώνεται ας το ωριμάσει μονος του κι θα το κάνει αν δε πιέζεται πιστεύω...

like1

Πρόσφατα διαγνώστηκε ο γιος μου με Άσπεργκερ

Εικόνα Aspergermommy2010

Προσφατα διαγνωστηκε ο γιος μου 12 ετων με Asperger θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε για το ταξιδι που ξεκιναει....

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.