Έξαλλη...

Εικόνα Grace Under Pressure

Μου φαινεται τελικα πως εχω γινει νευρικος ανθρωπος... δεν μπορω αλλιως να εξηγησω την ανταποκριση μου σε αυτα που εγιναν σημερα... Λοιπον ο Γιαννης εχει καποιο προβλημα στα ματια. Το ειχε δει ο κ. Δαμιανος σε καποια επισκεψη μας και μας εστειλε στην κ. Κοϊδου στο Παιδων. Εκεινη μας ειπε οτι ο Γιαννης εχει 3 βαθμους αστιγματισμο σε καθε ματι αλλα δεν θελει ακομα να του βαλει γυαλια (ηταν ουτε 2 1/2 ετων) αλλα να τον ξαναδει μετα τα (φετινα) Χριστουγεννα (3+ δηλαδη).

Εμενα μου ειχε φανει παραξενο να μου λενε οτι το παιδι μου εχει τοσο μεγαλο προβλημα στα ματια και να μην του βαλουν γυαλια... αλλα τελος παντων.

Κατα την διαρκεια των θεραπειων το ανεφερα στην θεραπευτρια που μου ειπε οτι ενα μερος της "αταξιας" του Γιαννης μπορει να οφειλεται σε αυτο και μας εστειλε σε εναν ειδικο οπτομετρη που εχει δουλεψει με παιδια που εχουν δυσκολιες .. ο οποιος μας ειπε οτι ναι τοσο μετραει και αυτος τον αστιγματισμο του αλλα θελει λιγο ακομα να τον αφησει γιατι μερικες φορες διορθωνεται απο μονος του.

Πηγαμε λοιπον την προηγουμενη Παρασκευη και τον ξαναμετρησαμε και εχει πεσει λιγο αλλα οχι αρκετα για γλιτωσουμε τα γυαλια. Ετσι μας εστειλε σε εναν παιδοφθαλμιατρο στην Αγ. Παρασκευη για να του κανει μια εξεταση τελος παντων και να παρουμε την συνταγη για τα γυαλια. Εμεινα ευχαριστημενη απο την κ. Κοϊδου και απο τον κ. Κόκκοτα και περιμενα οτι και ο κ. Ζ. θα ηταν ειδικος σε παιδια σαν τον δικο μου. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!

Παμε λοιπον και μας βαζει στο ιατρειο. Καμια επαφη με το παιδι... οχι οτι δεν του μιλησε, αλλα ηταν πολυ επιφανειακη. Δεν του εξηγησε τιποτα, δεν με ρωτησε τιποτα εκτος απο τα στοιχεια μου και εγω δεν του ειπα κατι παραπανω. Στην αρχη ο Γιαννης συνεργαστηκε... μετα ομως του εριξε τις σταγονες που παραλυουν τον φακο για να κανει την βυθοσκοπηση. Εκει λιγακι δυσκολευτηκαμε και φανηκε οτι ο γιατρος ηταν μη εμπειρος στον χειρισμο μικροτερων παιδιων γιατι προσπαθουσε με την λογικη να πεισει τον γιο μου. Τελος παντων μας ειπε να περιμενουμε εξω μεχρι να ενεργησουν οι σταγονες.

Οσο περιμεναμε ηρθε μια οικογενεια με δυο παιδακια που τα πηρε μεσα αμεσως. Επι μια ολοκληρη ωρα ειχε μεσα το αλλο ραντεβου (το επομενο απο εμας δηλαδη) και εγω ειχα ενα κουρασμενο, μισο-τυφλωμενο και εξαλλο παιδακι στα χερια μου... Προσπαθησα να μιλησω στην γραμματεα να της εξηγησω οτι ο Γιαννης δεν αντεχει αλλο, οτι εχει καποιες αλλες αναγκες που θα επρεπε να του δινουν προτεραιοτητα και πρωτα απο ολα η ηλικια του.

Δεν μπορεις να περιμενεις απο ενα σχεδον τριχρονο να περιμενει μια ωρα στο γραφειο ενος γιατρου οσο εκεινος μεσα μιλαει με την αλλη μαμα... Τι θα ηθελα να κανει? Να περιμενει τα 20 λεπτα ή να εξετασει ενα ενα τα παιδακια... (Που ηταν και πιο μεγαλα αρκετα και ΝΤ)

Τελος παντων ο Γιαννης κοντεψε να παθει νευρικο κλονισμο εκει μεσα συν οτι το γραφειο το μοιραζεται ο γιατρος με εναν καρδιολογο και η αιθουσα αναμονης ηταν γεματη γεροντακια που δεν ειχαν το κουραγιο να ακουν τον μικρο μου να κλαιει. Και δεν μπορουσα και εγω να τον κανω καλα με τιποτα, ουτε να τον κρατησω με αφηνε, ουτε να εφαρμοσω πιεση να ηρεμησει... τιποτα. Ηταν θεριο ανημερο και με το δικιο του.

Οταν λοιπον ξαναμπηκαμε μεσα με τον Γιαννη σε αυτην την κατασταση, φυσικα η εξεταση δεν πηγε καλα. Ο γιατρος αρχισε να τον καλοπιανει και τον απειλει κλμακωτα. Μεχρι οτι θα του κανει ενεση αναισθησιας μας απειλησε!!! :-Ο

Μετα του ελεγε οτι θα του δωσει σοκολατακι... μετα παλι οτι θα του κανει ενεση. Το παιδι τα ειχει δει ολα μιλαμε. Ξεκινησα και εγω να του πω στο αυτι παραμυθια γιατι στον γιο μου ειναι το ΜΟΝΟ που δουλευει να τον ηρεμησει και ο γιατρος με πολυ αυστηρο υφος με εκοψε και μου λεει οτι αυτο δεν θα βοηθησει. Σοβαρα κ. Γιατρε? Και πως το συμπερανατε αυτο εχοντας δει τον γιο μου 15 λεπτα?! Εγινα εξαλλη αλλα συγκρατηθηκα...

Γυριζει και μου λεει:

"Δυσκολος ειναι ε?"

Και απανταω: 

"Νομιζα οτι ειχατε εμπειρια με τετοια παιδια!"

- Γιατρος:

"Μα εχω"

- Εγω:

"Ο Γιαννης εχει εγκεφαλικη βλαβη και αυτιστικες τασεις"

- Γιατρος:

....

Μετα μαζευτηκε αρκετα θα ελεγα. (δεν θα εμπαινα σε λεπτομερειες για το τι εχει ο γιος μου τελος παντων) Καποια στιγμη τελιωσαμε. Μου λεει λοιπον ο κυριος οτι ο Γιαννης θελει γυαλια (ελα! Αληθεια!? Και εγω γιατι τον εφερα?! Για παππουτσια?!) Και οτι εχει 3 βαθμους αστιγματισμο και 3 πρεσβυωπια (που κανεις απο τους αλλους δυο δεν ειχε δει αλλα τεινω να πιστεψω τους αλλους δυο γιατι στις αλλες δυο εξετασεις συνεργαστηκε) Και οτι ειδε τελος παντων ο,τι ηθελε να δει και θελει να του δοκιμασει τους φακους να μας πει αν βλεπει (Ο Γιαννης) σε μια βδομαδα ... γιατι εκεινη την στιγμη το ματι ηταν θολο απο τις σταγονες. Εκλεισα λοιπον και εγω ραντεβου νωρις την επομενη Πεμπτη. Πηγαμε στις εξι και φυγαμε 8 απο εκει μεσα. Θα τον παω την αλλη Πεμπτη και μετα θα τον ξαναπαω αλλου.

Σαφως και δεν ξαναπαταω στον κ. Ζ. Μπορει να ειναι ο πιο διαβασμενος επιστημονας... δεν ειναι ομως ο καταλληλος για τον γιο μου. Για μενα καλος γιατρος Κυριε μου δεν εισαι οτι οταν κανεις τα ευκολα.. αλλα οταν βρισκεις τροπο να καταφερεις τα δυσκολα με τον καλο τροπο. ΤΟ ξερω οτι ειναι για το καλο του... αν δεν ειχαμε περιμενει μια ωρα ο Γιαννης θα ηταν πολυ πιο συνεργασιμος.

Μας σκοτωσε αυτη η ωρα... Ακους εκει εβαλε διπλο ραντεβου μεσα και αφησε το μωρο να περιμενει!!! Ποσες φορες εχω περιμενει εγω σε ιατρειο? Ας περιμενανε και αυτοι... Και ειχε πιασει την κουβεντουλα με την μαμα μεσα!! Εκει εγινα εξαλλη και μετα που μου ειπε να μην μιλαω στο παιδι και το απειλουσε με ενεσεις... Συγνωμη φιλοι μου αλλα ειμαι εκτος εαυτου οσο το σκεφτομαι. Φυσικα και δεν μας ειπε τι γυαλια "του εφτιαξε" αλλα θα μας δει την αλλη βδομαδα. Χρηματα δεν πηρε σε αυτο το ραντεβου θα τα πουμε την επομενη... Ο επομενος προβληματισμος μου ειναι αν υπαρχουν τα ελαστικα γυαλακια στην Ελλαδα ή πρεπει να φερω τους σκελετους απ'εξω. Συν οτι ο Γιαννης μολις ξυπνησε, εκανε εμετο (συχνο φαινομενο λογω ΓΙ Παλλινδρομησης) και ειχε παλι κραμπες. Μολις του εκανα μασαζ και του εδεσα τα ποδαρακια και ξανακοιμηθηκε... ειχε πολυυυυυ μακρια μερα σημερα (συν 2 ωρες θεραπεια). Ελπιζω αυριο να ξημερωσει μια καλυτερη μερα. Φιλια στα αγγελουδια σας. Τ.

ΥΓ. Αν καποιος γνωριζει παιδοφθαλμιατρο στην Αθηνα ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να εχει πειρα στα παιδακια με αλλες αναγκες, αν μου αφησει ενα μηνυμα.

Σχόλια

"Σκάσε βλάκα"

Εικόνα καλλιοπη

Ετσι ακριβως ειχε πει οχι ογιατρος αλλα η συζυγος του γιατρου και γραμματεας του γιατρου ετων55 στον γιαννη μου οταν περιμεναμε 3 ωρες για ενα απλο εμβολιο και τον επιασε κριση πανικου. Και ξερεις τι εκανα??ΤΙΠΟΤΑ?ΤΑΧΑΣΑ.νομιζα οτι παρακουσα.ειναι οι ιδιοι που μου ειπαν οτι ογιαννης ειναι μια χαρα πριν 2,5 χρονια. Ποιος λοιπον ειναι ο βλακας ο γιαννης μου η.....; Δυστυχως εγω δεν ξερω οφθαλμιατρο για να σε βοηθησω και μεχρι στιγμης δεν ξερω και ανθρωπους να βοηθησουν το γιαννη.εκεινο που ξερω ειναι να αντιδρας και να ταχωνεις γιατι δεν αξιζουν καλυτερη μεταχειρηση αυτοι αλλα τα παιδια μας. Ξερω καλα πως νιωθεις.

Με εκτιμηση,
Καλλιοπη

like0

Δεν γνωριζω δυστυχως

Εικόνα Αννα1

Δεν γνωριζω δυστυχως παιδοφθαλμιατρο, απλα θελω να πω οτι μου συμβαινει και εμενα συχνα να απογοητευομαι απο τους λεγομενους 'διαβασμενους', που φερονται ανωρισμα εως προσβλητικα σε ορισμενους ανθρωπους.

like0

Παιδοοφθαλμίατρος

Εικόνα TATIANA

Η κ. Χρούσου είναι καλή οφθαλμίατρος και το τηλέφωνο της είναι ***. Καλή τύχη!!!

(*) Μπορείτε να το ζητήσετε να σας το στείλει το NOESI.gr μέσω της φόρμας επικοινωνίας www.noesi.gr/contact

like1

Γνωρίζω τον κ. Πάϊκο, δ/ντή Οφθαλμολογικής

Εικόνα sofiag

Γνωρίζω τον κ. Πάϊκο, δ/ντή οφθαλμολογικής στο Νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία. Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, καλός γιατρός και καλός άνθρωπος! Καλή τύχη!

like0

Για τον Πάικο και τη Χρούσου

Εικόνα Ιωάννα

Κι εγω εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τον κ. Πάικο. για την κ. Χρουσου εχω μαθει οτι ειναι περισσοτερ επεμβατικη... Δηλαδή πιο ευκολα βαζει χειρουργειο παιδι, ειναι δηλαδή πιο επιθετικη στην αντιμετωπιση... Οχι οτι απαραιτητα ειναι κακο αυτο αλλα μερικες φορες μπορει να ειναι υπερβολη... Δεν ειναι κακο μερικες φορες να περιμενουμε την αναπτυξη του παιδιου! Αυτα!

like0

Πόσο κοστίζει η επίσκεψη + βυθοσκόπηση

Εικόνα Anonymous

Πόσο κοστίζει η επίσκεψη + βυθοσκόπηση στην κ. Χρούσου;

like0

Επίσκεψη

Εικόνα Anonymous

Εμείς για την επίσκεψη, πριν ένα μήνα, πληρώσαμε 90 ευρώ, μαζί με την διαδικασία σταγόνων κ.τ.λ.

like0

Παιδο-οφθαλμίατρος κυρία Χρούσου

Εικόνα ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΞΑΓΟΡΑΡΗ

Η κ. Χρουσου ειναι μια υπεροχη γυναικα με αποκλειστικη εμπειρια στα παιδια και ειδικα σε παιδια αμεα η αυτιστικα. Εχει ιατρειο στο κτιριο κοσμος και στο μητερα. Εχει 3 βοηθους που κρατανε το παιδι, εχει ενα μικρο χωρο εξω σαν παιδοτοπο για να απασχολουνται τα παιδια και, γενικα, υπαρχει φοβερος προγραμματισμος. Ειναι ακριβη απ0 70-100 η επισκεψη αλλα πραγματικα αξιζει.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.