Επίδομα ΚΕΠΑ και Πρόνοια

Εικόνα ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργια στην παρέα σας... όμως, όπως όλοι σας, είμαι ακόμα μία ταλαιπωρημένη μανούλα που προσπαθεί να βρει απλά και κατανοητά λόγια για να περιγράψει την κατάσταση του γιού της σε τρίτους... λέξεις όπως "αυτισμός", "φάσμα" και "διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές"... εξωγήινες λέξεις για τους περισσότερους! 

Κουράγιο σε όλους μας ... να είστε βέβαιοι ότι καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας!

Σήμερα, θέλησα να καταθέσω την αίτηση για το επίδομα. Επειτα από 2 ολόκληρες ώρες που τηλεφωνούσα σε όλα τα ΚΕΠΑ της γύρω περιοχής από εμένα και δεν απαντούσε ουδείς (μένω Χαλάνδρι και τηλεφωνούσα σε αυτά των: Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδέλφειας, Αλεξάνδρας και Πατησίων), απογοητεύτηκα και απευθύνθηκα στο πιο κοντινό ΚΕΠΑ (Αμαρουσίου) για να μου λύσουν κάποιες απορίες. Κάποιες απορίες μου έλυσε, κάποιες όμως δεν φτάσαμε καν να συζητήσουμε γιατί ήταν βιαστική ... έτυχα και λίγο πριν το σχόλασμα, βλέπεις ... ντροπή μου που πάω τέτοιες ώρες!

Και ερωτώ:
1) Υπάρχει τοπική αρμοδιότητα;;; Μένω Χαλάνδρι. Μπορώ να επιλέξω να καταθέσω στα ΚΕΠΑ Νέας Φιλαδέλφειας, αντί του Αμαρουσίου;;; (ουσιαστικά, στην μέση είμαι από τα 2 ΚΕΠΑ)
2) Στην αίτηση συμπληρώνω τα στοιχεία του 4/χρονου γιού μου, υπογράφω εγώ για αυτόν και βάζω επίσης εμένα ως εκπρόσωπό του;;; 'Η ακόμα καλύτερα τικάρω το κουτάκι "δικηγόρος" (άσχετα αν απέχουμε 3 μήνες τώρα), μπας και ακουστούμε λίγο περισσότερο στην επιτροπή, με την ιδιότητά μου αυτή;;;

3) Ο Θανασάκης μου έχει αρχική διάγνωση "διαταραχή του αυτιστικού φάσματος" (9 μήνες πριν) από παιδονευρολόγο στο Παίδων Πεντέλης, ενώ τώρα, το δικαιολογητικό μας για τον εισηγητικό φάκελλο παροχών αναπηρίας μας το έδωσε το Ιατροπαιδαγωγικό Αθηνών (τμήμα του Αγλαϊα Κυριακού) και αναφέρει "διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή". Ως κατηγορία αιτήματος (με κωδικό), ποιό από όλα βάζω;;; Κάπου εδώ στο site του νόηση διάβασα ότι όσα περισσότερα επιδόματα συμπληρώσεις, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να κερδίσεις κάποια χρήματα παραπάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην τελευταία γνωμάτευση αναφέρει ότι δεν μπορεί να ελεγχεί ο δείκτης νοημοσύνης του, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της σοβαρότητας της διαταρχής. Επίσης, δεν έχει κάποια κινητικά προβλήματα. Κάνουμε εργο- και λόγο- θεραπείες.

4) Χρειάζομαι τελικά παράβολο 46,14 €;;; Γιατί κάπου διάβασα ότι είχαν γίνει ενστάσεις πριν 9 μήνες περίπου, για να καταργηθεί αυτό το παράβολο. Και αν χρειάζεται, από που το παίρνω;;;

5) Χρειάζομαι επίσης παραπεμπτικό του φορέα ασφάλισης του Θανάση;;; Είναι ασφαλισμένος στο δικό μου Ταμείο μου (ΕΤΑΑ - δικηγόρων) και τα μόνα χρήματα που παίρνουμε μέχρι τώρα (που δεν τα έχουμε πάρει δηλαδή κιόλας, ακόμη) είναι αυτά που καλύπτουν (μερικώς) τα έξοδα των έργο- και λόγο- θεραπειών μας.

Συγγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου, αλλά έχω προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να καταθέσω, γιατί η τελευταία γνωμάτευση - δικαιολογητικό του παραπέμποντος ιατρού έχει ημερομηνία "14-12-2015" και μου την έδοσαν μόλις πριν λίγες ημέρες και πολύ φοβάμαι μην μας απορρίψουν αν παρέλθει 3/μηνο από την γνωμάτευση...

Σχόλια

Σαν γονιος θα κάνεις την αίτηση

Εικόνα Nia

Σαν γονιος θα κάνεις την αίτηση. Εμεις που έχουμε επίσης το ίδιο ταμείο (ιατροί) το μόνο επίδομα που παίρνουμε για το παιδί είναι από τον Δήμο.

like0

Tο παράβολο το πληρώνουμε

Εικόνα Eva Papadim

Καλησπέρα, επειδή κατεθεσα πριν δύο μήνες το παράβολο το πληρώνουμε , στα στοιχεία νομίζω έβαλα του παιδιού αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί τα άφησα να τα συμπληρώσω μαζί με τον υπάλληλο, τον κωδικό επίσης μου τον συμπληρωσαν εκεί και βάλανε βαριά αναπηρία νομίζω. Πόσο χρονών είναι το παιδί ?

like1

Επίδομα Αυτισμού

Εικόνα Παύλος Σαλής

Καλησπέρα σας, έχω και εγώ ένα γιό 7 χρονών που έχει ΔΑΔ (Ασπεργκερ). Μας είπαν από κρατικό φορέα ότι δικαιούται ένα επίδομα από τα ΚΕΠΑ. Μας έφτιαξε εισηγητικό φάκελο παροχών αναπηρίας για τα ΚΕΠΑ παιδοψυχίατρος του Δημοσίου. Έπαιρνα σε διάφορα τηλέφωνα στις υπηρεσίες ΚΕΠΑ και τα περισσότερα δεν απαντούσαν ποτέ και όσα απάντησαν βιάζονταν να το κλείσουν γιατί είχαν δουλειά.

Ήθελα να ρωτήσω εκτός από το παράβολο, την φωτοτυπία ταυτότητας, τις ιατρικές γνωματεύσεις και εκθέσεις, τη βεβαίωση ασφάλισης του ασφαλιστικού φορέα, τον ΑΜΚΑ του παιδιού, το πιστοποιητικό γέννησης χρειάζεται κάτι άλλο; Όχι τίποτα άλλο αλλά μην με τρέχουν συνεχεια όταν θα τα πάω τα χαρτιά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

like0

Μόλις καταθέσαμε κι εμείς τα δικαιολογητικά στο ΚΕΠΑ

Εικόνα didyma1103

Γεια σας, 

Μόλις καταθέσαμε κι εμεις τα δικαιολογητικά στο ΚΕΠΑ της περιοχής μας. Θα συμπληρώσετε μια αίτηση που θα σας δώσουν εκεί και επίσης πρέπει να βγάλετε φωτοτυπία το βιβλιάριο ασθενείας του μικρού.  Πιστοποιητικό γέννησης δεν μας ζήτησαν. Συν όλα τα υπόλοιπα δικαιολόγητικά που αναφέρετε. 

like1

Επίδομα

Εικόνα Παύλος Σαλής

Γειά σας,

Αυτή την εβδομάδα θα καταθέσουμε την αίτηση για την αξιολόγηση του γιού μας (ΔΑΔ)από τα ΚΕΠΑ σε κάποιο από τα σημεία ΚΕΠΑ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Ήδη έχω πάρει μια αίτηση να την συμπληρώσω ώστε πριν πάω να είναι σχεδόν έτοιμη. Όταν με το καλό μας φωνάξουν θα εξετάσουν φαντάζομαι και το παιδί.

Και αν όλα πάνε καλά και δώσουν την αξιολόγηση τα ΚΕΠΑ, στη συνέχεια απευθυνόμαστε στον Δήμο της περιοχής που μένουμε και κάνουμε νέα αίτηση για το επίδομα; Εκεί χρειάζονται νέα δικαιολογητικά όπως για παράδειγμα βεβαίωση από το ταμείο ότι δεν μας δίνουν άλλο επίδομα για τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή για το παιδί; Ή εφόσον έχουμε την αξιολόγηση του ΚΕΠΑ η αίτηση και τελικά η χορήγηση του επιδόματος είναι τυπική διαδικασία.

Σας ευχαριστώ πολύ

like1

Θέλει τη βεβαίωση που λέτε και μερικά άλλα ακόμη

Εικόνα Γιάννης_1970

Δεν ειναι τυπικο. Θελει τη βεβαιωση που λετε και μερικα ακομα αλλα.

Δεν ειναι δυσκολο να τα συγκεντρωσετε.

Καλη δυναμη.

like0

Επίδομα

Εικόνα zina iliaevi

Μήπως ξέρει κανείς για πρώτη φορά από που παίρνουμε πληροφορίες για το επίδομα;  Δηλαδή, εγώ περιμένω από το Νοέμβριο και ακόμα στο λογαριασμό τίποτα...  Μήπως πρέπει να παρουμε τηλ. στο Δήμο; Δεν ξέρω παιδιά... Αν ξέρετε οδηγήστε με τι να κανω... Σας ευχαριστώ. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.