Επανάληψη Νηπιαγωγείου λόγω ανωριμότητας

Εικόνα Amalia Kir

Καλησπέρα σας, έχω δίδυμα αγοράκια 4 χρονών, γεννημένα στις 30/12/2012. Βάσει νόμου, φέτος τον Σεπτέμβριο  2017 θα πρέπει να πανε νηπιαγωγείο. Οι γιοι μου γεννήθηκαν πρόωροι 28 εβδ. με αποτέλεσμα ο ένας μου να έχει πιστοποιημένη αναπηρία με ποσοστο 70% (εγκεφαλική παράλυση) και ο άλλος μαθησιακά (χωρίς διαγνωση). Ο πρώτος είναι αρκετά λειτουργικός, περπατάει μόνος του, ανεβαίνει σκαλιά και είναι τζιμανι! Πανέξυπνος. 

Τα πάω 2 φορές τη βδομάδα στην ΕΛΕΠΑΠ για φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες.

Τα παιδιά πάνε προνηπιο τις άλλες μέρες σε ιδιωτικό σταθμό. Μιλώντας με τις δασκάλες τους μου είπαν πως είναι κάτω από τον μέσο όρο σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Σκέφτηκα λοιπόν να καθυστερήσω την φοίτηση τους στο νήπιο, προκειμένου αφενός να πανε ακόμα έναν χρόνο στην ΕΛΠΑΠ (οι θεραπείες είναι μόνο πρωινες) και αφετέρου να ωριμάσουν κ μαθησιακά. 

Ρωτώντας στην Α'Βάθμια μου είπαν πως ο μόνος τρόπος να το κάνω αυτό και με πλήρη ευθύνη δικη μου είναι να τα γράψω τώρα τον Μάιο στο νηπιαγωγείο να μη τα στείλω ποτε και του χρόνου που θα πρέπει να πανε Δημοτικό να επέμβει η σχολική Συμβουλος, η οποία κ είναι ενήμερη. Επίσης, και να πει πως λόγω ελλιπούς φοίτησης στο νηπιαγωγείο προτείνει να το ξανακάνουν.

Καλο είναι λέει να έχω και μια βεβαίωση από το γιατρό και την ΕΛΕΠΑΠ. 

Αυτοί ωραία μου τα λένε. Το θέμα μου είναι πως διάβασα αν τα παιδιά δεν παρουσιαστούν στο σχολείο μπορεί η νηπιαγωγός να καλέσει εισαγγελέα και να μου φέρνετε τσιγάρα στην φυλακή!

Λοιπόν έχει κάποιος γονιος κάνει αυτό που επρόκειτο να κανω? Και αν ναι τι βεβαίωση ζήτησε από τον γιατρό του?

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Ανωριμότητα και ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970

Τι είναι τα ΚΕΔΔΥ;

Εικόνα Amalia Kir

Γεια σου Γιάννη, έχουμε ξαναμιλήσει παλαιότερα και με εχεις βοηθήσει πολύ! Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις περαιτέρω οδηγίες ισως, γιατί δεν έχω καν ιδέα τι είναι το ΚΕΔΔΥ.  Να τους ενημερώσω εννοείς για την καθυστέρηση της φοίτησης των παιδιών;

Ακολουθεί σημείωση από το noesi.gr :)

Να κάνετε κανονικά την εγγραφή στο νηπιαγωγείο

Εικόνα Κυριακή

Να κανετε κανονικα την εγγραφη στο νηπιαγωγείο. Φετος οι εγγραφες ειναι 2-19 Μαΐου. Στην συνέχεια θα ζητήσετε απο δημόσιο φορέα.. (αν η ΕΛΕΠΑΠ ειναι δημόσια υπηρεσία σας καλύπτει, αλλιώς από δημόσιο νοσοκομείο ή Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία) χαρτί που να προτείνει για τα παιδιά σας αναστολή φοίτησης στο νηπιαγωγείο για την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) και να αναφερει τους λόγους.

Καλό θα ηταν επίσης να κανετε αιτηση από τωρα στα ΚΕΔΔΥ της περιοχής σας, για να δουν τα παιδιά μεχρι τον Μάιο του 2018 και να γνωματευσουν επαναφοιτηση στο νηπιαγωγειο για το σχολικο ετος 2018-2019. Λογικα δεν θα εχετε προβλημα αν κινηθείτε ετσι...

Μπορώ να συνδράμω;

Το NOESI.gr είναι ένας οικονομικά βιώσιμος οργανισμός, που αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή της δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Eπισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr, Μιστράλ 4, Τ.Κ. 154 51, Ν. Ψυχικό Αττικής.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi θα βρείτε μία αναλυτική παρουσίαση των σκοπών που υποστηρίζονται δωρεάν από το NOESI.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;