Επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου ή να πάμε Α' Δημοτικού;

Εικόνα Έλλα

Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι που έχει γεννηθεί 30/12/09 και έχει διαγνωστεί με στοιχεία Asperger και δυσκολία στην αδρή της κινητικοτητα. Πηγαίνει κανονικά νηπιαγωγείο και τα καταφέρνει πολύ καλά γνωστικά, πλέον τα καταφέρνει κάπως καλύτερα και κοινωνικά με τη βοήθεια της μίας εκ των δύο δασκάλων της που είναι καταπλητική. Διαβάζει όλα τα γράμματα και τα συνδυάζει σωστά σε απλές λέξεις. Έχει κάνει δύο φίλες.

Κινητικά είναι πίσω, δεν μπορεί να συντονίσει καλά τις κινήσεις τις για να σκαρφαλώσει, να  αποκρούσει μια μπαλιά, να κάνει κωλοτούμπα ή ποδήλατο ή ρόδα. Χορεύει πολύ άτσαλα με περίεργες και ασυντόνιστες κινήσεις και κακή ισορροπία. Δυσκολεύεται να μιμηθεί κινήσεις χωρίς να κοιτάζει σε καθρέπτη το σώμα της. Προτιμά επίσης τις κατασκευές (είναι εξαιρετικά καλή σε ότι έχει να κάνει με τουβλάκια, λέγκο, κλπ) και παίζει πολύ λίγο με κούκλες (μόνο η μαγειρική της κρατά το ενδιαφέρον, όταν δηλαδή το συμβολικό παιχνίδι έχει μαγείρεμα), οπότε αυτό τη δυσκολεύει να προσεγγίσει κορίτσια, τα πάει καλύτερα με τα αγόρια.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.