Εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα σας. Που μπορει η πως μπορει καποιος να μαθει βασικα πραγματα για την ελληνικη νοηματική γλωσσα; Εχω ενα αγορακι με Τρισωμια 21 και σκέφτηκα μηπως βοηθηθει ετσι η επικοινωνια μας. Ευχαριστώ πολυ.

Σχόλια

Κανείς;

Εικόνα Dimi Bor

Κανείς;

like82

Γιατί να μάθετε νοηματική;

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Στο ΚΕΑΤ στη Καλλιθεα ειναι δωρεαν αλλα εχει αναμονή. Αλλα γιατι να μαθετε νοηματικη;; Το μικρουλι δεν εχει λογο;;

like95

Σχετικά με την εκμάθηση νοηματικής γλώσσας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί με Σύνδρομο Down να μάθει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης επικοινωνίας MAKATON, το οποίο δεν έχει συντακτικό αλλά νοήματα — με βάση εννέα στάδια, τα οποία το παιδί και ο γονεας μπορούν να μάθουν ένα - ένα.

Πάντως, αν θέλετε να έχετε μία σαφή εικόνα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μπορούμε να σας στείλουμε μέσω ΕΛΤΑ από τη Bιβλιοθήκη "ΔΙΑΝΟΗΣΗ" του noesi.gr τον ακόλουθο τίτλο:

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. "Νόημα": Λεξικό Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (εκδ. 1η). Αθήνα: Καστανιώτης - Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

    Πρόκειται για ένα DVD-ROM με το Λεξικό της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Αν θέλετε στείλτε μας μία ταχυδρομική διεύθυνση από την σελίδα επικοινωνίας www.noesi.gr/contact για να σας το ταχυδρομήσουμε.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Δ/ντής NOESI.gr

like78

Επικοινωνία με νοηματική γλώσσα

Εικόνα Dimi Bor

Χρονια Πολλα και υγεια σε ολους. Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας. Ο μικρος ειναι 9 μηνων αλλα επειδη συνηθως ο λογος τους αναπτυσσεται αρκετα αργά και δυσκολεύει η συνεννόηση. Ψάχνοντας λοιπον ειδα οτι στο εξωτερικο τα παιδια με συνδρομο διδασκονται απο πολυ νωρις την νοηματικη και ετσι με βασικα σηματα μπορουν να επικοινωνησουν τις αναγκες τους. Το συστημα Makaton το εχω ακουσει και θα το κοιταξω περισσοτερο, αν θεωρειτε απο την εμπειρια σας οτι θα μας βοηθησει περισσοτερο. Είναι κάτι διεθνες; Υπαρχουν και στο YouTube καποια βιντεακια αλλα δεν ειναι ελληνικα. Θα σας επικοινωνησω τη διευθυνση σας αυριο για να μου στειλετε το dvd που αναφερετε. Και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια.

like77

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.