Γιατρός για συνταγογράφηση φαρμάκων για ΔΕΠΥ σε παιδιά

Εικόνα Ειρήνη

Θα ηθελα να σας παρακαλέσω να μου δώσετε στοιχεια επικοινωνιας με γιατρούς που αναλαμβανουν να εξετασουν και πιθανως να συνταγογραφήσουν φαρμακα σε παιδια με ΔΕΠΥ κατω των 6 ετων.

Μεταβολικός έλεγχος για ΔΑΦ

Εικόνα Ειρήνη

Έχω ένα παιδάκι σχεδόν 3 ετών με υποψίες για αυτισμό. Διαβάζω οτι μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις για να δούμε μήπως τυχόν οφείλεται σε προβλήματα γαστρεντερικά / μεταβολικά. Έχω ρωτήσει σε παιδίατρο, παιδοψύχιατρο και μικροβιολόγο και άκρη δεν έχω βγάλει (με παραπέμπουν αλλού, αόριστα). Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε, από τη δίκη σας εμπειρία, ποιες και πού πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις αυτές;

Neuroprotek, υπάρχουν νεότερα;

Εικόνα Ειρήνη

Καθως εχει συζητηθεί το θέμα, αλλά έχουν περάσει μερικά χρόνια απο τότε, θα ήθελα να ρωτήσω εντυπώσεις από όσους το χρησιμοποίησαν.

Είναι αναγκαία η παρατεταμένη χρήση; Γίνεται παλινδρόμηση μετά τη διακοπή της;

Επίσης, ήθελα να μάθω πληροφορίες για τον μεταβολικό έλεγχο, και το ποιος γιατρός μπορεί να γράψει τις εξετάσεις.

Απραξία λόγου, μεταβολικός έλεγχος, ομοιοπαθητική, Ξωφύλλης, Παπαγεωργίου

Εικόνα Ειρήνη

Ο μικρός μου είναι 33 μηνών και πρόσφατα έχει αρχίσει να ψευτο-λεει λεξούλες / ήχους με "μπ" και "β". Κάποιες φορές λέει και λέξεις (πχ "νεγό", "πιπί") αλλά δεν τις επαναλαμβάνει έκτοτε. Ούτε ως μωρό μπαμπάλιζε.. Ωστόσο αντιλαμβάνεται σχεδόν τα πάντα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.