Συγνώμη αλλά τόσααα μέλη...

Συγνώμη αλλά τόσααα μέλη εδώ και αρκετοί επαγγελματίες όταν γράφει ένας γονιός τον προβληματισμό του και ειδικά όταν φαίνεται ότι δεν γνωρίζει και πως άλλωστε να ξέρει, αφού πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπος με τη διάγνωση του παιδιού του κλπ βοηθήστε τον, απαντήστε σας παρακαλώ, έκκληση κάνω. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει χρόνος, όλοι έχουμε απίστευτες υποχρεώσεις αλλά...

Κρίσεις Θυμού!!

Αγαπητοί συνοδοιπόροι γεια σας και πάλι!!! Θα αρχίσω αυτή τη φορά με ένα ερώτημα?? Πως αντιμετωπίζεται τις κρίσεις θυμού των παιδιών σας??? Όταν δεν θέλει κάτι και αντιδρά με θυμό, τι κάνετε??? Έχω σοβαρό θέμα με το ένα μου παιδάκι , έχω δίδυμα στο φάσμα. Σημειωτέον ο μικρός έχει και γλωσσική διαταραχή και πάρα πάρα πολλά αισθητηριακά!! Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα. Ξυπνάει και δεν θέλει να παει σχολείο , με ρωτά έχει σχολείο κι εγώ του λέω ναι κι αρχίζει να ουρλιάζει κοκ.

Οι μικροί μου ήρωες!

Τα δίδυμα αγόρια μου έχουν αυτισμό. Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα αυτισμού, εγώ γενικότερα είμαι κατά τέτοιων βαρύγδουπων σε εισαγωγικά ημερών, αλλά θα το παρακάμψω και θα μοιραστώ μαζί σας μια φράση του ενός απο τους γιους μου, o άλλος δεν έχει ιδιαίτερα επικοιωνιακό λόγο, όταν του έκανα παρατήρηση να μην ανακατεύει το σπίτι μου απάντησε με το περίεργο μυαλουδάκι του...

Σαν σήμερα...

Σαν σήμερα 11 Μάρτη γεννήθηκαν μαζί δυο μικρά τοσοδούλικα μωράκια, τα δίδυμα αγοράκια μου. Νοιώθω έντονα την ανάγκη να τον μοιραστώ με τους γονείς που παρακολουθούν αυτό το site γιατί... Αγαπητοί γονείς εσείς και μόνο εσείς ξέρετε, καταλαβαίνετε πόσο συγκινητική μπορεί να είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Οι μικροί μου αγωνιστές γεννήθηκαν πρόωρα με κίνδυνο της ζωής τους και της δικής μου ζωής αλλά τα κατάφεραν και συνεχίζουν να αγωνίζονται κι εγώ είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για αυτούς... όπως περήφανοι πρέπει να είμαστε όλοι οι γονείς των "διαφορετικών" παιδιών που προσπαθούν να μεγαλώσουν και να ανθίσουν στο δύσκολο κόσμο μας.

Αναζήτηση παιδοψυχιάτρου (επείγον)

Ψάχνω παιδοψυχίατρο Δημοσίου Νοσοκομείο ή στην τελική κάποια/καποια αναπτυξιολόγο που να μην έχει μεγάλη αναμονή και να μπορεί να μας καλύψει με τις θεαπείες χωρίς να περιμένουμε μήνες για να μας φτιάξουν αλλά και να μας φτιάξει το φάκελο με τα δικαιολογητικά για το επίδομα από την Πρόνοια.  Μου είπαν για την κα Παπανικολάου Αικατερίνη, πήρα στο τηλ. γραμματείας του παιδοψυχιατρικού του νοσοκ. Αγία Σοφία και μου είπαν ότι δεν μπορεί να δει τους μικρούς γιατί δεν τους έχει ξαναδεί και δεν δίνει δεύτερες διαγνώσεις κλπ.

Προετοιμασία για το Νηπιαγωγείο

Αγαπητοί συνοδοιπόροι γεια σας!!! Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο αλλά δυστυχώς οι μικροί μου ταλαιπωρήθηκαν πολύ από απανωτές ιώσεις, πρώτη χρονιά στο παιδικό και καταλαβαίνετε..... Τον επόμενο μήνα θα κλείσουν τα πέντε, μεγαλώνουν σιγά σιγά. ;Έχουν σημάδια βελτίωσης στο λόγο, αλλά έχουμε δυσκολίες στην διαχείριση του θυμού τους καθώς και σε θέματα συμπεριφοράς. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός οι μικροί θα πρέπει να πάνε Νηπιαγωγείο.

Η πρώτη μας απόρριψη

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Είμαι η Δήμητρα μητέρα δυο δίδυμων αγοριών 4μιση πια χρόνων. Έχω γράψει την ιστορία μας, μπορείτε να την δείτε σε παλαιότερα Βιολόγια μου. 

Ο λόγος που γράφω σήμερα ένα νέο βιολόγιο είναι γιατί ένας μου ο γιος ο Θανασάκης, δέχτηκε την πρώτη απόρριψη στη ζωή του! Θα σας εξηγήσω πως...

Δίδυμοι μπελάδες!!!

Γεια σας!!! Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο στο βιολόγιο μου. Το τελευταίο καιρό αισθάνομαι πολύ κουρασμένη σωματικά και ψυχικά. Έχω δυο δίδυμα αγοράκια με ανπαπτυξιακή διαταραχή. Τον επόμενο μήνα θα κλείσουν τα τέσσερα. Αυτό που με έχει κουράσει πολύ είναι η γκρίνια και το ανικανοποίητο που νοιώθω ότι διακατέχει τους μικρούς μου μπόμπιρες. Δεν ευχαριστιούνται εύκολα. Όλο και κάτι βρίσκουν για να διαμαρτυρηθούν και να δημιουργήσουν θέμα. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τους μικρούς είναι ο βραδινός ύπνος! Ξύπνανε πολλές φορές, ο ένας το κάνει σε καθημερινή βάση, και φωνάζουν. Το θέμα του ύπνου έχει γίνει πια γολγοθάς. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουμε κοιμηθεί σαν άνθρωποι. Τη μέρα μπορώ να κάνω υπομονή να τους απασχολήσω, να ανεχτώ τη γκρίνια τους αλλά το βράδυ θέλω κι εγώ να ξεκουραστώ.

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους Δήμητρα Παπά

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;