Δίδυμοι μπελάδες!!!

Εικόνα Anonymous

Γεια σας!!! Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο στο βιολόγιο μου. Το τελευταίο καιρό αισθάνομαι πολύ κουρασμένη σωματικά και ψυχικά. Έχω δυο δίδυμα αγοράκια με ανπαπτυξιακή διαταραχή. Τον επόμενο μήνα θα κλείσουν τα τέσσερα. Αυτό που με έχει κουράσει πολύ είναι η γκρίνια και το ανικανοποίητο που νοιώθω ότι διακατέχει τους μικρούς μου μπόμπιρες. Δεν ευχαριστιούνται εύκολα. Όλο και κάτι βρίσκουν για να διαμαρτυρηθούν και να δημιουργήσουν θέμα. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τους μικρούς είναι ο βραδινός ύπνος! Ξύπνανε πολλές φορές, ο ένας το κάνει σε καθημερινή βάση, και φωνάζουν. Το θέμα του ύπνου έχει γίνει πια γολγοθάς. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουμε κοιμηθεί σαν άνθρωποι. Τη μέρα μπορώ να κάνω υπομονή να τους απασχολήσω, να ανεχτώ τη γκρίνια τους αλλά το βράδυ θέλω κι εγώ να ξεκουραστώ.

Αναπτυξιακά εξακολουθούμε να είμαστε πίσω σε σχέση με την ηλικία μας. Όμως αντιλαμβάνονται τα πάντα, γνωρίζουν σχεδόν όλα τα αντικείμενα, τα χρώματα, έχουν πολύ καλή μνήμη και αντίληψη του χώρου και προσανατολισμό. Αν χάσω κάτι εκείνοι θα μου το βρουν. Λεκτικά ο Θανασάκης ξέρεις όλες τις μάρκες αυτ/των με το δικό του τρόπο πχ το χιουντάι το λέει μπουντάι κλπ . Επικοινωνεί λεκτικά μαζί μας όταν θέλει να μου δείξει τα αυτ/τα και να μου πει τις μάρκες αλλά κι όταν σε ένα παραμύθι δει κάτι θα μου πει τι βλέπει, γενικά ξέρει αρκετές λέξεις αλλά ακόμα δεν κάνουμε διάλογο. Ο Γιαννάκης είναι πιο πίσω λεκτικά το τυρί το λέει ιι, σύμφωνα καθόλου το γάλα ΝΟΥΝΟΥ το λέει ουου. Αυτό που λέει καθαρά είναι το μπαμ. Και επίσης αν του πεις ένα τραγουδάκι θα σου πει τη μελωδία χωρίς λόγια. Υπερτερεί σε σχέση με το Θανασάκη σε επίπεδο εξωλεκτικής επικοινωνίας. Μαμά δεν έχω ακούσει από το στόμα τους. Αυτά σε γενικές γραμμές όσο αφορά το λόγο. Με ανησυχεί ο λόγος αλλά πιο πολύ με απασχολεί το θέμα της συμπεριφοράς. Να αναφέρω επίσης ότι τα ω3 τα σταματήσαμε για λίγο και βλέπουμε. Ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι οι μικροί, μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός αλλά αποφάσισα να μην τους δίνουν για λίγο και βλέπουμε. 

Θα κλείσω τώρα γιατί ο Θανασάκης δεν μ' αφήνει να συνεχίσω. Θα επιστρέψω με νεώτερα, θα πάμε να μας δει και ο γιατρός μας σε λίγες μέρες, 

Σχόλια

Ο προβληματισμός μου σχετικά με το Ω3

Εικόνα Eva Papadim

Δήμητρα θέλω να σου πω και εγώ τον προβληματισμό μου σχετικά με το Ω3. Το ξεκινήσαμε και εμείς και παρατήρησα και εγώ μία υπερένταση στο παιδί την οποία δεν την είχε τον πρώτο μήνα που το πέρναμε και σκέφτομαι να το σταματήσω για λίγο . Τι να πω δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. Προς το παρόν του το δίνω. Μου δίνει την εντύπωση ότι τον έχει βοηθήσει γνωστικά αλλά η ένταση υπάρχει....

like1

Δίδυμοι μπελάδες ....ύπνου

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητη Δημητρα, μολις πριν απο ενα χρονο σταματησε το μεγαλο οντως προβλημα του υπνου. Καθε βραδυ η Ρηνουλα η πηγαινε στο κρεβατι των γονιων της, η τους φωναζε στο δικο της και τους κρατουσε εκει μεχρι να ξανακοιμηθει και παλι φτου κι απ την αρχη οταν ξαναξυπνουσε......Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα μυοσκελετικα προβληματα της κορης μου, φοβερη εξαντληση και αλλα ψυχοσωματικα, γιατι το φαινομενο ειχε διαρκεια ετων.

Ομως τη φετεινη χρονια, εννοω απο το καλοκαιρι και ιδιως απο το Σεπτεμβρη και μετα, ξαφνικα ....τελειωσε. Ετσι ξαφνικα. Εκει που ειπαν οτι δεν αντεχουν αλλο, τελος. Της ειχαμε βεβαια παρει τα αυτια οτι φετος εισαι πια μεγαλη, δεν πας νηπιαγωγειο και τα μεγαλα κοριτσια δεν πανε σε αλλα κρεβατια το βραδυ, οπως κανει η αδελφη σου. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να παει μερικες βραδιες στο κρεβατι της αδελφης της, να μη βολευτει καθολου και να επιστρεψει οριστικα στο δικο της. Ακομα και οτα σηκωνεται για τουαλετα, ριχνει μια ματια σε ολους και πηγαινει τελικα στο κρεβατι της.

Οπως μας εξηγησε η παιδοψυχολογος, τα παιδια αυτα εχουν εναν εγωκεντρισμο. Εαυτισμος=αυτισμος.  Δεν βολευοταν στα ξενα κρεβατια και επεκρατησε τελικα η βολη της. Εδω να σου επισημανω οτι η συμβουλη ηταν ποτε στη μεση γιατι εκει κουρνιαζει και βολευεται. Παντα στην ακρη οταν πηγαινε στο διπλο ωστε να κουνιοβολιεται και να μην μπορει να βυθιστει, Το ιδιο και με το μονο κρεβατι της αδελφης της, εκει εκ των πραγματων δεν χωρουσε ανετα. Οποτε τοκοψε τελειως. Βεβαια συνετελεσε και η φετεινη ωριμοτητα και το πες πες για οσα δεν κανουν τα .....μεγαλα πια κοριτσια της Α΄ Δημοτικου!

Το ξερω Δημητρα ειναι δυσκολο, τοσα ολη τη μερα και να μην μπορεις το βραδυ να ησυχασεις; Παλεψε το, κανε λιγο ακομα υπομονη και λιγο προσευχουλα. Ευχομαι η δικη σου λυτρωση να ερθει πιο γρηγορα και χωρις παρενεργειες.

like1

Ευαγγελία συνέχισε τα ω3

Εικόνα didyma1103

Ευαγγελία συνέχισε τα ω3, αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα με το μικρό, εμένα οι δικοί μου ήταν τρομερά ανήσυχοι και γι αυτό είπα να τα διακόψω λιγάκι. Στο μεταξύ κόπηκε και η όρεξη της γεγονός που με ανησύχησε πολύ. Επειδή είναι πολύ δύσκολα στο φάγτητο έφτασαν στο σημείο να μου τρώνε ελάχιστα. Μπορεί να είναι τυχαίο αλλά τώρα πια τρώνε καλύτερα και κοιμούνται λίγο καλύτερα το βράδυ. Το μόνο που τους δίνω τώρα είναι βασιλικό πολτό και είδα τεράστια αλλγή στην όρεξη τους. Να μου φιλήσεις τα παιδάκια σου!!!

Απαντώ και στο κο Βασίλη, εγώ κε Βασίλη ήθελα ένα συμπλήρωμα να βελτιώσει την όρεξη τους γιατί οι μικροί είναι σχεδόν τεσσάρων και 13 κιλά!!!! Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι, έχω δεχτεί τα παιδιά μου όπως ακριβώς είναι. Το το έξελιξη θα έχουν τα παιδιά μας θεωρώ ότι έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά και με το τι θα αποφασίσει ο Θεός. Κε Βασίλη ο γιος σας είναι πλέον παληκάρι, να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε. Όλοι έχουμε ιδιαιτερότητες και όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε ένας είδος αυτισμού αλλά ωριμάζοντας κάποια πράγματα ξεπερνιούνται! 

Αγαπητή Ρήνα, χαίρομαι που η Ρηνούλα μπορεί και κοιμάται πια μόνη της!!! Εμένα οι δικοί μου είναι ακόμη σε κούνια, από την άνοιξη και μέτα σκέφτομαι να τους πάω σε κρεβάτακια πρώτα ο Θεός!!! Κάθε μέρα προσεύχομαι και υπομόνη κάνω αλλά κι εγώ έχω πονοκεφάλους με ίλιγγους μαζί και διάφορα άλλα ψυχοσωματικά. Προσεύχομαι Ρήνα να μου δώσει ο Θεός υγεία να τα μεγαλώσω και να μπορώ να είμαι κοντά τους αλλά όταν με πιάνουν αυτοί οι αβάσταχτοι πονοκέφαλοι χάνω το κουράγιο μου... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και να μου φιλήσεις τη Ρηνούλα.

like1

Προβλήματα υπνου

Εικόνα Τάνια

Καλησπέρα και από μένα.

Και ο δικός μου, τώρα σχεδον 5 μέχρι και πριν 1.5 χρόνο ξύπναγε συνέχεια με κλαματα και ουρλιαχτα (3-4 φορές την νύχτα) και ερχόταν στο κρεβάτι μας. Γενικά είχε ανήσυχο ύπνο αλλά ξαφνικά το έκοψε από μόνος του. Και κακά τα ψέματα ΔΑΔ η όχι πολλά παιδιά έχουν θέμα με τον ύπνο μεχρι τα 4. Τώρα αν ξυπνησει με φωνάζει γιατί φοβάται μονος του. Πάω και σε 2 λέπτα ξανακοιμάται αλλά αυτό γίνεται περιπου 1 φορά την βδομάδα και μόνο μια φορά στην διάρκεια της νύχτας.

Η μικρή μου που είναι νευροτυπική ξυπναει 1-2 φορές κάθε βράδυ και με φωνάζει. Είναι 2.5. Οπότε ακομα δεν κοιμάμαι....Απλά αν δουλεύεις και έχεις και 1 (πόσο μάλλον 2) υπερκινητικά πιτσιρίκια στο σπίτι και όλα τα άλλα να κάνεις, κάπου φτάνεις στα όρια σου.

Τι να πώ...υπομονή. Κι έγω τα είχα προσπαθήσει όλα αλλά τελικά το έκοψε μόνος του μαχαίρι ξαφνικά (όπως και όλα τα άλλα). Απλά πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου οτι ο μικρός μου είναι ένα ιδιαίτερο παιδί με δυσκολίες αλλά και πολλά χαρίσματα και θέλει το χρόνο του σε κάποια πράγματα.

Και Δήμητρα υπομονή με την ομιλία. Και ο δικός μου βασικά μετά τα 3.5 μίλησε και αυτό τον βοήθησε σε πολλά πράγματα. Εγινε άλλο παιδί. Ξέρω τι περνάς αλλά εσύ το έχεις χ2.

Φιλιά

Τάνια

like1

Προβλήματα συμπεριφοράς

Εικόνα didyma1103

Τάνια μου δεν δουλεύω αλλά θα πρέπει να δουλέψω κάποια στιγμή, διάλεξα να απέχω από την εργασία λόγω των μικρών. Έχω σπουδάσει οικονομικά και δούλευα 15 χρόνια συνέχεια. Σταμάτησα λόγω των μικρών και επειδή η εταιρεία που εργαζόμουν δεν τα πήγε καλά, η κρίση κλπ. Δεν πηγαίνουν σε κάποιο σταθμό και δεν μπορω να δουλέψω. Του χρόνου θα πρέπει κανονικά να πάνε προνήπιο αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να τα καταφέρουν, θα πρέπει να το συζητήσω με το Κέντρο..... Λεκτικά προς το παρόν δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, καταννοούν τα πάντα, αλλά δεν έχουν αρχίσει να εκφράζονται λεκτικά. Στο θέμα του ύπνου τελευταία κοιμούνται καλύτερα αλλά φοβάμαι ότι και πάλι θα ανατραπεί. Είναι βασικό να μπορώ να ξεκουράζομαι για να αντιμετωπίσω την γκρίνια τους που μεταξύ μας μερικές φορές είναι αφόρητη............ Είναι παιδιά μου τα λατρεύω αλλά μας έχουν ξεθεώσει!!!! 

Έχεις δίκιο Τάνια, θεωρώ κι εγώ ότι όταν θα αρχίσουν να επικοινωνούν μαζί μας λεκτικά μπορεί και να ηρεμήσουν λιγάκι... αλλά είναι και στα παιδιά κι εγώ θεωρώ ότι οι μικροί μου είναι και φύσει ανήσυχοι!!

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι όταν τα παιδιά μου θα έχουν ηρεμήσει εγώ κι ο μπαμπάς τους θα έχουμε πάει σε τόπο χλοερό...

like1

Δημητρούλα μου, υπομονή

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εμεις εχουμε ενα πισωγυρισμα τωρα, σε οτι αφορα την υπερκινητικοτητα, κατα τα αλλα ειμαστε καλα, προχωραμε. Προτασουλες ολο και περισσοτερες. Υπομονη κανε, ειναι φασεις. Μεγαλωνοντας θα ηρεμουν. Ο "χλοερος τοπος" που αναφερεις δεν ειναι για μας! Οποτε κρατα γερα!

Φιλια, θα σε παρω τηλ.

like1

Υπερκινητικότητα

Εικόνα Τάνια

Δήμητρα κι ο δικός μου ήταν υπερκινητικός από την κοιλιά μου ακομα (με είχε πεθάνει στην κλωτσιά!!). Η μάνα μου να φανταστείς όταν είμουν εγκυος στην μικρή μου είπε ότι αν ήταν σαν το πρώτο θα εφεύγε μονιμα για το χωριό (γιατί τον κρατούσε οταν δούλευα)!!!

Εμείς ξεκινήσαμε με διάγνωση ΔΑΔ , τώρα την χάσαμε και έχουμε ειδική γλωσσική διαταραχή. Αλλά πέρα από την διάγνωση σε κάποια φάση φτάσαμε στα όρια μας....Οπότε κάναμε κάτι που μας βοήθησε πολύ σαν ζευγάρι και σαν οικογένεια. Ξεκινήσαμε συμβουλευτική γονέων. Και η αλήθεια είναι ότι βοηθάει γιατί σου δίνουν τρόπους να διαχειριστείς τις δυσκολίες. Και κακά τα ψέματα υπάρχουν ευκολα και δύσκολα παιδιά, απο την κούνια τους όχι γιατί τα έκαναν οι γονείς τους. Εγώ μετά τον μικρό μου αναθεώρησα πολλές απόψεις περι κακομαθημένων παιδιών.

Πιστεψε με αν μπορείς να το κάνεις θα σας βοηθήσει πιστεύω.

Φιλιά

like1

Τα μικρά διαβολινια σε ταράζουν μανούλα ε;

Εικόνα Maria Iannari

Τα μικρά διαβολινια σε ταράζουν μανούλα ε ???χι χι χι  γίνε μαζί τους παιδί, αυτό ζητούν. Να μπεις στον δικό τους κόσμο και να σε κάνουν φίλο τους.είναι λίγο δύσκολο κι αυτά τσινούν γιατί σε θέλουν κοντά τους σε λατρεύουν με τον δικό τους τρόπο. Κάτι μπορεί να τα πειράζει, κάποιο φαγητό, κανένα ρούχο, κάτι μπορεί να τους ενοχλεί. Ενας ψυχολόγος μπορεί να πει πιο πολλά και να γίνουν τα πράγματα πιο ήρεμα. Αυτά θέλουν τώρα να σε κάνουν μαζί τους παιδί και γκρινιάζουν γιατί δε ξέρουν πως να στο εκφράσουν. Γνώμη φυσικά δικη μου μέσα από εμπειρίες ενός Asperger. Δεν είναι σίγουρα ότι λέω κι σωστό, μπορεί να έχω πέσει έξω. Κάνω μια προσέγγιση, απλώς τι θα σκεφτόμουν εγώ στην θέση τους.
υπάρχει ΕΝΑ κόλπο να τα κανεις να ξεραθούν στον ύπνο xaxaxa βαλτά να παιζουν συνεχεια να κυνηγιούνται να τρέχουν εδώ εκεί να δεις για ποτε πέφτουν κάτω κι ρίχνουν νάνι ωραιότατο.

like0

Παιχνίδι με τους μικρούς

Εικόνα didyma1103

Ναι Μαρία μου θέλουν συνέχεια να παίζουμε μαζί!!!  Είναι απίστευτα ζωηροί! Τώρα έχουν αρχίσει να κοιμούνται πολύ καλύτερα. Δεν τα βάζω όμως καθόλου το μεσημέρι για ύπνο. Έχουν απίστευτη ενεργητικότητα. Αυτό το κόλπο που λες Μαρία όντως πιάνει, τους αρέσει να τρέχουν απο δω κι απο εκεί και κι έτσι το βράδυ πέφτουν τέζα. Τώρα ειδικά που είναι καλοκαιράκι συνέχεια έξω είμαστε! Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου!!από ότι διάβασα ζωγραφίζεις κιόλας! Θα ήθελα κι εγώ να δω ζωγραφιές σου αν δεν σε πειράζει! 

 

like0

Άστα να τρελαίνονται στο κυνηγητό και τις τρεχάλες

Εικόνα Maria Iannari

άστα να τρελαίνονται στο κυνηγητό στις τρεχάλες ,όχι ύπνο το μεσημέρι δε γίνετε με τίποτα.οι "ασπεργερ" κι αυτοί που έχουν πολύ έντονη κινητικότητα δε κάθονται ήρεμα.μεσημέρι να κοιμηθούμε ???ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! άστα να κάνουν ότι θέλουν την νύκτα αυτά θα πέφτουν κι θα κάνουν όνειρα τρελα θα ξυπνούν μόνον για τσίσα η νερό κι μετά μπαμ ύπνο πάλι "xιχιxιχι" την άλλην μέρα πάλι τα ίδια ρουτίνα βρε έτσι είμαστε εμείς τα "τρελιαρικα" χα χάχα φιλιναδιτσα μου γλυκια δωσμου το μαιλ σου κι θα σου στειλω ζωγραφιες μου :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.