Διαδικασία ΚΕΠΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ από 01/10/2015

Εικόνα Στέλλα Καφφέ

Γνωρίζει κανείς τι έχει αλλάξει ή αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την διαδικασία αξιολόγησης των ΚΕΠΑ και των Προνοιακών Επιδομάτων από 1 Οκτωβρίου;  Από διάφορα blog που παρακολουθώ πραγματικά έχω μπερδευτεί και όσο αφορά τους αρμόδιους υπαλλήλους σε πρόνοια και ΚΕΠΑ δεν βρίσκω άκρη. Σε λίγες μέρες θα έχουμε τον εισηγητικό φάκελο για τα ΚΕΠΑ από Παιδοψυχίατρο στα χέρια μας (ΔΑΔ) και η απορρία μου είναι η εξής: Θα πρέπει πρώτα να περάσουμε τη διαδικασία του ΚΕΠΑ και μετά να κάνουμε αίτηση στην πρόνοια ή μπορώ παράλληλα να απευθυνθώ και στα δύο? Τι ισχύει τελικά και τι έχει αλλάξει; 

Ευχαριστώ  

Σχόλια

ΚΕΠΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Εικόνα vermisso.vasilis

Αυτονοητο ειναι οτι, για να αποτανθει καποιος στην προνοια προκειμενου να λαβει το σχετικο επιδομα, θα πρεπει να υποβαλλει τη γνωματευση της επιτροπης του ΚΕΠΑ.

like1

Προνοια

Εικόνα Mama2

Καλησπέρα σας είμαι καινούργια σε ολα...και ήθελα να μου πείτε εάν ξέρετε τι δικαιολογιτικα ζητάνε στη προνοια για να λάβουμε το σχετικό επιδομα..για το παιδι μας 14 ετών. Πήραμε τη γνωμάτευση  του Κεπα πριν λίγες μερες ΔΑΔ-αυτισμος      37 ΔΝ. 85% αναπηρία επ αορίστου.       σας ευχαριστώ πολυ 

like0

Επιτροπές ΚΕΠΑ

Εικόνα ΣΟΝΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Καλησπέρα σας, είμαι γονέας παιδιού με αναπηρια. Την πρώτη φορά που περάσαμε από επιτροπή ΚΕΠΑ του δόθηκε ποσοστό 76% και χθές περάσε για 2η φορά από επιτροπή. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος γνωρίζει εαν και που θα μπορούσα να καταγγείλω έναν από τους γιατρούς της επιτροπής για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον ασθενή. 

Επίσης, θα ήθελα να με κατευθύνει καποιος που γνωριζει για να βρω εναν συλλογο να ενταχθώ, καθώς το παιδί μου έχει κάνει αφαίρεση ακουστικού νευρινώματος με απώλιες την όρασή του από το ένα μάτι, την ακοή του από το ένα αυτί, παράλιση προσώπου και αστάθεια βαδίσματος. Δυστυχώς, από οσους έχω ρωτήσει και σε συλλόγους κωφών ή τυφλών δεν είναι αρκετά κουφός ή αρκετά τυφλός για να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιον από αυτούς. 

Τέλος, θα ήθελα να γνωρίζω, εαν το ποσοστό που δώσουν στο παιδί είναι "άδικο" πόσες φορές έχει δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μια μητέρα σε απόγνωση..

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.