Mετά το Δημοτικό, τι;

Εικόνα axpan

Καλησπέρα σε όλους! Σας παρακαλώ να μοιραστείτε μαζί μου τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με την β'βαθμια εκπαίδευση στη Θεσ/νίκη. Η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση/σπαστική διπληγία.  Τελειώνοντας το γενικό δημοτικό βρίσκω δύσκολο να συνεχίσει στο γενικό γυμνάσιο.   Τι επιλογές έχουμε; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσω από άλλους γονείς.

Υποστηρικτική τεχνολογία για παιδιά Δημοτικού

Εικόνα axpan

Τελειώνοντας την 2α δημοτικού σκέφτομαι πως του χρόνου θέλω να υποστηρίξω την κόρη μου περισσότερο με ΗΥ μέσα στη τάξη, ώστε οι κινητικές τις δυσκολίες στο γράψιμο να μην επιδρούν τόσο στην απόδοσή της και οι οφθαλμολογικές τις δυσκολίες να μην την εμποδίζουν τόσο στο διάβασμα.

Έχει καλή σχέση με τους υπολογιστές και τα iPad  και θέλω το καλοκαίρι να βρούμε τον τρόπο να προετοιμαστούμε για την εισαγωγή τους στην τάξη.

Χρειάζομαι τα φώτα σας αν έχετε παιδάκι που χρησιμοποιεί ΗΥ στην τάξη!!!

Τέλη κυκλοφορίας: Απαλλαγή λόγω τετραπάρεσης

Εικόνα axpan

Πήγα να πάρω απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω της αναπηρίας της κόρης μου.  Μελετώντας τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ μου είπαν πως θα μελετήσουν αν η τετραπάρεση είναι τετραπληγία και πως μάλλον δεν δικαιούμαστε απαλλαγή γιατί μαζί με την τετραπάρεση αναφέρονται και άλλα προβλήματα της (τα οποία αναφέρει η γνωμάτευση είναι στα πλαίσια της εγκεφαλικής παράλυσης)  ενώ κάποια εγκύκλιος λέει πως πρέπει το 80% να προέρχεται αποκλειστικά από κινητική αναπηρία.  

Γονιός μέσα στη τάξη, ψάχνω το ΦΕΚ

Εικόνα axpan

Καλημέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ψάχνω να βρω αναφορά σε ΦΕΚ όπου λέει πως ο γονιός παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορεί να είναι μαζί του μέσα στη τάξη για να το υποστηρίζει. Το έχω δει αλλά τώρα που το χρειάζομαι δεν το ξαναβρίσκω. Προσπαθώ να προετοιμαστώ για του χρόνου αν καθυστερήσει το ειδικό βοηθητικό προσωπικό να μη μείνει το παιδί εκτός σχολείου.

Ημερίδα με θέμα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία

Εικόνα axpan
Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής "INCLUDE" διοργανώνει επιστημονική ημερίδα υπο την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και εθελοντών με θέμα: "Επικοινωνώντας με τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά" την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 ώρα 17.00 έως 21.00 στο Αμφιθέατρο στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λαμπράκη & Κλεάνθους, Άνω Τούμπα).

Feldenkrais ή Baniel φυσικοθεραπεία, γνωρίζετε κάποιον θεραπευτή ειδικευμένο στη μέθοδο;

Εικόνα axpan

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς κάποιον φυσικοθεραπευτή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο Feldenkrais ή Anat Baniel με παιδιά; Διαβάζω πως έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απ' ό,τι βλέπω, οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές κάνουν Bobath-NDT με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Έχετε υπόψη σας τίποτα άλλο; Είμαστε Θεσσαλονίκη, αλλά θα ταξίδευα αν έβρισκα κάποιον έστω και σε απόσταση. Ευχαριστώ

Τι θα ήταν βοηθητικό;

Εικόνα axpan
Καλησπέρα, άλλες φορές σας γράφω σαν μαμά μιας κούκλας με σπαστική διπληγία. Σήμερα θα ήθελα αν είναι εντάξει να σας γράψω σαν ψυχολογος και να σας συμβουλευτώ. Με μια υπέροχη ομάδα ειδικών ετοιμάζουμε μια ομάδα υποστήριξης/ ενημέρωσης για γονείς με παιδιά με αναπηρία.

Stesolid στο σχολείο;

Εικόνα axpan
Καλημέρα φίλοι μου. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο σχολείο της μικρής μου που πάει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.Από πέρσι ακόμα ήταν ενήμερη η διεύθυνση πως κάνει επιληπτικές κρίσεις και είναι απαραίτητο να υπάρχει stesolid στο χώρο τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Πέρσι και μέχρι πριν μερικές βδομάδες όλα ήταν καλά προφανώς γιατί το παιδί δεν έτυχε να κάνει καμιά κρίση στο σχολείο.

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το NOESI.gr είναι ένας οικονομικά βιώσιμος οργανισμός, που αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή της δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Eπισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr, Μιστράλ 4, Τ.Κ. 154 51, Ν. Ψυχικό Αττικής.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi θα βρείτε μία αναλυτική παρουσίαση των σκοπών που υποστηρίζονται δωρεάν από το NOESI.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους axpan

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;